בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. Ice Cream חסה

1. הוא השחקן היחיד שראיתי את רוני לוי צועק עליו בגלל שהוא לא עומד נכון ולא יורד להגנה. אפשר להסיק מזה מסקנות אם כמה פעמים ראיתי את זה- שאין לו משמעת טקטית.

2. חדד הוא שחקן ספסל שלא תמיד זוכה לדקות משחק ובתחילת העונה הוא בכלל יש ביציע כשעוד היה את דריו. זה אלף.
    בית- הוא לא עזר לרמת גן בהישארותה באותה שנה, כי רמת גן ירדה ליגה. הוא היה שם שחקן טוב, מפה ועד לדרוש לחוזה כפול עבור שחקן ספסל? חוצפה. שחקני הבית היו צריכים להבין את בית"ר אז, ואם מחד גיסא הוא מבקש שיתייחסו אליו כראוי ולא אכפת לו שהוא שחקן בית, אז מאידך גיסא אני מצפה שלא יאמר באמצעות מקורבים שבגלל שהוא שחקן בית ובגלל שהוא זוכה לאהבה מהקהל הוא ראוי ליותר דקות משחק.

3. לא הפריע לי כאמור תשלומי הדלק שלו או השדרוג בפלאפון שהוא ביקש או וואטאבר- הפריע לי שהוא משתמש בטיעונים של שחקן בית וזה שהקהל אוהב אותו. כלומר זה מה שנותן לגיטימציה להרכיב אותו במקום מישאלוף, לא יכולת, אלא מחלקת הנוער שבה הוא גדל.

באותה מידה אני יכול לשאול אתכם למה אתם אוהבים את חדד יותר מאשר דה לה האסה למשל- ומה שאתם תאמרו זה כי חדד שחקן בית ודה לה האסה לא, בקיצור- אפליה חסרת בסיס. בניגוד לבסיס שלי...

2. ~Omri~ Member

1. שוב, זה שראית שרוני לוי צעק עליו לא אמר כלום. גם אם הוא היה היחיד שלוי צעק עליו. אתה מסיק מסקנות על סמך מקרה זניח, במקום להתסכל על התמונה הכללית הכוללת גם את הדברים החיוביים שהוא עושה על המגרש.
    2. ר"ג ירדה ליגה בעונה שעברה כשחדד שיחק בבית"ר. עונה לפני כן, כשחדד שיחק בר"ג, היא לא ירדה ליגה. בדוק את דבריך.
    3. מדבריך משתמע שמה שהסוכן אמר היה "יש להרכיב את חדד בהרכב כי הוא שחק בית שהקהל אוהב", אולם לא כך הדברים.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/11
  3. Ice Cream חסה

1. פעם אחת, פעמיים- אפשר לעשות אינדוקציה מזה. ובאמת שאני לא רואה יותר מדי פעולות חיוביות שלו, להפך הוא לפעמים נכנס עם דריבל בין 3 שחקנים כי הוא בטוח שהוא מסי, לזה קוראים טיפשות.
    2. מתנצל, אני טעיתי.
    3. אני לא זוכר ולא מוצא את הדיון שבו הסוכן או המקורב של שי חדד מתח ביקורת על בית"ר, אבל בצד המקצועי הוא אמר "לשחקן שיש הצעות מחצי ליגה (הפועל פתח תקווה זה חצי ליגה?) לא ייתכן שהוא לא יקבל הזדמנויות מהצוות המקצועי. רואים כמה שהקהל אוהב את שי והוא שחקן בית אבל בצוות המקצועי ממשיכים להתעלם ממנו", והייתה גם תלונה על תנאי הדלק, אבל זה פחות עניינינו, ענייני זה ששחקן משתמש בטיעונים של "אני שחקן בית אני שווה יותר" בתור טיעון מקצועי, והאוהדים והתקשורת עוזרים לזה...

