בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. Ice Cream חסה

כי צניעות היא מילה גסה...

בית"ר היא לא הקבוצה הראשונה שמשיאלה שחקנים בעולם ולא הקבוצה הגדולה הראשונה שעושה את זה. גם לחטאפה בטוח יש שחקני נוער מוכשרים יותר מעדן נחמני, זה לא מנע ממנה להביא בהשאלה את אלברו נגרדו מריאל מדריד, למשל.
    שחקנים מושאלים לא רק צוברים ניסיון על חשבוננו, אלא גם אנחנו מרוויחים מהם, אפילו אם אנחנו בית"ר ירושלים הגדולה...
    שאלנו כבר את בנאדו וחרזי, והם באמת התקדמו על חשבוננו, אבל נראה לי שגם אנחנו הרווחנו מהם (בשנים האלה עוד טיילתי עם האבא, אז אני לא יודע בוודאות).

גוזלן (למרות שהוא כן הראה יכולת יפה) הוא באמת לא שחקן ששווה להשאיל עכשיו והוא צעיר מדי, אבל גם שחקן שרק עלה מהנוער (פיליאבסקי וחצי השנה שלו נחשב ל"מוכח"?) יכול לתרום גם יותר מכוכבי הנוער של בית"ר ירושלים...

כמו דיאמנט למשל...

בניגוד לרוב פה אני לא חושב שיובל מאמן רע ולראייה מה שהוא הצליח בהפועל פתח תקווה- אבל בבית"ר הלחץ הרג אותו והוא הרג עם הלחץ שלו את השחקנים. החמור הזה עשה כל כך הרבה שגיאות, אני אתן לך טעימה: השחקן החסר שהוא שכח את השם שלו, השמיכה הקצרה שבכלל אין לנו (רק 3 הרכבים באימון...), מגנים שגוערים בהם אם הם עוברים את החצי ומשאירים את משחק ההתקפה בלי אגפים וחוסר היכולת שלו לתאם משחק עם 3 קשרים באמצע (מויאל, איינבינדר ודריו/ חדד הפריעו אחד לשני ולא ראינו חצי מהיכולת שרואים מהם היום)...

2. אלי מתחן Member

אלון חרזי ובנאדו לא היו שחקנים שרק עלו מהנוער.
    עם ההבאה של דיאמנט אין לי שום בעיה, יש לי בעיה עם העובדה שהוא פשוט לא שחקן טוב. כשאני הייתי ילד היה ידוע בירושלים שבבית"ר לא משתפים שחקני נוער, ובאמת היו לנו שנים שאף שחקן לא עלה לבוגרים וכתוצאה מכך מחלקת הנוער שלנו נראתה כמו שנראתה.

פיליאבסקי נתן חצי שנה והראה שהוא ברמה הגבוהה של הכדורגל הישראלי, זה יותר מאיזה צעיר שעוד לא דרך על הדשא. נניח לרגע שגוזלן הוא שחקן וכישרון אדיר, עדיף שנה ממנו או 5 מצחי אליחן שטיפה פחות טוב ממנו?

3. Ice Cream חסה

לאליחן נשארו שנתיים וחצי, ובהזדמנות שהוא כמעט ולא קיבל הוא כמעט ולא הראה כלום. יחד עם האופי המחורבן שלו די איבדתי את התקווה ממנו...
    אני שוב אומר שגוזלן כרגע לא שחקן שבית"ר צריכה והוא צעיר מדי, אבל באופן כללי אני תמיד חושב גם על הטווח הקצר ולא רק איך לבנות קבוצה לטווח הארוך (שזה ממש לא מדע מדויק), ואם יש לנו את מסי החדש בנוער אבל הוא שווה כרגע 3 שערים אם נתן לו 30 הופעות- אני מעדיף להשביח בשביל הפועל פתח תקווה את דומיניק וואסי (היפותטי) כדי שיבקיע 6 שערים ב-30 הופעות ושמסי החדש יערוך כרגע רק 15 הופעות...

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה חבר ילדות של צחי אליחן שאתה מסיק מזה שיש לו אופי מחורבן? מאיפה אתה מביא את כל ההמצאות האלו?
    זה שחקן עם פוטנציאל שהיה חבר קבוע בנבחרת הנוער וההתקדמות שלו נעצרה בשנתיים האחרונות, יש לו את היכולות ואני מאמין שעם מאמן כמו אלי כהן הוא יכול להתקדם.

