בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. Ice Cream חסה

כשהכדור מגיע לרגליים של דה לה האסה? הוא היה מחפש שחקן לידו ומסירה בטוחה לרוחב או אחורה במידת הצורך. לא קשר אחורי שיכול לתקל ולרוץ למתפרצת, אבל אחד שיכול לתקל ולחץ כדורים בצורה מעולה. זה לא שהוא סתם רץ בלי תועלת, הוא היה מספיק יעיל, בעיקר בחלק ההגנתי.

2. ~Omri~ Member

את זה גם שחקן בליגה ג' מסוגל לעשות. השאלה הנשאלת היא אם דה לה האסה עשה את הדבריך ברמה ובאיכות שמצדיקה תפיסת משבצת של שחקן זר. העובדה שהוא לא המשיך בבית"ר ושום קבוצה אחרת בארץ לא רצתה אותו, מדברת בעד עצמה.

3. vasisualy Member

אני הבנתי. זו הייתה הערה סרקסטית.

הוא יגע בדיוק מה הוא מסוגל לעשות, ועשה את הדברים האלה. כלומר - לקחת כדור מיריב, לא לתת לו לתקוף, ואם כדור הגיע אלו - למסור מהר למישהו שיודע מה לעשות איתו. שוב - זה לא מספיק לכדורגל מודרני אבל עדיין הוא עשה את הדברים האלה טוב. הלוואי ששחקנים של בית''ר היו עושים היטב את הדברים שהם יודעים (ולא מנסים לעשות מה שהם לא מסוגלים).

מה, צ'אבי לא חתם אצלנו כי המשבצת הייתה תפוסה? היה מישהו יותר טוב (ולא דווקה באותה משבצת) שדה לה האסה תפס לו מקום? לא ולא.
    זה כמו שלהתחיל עכשיו דיון האם אפשר להביא שחקן יותר טוב בכסף שמקבל ברוכיאן.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/11
  4. סמואל אטו Member

דה לה האסה התחיל חלש, אבל עם הזמן השתפר והפך לשחקן יציב מאוד בבית?ר.

5. סטפן שאלוי Member

מה עם סמואל יבואה? הוא ימשיך בבית"ר? אולי העונה הבאה תהיה "עונת הפריצה"?

גם לעידן טל לקח כמה שנות משכורת לפרוץ. החוצה.

אגב:

תהיו רגועים בקשר לכסף מאמריקה: הוא פשוט תקוע בעליות של שער הגיא, זה הכל. מחר הוא יגיע.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/11
  6. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

לא תודה. חלוץ שבקיע 4 שערים בעונה אפשר למצוא בשמינית מחיר, ו'משלנו'.
    אם מביאים שחקן זר, שיוסיף קצת, יתן משהו מוסף.
    הוא לא נותן? שישחקו הצעירים לפנינו, עדיף.

7. סטפן שאלוי Member

ממילא כסף לרכש לא יהיה.

אני מקווה שמחר יעבור הכסף, לא רק ה 400,000 דולר לנושי ארקדי, אלא גם 1.2 מליון דולר לכיסוי הגרעון מהעונה שעברה, כולל חובות משכורות שהולנו. לא נראה לי שלורל&הארדי יעבירו יותר, ולדעתי אין להם מזומנים, וכל עסקיהם ממונפים ומשועבדים כבטוחות להלוואות מסחריות שלקחו. כבר קראנו שהם מחפשים שותפים, תורמים, ורוצים לעשות נשף תורמים. הדבר מעיד על מצבם הפיננסי.

לבית"ר אין את הבעיה שיש לפ"ת או סכנין, שכן הבקרה מאשרת בשלב זה תקציב של כ 15 מליון ש"ח, שהוא מעל תקציב המינימום.

תקציב ניתן לשנות בהמשך כל יומיים, אלא שהתקציב הנמוך לא יאפשר להעביר את כל השחקנים בבקרה, וקורנבלוף ייאלץ לחכות עם הרישום של ברוכיאן ובן שושן, כמו גם המליון ויותר שלו. יתר השחקנים על שכר סביר בהחלט.

