בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. אלי מתחן Member

הייתי מסכים לזה רק אם יש אפשרות לקבל את אמיר אדרי על הדרך. הוא לא הרוש אבל לפחות לא נישאר בלי כלום.

2. Ice Cream חסה

למה צריך את אדרי אם אפשר לחתום על חוזה שיחזיר ישר את הרוש בהשאלה? אם הפרסומים בספורט 5 נכונים אז אנחנו לא מוכרים את הרוש, רק את הכרטיס שלו.

ואם כבר לעשות טרייד כלשהו עם חיפה, אז הייתי מעדיף את שראנוב, =\

3. סטפן שאלוי Member

בכל הרע הזה, יש גם משהו טוב:

כרגע, אם קורנבלוף לא ימכור גם התלבושות, מכונות הכביסה, והקונוסים מפלאסטיק, אין כסף להחתים את חור בן-יוסף, את מושיקובלוף, ואת קולולולו.

עוד שעתיים למועד-האחרון להגשת התקציב.

אולי התוכנית של קורנבלוף היא בכלל לא להגיש, לרדת ליגה בגלל התקנון, ואז התקציב יספיק?

עד שהוא יסיים להרוס את בית"ר, יהיה דרבי עם בית"ר עזרא.

אה, קורנבלוף: ארקדי מת על העבודה המצויינת שאתה עושה בבית"ר. סע אליו לרוסיה במחלקה ראשונה על חשבון המועדון, ותחתים אותו על חוזה העסקה ל 30 שנה, עד הפנסיה, מפני שעם רזומה כמו שלך, אפילו למחלקת התברואה של עיריית ירושליים לא תתקבל. אפס!

4. Raulito Madridista

כשמדובר בבית"ר ירושלים שום דבר כבר לא מפתיע. ואני שואל שוב איך אפשר לבזבז כל-כך הרבה כסף בכל-כך מעט זמן. מי חשב שזה יהיה המצב כשלפני שלוש עונות בית"ר הנחיתה כאן שחקנים שעולים כמו תקציב שלם של קבוצות בליגת העל. זה החטא על מתן אמונה באדם מפוקפק ובזבזנות יתר. בית"ר חייבת כסף כרגע כמו אוויר לנשימה וחוץ מלוותר על שניים-שלושה שחקנים שאפשר להסתדר בלעדיהם(ותומר בן-יוסף הוא דווקא שחקן חשוב ואני לא מתכוון אליו) היא צריכה למכור שחקנים - אבל אם היא מוותרת על חן עזריאל ובטח שעל אריאל הרוש היא נשארת בלי שום דבר בקבוצה להוציא את ברוכיאן. גם אם כל 11 שחקני ההרכב יהיו בית"ריסטים בכל רמ"ח איברם זה לא מבטיח עונה טובה. קשה להסתמך רק על שחקנים צעירים יחד עם מאמן שבטח לא מתאים לסיטואצייה.

5. סטפן שאלוי Member

כמה שאתה צודק, רק תרשה לי לעדכן אותך:

שחר, בהודעה רשמית באתר הרשמי של מכבי-חיפה הודיע שהוא לא קונה לא את אריאל הרוש, ולא את חן עזריאל.

בין טביב וקורנבלוף ישנם פערי ענק, וזה ברור שכל שחקן שירצו למכור, ינצלו את מצוקת בית"ר, ויציעו עליו 1.90 ש"ח.

עוד 50 דקות נותרו עד המועד האחרון להגשת התקציב, ולאישור השתתפות בליגת העל. הקבוצה היחידה שלא הגשיה, וממילא לא אושרה לשחק בליגת העל, היא בית"ר ירושלים.

פשיטת הרגל, ופשיטת היד, מעידה כאלף עדים על הניהול המחפיר של קורנבלוף, שלמרות מכירת עידן ורד, ברק יצחקי, טוטו תמוז, קבלת 16,000,000 ש"ח מגומא, ועוד 600,000 דולר מתורם אלמוני מדרום אפריקה, הצליח תוך שלוש שנים להרוס את בית"ר.

אם בית"ר תורד ליגה ע"י הבקרה התקציבית, שאף אחד לא יופתע.

"ארקדי תמיד עמד במילה שלו"..."יש לנו רוכשים נפלאים" ( קורנבלוף משקר לאוהדי בית"ר ).

6. Ice Cream חסה

תרשה לתקן: תומר בן יוסף לא שחקן בית"ר כרגע, הוא מתאמן ומחכה שהמצב יתבהר כדי שאפשר יהיה לחתום על חוזה חדש, אבל בית"ר לא יכולה למכור אותו כי הוא לא שלה, וגם לא יכולה להחתים אותו (למרות שממש צריך אותו עכשיו, למרות ששאלוי טוען אחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx)- בקיצור, ברגע שהוא ירצה הוא יעזוב.

לבית"ר יש (כרגע) את סטיבן כהן וגם את קובי מויאל, שניהם שחקנים מאוד מוכשרים ומספיק טובים לליגת העל, אבל כן, 2 שחקנים טובים לא יספיקו, ומי אמר בכלל שהם יישארו?

