בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. Bensh Member

א. לא, לא אמרת שאני לא מבין כדורגל. אמרת שמכיוון שגל יוסף היה שוער בקבוצת נוער, זה הגיוני שמיליארדר ובעלים של אחת הקבוצות הגדולות בארץ יקח את ההבנה שלו בכדורגל למקום כזה שהוא פשוט סומך על כל עצה שלו. אופנה?! פספסתי את הפאנץ', אבל אל תטרח להסביר

ב. אני מבין שבחרת לפסוח על סעיף ב' שלי. כנראה אפילו אתה הבנת כמה מטופש היה לטעון ש"אבא שלו היה מנהל בהכוח רמת גן, אז הוא בטוח מבין כדורגל"

ג. אף אחד בכדורגל הישראלי לא חייב לי, לך, לג'ו קול או לDJR דין וחשבון לגבי מה שהוא עושה. אם כך, למה אנחנו בכלל מדברים על מה שהם עושים?

"קורנפיין מתייעץ הרבה עם שחר" - כן, קורנפיין גם מגיע באופן כמעט קבוע ליציע הכבוד בקריית אליעזר ע"מ לצפות בחיפה, נכון? ואנחנו פשוט לא מפסיקים לשמוע בתקשורת על כמה שהוא לא יכול לזוז בלי העצות של יענק'לה... ההשוואה בין מערכות היחסים מפגרת אפילו יחסית לסטנדרטים שלך, ידידי

ד. הסתה וגזענות = פשע מאורגן, אלימות וכד'. כן.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000740712

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000736013

להמשיך?

2. Ice Cream חסה

לא אכפת לי בחשד למה נעצר גל יוסף, עד שאשמתו לא הוכחה (הוא אפילו לא הועמד לדין!) הוא בנדאם ישר ולא אכפת לי מי החברים שלו או מי המשפחה שלו. כמה שגלובס לא חפרו למצוא במה גל יוסף (וגם נמרוד ורד, אבא של...) לא בסדר, אין שום פגם בהתנהלות שלו וכמו שהוא אומר קורנפיין נמצא בקשר צמוד הרבה יותר עם שחר למשל. וגלובס (או שזה בכלל כלכליסט?) ידועים בזה שהם מאוד לא אוהבים בעלי קבוצות...

3. Bensh Member

http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1316107/IMG_0569_wa.Xxx

"אם הוא לא עמד לדין, הוא בסדר". סתם כל שמסביבו עמד לדין. צודק

4. Ice Cream חסה

זו בושה להאשים בנאדם על סמך מה שקורה למקורבים שלו! אם למישהו יש בעיה רצינית פה (בעצם בלי אם, יש למישהו בעיה מאוד רצינית פה)- זה לך.

5. Don Joan Roman Member

א. אין דבר כזה אין שום ערך לדברים הטובים, את הטוב צריך לשמר וצריך להוקיר ולהעריך ולא לטאטאות אותו מתחת לשטיח, אני לא מכיר אוהד אחד שלא חגג כמו מטורף כשבואטנג השחיל את ה2:1 בוינטר או כשקאלה הדף את הפנדל דגו או כשברק יצחקי הרעיד את "טדי" מול קופנהאגן(ושוב: כוסאמא שלך זנדברג), אז לא צריך להיות צבוע.

ב. ההתנהלות הייתה קלוקלת לא בגלל ארקדי גאידמק אלא בגלל היעוצים שלו, אתה חושב שלגאידמק היה כיף לזרוק 400 מיליון שקל? אני בטוח שלא, אם במקום מילשטיין וחבר מרעיו גאידמק היה עטוף במעט יותר אנשים הגונים אז ההשקעה שלו הייתה הרבה יותר נמוכה והרבה יותר תורמת, הוא לא אשם שלא ידעו לתעל את הכסף שלו נכון.

ג. לכל בן אדם יש אינטרסים, גם ליעקב שחר יש אינטרס בזה שהוא הבעלים של מכבי חיפה, גם לאברמוביץ' יש אינטרס להיות הבעלים של צ'לסי וגם לסעודים יש אינטרס חלהיות הבעלים של הסיטי, כל העולם הוא אינטרס אחד גדול והכדורגל הוא מדגם מייצג לכך, אי אפשר לבוא ולפרק את כל מה שארקדי גאידמק נתן למועדון הזה, כי הוא נתן, בדיוק כמו שאי אפשר להתעלם מהנזק שהוא עשה למועדון הזה בדברים אחרים, צריך להסתכל ב2 צדדי המתרס ולא בצד אחד.