בקיצור: בית"ר תפתח את העונה הקרובה בליגת העל, אך בצורה צולעת ביותר, עם הכנה גרועה, סגל חסר, וחסר נסיון בחלקו.

עניין נוסף: גם במצב כזה, צריך כמות מסויימת של כסף מזומן כדי לתפעל את הקבוצה, וזה עוד לפני תשלום משכורות, והשאלה היא האם יהיה גורם כלשהו שיסכים להלוות כסף לקבוצה, ואני מדבר על גורם ליגיטימי, ולא שוק-אפור עם ריבית קצוצה.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא חשב אחרי הקיץ הזה שנפתח את העונה בסערה, תהיה עונה לא קלה והתחלה קשה אבל לפחות מתחילים לבנות כאן משהו ויהיה כאן בעלים קבועים, יקח זמן לייצב את הספינה לא צריך להיות ילדים וישר לחשוב שאנחנו חוזרים לגדולה. מה שכן אני מאוד מקווה שקורנפיין ברוכיאן ושות? לא יתחילו להרים כאן ציפיות כמו שנה שעברה. אפשר לחשוב שאנחנו אוהדי בית?ר יומיים ולא יודעים שעם הקבוצה הזאת הכל הולך יותר מסובך ותמיד יש עליות ומורדות. 

9. סטפן שאלוי Member

אני מבקש שתתעלמו מהידיעה שמופצת ע"י אופי-רע, לאור מהימנותה הנמוכה הידועה, כזביה, וכן העובדה שאין,עדיין, אישור משום מקור אחר.

בכל מיקרה, יש עדיין זמן עד חצות, ואולי בכל זאת תתחיל תקופה חדשה.

קשה להיות בית"רי בימים שכאלו, אבל חונכתי על ברכי "על כל מעצור ומיצר".

10. Ice Cream חסה

ומישהו באמת מאמין שהם יכניסו את ה-18 מיליון שקל שהם צריכים? יש אמת כלשהי במה ש-ONE מפרסם, זה נראה לי מאוד הגיוני, מפחיד ואני עם הראש בין הברכיים.

11. סטפן שאלוי Member

ישנה הצלבה עם אתר אחר, אלא ששם טוענים שדווקא ישנו קשר בין קורנבלוף לאדלר, אם כי טוענים לשורה תחתונה זהה, והיא פיצוץ העיסקה.

אני מציע לחכות, עד שהאמת תצא לאור בצורה יותר מוסמכת.

הוספתי בעריכה:

"אין לבית"ר ירושלים בעיה של תקציב מינימום", הדגיש אורליצקי, "גם אם הכסף יגיע בתחילת שבוע הבא זה בסדר מבחינתינו. יחד עם זאת, אם הוא לא יגיע, נצטרך לחזור לעניין של מכירת שחקנים. לבית"ר יהיה תקציב בסופו של דבר, השאלה באיזה גודל". התייחסותו של היו"ר לעניין מכירת השחקנים נובעת מכך שעל פי התקנון יש לבקרה את הזכות להכריח קבוצה כלשהי למכור שחקנים על מנת לעמוד בתקציב שלה ולהבטיח את שכרם של עובדיה. לאורך כל שעות הבוקר שוחח יו"ר בית"ר איציק קורנפיין עם דן אדלר שהמשיך להבטיח לו כי הכסף ייכנס בסופו של דבר אולם במערכת של בית"ר כבר הבעיו חשש ששותפו, אדם לוין, נרתע מסיבה מסויימת ומנסה כעת לסייג את מעורבותו בעסקה.

1. כסף אכן אין, עדיין.

2. לא בטוח שבכלל תהיה עיסקת רכישה.

3. התקציב יאושר לליגת העל.

4. בשבוע הבא תהיה מכירה מאולצת של שחקנים ב 1.90 ש"ח.

ועדיין נישאר תקועים עם ארקדי השקרן, וקורנבלוף האפס. פירוק הוא התהליך היחידי שיכול לשחרר אותנו מכל העלוקות שמוצצות לבית"ר את הדם.