החשיבה המוטעית שלך על הטווח הקצר מאשר הטווח הארוך זה בדיוק החשיבה שהובילה אותנו בשנים האחרונות מקבוצה שקוטפת תארים עם קבוצת נוער מלאה בכישרונות לקבוצת תחתית בליגה של 16 קבוצות.
    אתה טיפש אם אתה חושב שמועדון מפואר בקנה מידה ישראלי כמו בית"ר ירושלים צריך לחשוב על הטווח הקצר מאשר לכבד את עצמו ולחשוב שנתיים-שלוש קדימה ויש לנו את הפריווילגיה לכך.

5. Don Joan Roman Member

מה הקשר בין מה שאמרתי לבין צניעות? זה לא שאני משווה אותנו לריאל מדריד/ברצלונה, אנחנו מועדון גדול יותר מהפועל חיפה שמצפים ממנו להרבה יותר והוא מחוייב להצלחה הרבה יותר מהפועל חיפה.

א. יפה שאתה משווה השאלה של חלוץ כמו אלברו נגרדו להשאלה של ילד בן 18.
    ב. שחקנים מושאלים כמו פילאבסקי אתה יכול להרוויח מהם כי הם שחקנים איכותיים, לא מכאלו כמו שובל גוזלן, וגם השאלות אני תמיד אעדיף השאלה עם אופציה לרכישה/השאלה למספר עונות כמו שהיה לנו עם בנאדו וחרזי ולא השאלה לעונה.

בתיאוריה גם אתה יכול לתרום יותר משחקן נוער של בית"ר, במבחן המציאות זה הרבה יותר קשה.

למה למישהו יש בעיה עם לירון דיאמנט כי לא קוראים לו כריסטיאנו רונאלדו? כשלירון דיאמנט יוכיח שהוא ראוי ללבוש את המדים של בית"ר, אף אחד לא יגיד עליו אפילו אות רעה, הוא פשוט שחקן חלש, בגלל זה לא אוהבים אותו.

יפה גם אתה אומר שהוא לא קיבל הזדמנויות, אבל אותו פסלת ואת שובל גוזלן אתה מאדיר, ממש אני לא יודע איך לא גילו אותך, מחר אני מתקשר לקורנפיין להמליץ עלייך כסקאוט.

יפה, אז אתה מעדיף להפסיד את מסי ולזכות בתארים עתידיים רק בשביל להינות מזה שוואסי יבקיע העונה קצת יותר ממנו, שוב אתה מוכיח את גאונותך ברבים, אני כבר חושב שצריך להמליץ עלייך לברצלונה כיורש של פפ.

6. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

אני לא יודע בדיוק על מה אתה מתבסס, אליחן היום נתן תצוגת כדורגל מצויינת עם רוח לחימה ויכולת התקפה מצויינת. צחי אחד השחקנים היותר כישרונים במערך של בית''ר, כיף גדול היה לראות אותו מקבל קרדיט מאלי כהן. שיתוף הפעולה שלו עם ערן לוי ואבי ריקן היום היה מעל לכל הציפיות הרוויח את מקומו בהרכב מבחינתי, למרות חולשתה של הפועל פ''ת אני חושב שהוא הראה היום לכל המספידים אותו את היכולות המצויינות שיש לו להציע על המגרש.

7. Ice Cream חסה

זה שיש מאמנים שלא יודעים לבנות קבוצה לטווח הקצר כמו אורי ונעים, זו בעיה אחרת. קח את הפועל עכו של השנתיים האחרונות בתור דוגמה לאיך בונים קבוצה לטווח הקצר (צריך גם מזל, אבל גם להאמין בכל שחקן רכש לא נוצץ).
    אם אתה חושב שמקפיצים שחקני נוער מוכשרים לבוגרים, ותוך שנתיים-שלוש רצים לכל התארים, אז אתה חי בפוטבול מנג'ר. לחבורה העליזה שלנו באמצע שנות ה-2000 לקח שלוש להגיע למקום הרביעי בליגה חלשה מאוד, וזה היה לא בלי עזרה של שחקני רכש וזרים בינוניים...

מחויב יותר לשמור על הגאווה שלו שהוא לא משמש כ"פח אשפה" או חממה של מכבי חיפה?