אני אוותר על מילה "שונא" באמת, נקרא לזה "לא אוהב", או פשוט מת שהוא יעזוב את בית"ר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/7/11
  4. ~Omri~ Member

אתה מת שהוא יעזוב את בית"ר? עד כדי כך? אפשר לחשוב שהוא הבעיה של בית"ר.
    אם מסתכלים על התמונה הכללית, הוא שחקן טוב עם פוטנציאל להתפתח לשחקן מרכזי. שחקנים כאלה צריך לשמור בקבוצה. ודאי שלא להחליף אותם בכל מיני דה-לה-האסות או יבואות.

5. Ice Cream חסה

אבל הוא לא שחקן טוב- לא מתקל או מחלץ טוב, לא פיזי, לא מוסר גדול- חוץ מדריבל (שבלי שכל אין לו תועלת) אין לו בכלל כלום! ואני גם לא רואה באופק איך הוא הופך לשחקן מרכזי בבית"ר כשיש את קובי מויאל הגרזן, איינבינדר הנחמד ובנוסף את ברק משה.

אם הוא לא היה שחקן בית, כבר מזמן הקולות היו אומרים להעיף אותו, כמו עם גל לוי או משה בן לולו...

6. vasisualy Member

הוא לא גלידה או בחורה - לא צריך לאהוב אותו. ולפי דעתי - שישחק בבית''ר. מילת מפתח - לשחק. ולא סתם ללבוש חולצת הרכב או לבלות במגרש. ל-ש-ח-ק.

7. אלי מתחן Member

תגיד אני חייב לשאול, מכל השחקנים ששיחקו בבית"ר, דווקא בחרת את דה לה האאסה, אחד השחקנים היותר גרועים?

8. Ice Cream חסה

כן! כי הוא תמיד נלחם, תמיד רץ, תמיד השקיע ולא זכה בגרם אחד של הערכה! לא מהקהל ולא מהתקשורת, קצת נכמרו רחמיי עליו, ובכללי- הוא ממש לא שחקן גרוע. לא בואטנג, לא לרואה, לא פישונט ולא דריו אפילו, אבל מכל הקשרים האחוריים ששיחקו בבית"ר בשנות ה-2000 כשבית"ר הייתה בתקופה בינונית, מלבד ז'אן טלסניקוב הוא הכי טוב, יותר מאנסומבו, ואסקס, מליחי, דרעי, קלדיירה ועוד זרים לכדורגל שזכו ללבוש מדים צהובים שחורים. אני מאוד אוהב גם את בואטנג, אבל את בואטנג אוהבים מספיק, צריך מישהו שיאהב את דה לה האסה לא?

9. vasisualy Member

את אלברמן שחכת. הוא גם היה יותר טוב מדה לה האסה.

10. Ice Cream חסה

אלברמן היה פה כשהיינו בתקופה טובה.

ולתגובה מתחתיי: לא נכון! הוא היה גרזן אמיתי ומחלץ נהדר. הוא לא ידע לבנות את משחק ההתקפה, אבל בהנגה הוא היה 9.

11. אלי מתחן Member

הוא ברמה של קלדיירה לא יותר. ברור שהוא רץ והשקיע, לא הייתה לו טיפת כישרון.

12. vasisualy Member

הם שחקנים שונים מאוד. לא הייתי משווה בינם. דה לה האסה היה שחקן הגנתי פרופר. היום זה לא מספיק, צריך גם לדעת לשחק קדימה, אבל בעבודה הגנתית הוא היה טוב, אפילו מצוין.

13. ~Omri~ Member

אכן כן. לא חסרים שחקנים שיכולים לרוץ על המגרש ולהשקיע (גם שחקני כדוריד מסוגלים לזה). צריך שלשחקן יהיה גם ערך מוסף מה שאין לדה לה האסה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/11
  14. vasisualy Member

אם אנחנו מדברים על שחקן ישראלי - חסרים ועוד איך חסרים...

15. ~Omri~ Member

התכוונתי שלרוץ ולהשקיע זה לא מספיק, שכן גם לא כדורגלנים מסוגלים לכך. השאלה מה קורה כשהכדור מגיע לרגליים שלו.