בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. vasisualy Member

כנראה שבוע הבא נסגור סיפור הישארות. ואז... נשב ונראה - מה קורא עם הקבוצה. האם ומאפה יהיה כסף לשנה הבאה?

2. Ice Cream חסה

איינבינדר נעלם בצד שמאל, וגם את ריקן אני מעדיף באגפים ולא למעלה במרכז. הבעיה שכשסטיבי בחוץ אז אין לנו את מי לשים. אופיר עמרם היה חושך ב-20 דקות שהוא קיבל, וממש שראיתי במגרש (עוד לא הספקתי לראות תקציר...) הוא גם הרס לבן שושן את הגול עם נבדל טיפשי. זה פשוט מביך כשאתה היחיד נותן את כל האמונה בשחקנים כאלה והם לא מחזירים לך בכלום!
    ערן לוי היה ענק אתמול! גם רץ בלי סוף, גם הראה את כל הטכניקה והוירטואוזיות, רק שלא יתעקש לקחת בעיטות חופשיות משמאל ברגל שמאל...

3. אלי מתחן Member

הוא לא הרס לו את הגול, ולא היה נבדל. אבל מי מתעסק בזה.
    ריקן לאורך כל הנוער שיחק בתור קשר מרכזי, והיה אחד השחקנים הטובים בארץ בתפקיד, בקבוצה שזכתה באליפות וגביע. למרות שלאחרונה הוא מככב בתור מגן ימני, הייתי מעדיף לראות אותו בעונה הבאה מנהיג את הקישרו ביחד עם משה ואייבינדר.

4. Ice Cream חסה

אין לי זמן לראות את התקצירים אבל ממה שראיתי במגרש הכדור כבר כמעט נכנס ועמרם התעקש שהגול הזה יהיה על שמו ושם את הראש...

ריקן כבר כמעט בן 24, 5 עונות שהוא משחק כמגן וראו בפתיחה גם שהוא קצת מבולבל מהתפקיד החדש שלו. למצוא קשר התקפי שיהיה מנהיג יהיה הרבה יותר קל מלגדל מגן ואני רוצה את ריקן שימשיך להיות שחקן אגף (דו צדדי! חתיכת נכס...).

בכלל ריקן מזכיר לי את שחקני הבית שלנו בתחילת שנות ה-2000 (ובסוף שנות ה-90) שלא ממש היו כוכבים אבל בעיקר היו ורסטיליים- (יואב זיו), דוד אמסלם, איתן מזרחי, רענן דרעי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אז אחרי הטבח האיום במלחה, שכמובן היה בחסות הנהלת בית"ר ירושלים, והוא גונה בזכות העיתונאי האמיץ של העיתון לאנשים שחושבים שהם חושבים ושל הח"כ טיזי- שלשום בתהלוכה שאוהדי בית"ר ערכו לרגל המימונה מגן סאקר חבורת ערסים (איזה חבורה? ערס אחד!) הכה אישה בת 50 שמחתה נגד השירים שלהם (שהמשטרה אומרת שלא היו ולא נבראו, לפחות לא איפה שהם ליוו את האוהדים...). המשטרה כמובן מטפלת באירוע וכבר עצרה אחד.

אין לי בעיה עם הדיווח של הארץ ואין לי בעיה שמתייגים את אותו טמבל גזען בתור אוהד בית"ר, אבל התגובה של שותפות שארקה- בני זונות!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/4/12
  5. Don Joan Roman Member

הכאב שלהם זה התענוג שלנו, תן להם להמשיך ושיתפוצצו.

ואבי ריקן צריך להמשיך בקישור על חשבון סטיבן כהן, שי חדד יכול להמשיך ולשחק כמגן ימני הוא עושה את העבודה מצויין.