ד. אני הראשון שמפרגן, יפרגן ואפרגן לאיציק, אני הראשון שאוהב אותו ואני הראשון שהגנתי ואגן עליו בכל דבר אבל גם הוא אשם במצב שנקלענו אליו, נכון שהוא לא האשם העיקרי ונכון שיכל להיות יותר גרוע אם במקום אצל איציק היינו נמצאים אצל איזה גל יוסף אחד אבל גם איציק עשה ועושה טעויות, חלק לא מבוטל מהטעויות המקצועיות שנעשו ב3 השנים האחרונות(ואני לא מדבר על מכירות השחקנים, אני הראשון שיודע שלא הייתה ברירה אלא על ההחלטות המקצועיות שכן הייתה לנו אפשרות לקבוע לגביהן) הם של איציק, ויכלנו להתנהל יותר טוב בנושא הזה, בכל מקרה מבחינתי איציק קורנפיין הוא האיש הנכון להמשיך ולנהל את המועדון הזה.

ה. בנושאים שאתה לא מבין ויודע עליהם אל תדבר, זה לא נכון שגאידמק לא רצה להעביר את הקבוצה לגומא, אם אתה זוכר בקיץ 2010 גומא שם 4.5 מיליון דולר בבית"ר והשאיר אצלנו את יצחקי וורד וכל השחקנים, הייתה לו אופציה לרכוש את המועדון ואיפה הוא היה עם האופציה הזאת? אמא שלו ואישתו(2 כלבות בתמיכתו של הלקקן דני קליין) שלחו אותו לאישפוז והאופציה פגה, אח"כ היו איתו עוד 4 מו"מים והגיעו להבנות ואיפה גומא היה? הלך לחפש את גלעד שליט, נכנס שוב לבית משוגעים, היה בתביעות מול בן דוד שלו ועוד אלף ואחד בעיות והפעם האחרונה שמישהו בבית"ר שמע על גומא זה היה כשאדלר ולוין הגיעו והוא עשה שרירים כאילו הקבוצה שלו ואיך שהם הלכו גם הוא נעלם מן האופק. אם גומא היה יותר רציני ואמא שלו ואשתו לא היו מחליטות לו על החיים הוא כבר מלפניי שלוש עונות היה הבעלים של בית"ר ירושלים, בנוגע לשאר השמועות על רוכשים: לא היו דברים שהגיעו לכדי מו"מ ואל תיתן לפרסומים של אופירע וחבריה לברנז'ה להטעות אותך.

ו. חשוב לציין שאם היית בא אליי לפניי שנה הייתי אומר פחות או יותר את מה שאמרת(חוץ מהקטע על גומא) אבל ה300 אלף דולר האלה בהחלט נותנים תקווה, גם את זה גאידמק לא היה חייב להעביר והוא בכל זאת העביר, אם זה היה חד פעמי בגלל ש"לחצו" אותו או שזה בגלל שהוא התאושש בעסקיו והחליט לחזור להשקיע בנו נדע ביולי, לא לפניי זה ולא אחריי זה ואני חושב שלמען 4 השנים שהוא נתן לנו בהם אושר גדול מגיע לו את הזמן הזה (ובחייך אל תזכיר לי את השנים הרעות, אני יודע טוב ממך ומכל אחד אחר כאן מה עברנו בשנים האלה).

בנוגע לפניג'ל: תעשה לי טובה אתה לא יודע על מה אתה מדבר, אצל פניג'ל עם יכולות המו"מ העילגות שלו וההתנהגות הברברית שלו והחוסר יכולת שלו לעמוד בהבטחות שלו לא היינו בונים שום דבר, פניג'ל הוא איש שאני מאוד מעריך, אוהב ומוקיר אבל איתו לא באמת היינו מתקדמים לאן שהוא.

6. Alta Tensione Member

א.לטאטא מתחת לשטיח זה מה שאתה עושה עם ההשלכות של אותה תקופה.
    הפכנו למועדון מסכן שחי עם היד לפה,עם נזק תדמיתי אדיר ולא היינו כ"כ רחוקים מלפשוט רגל.בן הסביר את זה בצורה מצויינת וכמוהו גם אני הייתי שמח לוותר על התקופה הזאת,כי מה לעשות,יש אוהדים שכדורגל בשבילם זה קצת יותר מתואר אחד או שניים שיכולים להפוך את כל העתיד שלנו לסיוט בגלל קטרזיס ריגעי (אישית,שמחתי כמו פסיכי באליפות הראשונה.אחרי זה,שנפל לי האסימון לאיזה מחוזות נגיע עם הפסיכופט הזה,ממש לא יכולתי לצהול בדאבל ובגביע שבא אחריו עם עטר).

