בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. סטפן שאלוי Member

עזוב:

צריך למכור את ברוכיאן ובן שושן, כי הם מסיימים חוזה, ובמקומם להביא שחקנים זקנים, או מהמרים, או סתם בלופים, כי הכי חשוב לתת תעסוקה למיסרחי, לקורנבלוף, לאמסלריק, וכמובן פרנסה לסוכנים. אסור שלמסייה דהן, לאחים קצב, ולאבי נימני לא יהיה כסף למרצדס חדשה! אסור!

שנה הבאה, או כבר בפגרת ינואר צריך למכור גם את הרוש ועזריאל, כדי שיהיה כסף לעונה האחרונה של קורנבלוף, עם העלאת שכר נוספת של עוד 30 אחוז, וגם לשדרג לו את הג'יפ הישן ל X6. אסור שהיו"ר הכ הכי בליגה יסע ברכב עלוב בן שנה.

בית"ר? אין דבר כזה. זה נגמר מזמן. נשאר קרקס חיקוי עלוב.

עכשיו הימור: באיזה מחזור יתחילו הצעקות "אמסלם הביתה"?

2. Ice Cream חסה

נסעתי למשחק חוץ באשדוד לפני שתי עונות, סיוט, לא רוצה יותר, ועדיף לשלם את הכסף לבית"ר, אולי נתחיל גם לסבסד כרטיסים, עדיף על משחקי חוץ להיות בין כל הגברים האמיתיים שאוהדים את בית"ר...

אדם- למה צריך את אביתר בתור גיבוי אם יהיה את אליחן, קריאף וכמו שאתה אומר את בן שושן וסטיבי סי? סתם עוד שחקן שנצטרך לשלם לו משכורת ויהיה נטל באימונים?
    כן, אני רוצה את בן שושן מאחורי חן עזריאל שיפסיק לרוץ לחסום את קשרי האגף ושתהייה ממנו יותר תועלת בהתקפה.

מה הייתי מעדיף בלי ברוכיאן? סטיבן כהן ועוד איזה פליימייקר זר שרוצים להביא כמו שאומרים (כמעט בלי אגפים אלא שני קשרים התקפיים טובים, כמו עטר וברקוביץ' למשל בחיפה), או קשר לשמאל, סטיבי סי באמצע ואת בן שושן ימינה שירוץ קבוע בין האגף למאחורי החלוץ. אבל זה לא ריאלי כי ברוכיאן מקבל אובר הערכה בבית"ר (הייתי בטוח שגם האוהדים עלו על הבלוף כבר לפי הקולות ביציעים , ואז קראתי פה והבנתי שעדיין מחזיקים ממנו, ברוך השם שנה הבאה נגמר לו החוזה!

אם יהיה נס וברוכיאן באמת יהיה טוב השנה ויעשה את העבודה אז אולי אין טעם גם בעוד קשר התקפי ומה שיש לנו מספיק, אבל לסבתא יהיו גלגלים לפני שברוכיאן יהיה טוב לכל העונה... טוב נו, בכל זאת אני אלך עם הזרם ואאמין בברוכיאן >_>.

איזה מגן אחר אתה יכול להביא חוץ מרוני גפני? אם יכולים להביא מישהו זר בן 25 ככה שיכול לשחק מ-2 הצדדים, אני בעד. אבל מה הסיכוי שהוא יהיה יותר טוב ממה שגפני יכול לתרום לבית"ר מהספסל?

3. ~Omri~ Member

ברגע זה שרפת את עצמך לחלוטין. באמת שאני בהלם מהאמירות שלך. אתה שובר שיאים.
    באופן אישי אני יכול להעיד שהנסיעות למשחקי חוץ מעניינות ומרגשות אותי לא פחות מהנסיעות למשחקי הבית. לבוא לעיר אחרת, איזור שונה ואצטדיון אחר, זה הרבה יותר מעניין מלבוא כל פעם לאותו מקום.

כשראובן עטר אימן את בית"ר נסעתי עם אבא שלי למשחק בקריית שמונה. למרות שבית"ר שיחקה זוועה והפסידה, ולמרות הדרך הארוכה שעברנו הלוך-חזור (אני גר במרכז הארץ), נהנתי מאוד מהנסיעה. זאת הייתה חוויה של ממש. כנ"ל הנסיעה שלנו לבית שאן כשבית"ר הפסידה שם לאחי נצרת, כנ"ל נסיעות לבאר שבע וכנ"ל נסיעות לאיזורים פחות הזויים.