נערך לאחרונה ב: ‏17/4/12
  6. אלי מתחן Member

צודק איך אדם שראה כמה הילוכים חוזרים יכול להתווכח עם הזווית של מגרש...
    איפה איתי שיביא לנו את הכתבה הזאת? כמה שאני לא מחבב את אסף שקד אני מזדהה עם התגובה שלו. באמת הרבה זמן לא היה איזה ארגון שתפס עלינו כב.

בכל מקרה, מה נסגר עם הימי ראשון האלה? שיתנו לי פעם אחת לראות משחק כמו בנאדם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/4/12
  7. Ice Cream חסה

אמרתי רק איך זה נראה מהמגרש. בתקציר באמת לא היה נבדל, שער אולי.

סטיבן כהן יחזור לאירופה (בלגיה כנראה) ולא ימשיך בעונה הבאה רוב הסיכויים, והמועדון הודיע שגידמאק יתמוך בשנה הבאה בקבוצה. תחילתה של סאגה חדשה...

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד שהכסף מגיע אני לא מאמין לכלום, אנחנו כבר למודי אכזבות משנים קודמות.

וכאילו שום דבר לא השתנה כבר קיץ רביעי(!) ברציפות שבית"ר ירושלים פותחת בחוסר ודאות מוחלט.
    בקיץ 09' אחרי הזכיה בגביע מלבד דאריו ואלבארס כל הסגל נשאר אבל ראובן עטר שהיה המאמן הרצוי נאלץ לעזוב בגלל שיצחק שום האפס היה חתום על חוזה עתק.
    בקיץ 10' מכרנו את יצחקי, ורד ותמוז על מנת לפתוח את העונה.
    בקיץ האחרון חן עזריאל נמכר למכבי חיפה, מלבד תומר בן-יוסף כל השחקנים שסיימו חוזה עזבו כי לא היה ניתן להאריך להם אותו ורוני לוי התפטר בגלל המצב הקשה ובמקומו קיבלנו את יובל "קאפלו" נעים ושלא נדבר על צמד הפיסחים מאמריקה שעשו כאן סיבוב וברחו.

בקיץ הזה:
    שוב ארקדי גאידמק נותן לקורנפיין הבטחות שספק גדול מאוד אם יתקיימו.
    קורנפיין מחפש רוכש שפוי אבל כרגיל לא ימצא אף אחד ולקראת יולי-אוגוסט נחזור לאופציית גומא.
    אלי כהן כבר הודיע שאם לא יהיה מחנה אימונים הוא לוקח את הרגליים והולך, גם למכירת חיסול הוא לא מוכן.
    יעקב שחר יציע את עזריאל, מגרלשווילי ואיציק כהן תמורת הרוש, הפועל רוצה את איינבינדר ועמית שלא חתומים לעונה הבאה, סטיבן כהן 90% יעזוב לבלגיה, וקשה להאמין שיהיה כסף לשחקני חיזוק רציניים.

9. אלי מתחן Member

כל קיץ אנחנו סובלים מההתנהלות שלנו בקיץ שלפני זה, ומהיעדר של תוכנית לטווח ארוך יותר מחצי שנה.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לך תבנה תוכנית לטווח ארוך עם "מאמנים" כמו אורי מלמיליאן, דוד אמסלם ויובל נעים ועם זה שאין לך בעלים או ספונסר קבוע ואתה חי מהיד לפה, קורנפיין בכלל לא נקי מאשמה והוא זה שהביא את המאמנים האלו אבל אסור לשכוח שכבר כמה שנים אין לך בעל בית.

לפני שקורנפיין מחתים שחקנים לעונה הבאה הוא חייב לשמור את אלי כהן במערכת, זה שכל חצי שנה מתחלף כאן מאמן לא תורם לנו במאומה, אם יהיה כאן מאמן שיהיה כאן עונה שלמה אז אנחנו נתחיל לראות קצת יציבות בקבוצה.

