בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. Ice Cream חסה

אדם, אתה בטוח שלחדד יש חוזה לעוד עונה? דיברתי איתו והוא אמר שנגמר לו בקיץ. וגם ב-ONE זה כתוב.
    מה עם ערן לוי? האופציה שלנו עליו היא לא חד צדדית?

אני לא אוהב את הדיבורים של אלי כהן עכשיו עם כל הרעל שהוא מנסה להכניס לשחקנים להישאר, קודם כל שהוא יעשה את שלו ויחתום בלי תנאים. כרגע הוא הציב מחנה אימונים ושישמרו על הסגל הקיים. כשאני שומע כאלה דברים אני מתחיל להבין למה יובל נעים טחן לנו חצי שנה "אני היחיד שרצה להגיע בתנאים שהציעו לי ובלה בלה בלה". אותם שחקנים שאלי כהן מנסה לשכנע להישאר גם הם משחקים בבית"ר בתנאים ממש לא אופטימליים...

במצב אופטימלי, שבו גידמאק ישקיע 3 מיליון דולר בערך- נצליח להשאיר את דנצ'וק, חדד, דריו, ערן, בן יוסף ומגרלשווילי ואני מקווה שגם את בן שושן. את פיליאבסקי וסטיבי סי כבר לא.
    ברכש אם זה המצב אז להביא סופסוף מגן ימני (לא עולים לי ישראלים, אז זר), בלם במקום פיליאבסקי (אפילו בולייאט מחיפה יספיק), קשר במקום סטיבי סי (הלוואי הלוואי גיא צרפתי...), חלוץ במקום פאסוס (רק לא עזריאל! לפוץ הזה אסור לחזור ללבוש את מדי המנורה ורוב האוהדים מסכימים על זה) ואנחנו צריכים עוד שחקן כנף (אפשר גם להביא בהשאלה את סולליך או גוזלן).
    אם יבואו הצעות מכובדות מאירופה על מויאל (מיליון יורו), הרוש (2 מיליון!) או כל שחקן אחר- לא יהיו לנו ברירות, ונלמד על בשרנו את מה ששחר וטביב סובלים ממנו, ולמקרים האלה נדע מה לעשות. אם קבוצה ישראלית תתעקש על אחד השחקנים שלנו ותסכים לשלם הרבה מאוד וגם השחקן יתעקש לעבור- כנ"ל.

לגבי כל שחקני היציע שלנו: יש שחקנים שבשום סיטואציה- פשוט אין להם מקום בבית"ר שנה הבאה והם סתם תופסים לוקר בחדר ההלבשה, מושב ביציע הכבוד וכסף (גם אם משכורת חייל) שאנחנו לא שופעים בהן. שי ניסים, מוכשר כמה שהוא לא יהיה- סיים לעת עתה את הפרק שלו בבית"ר ירושלים וחייב להיות מושאל. דסה וקוזוקין, צריכים לעבור את השיקום שלהם בעונת השאלה שישחקו מתחילתה עד סופה. משעלי ואלקבץ, גם בסיטאוציה הכי קשה הם יתייבשו ביציע. אם הכל ילך טוב באמת- גם אביתר ומוטאי צריכים להיות מושאלים אם לא משוחררים.
    מהשחקנים שמסיימים גיל נוער: יהיה צורך רק בכחילה, זיאת ומנשה- את השאר כמו פולק, דרעי ובן חמו למשל- אפשר להשאיל. גם חלק משחקני שנתון 93, אם יש אפשרות: להשאיל לקבוצת בוגרים. וכמובן שאין צורך להחזיר אף אחד מהמושאלים, לא שמישהו מהם כיכב... סופסוף שיישאר לנו סגל של 25 שחקנים!

אבל זה תלוי בגחמות של ארקדי, אנחנו יכולים למצוא את עצמנו במצב קשה הרבה יותר עם 6 מיליון גרעון, חובות עבר והגרושים שיישארו לנו לא יספיקו לחידוש חוזים למי שצריך (אולי ל-2-3 שחקנים...), נהייה חייבים למכור את הרוש ואת מויאל (אולי למשכן את כרטיסי השחקן שלהם לקבוצות אחרות) ובמצב גרוע אפילו את איינבינדר, והרכש שלנו יהיה מורכב משחקני מכבי חיפה ששחר ינדב לנו...

ולנושא אחר: לא יודע כמה פה מייחסים לזה חשיבות, אבל הסקר של שחקן השנה של בית"ר.נט עלה, והשנה גם יש את אופציית המאמן אלי כהן שכרגע מוביל בפער. אני חושב שההצבעה הזו צריכה להיות תקפה רק לשחקנים, כי אם ככה אז שיתנו את האופציה גם של אזולאי, טלסניקוב, קורנפיין ומאיר הרוש.

כבר מסורת שכל שנה נבחר שחקן חדש, וקובי מויאל הוא לא זה שצריך להיות הראשון להיבחר פעמיים, אז בחרתי באיינבינדר. למרות שהשנה באמת היה קשה יותר מב-3 השנים האחרונות. כולם היו גרועים לפרקים ארוכים או לא יציבים עד המחזור ה-25 בערך, שיש רק ברירות מחדל.

2. אלי מתחן Member

את הצעירים שלנו לא שווה להשאיר, אבל את גוזלן (?!?) שבחיים לא ראית משחק אין לך בעיה להביא.
    גישה כזאת מטומטמת הביאה אותנו למצב שאנחנו נמצאים בו היום.