כמה מנויים קורנבלוף וגבאי מכרו?

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/11
  12. Ice Cream חסה

מעריב
    בית"ר.נט
    עכשיו גם בגל"צ מדווחים שיש משבר רכישה, בקיצור זה אמיתי, ואין טעם לחכות עד חצות.

אז כמו שזה נראה אדם לוין הוא זה שלא מרוצה, אדלר כן. וזו אחת הבעיות בקבוצת רכישה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/unsure.Xxx
    עוברים לתכנית מגירה, אלה האופציות:
    תכנית #1
    מאיימים על עזריאל בישיבה ביציע אם הוא לא עובר להפועל, כמו כן מאיימים על ברוכיאן ובן שושן שאם הם לא מקזזים או פורסים את שכרם הם גם יישבו ביציע הכבוד, קורנפיין דוחה ואפילו מוותר על השכר- וכל זה ביחד: 7 מיליון שקל פחות. מה שמצריך גיוס של רק עוד 2 מיליון שקל, ואז תהייה לנו קבוצה ללא כל שחקן רכש, שתהייה מועמדת לירידה.

תכנית #2
    מגישים הצעת פירוק, נפטרים מהחוזים של כל מי שעבר גיל 24 (סטיבן, ברוכיאן ובן שושן- שחוזיהם מגיעים ל-700 אלף דולר נטו, כ-5.5 מיליון שקל לבית"ר, וגם מהחוזים של קורנפיין, אמסלם ומזרחי (וגם של נבון, נידם, גבאי, ד"ר פרנקל, מאמן השוערים, מנהלי מחלקות הנוער, המזכירה וכו'- אבל איתם יהיה קל יותר לחתום על חוזה חדש באותו סכום)- כל זה עוד 3 מיליון שקל אני מאמין. כמו כן גם ניפטר מהחובות המזורגגים לגנק, לסוכנים של אבראו ומה לא- בקיצור כבר פה נחסוך 10 מיליון שקל.
    התכנית יותר מורכבת, אבל משום מה נראה לי שעדיף את זה על פני התכנית הראשונה שתספיק רק לשנה הזאת, וגם בשנה הזאת זה לא בדיוק יספיק למשהו...

13. סטפן שאלוי Member

תגיד חסה, התחרפנת לגמרי? מה ד"ר אורי פרנקל קשור? מה נבון שהוא כולה חשב קשור? שניהם במשכורות צנועות כבר 20 שנה בבית"ר, ובתפקידים חיוניים.

אולי אתה רוצה לפטר גם את מאיר הרוש, ודני "גרעפס" נחמו?

14. ~Omri~ Member

באחת ההודעות הקודמות שלו הוא כתב שיש להיפטר מכל השחקנים שלא זוכים לדקות משחק (כולל שחקני בית צעירים שמרוויחים משכורת חייל), וזה על מנת לחסוך בכסף. אם בית"ר הייתה צריכה להיפטר משחקנים שמקבלים משכורת חייל בשביל לחסוך כסף, אפילו לא היה לה זכות קיום בליגה הלאומית. המצב של בית"ר לא עד כדי כך קשה.

15. סטפן שאלוי Member

עומרי,

ההצעה שלי ריאלית, ומציאותית:

1. קיצוץ רוחבי לקורנבלוף, בן שושן, וברוכיאן, 50 אחוז פחות. לא דחיה ולא הקפאה, קיצוץ!

2. פיטורי איתן מזרחי לאלתר - אין לנו צורך בסקאוט. במצב הקופה שלנו, 400,000 ש"ח נטו זה המון כסף.

תוכנית חליפית, קיצונית: הליכה לפירוק מרצון.

אני מאשים שני יצורים במצב אליו הגיעה הקבוצה:

ארקדי האופורטוניסט, וקורנבלוף החמדן. פירוק יאפשר לנו להיפטר משני אלו. הם הסרטן של בית"ר!

צריך לעשות הכל להשאיר את הרוש, קוזוקין, עזריאל, מויאל, וברוכיאן. את בן שושן לא צריך. זהו השלד, זה מה יש, ועם זה נחיה.