זה אחד הדברים הכי כיפיים שיש בלאהוד קבוצת כדורגל. גם אם הקבוצה מפסידה וחוזרים מבואסים הביתה. בסופו של דבר זו חוויה ענקית.

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/11
  4. Ice Cream חסה

אם זה כיף תהנה ותסע, לי יותר כיף לנסוע למשחקי בית.

5. ~Omri~ Member

אחרי שהבנו כמה "מסור" אתה לקבוצה, אני מקווה שבזאת יסתיים מסע ההטפות שלך, ושלא נשמע יותר אמירות בסגנון "אני...יותר...ממנו".

6. סטפן שאלוי Member

אני למשל עוד פחות מסור ממנו: אני אוהד בית"ר רק 43 שנים. לא משהו. ואז גם היו חרא של שחקנים תוצרת בית וחוץ, כמו אלי אורי סמי, ויוסי, ושלושת ההונגרים, ודוקטור גלר.

היום יש אחלה קבוצה, ואחלה אוהדים.

7. סמואל אטו Member

זנדברג סוס מת ואסולין שחקן בינוני בשיא עם אופי חרא.
    במה הם עדיפים על שחקנים אחרים? מי צריך את הניסיון המזוייף שלהם?

איך שתי שחקנים מזדקנים בלי אופי יכולים לתרום לעתיד של בית?ר?

8. אלי מתחן Member

סתם שאלה, אני אמור לממן את הקבוצה. אבל מה נעשה עם הכסף הזה?
    גם ככה הוא נזרק לפח כל שנה על כל מני אפסים שאף אחד לא לקח אותם.
    אולי עדיף שאני לא אעשה מנוי ובמקביל בית"ר לא תקנה את כל הזקנים הכושלים. מתקזז.

9. סטפן שאלוי Member

שאלה יפה אלעד!

עם הכסף נעשים דברים חשובים: מוסיפים אותו ל 16 מליון מגומא, ולמליונים ממכירת ורד, יצחקי, ותמוז, וככה מביאים את יבואה, גל לוי, ושאר טאלנטים, וגם מסדרים משכורות לכאלו שאפילו במחלקת התברואה בעיריית ירושלים לא ימצאו עבודה. אה, וגם את המשכורת הזעומה של היו"ר. באמת טוב שאיציק העלה לקורנבלוף את המשכורת ב 20 אחוז.

רגע: מה רצית שיעשו עם הכסף? שיבנו קבוצה שתגרום לך הנאה? הצחקת לי את האיציק.

מנוי? סע לאילת ותהנה, אל תהיה מזוכיסט.

10. Ice Cream חסה

הקבוצה רושמת בתקציב הערכה של מנויים על סמך עונות קדומות, הלך הרוח בקבוצה, הערכות של יכולת ובאמת ניחוש, וכל עוד זה ריאלי הבקרה יכולה לאשר. אם ההערכות לא יתאימו את המצב בפועל, אז פשוט יהיה גירעון.

בית"ר חייבת לשנות את ההתנהלות שלה מבחינה מקצועית וכלכלית ויש עוד הרבה שצריך לשפר, אבל צריך לעשות את זה על ידי מחאת מנויים סמויה?
    וגם אם יבואה לא מספק את הסחורה לא באמת יש מה לעשות עם זה...

11. סטפן שאלוי Member

איך יכול להיות גרעון? היו"ר בוגר תואר שני במינהל עסקים לטענתו, וישנו גם מנהל שיווק בשם יוסי גבאי.

לבית"ר אין גירעון, היא בעודף תקציבי, והשנה קורנבלוף הילווה 20 מליון דולר בריבית קצוצה ליעקב שחר.

אם בית"ר לא תחתים את קורנבלוף בחוזה ארוך טווח, ברצלונה תחטוף אותו!

12. Ice Cream חסה

לא אמרתי שקורנפיין, נידם, נבון וגבאי נקיים מאשמה מקצועית והם לא מספיק טובים ולא עונים לציפיות שיש מהם.

