בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. alexshw Member

כאילו שחסר קבוצות שאחרי תבוסה נתנו משחק טוב.
    זה שטויות, או שאתה נלחם ומתגבש לקראת המאבקים הקשים ויש לך גם כלים בשביל זה או שלא ואין כלים.
    בית"ר במצב קשה מאוד בגלל מחסור בכלים. כל עניין הרגשה זה סתם נחמה עצמית.
    המצב שלה חמור.

2. vasisualy Member

אני יכול להאמין שהוא לא ראה משחקים קודמים של בית''ר כאשר ישב בבית. אבל מי הפריע לו לעשות את זה כאשר הוא קיבל את הקבוצה? אין לי מוסג מה קורא באימונים ואיך נראים שם השחקנים, אבל למה לא לראות את המשחקים הקודמים (ואין כל כך הרבה) כדי להבין מה שכולם מבינים?!

מול ק''ש נוכל לגרד רק את התחת שלנו. עם ההגנה שלהם - אין לנו סיכוי להבקיע...

ומול בני לוד וראשון - זה לא היה גמר? או שזה קבוצות ממש לא בקליבר שלנו? הקבוצה שבורה... אנשים שצריכים להוביל, להרים מורל של אחרים (עב''ש וקובי) בעצמם צריכים להתאפס. קובי במשחקים אחרונים נראה צל של עצמו. עמית במצב שאני לא בטוח שהוא מבקיע מול שאר ריק...

3. Don Joan Roman Member

מה הקשר אבל שאפשר לנצח גם אחריי תבוסה? כל הפסד של 1:0 מבחינת הרגשה של אוהדים כלפיי המשחק הוא פחות כואב ועצוב מהפסד של 3:0 ולא משנה אם יש או אין לך כלים.
    את הכלים שלנו מישהו כבר שבר מזמן, אבל אנחנו עם כל המצב הקשה עדיין אותו מספר נקודות כמו הפועל חיפה ורחוקים 3 נקודות ממכבי פ"ת כשיש לנו מאבק נגד עוד שבועיים והתחתית כולה אמורה לשחק אחת נגד השנייה בפלייאוף ככה שכלום לא סגור למרות שבהחלט מבין כל קבוצות התחתית אולי לךמעט ראשל"צ המצב של בית"ר הוא הגרוע ביותר, מה גם שהעונה הזאת מזכירה לרבים את עונת הירידה ב90/91 ולא את עונת ההישרדות ההירואית בעונת 2001/2002 מכל הבחינות אבל מה נשאר לנו מלבד האהבה העצומה למועדון הזה.

כמה זמן הוא באימונים? שבוע וחצי? אז נכון שהוא יכל לעשות כמה שינויים בהרכב אבל ת'אכלס? הוא הלך על ההרכב שכל מאמן היה הולך עליו ולא הצבה של פאסוס במקום אליחן הייתה עושה שינוי כזה אדיר.

א. מול לוד וראשל"צ קודם כל היינו עם חמורנעים
    ב. מול בני לוד זה גביע ובפנדלים אפשר להפסיד לכל קבוצה הנה תראה מה כמעט קרה לליברפול מול קארדיף.
    ג. נגד ראשל"צ זה היה אחריי 3 ניצחונות רצופים ואז כולנו היינו קונים הפסד כל 4 משחקים.
    ד. מישהו יצטרך לאסוף את הקבוצה קדימה, מי זה יהיה? באמת שאני לא יודע וזו אולי הבעיה הכי קשה שלנו, אפשר לומר על אבירם מה שרוצים אבל הוא לפחות שחקן שהיה אפשר לתת לו סמירה ולחשוב שאולי משהו יקרה איתה וסטיבן זחר לסורו.

נערך לאחרונה ב: ‏26/2/12
  4. Ice Cream חסה

בן יוסף? הוא היה לגמרי בסדר. כן, מתנכלים אליו.
    דווקא פיליאבסקי היה זה שהרים יד במקום לרדוף אחרי גאדיר בגול, אבל חוץ מזה הוא בלי סוף רץ מההתקפה להגנה, ובשני הצדדים הוא היה דומיננטי.
    נגרשווילי- חמור. ותמיד אמרתי שאני רוצה את בן סימון. אבל כשאני חושב עכשיו וכל הלחץ שכרוך בבית"ר ומאבקי ירידה שאנחנו מתחת לקו האדום, זה מסוכן עבור מתן. מה שכן, שווילי לא היה הבעיה מול מכבי.