אני לא חושב שבבית"ר יש יותר מדי דברים שהם עניין של טראומת גידמאק, כל הטעויות שנעשו אז נראות ממש שוליות: ההתעקשות על יצחקי במחיר מופרז לגנק אחרי שמכרו אותו לפני חצי שנה, והחוזים הגבוהים של ברוכיאן ובן שושן שבניגוד לאותו יצחקי לא מיצו את הפוטנציאל שלהם, כי אם כן היינו כבר מוכרים אותם גם ולא צריכים לעמוד בחוזים שלהם. יש את החובות למטווחים בעסקת אבראו, אבל זה משהו בלתי נמנע ובזמנו נראה כדבר נכון.
    הבעיות התקציביות של בית"ר נובעת מהתנהלות גרועה או יותר לא נכונה של איציק קורנפיין בחלק מהמקרים (כן חיים, כן), באוהדים שלא באו לקראת בית"ר כשהיא בנתה עליהם (ובגלל הגרעון למשל) ואני מוצא לנכון להאשים גם את ברוכיאן ובן שושן, שפישלו בענק מהבחינה המקצועית.

7. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

הם פישלו בענק [לדעתך] מבחינה מקצועית, אז בגללם אין כסף? הגיוני.

8. סטפן שאלוי Member

נו חסה, ספר לנו מה קורה במשרדי הבקרה התקציבית? קורנבלוף הגיע כבר לרו"ח אורליצקי?

בשבת אגב, למי שמסה להדחיק, ישנו משחק רשמי ראשון העונה ( אשדוד, אצטדיון הי"א, שעה 18:30 ), בו בית"ר תתארח במסגרת גביע הטוטו. שמועה שהגיעה לאוזניי מדברת על הרבה שירה מצד אוהדי בית"ר לקורנבלוף. :aaarofl:

9. Ice Cream חסה

כן. אם הם היו נראים טוב בהתאם לשכר והציפיות שלהם, הם היו נמכרים ומקלים איכשהו על בית"ר (תאר לך שיצחקי היה מקרטע והיינו צריכים עכשיו לעמוד בחוזה שלו שהיה מוערך בכ-400 אלף דולר כי שום קבוצה לא הייתה מוכנה לשים עליו כסף), וגם הם היו מובילים את בית"ר להישגים גבוהים יותר שזה מענקים גבוהים יותר ויותר אוהדים ויותר מתעניינים, אם להם אין אשמה במצב למי כן?

10. vasisualy Member

כולם פיתום שוכחים שלפני קורנפיין חיו שקלאר וארזי. דווקא אז נעשו רוב טעויות, כי זה הזמנים שכסף זרם ואפשר (צריך!) הייה להשקיע אותם בחכמה. איציק קיבל מושכות כבר בתקופה דלה. אבל אשם משומה דווקא הוא

ועוד דבר. הבעיה של בית''ר (זה שאין קונים) זה לא ארקדי או איציק. וגם לא חובות - הרי מדובר על סכומים לא מי יודע מה בשביל משקיע. הבעיה - אוהדים, שבהתנהגות שלהם דחפו החוצה כל רוכש נורמלי. נשארו רק דפוקים. כי לאוהדים דפוקים מגיע רק בעלים דפוקים.

אז נא להתחיל לקלל את עצמם ולא מישהו אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/11
  11. Ice Cream חסה

רוב הטעויות של שקלאר וארזי לא רלוונטיות להיום, הטעות של דדש עם מכירת בית וגן או מה שלא היה שם היא כן רלוונטית, אז לו זוכרים. החתמות או החלטות לא נכונות של שקלאר או ארזי לא משפיעות היום על התקציב, ואם כן- הייתי רוצה לדעת במה.

*פתאום

12. סטפן שאלוי Member

אז אם קורנבלוף לא מסוגל לעשות כלום, לא להביא רוכשים, לא ספונסרים, לא תרומות, אז בשביל מה צריך אותו? על מה בדיוק הוא מקבל 1,500,000 ש"ח נטו?

עלאק "תואר יקיר ירושלים" מגיע לו. :aaarofl:

13. vasisualy Member

בית וגן נשאר אצל פנידג'ל וקו'. הם מכרו קבוצה לגידמאק ללא בית וגן.
    טעויות גדולות - חוזים ארוכי תווך בסכומים לא נורמליים (בכסף כזה היו חותמים גם לשנה עם אופציה), אי השקעה בתשתיות (היה צריך להשקיה במתקנים ובנוער-ילדים), אי הכנה למצב שכסף לא יזרום באותו קצב.

14. סטפן שאלוי Member

גם לך יש הרבה טעויות, טעויות כתיב.

15. vasisualy Member

כמו שאמרתי - לאוהדים דפוקים וכפויי טובה לא מגיע רוכש נורמלי, רק דפוק. עד שביחד לא תדפקו קבוצה עד הסוף. אז תמשיך במלכת הדפיקה!

נכון. אני יודעה. זה ממש לא ספת אם שלי, ואני כמעת לא צריך לכתוב בעברית, אז קשה ללמוד. תעשו מעשה טוב אם תתקנו - כך אלמד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/7/11