א. ת'אמת שבלבלתי בכלל עם פארחו וזה לא בדיוק השאלה אלא מכירה עם אופציית רכישה, אבל גם הקבוצות הכי גדולות בעולם משאילות שחקנים וגם בני 18. כשבפעם העשרים ושבע אני אומר שגוזלן כרגע לא נחוץ.
    ב. לפי ויקיפדיה לא ברור אם בנאדו (2 עונות) וחרזי (רק אחת) נרכשו או הושאלו...

אויש עשה טובה! היו קולות מאוד חזקים נגד לירון דיאמנט איך שהוא הגיע ועל 10 הדקות הראשונות שלו כבר הפכו אותו לשחקן הכי גרוע בכל הזמנים, ואתה מוזמן לחזור אחורה פה בדיון עצמו לראות את זה. אין מה להשוות גם את היחס שהוא קיבל מהאוהדים לעומת שאר החלוצים ממחלקת הנוער שלנו (בעיקר משעלי).
    וסך הכל אני חושב שדיאמנט הוא חלוץ שיספיק לספסל שלנו, בטח כשבעסקת חבילה איתו בא גם אבא שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אם עונה אחת שאותו מסי החדש, שהוא שחקן נוער, יהיה שחקן ספסל ויקבל בעונת ההתחשלות רק דקות פה ושם- אז לא נפסיד אותו. יש יותר סיכון שנפסיד עונה שלמה ואותו מסי יקבל טראומה מזה שהוא חתום על ירידת ליגה או פספוס קשה אחר. אבל שוב אין איזושהי נוסחה קבועה ולא אני ואפילו לא אתה לא יודעים את כל מה שמתרחש בקבוצה ומה שווה כל שחקן, אני כן סומך על אלי כהן שהוא כן יידע למצוא את האיזון הזה (בניגוד למלמיליאן ונעים...) וידע לקבוע על איזה שחקן כדאי לבנות ועל איזה לא.
    סתם דרך אגב: כשאלי כהן עשה את הניפוי בסגל- דיאמנט נשאר ב-25. כמעט כל משחק הוא לוקח לספסל את דיאמנט ואת עמרם (הוא באמת לא מראה כלום, לא יודע למה אני ממשיך לצפות ממנו למשהו...) וגם נותן להם דקות, בזמן שנחמני (שאני מאוד מעריך אותו) ומשעלי (שאותו ממש לא) נשארים ביציע. קח את מגרלשווילי שפותח קבוע בהרכב, בזמן שבן סימון גם נשלח להתאמן בצד, או את פיליאבסקי ובן יוסף שמועדפים על בראשי. גם אלי כהן יכול לפספס משהו או מישהו, אבל נראה לי שעליו אפשר לסמוך...

8. אלי מתחן Member

להפועל עכו אין מחלקת נוער שמוציאה מדי שנה שחקנים, אין לי שום גורם משיכה לשחקנים צעירים או מבוגרים ואין לה קהל כמו של בית"ר.
    לקבוצות כמו הפועל עכו זה הולך, עד שזה לא הולך, והיא מוצאת את עצמה בליגה שנייה ולא תעלה בקרוב.

9. Don Joan Roman Member

מחוייב לקהל שלו לספק כדורגל טוב, להיות מועדון מוביל ולא מובל, מחוייב לקידום של שחקני בית טובים על חשבון שחקני רכש כושלים(וגם להפך), להיות מחוייב להעלות מהנוער שלו שחקנים ולתת להם צ'אנס, יש הרבה דברים שבית"ר ירושלים מחוייבת אליהם והפועל חיפה לא ומי שלא מבין את זה וקורא לעצמו אוהד בית"ר כנראה לא בדיוק יודע מהי בית"ר ומה ההיסטוריה ומה המעמד שלה בכדורגל הישראלי.

פארחו, נגרדו, גראנרו זה לא משנה את השורה התחתונה שההשאלות הללו היו של שחקנים איכותיים.

שניהם הושאלו אבל על שניהם לבית"ר הייתה אופציית רכישה(רק שלא היה כסף לשלם), חוץ מזה שלא ברור למה אתה נתפס על ההשאלה של שניהם כדי לבסס את הטענות שלך, בנאדו וחרזי הגיעו כשחקנים איכותיים לא כילדים בני 18 שלא השלימו יותר מ2 משחקי ליגה בלחץ.