יש לקבוצה הזו אבל בעיות יותר גדולות מכל שחקן בנפרד שעושה טעות, גם אם הכי מפגרת. פשוט אין כלום בקבוצה הזו! לא שחקנים, לא שיטה, לא התלהבות- זיבי אחד גדול.

5. Bensh Member

הרבה זמן לא יצא לך להפסיד 3-0 יותר מפעם-פעמיים בעונה, הא?
    זאת הרגשה מחורבנת, אז כן, זאת הנחמה שיש. "סתם נחמה עצמית". וואלה. אין לנו כלים. וואלה. אתה יענו זה שאחראי על הבעיטות בגופה בזמן שהיא על הרצפה?

6. vasisualy Member

אנחנו בכלל לא היינו באמונים (אני לא מדבר על להסתכל לפעמים איך הם רצים על הדשה). אבל רואים שמגרלשווילי לא היה צריך לשחק. מתנאל צעיר מדי? רוצים יותר מנוסים? שיהיה חדד! הוא שיחק שם פחות גרוע.
    אני לא אומר שאלי מאמן גרוע או משהו כזה. אני רק אומר שתהיה קונסיסטנטי - אם אתה כותב שפלוני לא צריך להיות על המגרש, מי שאשם - לא פלוני אלה המאמן שהרכיב אותו.

ולגבי משחקים מול לוד\ראשון - אם אנחנו מדברים שכל משחק הוא גמר, ומשחקים מול קבוצות בדרג שלנו, היינו חייבים, אבל ממש חייבים להראות אחרת במשחקים האלה. כמו שנראינו שם - נפסיד כל הגמרים, אפילו לפני פנדלים...

7. אלי מתחן Member

דרך אגב גם אתמול בן יוסף אשם בגול. לא כמו שווילי, אבל הוא זה שפיספס כמו דביל את הכדור הראשון שהגיע לקטן.

8. vasisualy Member

באותה רמה גם קובי אשם - הוא היה חייב אתמול לשתק את קטן. ולא עשה את זה (לא רק בגול).

9. אלי מתחן Member

10. vasisualy Member

איזה בול?! אנחנו לא צריכים מגן שמאלי? כבר כמה שנים שאין לנו מגן שמאלי נורמלי! ומה - ערן לוי תפס מקום של דנצ'וק? לא ולא. אם כן - אז דאריו, אבל אליו - שום מילה. ומי מפריע לקובי? גם בו אין אמונה וזה גרם לירידה דרסטית ביכולתו?

נערך לאחרונה ב: ‏27/2/12
  11. אלי מתחן Member

זה העקרון. העובדה שנעים וקורנפיין קיבלו כל רכש שרק היה בחינם. אם זה לא פגע במרקם הקבוצתי ובטחון השחקנים אז מה כן.
    מה גם שאחרי שבן סימון שיחק משחק אחד מצויין מול אשדוד בטדי, הוציאו אותו מההרכב בשביל ריקן שאיכזב, ואז הביאו עוד מגן על חשבונו. שבינתיים מתברר כיותר גרוע מכולם.

12. vasisualy Member

זה בדיוק סילוף הדברים. שחקני "חינם" הגיעו כאשר היה ברור שיש צורך בשחקנים אבל לא היה כסף. לא החתימו את מגרלשווילי אחרי שארקדי שחרר כסף.
    אני לא יודע למה מתנאל לא משחק, אבל גם אליו אין שום מילה בכתבה. וגם אם הוא ישחק ויהיה טוב - עדיין צריכים מגן שמאלי. ראה מקרא של דסה.

13. Ice Cream חסה

מתן שיחק מול עכו באיצטדיון בעכו, והוא באמת היה טוב.
    רק מה? אצל נעים אי אפשר לעשות משהו טוב בלי לקלקל את זה, והוא שלח את בן סימון לספסל ומשם ליציע, ועכשיו מה לעשות- אי אפשר לזרוק מגן שמאלי בן 19 שיציל את המולדת. זה מסוכן לו ומסוכן לנו. ובן סימון אגב, בכלל נופה ומתאמן עם חנן אזולאי, כך שאפשר לשכוח ממנו (גם אלי כהן אשם מאוד במצב הזה!).