11. אלי מתחן Member

אין לנו ספונסר קבוע כי הקבוצה משדרת שכונה. לקורנפיין הייתה הזדמנות אדירה להראות שאפשר לנהל קבוצה בכדורגל הישראלי בצורה אחרת, כולל שקיפות של המצב הכלכלי. הוא זרק אותה לפח.
    בסופו של דבר, קבוצת כדורגל זה עסק. לבית"ר בניגוד לחלק מהקבוצות בליגה פשוט אין פריבילגיה להפסיד כסף. זה לא מצב נורא, בטוח לא נורא כמו שקורנפיין עושה ממנו.
    אם בשנה שגאידמק הפסיק להביא כסף היינו יושבים ומתכננים אחת כזאת, מסתכלים על הנכסים שיש לנו במועדון ומנסים לטפח אותם, המצב שלנו היה הרבה יותר טוב. במקום זה בנינו קבוצות חלשות שלא תרמו לקבוצה כלום מלבד הגדלת המינוס.

12. Ice Cream חסה

איציק לא טיפש, ויש לו בטח תוכנית מגירה (או שכמו שדיברנו פה כבר נגמר לו הכוחות והתוכנית שלו זה לשים את המפתחות) למקרה שההבטחות של גידמאק ילכו לאוויר, כדי שנוכל לפתוח שוב את העונה, ואני מאמין גם שהוא למד לא לחכות יותר מדי זמן (אם ב-1 ליולי אין את הכסף שגידמאק או כל רוכש או ספונסר אחר הבטיח לו- לעבור לתכנית מגירה). מה שכן, אני לא מאמין שאיציק למד לנהל קבוצה וגם אני מיואש מזה שהוא יצליח לבנות לנו קבוצה עקומה ששוב תהייה בתחילת ובאמצע העונה מועמדת לירידה...

13. אלי מתחן Member

בוואלה פורסם שחיפה רוצה את מויאל, וכנראה הולכים להיות חילופי שחקנים תמורתו.
    זה גרם לי לחשוב, הרי אנחנו חייבים למכור כמה שחקנים כדי לפתוח את העונה. על מי הייתי מוותר?
    הרוש אמנם העוגן של הקבוצה שלנו, אבל סיידוף כנראה לא עילוי בשער, אבל הוא לא שוער שדופק משחקים.
    על מויאל הייתי מוותר כי יש לנו מספיק שחקנים בתפקיד שלו, אייבינדר, משה, דריו.
    מכירה של שניהם ואני מאמין שנוכל לפתוח את העונה הבאה עם סגל סביר בהחלט.
    סיידוף, חדד, מגרלשווילי (שחיפה בטוח תוותר עליו), בן חושף, בראשי, דסה, ריקן, משה, דריו, אייבינדר, ערן לוי, נחמני, פאסוס, בן שושן. לא קבוצה לצמרת, אבל עם מאמן היא יכולה להתברג בכיף במרכז טבלה.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

נכון שאני לא צופה בקביעות במשחק שלכם, אבל מהמעט שכן ראיתי, עם מויאל ובלי מויאל אתם קבוצה אחרת לגמרי. הוא בורג מאוד מרכזי בקישור. מחלץ, מתקל, מוסר, מבשל, בועט לשער מרחוק, מאוד דומיננטי. לדעתי הוא דווקא כן שחקן משמעותי מאוד אצלכם.
    גבי הרוש אני מסכים.

15. אלי מתחן Member

אין ספק שהוא שחקן מאוד משמעותי. אבל הצלחנו לשחק כדורגל גם בלעדיו.
    אם אנחנו רוצים להתקדם, חייבים להשאיר אותו, אבל אנחנו במצב שדריכה במקום זה אופציה לא רעה בכלל, עם שיפור של שאר השחקנים הצעירים, נקבל את אותו מצב.
    בתקווה שעם ניהול נכון של התקציב, בעונה הבאה אחריה כבר נוכל להנות מהפירות שלנו ולא למכור למרבה במחיר.