בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. אלי מתחן Member

בית"ר אולי קבוצה בינונית אבל מועדון גדול.
    עכו נהנים מסולליך, עונה הבאה הם לא יהנו ממנו ואיפה הם יהיו, תלויים בשחקן הבא שיגיע או לא יגיע ממכבי חיפה. אנחנו נהנים מספיק מריקן.
    אז הם קיבלו עונה טובה משחקן טוב, בעונה הבאה אין להם לא כסף ממנו ולא אותו.

ורונן שוב פעם, על הנייר הרבה דברים לא נראים כמו במציאות. תפסיק לראות כדורגל דרך וואן ותבין שק"ש זה לא איזו קבוצה שהורכבה ביומיים, ושרק על הנייר סולארי לא נשמע כמו שחקן טוב. למאמן שעושה עבודת שטח והכנה טובה, הרבה יותר קל למצוא שחקנים טובים.
    לא סתם ק"ש הצליחה בכל רכש שלה העונה, ובית"ר כשלה עם רובם.

2. Ice Cream חסה

בשביל ששחקן יתחיל לתרום לקבוצה הוא צריך קודם כל לקבל הזדמנות בהרכב וצריך לקבל ביטחון גם מהמאמן, גם משאר השחקנים, גם מהאוהדים וגם מהתקשורת, ודבר שני שהוא צריך זה שלא יזבלו אותו אחרי משחק אחד לא טוב (מה שקרה גם למגרלישווילי, וגם לדיאמנט- כשאצלו זה אפילו לא היה משחק אלא 5 דקות). כמו שתדע לקבל בהבנה סגירה לא נכונה, החמצה מזעזעת, איבוד קריטי, יום לא טוב בכללי או סתם חבלי לידה של שחקן חדש שיבואו מצד ברק משה או עדן נחמני מצפה שאת אותו היחס יקבלו גם שחקני רכש, בטח אם מדובר בשחקן צעיר כמו דיאמנט (מילא שווילי...).

ילך סולליך? יביאו את גוזלן/ שעבאן/ ריאן/ זידאן, כשככל שיותר מושאלים יוכיחו את עצמם במדי עכו אז חיפה תמסור יותר כשרונות ויותר כשרונות ירצו להגיע לעכו, וככה הלאה.
    וזה לא שריקן ובית"ר זו חתונה קתולית ואין סיכוי שהוא יעזוב את הקבוצה, כך את ורד למשל- טיפחנו אותו (נניח שבאמת אנחנו) כדי שיעזוב יום אחד לחיפה. ככה שסופו של כמעט כל שחקן מוכשר בקבוצה בינונית זה להגיע לקבוצה גדולה, ההבדל הוא אם תקבל עליהם כסף או לא. אם יש לך באמת שחקנים טובים ומוכשרים בקבוצה, אין שאלה. אבל אם אין (ואין, לא ריקן עם כל הכבוד ולא אליחן טובים יותר מסולליך)- אז עדיף לא לקחת סיכון על שחקן פחות טוב/ לא בשל ולהשאיל שחקן שיכול להיות עדיף עליו.

נראה לי שכולנו מסכימים שאורי ונעים זה לא מאמנים לבנות קבוצה, אבל אתה חושב שאם אוהדי קרית שמונה היו צועקים לבן שמעון "תן למערבי לשחק מה אתה מביא לנו שחקן בני לוד במקומו?!" או "מי זה החייזר הזה מזימבבואה תן כבר לוואיל מריסאת דקות!111" או כל דבר בסגנון הזה עם כל שחקני הרכש הבינוניים לכאורה שהוא הביא, היו מצליחים לבנות שם משהו נורמלי?

3. אלי מתחן Member

אף אחד לא צעק. מגרלשווילי הפסיד לנו במו ידיו בערך 3 משחקים ראשונים.
    דיאמנט למרות שכבש שני גולים העונה הראה כמעט בכל דקה שהוא שיחק שהוא לא שווה יותר מליגה לאומית.

עכו לא הקבוצה הראשונה שנהנית מהרבה מושאלים מהגדולות. הרבה קבוצות כאלה עברו בכדורגל הישראלי, ומי ששרדו הן אלו שגידלו ושמרו את השחקנים הצעירים שלם לעצמם כמו אשדוד, נתניה ובני יהודה.

בן שמעון בנה קבוצה, לא הביא שחקנים מכל הבא ליד בתקווה שהם יתחברו כמו המאמנים שלנו בערך מאז אלי כהן ב97. לפעמים זה הלך טוב לפעמים לא.
    אתה מתייחס כאילו זה יד המקרה שבן שמעון הביא השנה 4 זרים ופגע עם כולם, בעוד אנחנו הבאנו שלושה ורק אחד מהם באמת עשה חצי דבר עד שהתברר שהוא ערס מטומטם וחסר אחריות.