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx.
    יש לי תחושה שיש איזושהי הילה סביב כהן ומפחדים לבקר אותו (מוזר, אלי הוא לא שחקן בית...), יכול להיות שזה לא בגלל שהחליטו להפוך אותו לקדוש, אבל כהן ב-2 משחקים ושבועיים לא עשה שום דבר חכם או בצורה נכונה.

וגם דיאמנט אשם שהוא לא צעק למגרלשווילי לצאת מהנבדל...
    שווילי אשם שהוא היה עמוק מאחורי מה שהיה אמור להיות קו הנבדל בלי שום סיבה הגיונית, פיליאבסקי אשם שהוא הרים את היד במקום לרדוף אחרי גאדיר, לא צריך כל בעיה בבית"ר להפיל על השעירים לעזאזל הקבועים.

ההתנהלות של בית"ר עם הרכש היא מתחת לכל ביקורת כבר שנתיים, ולדעתי זה מתבטא הכי טוב בזה שמשעלי ומנשה הועברו בבקרה, ברור היה שמהם תהייה תועלת 0, וזה לא קלישאה.
    דריו היה מיותר כי הוא הגיע על העמדה הכי עמוסה שלנו שבה דווקא לא היו לנו בעיות, ותחזרו כמה עמודים אחורה לראות כמה התלהבתם ממנו (בעיקר חואן רומאן...) בגלל השם ובגלל שהוא אמר שהוא אוהב את בית"ר ואת הקהל (ומאז הוא יצר בעיות- קובי כל כך אנמי מאז שדריו משחק). הדבר היחיד שהוא מועיל בו זה קרנות...
    איקנדה זה סיכון שלא צריך להילקח במצבה של בית"ר מבחינת הרזומה, ערן לוי זה לא סיכון שהיה צריך להילקח מבחינת המשמעת שלו (ראיתם אותו רץ אתמול השמן הזה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/new_let_it_all_out.Xxx), מגרלשווילי היה האופציה האחרונה מבין כל המגנים שהיינו צריכים להביא (יואב זיו! הוא היה באמת סוגר בעיות מצד ימין במידת הצורך) ופאסוס?
    כלפיו אין לי טענות. ראינו 3 משחקים רצוף ששילוב שלו עם סטיבן יכול להניב שערים ולחץ ברחבת היריב- אבל זה היה כשסטיבי לא קיבל משימות באגף, זה קרה כשפאסוס לא היה צריך לעשות שום דבר שהוא לא יודע מחוץ לרחבה אלא רק לנתב כדורים תועים ברחבה לרשת, וכשבן שושן משחק מאחוריו ומושך עליו את ההגנה (גם הוא כבר התעייף. זוכרים בתחילת השנה הוא היה מצליח להעביר שחקנים, כמו בגול הראשון של העונה מול עכו?), אבל אף אחד לא בונה את המשחק סביב שלושתם. כל המאמנים מתעקשים על 3 קשרים אחוריים עם 0 תועלת, ות'אמת שגם פשוט אין את מי לשים באגף (כן, נעים אידיוט!).

הטענות שדריו תופס את מקומו של דנצ'וק מנותקות, הם כבר שיחקו ביחד שניהם וזה היה עדף על מה שיש (או אין) היום. מי שמיותר (אם מתעקשים לשחק עם 3 קשרים מאחורה...) זה דווקא ברק משה. הוא שחקן בית וקפטן נבחרת הנוער ושחקן העתיד וצ'אבי הבא- אבל כרגע הוא עושה טעויות מביכות ולא תורם כלום, יכול להיות, שהוא לא יכול פשוט לעשות יותר מזה בעונה הלחוצה של בית"ר.

ומשפט אחרון לגבי הרכש: סתכלו על הסגל של בית"ר, על זה של ק"ש, שוב על זה של בית"ר, ועל זה של בית"ר שנה שעברה- במה שונה נקודת ההתחלה של אחמד עאבד מזו של דיאמנט? במה כבר אלעד גבאי עדיף על ליאור ראובן? מי אלה כבר גזל וגרזיצ'יץ', שאי אפשר להפיק מאופיר עמרם חצי מזה? ואותו דבר אפשר לומר ביחס לכל קבוצה בליגה. יכול להיות שזה מזל רע, אבל בבית"ר אף אחד לא יודע לעבוד לא עם שחקני בית ולא עם שחקני רכש.