ב. תסלח לי,אבל הטיעון הזה מגוחך בעיני.גאידמק אחראי על כל המתרחש בקבוצה מתוקף היותו בעל הבית של הקבוצה.עצם זה שכל המילשטיינים שלו עשו קרקס בקבוצה מראה עד כמה באמת הקבוצה הייתה חשובה לו,כי את העסקים האחרים שלו,הוא לא היה מעז לנהל ככה אפילו בצחוק.
    הייתה חשובה לו התדמית ואיך הוא יוצא בתקשורת.בגלל זה הוא נתן ליו"ר ויועצי האחיתופל יד חופשית עם התקציב,כדי שיצא לארג'. מה שקרה בתוך המועדון וכל ההשלכות לניהול עינינו אותו בכלל.

ג.אתה צודק,לארקדי לא היה אינטרס,הוא בסה"כ השתמש בבית"ר ככלי תעמולה וברגע שהתעמולה כשלה,אז הוא זרק את הכלי לקיבינימט.

ד.כאן אני לא חולק עליך.

ה. אני ניזון ממה שאיציק אומר,זה מספיק אמין בשבילי (כנס לביתר נ.ט וקרא את הראיון האחרון שלו.זה אפילו מופיע בכותרת).
    וממה שידוע לי (וידוע לי,אני ניזון מהתקושרת בדיוק כמוך,ולא,לא מוואן) אנשיו של ארקדי הם אלה שהכשילו את העיסקה פעם אחר פעם בגלל דרישותיו המוגזמות.
    וחוץ מזה,אם אתה טוען שהכל בעולם קשור באינטרסים,אז איזה אינטרס יש לארקדי להחזיק בקבוצה אם אין לו את היכולת\רצון להשקיע בה?
    חוץ מהסבר סאדיסטי ונקמני,אין לי הסבר אחר.

עם פניג'ל לא היינו מדרדרים למחוזות שהדרדרנו היום,ולזה הייתה הכוונה שלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/5/12
  7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק טוב היום של הרוש במדי הנבחרת מול גרמניה, לא אשם בגול ולקח לא מעט כדורים קשים והציל את הנבחרת מהפסד גבוה והראה שהוא לא זר לרמות האלו ועל הדרך העלה קצת המחיר שלו ואולי גם את הביקוש אליו למקרה(מה שכל הנראה יקרה) נצטרך למכור אותו.

נבחרת הנוער הודחה בשלב העילית, הנציג שלנו תומר ירוחם רשם 2 הופעות בהפסדים לאוקראינה ופורטוגל.

8. Ice Cream חסה

9. Don Joan Roman Member

א. אני דווקא לא מטאטא מתחת לשטיח, אני יודע להעריך את מה שארקדי גאידמק נתן לי ולבית"ר ירושלים ואני גם יודע לנזוף על מה שהוא גרם לנו לעבור בשנים האחרונות, כמו שאמרתי לא צריך ללכלך את הטוב והיפה ולא צריך לנקות את הרע והמכוער, צריך להציג את הדברים כמות שהם והדברים הם שבמשך ארבע שנים עם ארקדי גאידמק לקחנו 2 אליפויות, 2 גביעים, גביע הטוטו אחד ולא היינו רחוקים גם לקחת עוד שניים-שלושה תארים שזו כמות יפה מאוד וזה חלק מהמהות של הכדורגל ושל מועדון כמו בית"ר ירושלים, אני לא הייתי מוותר על התקופה הזאת אלא הייתי רוצה שהיא תימשך וכמה שיותר.

ב. גאידמק אחריי על הקבוצה באופן כללי, אבל כל מיש עקב אחריי המועדון בעשור האחרון יודע שגאידמק לא בדיוק ראה איפה מושקע כל שקל ושקל, הוא נתן כסף לכל דורש וניצלו את הכסף הזה בצורה גרועה מאוד, זו גם אשמתו אבל ממש לא העיקרית, ואם אתה שואל גם בעסקיו גאידמק זרק כספים מיותרים, לא סתם הוא קנה את אוסיף ב400 מיליון שקל רק כדי למכור אותה ב40 מיליון שגם כך עוקלו לו על ידי המדינה, גאידמק הוא אדם שמאוד אכפת לו שיאהבו אותו, יכבדו אותו ויוקירו אותו וזה מה שגרם לו לתת אמון עיוור באנשים ולהשקיע מאות מליונים היכן שיכל להשקיע עשרות מליונים בלבד.