3. Don Joan Roman Member

הוא שחקן רכש, הוא בטוח טוב, מה לא יכול להיות ששחקן רכש ועוד של מכבי חיפה יהיה גרוע.
    עאלק שובל גוזלן, מי ישמע איזה סופרסטאר.

4. Ice Cream חסה

לא עקבתי אחריו באדיקות, אבל הוא הראה ניצוצות של כישרון בדקות שהוא שיחק. בדקתי עכשיו והוא רק בן 18, זו בעיה אחרת...

ואתם צריכים להבין שכמו שהפועל חיפה משאילה שחקנים (עד העונה הזו) ממכבי חיפה ובונה על זה את העונה שלה, גם אנחנו נמצאים במצב הזה- וזה גם אומר ששחקנים בני 22 שלנו שלא מצאו את מקומם בליגה הלאומית פחות עדיפים על שחקנים שקיבלו חצאי צ'אנסים במכבי חיפה והראו בהם משהו.

5. אלי מתחן Member

מה הוא הראה?
    זה מצדיק להנות ממנו לעונה אחת ולהחזיר אותו לחיפה על פני לתת למישהו ששייך לנו לשחק?

6. Don Joan Roman Member

קודם כל אנחנו והפועל חיפה זה לא אותו דבר.
    ב. גוזלן לא הראה שום דבר שמצדיק את זה שנשאיל אותו ונשחרר בשבילו מישהו.

7. alexshw Member

לגוזלן יש עוד שנה בנוער. הראה ניצוצות העונה ואצלי הוא היה משחק בליגה בהרכב עד סוף העונה הזו, עדיף על פני תורג'מן ועזריאל הנכים.
    בכל אופן מוקדם לדעת מה יצא ממנו וגם מוקדם להשאיל אותו.

מי שהביא אותכם למצב הנוכחי הוא ארקדי, המצב הוליד את הגישה ולא להיפך.
    אין מה לעשות בית"ר קבוצה שחיה מהיד לפה וקבוצות כאלה מחפשות לשאול שחקנים מקבוצות אחרות.
    זה טבעי.

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/12
  8. אלי מתחן Member

זה נכון חלקית. מחלקת הנוער שלנו כבר הרבה שנים בצמרת ליגת העל לנוער, לא שזה אומר יותר מדי, אבל זה בכל זאת אומר שיש לנו שחקנים ששווה לתת להם הזדמנות פה ושם.
    להביא שחקנים שלא הוכיחו את עצמם בשום מקום כדי לפרוץ אצלנו ולעזוב זה טימטום מוחלט. אין לי בעיה עם צעירים שיגיעו לכמה שנים ונזכה גם להנות מהם לאורך זמן ואולי למכור אותם.

9. alexshw Member

ממה שאני רואה נתנו במה ללא מעט שחקני בית ועדיין...

10. אלי מתחן Member

ועדיין מה? תן לי סיבה אחת למה עדיף שחקן צעיר בלי ניסיון בבוגרים לעונה אחת ממכבי חיפה על שחקן צעיר בלי ניסיון לבוגרים שחתום על חוזה לכמה שנים מהנוער של בית"ר.
    בבית"ר זה או לזרוק צעירים למים ולא לתת להם ביטחון (יובל נעים) או להביא שחקני רכש עלובים במקומם (אורי מלמיליאן), זה אף פעם לא במידה.

11. alexshw Member

לא טוען לגבי גוזלן שצריך להשאיל אותו לבית"ר, אבל המגמה של שאילת שחקנים מובנת.

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/12
  12. אלי מתחן Member

שאילת שחקנים היא סבירה, גם בית"ר הגדולה של שנות ה90 השאילה את בנאדו וחרזי. לשאול שחקנים כדי שיעשו פה את הפריצה מתאים להפועל עכו לא לבית"ר ירושלים.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הבדל בין לשאול שחקנים מוכחים כמו פיליאבסקי ומגרלשווילי שלא מוצאים את המקום שלהם בחיפה לבין לשאול שחקן כמו גוזלן שאם יושאל זה כדי שיתגלח לנו על הזקן, עדיף שעומר נחמני שחקן הרכב בנבחרת הנוער שנותן עונה מצוינת בקבוצת הנוער יקבל את הדקות.

לא מסכים.
    הרוש, חדד, מויאל, איינבינדר, ריקן, בן-שושן שיותר ותיק הם הבסיס של הקבוצה ושחקני בית.
    ורד ועזריאל נמכרו כל אחד בסביבות המיליון דולר.

רוב שחקני הבית שמקבלים הזדמנות אמיתית מוכיחים את עצמם גם יותר משחקני הרכש, אם לא היה לנו דור מוכשר של שחקני בית היינו יורדים ליגה בעונה שעברה או העונה, בגלל הגישה המוטעית ששחקני הבית לא טובים ולא מוכשרים בילינו שתי עונות בתחתית.

14. alexshw Member

חח תרגעו, לא נראה לי שגוזלן יושאל. יש לו עוד שנה בנוער.
    שלא יבוא לכם בסיוטים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

15. Nitay a Member

אני בטוח שזה נאמר פה כבר הרבה פעמים, אבל אלי כהן מאמן ענק!
    מקבוצה שלא מבקיעה שערים והייתה מסומנת חזק לירידה,
    הפך אותה לדבר החם של הליגה!
    ומה זה אומר על יכולת האימון של יובל נעים, שלא הצליח להוציא כלום מהקבוצה הלא רעה זאת