14. Ice Cream חסה

ועוד 2 דברים: איפה אפשר להשיג חולצה של בית"ר משנה שעברה או השנה עם המס' 26 בפחות ממה שזה עולה באתר הרשמי?
    והיום בטור המשעמם של בית"ר.נט, כתבו שרק 2 קבוצות נוספות בכל הליגות בישראל כבשו פחות מבית"ר, זה אמיתי?!

15. Don Joan Roman Member

א. אנחנו ראינו את כל המשחקים, הוא לא וכבר אני יכול לומר לך שאלי כהן בשבוע וחצי של אימונים יודע יותר על נקודות התורפה של בית"ר מאשר מי ש"אימן" אותה במשך חצי שנה וקרע אותה לגזרים.
    ב. ברור שזו אשמה של המאמן שהוא מרכיב אותו אבל שוב: זה לא דבר שמאמנים אחרים לא היו עושים ואם המאמן עשה את הטעות והרכיב אותך זה לא אומר שאתה צריך לעלות לקבוצה שלך כל משחק בגול מינימום.

שוב אתה חוזר איתי לאותם מנטרות בלי לקחת בחשבון דבר אחד: שאז המצב היה שונה מכל הבחינות, אז נגד ראשון יכולנו להגיד "יש עוד משחקים" החל מתחילת הפלייאוף אין דבר כזה "יש עוד משחקים" כי אין כל תוצאה מכריעה לכאן או לכאן ויש לנו עכשיו שלושה משחקים (אחד קשה מאוד ושניים אחרים לא קלים) שצריך לשפר בהם עמדות לקראת 7 גמרים בפלייאוף התחתון.

לא היינו צריכים מגן שמאלי, אם כבר ימני, למרות שאם היית שואל אותי בינואר הייתי מביא 2 שחקני כנף, חלוץ ועוד עושה משחק במקום להביא 2 קשרים אחוריים, חור מהלך, עמוד תאורה וחלוץ.

א. אין הילה סביב אלי כהן ואף אחד לא מפחד לבקר אותו (בניגוד ליובל לא נעים) אבל יודעים שהוא כאן שבוע וחצי ועל ההתחלה הוא קיבל שניי משחקים קשים מאוד מול מכבי ת"א המשתפרת ומכבי חיפה בקריית אליעזר ואם זה לא מספיק כל התחתית משחקת אחת נגד השנייה וסכנין נותנת משחקים.
    ב. אלי כהן מנסה לפתור את הדברים ולא הולך ראש בקיר, חוץ מזה שאיתו לפחות רואים איזה שהוא סוג של עמידה נכונה על המגרש ולא עושים שטויות כמו אצל אדון לא נעים.

אני אוהב את דאריו והוא אוהב את המועדון הזה מאוד אבל כרגע הוא לא מועיל ואני הראשון שיודה בזה, אני חשבתי שהביאו אותו כדי שישחק קרוב לרחבה ושם עם הכדרורים שלו ישיג לנו מצבי הבקעה ממצבים נייחים אבל כשהוא משחק כקשר אחורי פרופר הוא גם מאט את המשחק וגם תוקע את קובי.

אם כבר אז מי שמיותר זה דאריו כי כקשר אחורי הוא לא מתאים, ברק משה תמיד מנסה לפתוח אופציות מסירה, הוא כמעט ולא מאבד כדורים(ואיבוד כדור קריטי חד פעמי בראשל"צ לא ישנה את זה) והוא גם משתדל לחשוב קדימה, לדעתי אם כבר 3 קשרים אחוריים אז זה צריך להיות איבינדר, משה ומויאל.

זה נכון מאוד, אתה יודע מה העצוב ביותר בזה? שהם שיחקו גם פחות משחקים מאיתנו.

בכלל לדעתי בית"ר צריכה לעבור לשחק 3:5:2 עם פילאבסקי, בראשי ודנצ'וק כבלמים, אבי ריקן וצחי אליחן כשחקני כנף, מויאל, ברק משה וסטיבן כהן בקישור ופאסוס עם נחמני בחוד ההתקפה.