כן, אבל לא בגלל שקוראים לו לירון דיאמנט אלא בגלל העובדה שב25 משחקי ליגה אשתקד הוא כבש שער ליגה אחד בלבד.

דווקא לא בהכרח, תראה שכל שחקני הנוער שלנו לא שיחקו כמעט ועד שהם התאוששו לקח להם כמה שנים בעוד למשל ורד ישר שעלה מהנוער שיחק והוא אחד השחקנים הטובים היום בליגה.

סוף סוף אתה כותב משהו נכון והגיוני במקלדת שלך.

קודם כל נחמני פצוע
    שתיים עמרם מראה יותר מלירון דיאמנט(היום נתן כדור גדול לקובי וגם הגול של דיאמנט התחיל ממסירה אדירה שלו לערן לוי)
    שלוש מגרלשווילי משחק בצדק כי הוא יותר טוב ממתנאל כרגע וזו עובדה, אף אחד לא מדבר עליו והוא הוכיח שהוא ראוי להישאר פה בעונה הבאה.
    פילאבסקי אנחנו לא צריכים אותך כדי לדעת את האיכויות שלו(אם כי בעונה הבאה הוא לא פה, אז מבחינתי בראשי צריך לשחק ב2 המשחקים הנותרים) ותומר יהיה פה גם בעונה הבאה.

בקיצור לבית"ר ירושלים אין צורך להשאיל ילדים בני 18 ממכבי חיפה לעונת השתפשפות, אנחנו לא הפועל עכו, אנחנו בית"ר ירושלים וכל שחקן שאנחנו משאילים צריך להיות ברמה טובה יותר משחקנים אחרים שיש לנו ואם הוא לא טוב? שיתרקב בקבוצה שלו וייתן לילדים שלנו לשחק, מי שטוב יותר כרגע כמו פילאבסקי, מגרלשווילי(שאצל אלי כהן פורח) יכול להישאר ומי שלא? יכול להיות מושאל להפועל עכו.

10. Ice Cream חסה

אני חושב שעם מאמן טוב אין סיבה שלא נצליח לבנות קבוצה בסגנון של עכו, אבל אם לאלי כהן שלהם יש אדי גוטליב אחד, לשריף יש 6-7 גוטליבים ועוד 4-5 שחקני בית שיכולים להיכנס לסגל הרחב, אבל לפאקינג הפועל עכו הזו שמחזיקה במחלקת נוער מצ'וקמקמת יש יותר מושאלים מאשר לבית"ר. לא יודע מה איתך, אותי זה מביך.

כך שאם עכו צריכה להמר על 22 לירון דיאמנטים, אופיר עמרמים ודריו פרננדסים- אנחנו צריכים לעשות את זה על 12-13 שחקנים, מספיק שפגענו ב-6 מתוכם: יחד עם הקהל ועם שחקני הבית שלנו יש בניגוד לעכו, אנחנו רצים בצמרת.

סתכל על קרית שמונה! עם כל הכבוד לפרויקט של איזי ולצדק, עמוס ורוצ'ט מהנוער- הקבוצה הזו מתבססת על בלם בן 38 שדשדש בין תחתית ליגת העל ללאומית ועוד אחד שכיכב בהפועל רעננה, הכח רמת גן, שרלרואה ו...אצלנו. על שני מגנים שמשו מהליגה הלאומית, ועוד אחד שעבר בין קבוצות קיקיוניות במזרח אירופה. על שני קשרים אחוריים שאחד מהם סוס מת שירד ליגה עם אשקלון, והשני זה זר שאף אחד לא הבחין בו וגם נאבק בתחתית עם הפועל חיפה, על חלוץ בן 29 שהחליף קבוצה כל שנה במקרה הטוב, ועל שני קשרים זרים אחד מנבחרת זמביה והשני מהספסל בקפריסין. למה קרית שמונה הצליחה עם החומר ההזוי הזה לקחת אליפות? כי אלף יש לה מאמן, ובית אין לה קהל שעושה פולחן לשחקני בית על חשבון שחקני רכש ומוריד לכל אחד כזה את הביטחון...