ג. זה יפה שכאשר אין לך מה להגיב אתה מסלף דברים, איפה אמרתי שלגאידמק אין אינטרס? להפך, אמרתי שאכן היה לו אינטרס אבל זה לא ששאר אנשי הכדורגל בעולם לא פועלים לפי אינטרסים, ככה שלבוא ולהגיד "גאידמק חרא" בגלל שהיה לו אינטרס בבית"ר זה לא רלוונטי לעניין.

ה. אם כבר אתה מפנה אותי אל הראיון של איציק בבית"ר נט (שזה דבר מצחיק בעצמו שאתה מפנה אותי אל אתר שאני חלק ממנו מהרגע שהוא הוקם) אז איציק דיבר על החודש וחצי האחרונים שגאידמק סירב לדבר עם 2 אנשים שהתעניינו ברכישת הקבוצה (שזה רחוק קילומטראז'ים מרכישה בפועל), לא לגביי השנים הקודמות שבהן לא באמת הייתה הצעה קונקרטית על המועדון(ושוב אל תביא לי את אגייאר כי הוא לא רכש את הקבוצה בגלל אמא שלו, אשתו ואחד מסריח כמו דני קליין השקרן והלקקן ולא בגלל גאידמק), ועובדה קיימת היא שברגע שהיה איזה מהלך שקרם עור וגידים עם אדלר ולוין תוך שעה כבר השיגו את גאידמק וחתמו על המסמכים ועל ההעברת בעלות, ככה שגאידמק מבחינתו לא עשה שום דבר למען מכירת הקבוצה אך גם לא עשה דבר כנגד מכירת הקבוצה.

אין לו אינטרס להחזיק את הקבוצה ובגלל זה הוא גם לא היה מעורב בקבוצה בשום דבר במהלך 3 שנים, אבל בינואר הוא נתן 300 אלף ד', השנה הוא הבטיח להקציב עוד כסף, אולי עכשיו מצבו הכלכלי התייצב או שפתאום כן מרגיש לו נכון להשקיע בקבוצה? אמרתי שאת התשובה כנגד זה נקבל ב6/7 שזהו המועד בו הוא הבטיח שהכסף יגיע, לא פחות מזה וגם לא יותר מזה.

ותסלח לי שאני מנפץ לך את האשליה אבל עם פניג'ל היינו באותו מצב חרבנה כמו עכשיו רק בלי כל הטוב שקיבלנו בשנים הראשונות של גאידמק, או שאתה לא זוכר את התקופה שבכל חודש מחדש היו עיכובים במשכורות ושחקנים לא קיבלו שכר? שכחת שאנדרה קאדליירה היה צריך להיות בלי מים יומיים עד שפניג'ל שילם לו חלק מהמשכורת שהוא היה חייב לו? או שפניג'ל חתם על חוזה של 200 אלף דולר עם עגלת סופר מרקט כמו מיקי עטיה וטען שהוא חשב שהחוזה הוא בשקלים? פניג'ל היה איש יקר וצריך להוקיר אותו יום יום על כך שלקח את הקבוצה יחד עם שותפיו מבית המשפט, אבל גם לא צריך להאדיר אותו כי לא היינו מתקדמים איתו לשום מקום.

10. אלי מתחן Member

היינו באמצע תהליך לפני שארקדי הגיע, תהליך שלדעתי עם ניהול נכון היינו יכולים למנף למאבק על התארים עם קבוצה בית"רית שנבנתה ביחד עם קהל שהלך והתחבר מחדש לקבוצה אחרי המשבר של עידן זאבי.

לסיים מקום ראשון בפלייאוף התחתון זה לא יותר טוב מלסיים מקום מעל הירידה. אין בזה שום תועלת מלבד כמה שבועות של שקט בשנה.

המועדון שלנו כרגע הוא מועדון לא בריא, בקיץ שעבר חזיתי שנגיע לאותו מצב בקיץ הזה, כי אין שום תוכנית לטווח ארוך. עד שנפטרים מחובות ישנים צצים חובות חדשים, קורנפיין כנראה יודע את העבודה, אבל הוא חייב לעצור ולשבת עם עצמו כדי לחשוב לא איך שורדים את העונה הבאה, אלא איך מבריאים את המועדון שלנו. איך שורדים עכשיו כמות זמן מוגבלת כדי לצאת מהחובות ומבלי לאבד את הקהל. תוכנית שאחריה אנחנו אמורים להיות מועדון שחי על ההכנסות שלו, כמו רוב המועדונים בליגת העל שלנו.