4. Don Joan Roman Member

א. מגרלשווילי בהתחלה קיבל קרדיט, למרות הביקורת כלפיו, הקולות נגדו התחילו להישמע כשהוא היה אשם בגולים של סכנין ורמה"ש שהביאו לנו השפלות גדולות, מה שבא לפניי זה הטעויות של מגרלשווילי לא הטענות של הקהל.
    ב. אתה לא יכול לבקש שאני או כל אוהד אחר ייתן לשחקן כמו נחמני שעושה עונה ראשונה אמיתית בוגרים את אותו מרווח זמן לשחקן בן 30 שכל הקריירה שלו מאחוריו, כנ"ל לא לגביי שחקן שהוכיח בעונות הקודמות שלו שהוא חלש, אתה מציג את הקהל של בית"ר כאוכל שחקני רכש ואתה מציג אותו בצורה מוטעית, עלובה ופתאטית כי זה ממש אבל ממש לא נכון.

ואם שעבאן/גוזלן/ריאן לא טובים כמו סולליך? הם ירדו ליגה, יישארו בלאומית עוד עשרים שנה ויחכו לעוד עונה עם 7 עולות כדי להתקדם, סלח לי אבל זה לא דבר שבית"ר ירושלים יכולה להרשות לעצמה, אתה כנראה לא יודע את מי אתה מתיימר לאהוד ואת מה היא מייצגת.

א. לנו יש שחקנים מוכשרים מאוד בקבוצה וגם יותר טובים ויעילים מסולליך, עם כל הכבוד ל"כישרון הגדול מחיפה" הוא התחיל את העונה טוב, המשיך אותה באופן זוועתי, לא סתם הוא בילה בחצי השני של העונה יותר על הספסל מאשר בהרכב ולא סתם בית"ר ירושלים עברה את הקבוצה שלו במספר הנקודות, סטפן שצ'פוביץ', פלצ'וק היו לא פחות יעילים וטובים מסולליך העונה והיו אחראים לא פחות ממנו על ההצלחה היחסית שלהם במשך העונה.
    ב. סיכון יותר גדול זה לקחת שחקן מושאל מקבוצה כל שהיא ולתלות בו את כל התקוות שלנו.

5. Ice Cream חסה

מה זה אומר שבבית"ר החליטו לממש את האופציות על דריו וערן לוי? שיש להם כבר חוזה חתום לשנה הבאה? או שבבית"ר מעוניינים לשבת איתם על חוזה לעונה הבאה?

6. Bensh Member

אופציה ב'

7. Ice Cream חסה

"אופציה" לעונות נוספות, כמו שאני מבין- זה שאחד הצדדים אומר "ממשיך לעוד עונה" והוא מקבל תנאים שסוכם עליהם מראש. אם לא- אז אפשר לומר שלוי חתום עד סוף השנה עם אופציה עד סוף הקריירה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/5/12
  8. Don Joan Roman Member

זה אומר שערן לוי ירוויח בבית"ר בעונה הבאה 80 אלף דולר בעונה ודאריו 60 אלף.

9. Ice Cream חסה

נטו או ברוטו? כי אם ברוטו אז שאפו ענק לאיציק ותודה ענקית לשניהם!

10. Don Joan Roman Member

זה אני לא יודע, אבל נראה לי נטו.

11. Ice Cream חסה

גם בנטו זה לא הרבה בעצם... וואו! שכירי חרב אמרת קוראים להם? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/5/12
  12. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

תעשו טובה לכולנו
    ואתם מבינים לבד על מה מדובר.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מת שמכבי לוזון תרד ליגה אבל אנחנו צריכים לבוא לוסרמיל ולנצח ולא להתחשב בצרות של אחרים.

חוץ מזה גם הפועל ב"ש היא קבוצה שאנחנו לא מתים עליה, ואחרי שניצחנו את ק"ש בטדי עודד גביש וחבריו ידעו טוב מאוד לומר שק"ש נתנה לנו את המשחק, הגיע הזמן להראות לו שאנחנו ספורטיביים.

14. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אני מקווה שכמו שידעתם לתת לאשקלון את המשחק בעונה שעברה כי רציתם את סכנין בלאומית ככה תדעו לתת לבאר שבע לנצח ביום שבת.

15. Don Joan Roman Member

ומה יצא לנו מזה? שהם נתנו לנו 2 שלישיות משפילות ש2 הימים אחריי התבוסות האלה זה 2 מהימים הקשים ביותר בחיים שלי, לא יצאתי מהבית מרוב בושה וכאב אלא לאימון כדי להראות לזבל מה אני חושב עליו.
    אנחנו צריכים לבוא ולעשות את הטוב ביותר ושהםפ יתעסקו בחישובים שלהם.

זה לא הרבה אבל זה גם לא קצת ואם תמצא תגובה אחת שלי שאמרתי שדאריו זה שכיר חרב ואני נותן לך מה שתרצה, להפך, אני תמיד אמרתי וגם אומר שדאריו זה לא שחקן זר ולא שכיר חרב זה שחקן בית ולא פחות מזה, אם מישהו היה נקלע למקום בטעות והיה רואה את כמות האהבה שיש בין דאריו לבין 90 אחוז מהקהל של בית"ר הוא בחיים לא היה משער שהוא הגיע לכאן לפניי 3 שנים, ואני מאחל לכל קבוצה בארץ שחקן ואישיות כמו דאריו שמוכנה להקריב בשביל המועדון, אם זה היה תלוי בי, כבר עכשיו הייתי מחתים אותו לעוד 4 שנים ונותן לו תפקיד בתום החוזה.