אבל אני כן מוכן להיות כינור שני כשזה המצב, מאשר לקחת סיכונים של להיות בכלל כינור שלישי כדי שאולי יום אחד נוכל לחזור להיות מועדון מוביל (וכמו שאתה רואה אם ורד ועזריאל ודוגמאות אחרות עם קנאלס, שהאין, קגאווה ועוד משאר העולם ואני מקווה מאוד שלא נראה הקיץ עם קובי ודנצ'וק- קבוצה בינונית מגדלת את שחקני הנוער שלה לא בשביל לזכות איתם בתארים, אלא כדי לקבל עליהם את הכסף מקבוצה גדולה).

גוזלן הוא לא שחקן לא איכותי, לרמות שהוא עוד כולה שחקן נוער...

ואיילי? וגונזאלס בהתחלה? וראובן? שחקני רכש לא נוצצים בבית"ר לא מקבלים חצי תמיכה מהאוהדים... בניגוד לשחקני בית שיכולים לא לשחק בלאומית ועדיין תראה את השם שלהם בטוקבקים בבית"ר.נט...

מה? ממתי? מאז שאלי כהן הגיע?

מה שחקן ששיחק משחק וחצי בגביע הטוטו ועוד חצי משחק מצטבר בליגה יכול להיות יותר טוב משחקן נוער בבית"ר? שחקן שדגני וטוואטחה הועדפו על פניו צריך לתפוס מקום של שחקן בית? אבל הנה לך מגרלשווילי הוא בדיוק הדוגמה שלא כל מה שלא מתאים לחיפה לא יתאים גם לבית"ר... עם גוזלן הסיכוי קטן יותר שעדיף כבר באמת לתת לנחמנים את המקום הזה, אבל יש הרבה דוגמאות שלא.

ובגלל שאנחנו כזה מועדון גאה שלא מוכן לקחת שחקנים מהנוער של חיפה, עכו נהנית מהכישרון של סולליך ואנחנו תקועים עם 20 שחקני בית (או 19+מוטאי) ביציע...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/5/12
  11. Don Joan Roman Member

איך כל מה שרשמת כאן קשור לבית"ר ירושלים ולמה שהיא צריכה לעשות?

והקהל של בית"ר לא עושה פולחן לשחקני בית, הוא עושה פולחן למי שמראה שמגיע לו או שגם דאריו פרננדס, חיים מגרלשווילי, ערן לוי ועשרות אם לא מאות שחקנים אהובים שעברו פה הם גם כן שחקני בית?

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/12
  12. Ice Cream חסה

כי אני חושב שגם בית"ר היא כרגע קבוצה בינונית תאכל'ס והיא צריכה להתנהג כמו קבוצה בינונית.

שווילי גם התקבל בשמחה ישר? כמו גונזאלס גם לו לקח זמן (+מאמן נורמלי) עד שהקהל התחיל להעריך אותו, לפני זה הוא היה שעיר לעזאזל....

13. Ice Cream חסה

אני עוד אהייה מנקה רחובות בגלל הכדורגל/ בית"ר/ הפורום הזה... לילה טוב.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם נתנהג כמו קבוצה בינונית גם נישאר קבוצה בינונית ב-15 שנה הקרובות.

אם אנחנו רוצים לחזור למקומנו הטבעי בצמרת הכדורגל הישראלי אז אנחנו צריכים להתנהג כמו קבוצה גדולה כי אנחנו מועדון גדול ולא סתם ב-30 שנה האחרונות רק מועדון אחד לקח יותר תארים מאיתנו וזה מכבי חיפה שלה יש ב-25 שנה האחרונות את יעקב שחר שמחזיק אותה ולא נותן לה ליפול ואנחנו כמו רכבת הרים פעם באולימפוס ופעם בבוץ.

15. Don Joan Roman Member

א. בית"ר כרגע היא קבוצה עם שחקנים טובים שצריכים חיזוק של עוד שניים-שלושה שחקנים והיא אחת הקבוצות החזקות ביותר בליגה הודות לשחקני הבית שלה.

ב.שווילי לא התקבל בשמחה בכלל, כי הוא היה שחקן שלא התלבש במכבי חיפה ועלה לנו בגולים והפסדים מבישים לסכנין והפועל רמה"ש, ברגע שהוא התייצב, התחיל לתרום לקבוצה ולשחק טוב הוא קיבל אהבה מהקהל עד כדי כך שהוא עושה כל מה שהוא יכול כדי להישאר כאן גם בעונות הבאות והוא הוכחה מצויינת לכך שהקהל של בית"ר לא עושה פולחן לשחקני בית אלא פולחן לשחקנים שתורמים למועדון.

בדיוק.