11. Don Joan Roman Member

ולר, היינו בעיצומו של תהליך שבן אדם כמו פניג'ל לא היה יכול לנתב אותו קדימה, ההגעה של גאידמק מבחינה כללית היא הגעה מבורכת, האכזבה שלי לפחות זה שהכסף נפל לידיים של חסרי מושג כמו ארזי ושקלאר שבזבזו 400 מיליון שקל על חרא, אם השקעה הגיונית ונכונה היינו יכולים לתפעל אימפריה שגם בלי זהרמת בעלים הייתה יכולה להסתדר בצורה טובה ויפה מאוד, אבל ההתנהלות הייתה ביזיונית ברמות מטורפות.

בנוגע למה שרשמת על איציק: מסכים איתך בגדול למרות שאני חושב שהוא האיש המתאים ביותר לתפקיד ואני חושב שבצמצום ההתחייבויות הוא עשה עבודה גדולה וטובה, אבל כדי שהעבודה שלו באמת תהיה הירואית וראויה לציון שבח הוא חייב להפסיק ולדחות חובות, אלא לסיים אותם פעם אחת ולתמיד גם אם זה במחיר של אי החתמת מיגל פורטיז'ואים, לירון דיאמנטים וליאור ראובנים.

12. אלי מתחן Member

שים לב שרשמתי ניהול נכון. כנראה שפניג'ל לא היה מביא אותנו לשתות מהבאר, אבל אם הפועל הצליחה תחת אלי טביב הכל אפשרי.
    כמו שאומרים שמוציאים את הגבינה אז גם עכברים מגיעים. בלתי אפשרי שאדם יכניס לכדורגל הישראלי כזאת כמות של כסף בלי שרובו יגיע לאנשים הלא נכונים. האנשים שניהלו את בית"ר ידעו שאם יחליטו לנהל את הקבוצה בצורה חכמה, להם לא יהיה מקום בה. מלכוד 22 קלאסי.

13. Alta Tensione Member

לא,המחיר יהיה הליכה לבית משפט.
    העלות של כל הפורטיז'ויים והדיאמנטים היא שולית,אין לה כלל משקל משמעותי וזה לא מה שיעשה את ההבדל בין הליכה לפירוק לבין הישרדות כלכלית נוספת.

איציק מאלתר תחת לחץ וזה יימשך ככה קיץ אחרי קיץ אם לא יהיה למועדון גב כלכלי סביר שיעזור לו לצאת מהבוץ שהכניס אותו אליו אדון ארקשה הנכבד.
    במילים אחרות,צריך לחכות בסבלנות שהרוסי יפסיק להתעלל בנו ואני מתחיל להשתכנע שפירוק זו האופציה היחידה שבה באמת נצליח.

לא,לא בגלל שיש לו אינטרס,אלא בגלל שהוא זרק את המועדון לקרשים וקינח ביריקה עסיסית שמהולה בליחה אלרגית חריפה ברגע שלא הצליח להשיג את האינטרס,דבר שלא שחר,לא אברמוביץ ואני גם מאמין שאף לא אחד מהשייחים,שנכנסו לאחרונה לאופנה, יעשה לגוף שבגללו מישהו מכיר אותו בכלל.

איך אתה מצפה שיהיה מו"מ אם אתה מראש סוגר את הדלת בפני כל מי שמביע התעניינות?
    הוא לא עושה כלום כדי למכור ולא עושה כלום כדי למנוע מכירה=בדיוק מה שהוא הבטיח לעשות ב-2009 בראיון המפורסם למעריב.
    האדישות וחוסר המעש שלו זה מה שתוקע את המועדון עמוק בבוץ קיץ אחר קיץ וזה לא באמת מזיז לו,כי אם זה כן היה,הוא היה עושה משהו והיה בא לקראת האנשים שהתעניינו ברכישת הקבוצה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/6/12
  14. Don Joan Roman Member

אז בעצם אתה מאשים אותו שהוא לא רץ לחפש רוכשים?

15. Alta Tensione Member

שהוא לא יוצר תנאים סבירים והגיוניים לרכישה.