13. Don Joan Roman Member

חיים מעניין אותי רק דבר אחד: איך בכל כל האמרות שלך על קורנבלוף ואמסלריק(חח כינוי גדול, השתבחת) ומסרחי(עוד אחד ענק) שכחת את הדובר שאתה כ"כ אוהב לשנוא בגלל סיבות מיוחדות.

נ.ב יש לך ד"ש מיוחד מדוקטור אליוט "אהוב נפשך".

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/11
  14. סטפן שאלוי Member

מכאן ואילך מדובר בעניין לעורכי דין. הסוגיה תהפוך למורכבת יותר מכיוון שבעוד שענייניו של גאידמק מול הנושים לא מערבים את בית"ר וחשבונותיה ישירות, הסכום שהעביר גומא רשום כסוג של הלוואה לטובת המועדון ולכן אגייאר יכול להיחשב בסיטואציה מסוימת כבעל חוב של הקבוצה ולהפוך למטרד כלכלי עבור לוין ואדלר. עכשיו הכדור עובר לידיים של בית המשפט וכדאי לקחת בעירבון מוגבל את אווירת ה"עסקים כרגיל" שמשדרים אנשיו של גאידמק. אם השופט יקבע ש-400 אלף הדולרים יעברו לגומא נושיו של ארקדי עשויים לטרפד את העסקה ולומר "אם שילמו לאגייאר שישלמו גם לנו" – הגלגל הזה ימשיך להסתובב מכיוון שגם אם יסכימו אדלר ולווין להשקיע עוד 400 אלף, גם הם ולמעשה כל סכום עד 4 מיליון יגיע לידיו של אגייאר. במצב כזה, ההרפתקה הישראלית של צמד היהודים מאמריקה תתייקר ב-15 מיליון שקלים. גם אם הפסיקה הסופית לא תהיה לטובתו של גאידמק, פתיחת הליכים משפטיים ובעיקר החשש מהתארכותם עלולה למנוע את ישיבתם של אדלר ולווין בכס הבעלים. הם לא מספיק אוהבים את בית"ר כדי להסתכן בנפילה של 4 מיליון דולר, הם לא מטורפים שיכנסו למערכת ויזרימו כסף לפני שההליכים הבירוקרטים יושלמו ואת הסיבוב שלהם בבית וגן הם כבר עשו. אם השניים ירדו מהעסקה, השעון כאילו יחזור שנתיים אחורה אל יולי 2009 בו בית"ר היתה שוב עם הגב לקיר רגע לפני פתיחת העונה כשאגייאר הוא המוצא האחרון שלה. בלי שום קשר לשאלה האם מצבו הבריאותי מאפשר לו לקנות ומבלי להתייחס לאגו הגאידמקי שעשוי לא למכור, דבר אחד ברור לעוסקים במלאכה: על מסמך כמו זה שחובר ביולי 2009 ונחשף כאן לראשונה, אפילו אגייאר לא יחתום פעם נוספת.

ביום שני תתבהר התמונה, אולי יהיה סוף לסאגה. ואולי לא.

15. Ice Cream חסה

תודה על הכתבה, עכשיו הכל ברור: אם בית המשפט מחליט שה-400 אלף דולר שהלכו לנושיו של גידמאק הם חוב עבר ולא דמי רכישה- הכל טוב ויפה. אם הוא מחליט שהכסף הזה נחשב לדמי רכישה שעברו לגידמאק מאדלר&לוין ואין קשר למה הוא עושה בהם, אז אכלנו אותה באבו אבואה. אני לא מסוגל עדיין להבין מה השלב הבא: אדלר&לוין יוכלו פשוט לקום ולומר מתחרטים על הכל ולמשוך חזרה את ה-400 אלף דולר שהם העבירו כבר לגידמאק? או שהם יצטרכו להיות הבעלים של בית"ר כפי שהתחייבו כבר (אם בכלל?) ולהכניס באופן מיידי 4 מיליון דולר נוספים?

אם האופציה הראשונה תתממש והקבוצה תישאר של גידמאק בלי כיסויים להתחייבויות אז ברור- הולכים ברוך השם לפירוק בתקווה לצאת משם נקיים מכל החובות ולצאת לדרך חדשה, ואם האופציה השנייה והם יהיו חייבים לשלם 4 מיליון דולר שהם לא יוכלו? הקבוצה תעוקל לידיו של גומא?

אינעל אבוק! למה בשביל להיות אוהד בית"ר צריך תואר במשפטים?!