בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. Ice Cream חסה

דווקא אני זוכר מברק משה הרבה סגירות טובות ולא זוכר ממנו חורים. גם אני חושב שאפשר להסב אותו לעמדת המגן הימני, אבל זה אומר שהוא עובד בתור מגן ימני ו"זונח" את תפקיד הקשר האחורי שלו. הוא היה קפטן הנוער וכיכב בתפקיד הזה, אבל כרגע יש עומס על העמדה הזו והוא ממילא לא היה כל כך טוב בתור קשר אחורי, וצריכים מגן ימני בדחיפות.

2. Don Joan Roman Member

הוא היה מעולה כקשר אחורי, בטח תחת ההגבלות שנעים הציב לו.

3. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

עד כמה שאני מבין ערן לוי מנסה להשתחרר מהפועל חיפה כי יש לו הצעה טובה מבית"ר
    והתנאי שבית"ר הציבו לו זה שהוא יהיה שחקן משוחרר בשביל שהם לא יצטרכו לשלם להפועל חיפה עליו כסף.

מצד שני גם שמעתי שיש לו הצעה טובה מקפריסין..

אבל במידה והוא כן מגיע לבית"ר, רק נזק הוא יכול לעשות.

4. Ice Cream חסה

לפני שפאסוס הגיע עוד אולי הייתי אומר שאנחנו צריכים את ערן לוי, אבל כרגע לא. יש יותר סיכוי שהוא יזיק מאשר יועיל.

5. Don Joan Roman Member

יש 3 שאלות שנשארו פתוחות.
    1. האם הוא יצליח להשתחרר מהפועל חיפה (הלוואי שלא).
    2. איפה הוא בדיוק ישחק? במקום סטיבן? במקום ליאו? במקום דאריו? קובי? דן?
    3. מי תספק לו אוכל פלאפל 4 טעמים, ארקדש או שזה יהיה מסעדת רוזה.

6. Ice Cream חסה

השאלה הרלוונטית זו השאלה ה-2. אנחנו לא צריכים יותר חלוצים!

והיום אדיר מנשה, מגן ימני, 19.5, שיחק בנוער של הכח ר"ג ואם אני זוכר נכון גם בנוער של בית"ר והובא לבית"ר על ידי אחד מאהובי הקהל במועדון- הועבר בבקרה.

עכשיו כשאני חושב על זה אין לו יותר ניסיון מתומר ירוחם, אבל במצב המגנים שלנו אני מקווה ומאמין שהוא יועיל. בהצלחה.

7. Don Joan Roman Member

אדיר ילד מקסים ובחור מצויין שיכול לשחק גם בקישור, אני שמח שהעבירו אותו בבקרה כי מגיע לו והוא גם ראוי אבל תומר ירוחם חייב לקבל דקות לפניו וחבל שיובל לא נותן לו הזדמנויות.

בנוגע לערן לוי: כנראה שהמשחקים נגד בית"ר והפועל בהן הוא פירק את 2 ההגנות של הקבוצות חיזקו אצל נעים את ההחלטה להביא אותו, הבעיה שלי עם ערן לוי היא לא מקצועית כי יש לו בעיטת פגז שזה דבר שכיום אין בבית"ר לאף שחקן אלא יותר בגלל האופי המסריח שלו, יש בקבוצה הזאת אווירה מדהימה שגם חריי הפסדים ובטח שאחריי ניצחונות כולם החל מדאריו פרננדס ועד לאדיר מנשה מפרגנים לכולם ושומרים אחד על השני, ערן לוי יכול להרוס את זה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי ערן לוי רק יחזיר אתכם לביצה. ראיתי אותו במחצית השנייה מול הפועל ת"א. אם הייתי אוהד הפועל חיפה הייתי יורד לדשא ומרביץ לו...ללא ספק שאם המנטליות שלו היתה נכונה שהוא כבר לא היה משחק בארץ. חבל בשבילו שיש לו מנטליות שפשוט הרסה לו את הקריירה. הוא בבירור שמן מדי, הוא אנוכי בצורה מחרידה והוא כנראה בעצמו חושב שהוא יותר טוב מכל שחקן אחר בליגה שלנו.

בית"ר נראית עכשיו כיחידה שמוכנה ביחד להשאר בליגה. אין כמו ערן לוי כדי להרוס את המרקם העדין הזה. אלופים לא תהיו (רק בשביל ההשוואה), אבל אתם צריכים להשאר בליגה.

9. אלי מתחן Member

לערן לוי יש כישרון אדיר, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא לא החזיק בשום מקום יותר משנתיים, ולמקום היחיד שתמיד מוכן לקבל אותו הוא מוכן לדפוק ברז מתי שהוא מקלב הצעה שיותר קוסמת לו.
    אני לא מבין איך בית"ר בכלל שוקלים להציע לשחקן לעשות בלאגנים כדי שיוכלו לקבל אותו בחינם. זאת גישה מלוכלכת, קצרת רואי ובמידה ויש אמת בדבר, מראה מי האנשים שעומדים אצלנו מאחורי ההחלטות. אני יכול לנחש מה הייתה התגובה של יובל נעים אם מישהו היה עושה את זה לשחקן שלו.

10. Don Joan Roman Member

מי שמת להגיע לבית"ר זה ערן לוי ולא להפך, אחריי המשחק בנינו הוא דיבר עם נעים ורצה להצטרף אבל קורנפיין אמר שזה לא רלוונטי לפחות לא עד שלוי יהיה שחקן חופשי. והכסף מגאידמק ייכנס, הכסף נכנס וערן לוי החל לעשות בלאגן גדול.
    אני אישית מקווה מאוד שלא יביאו אותו אבל מה שכן הוא מאוד מאוד רוצה לבוא לבית"ר הוא אומר שהוא חייב את זה לעצמו לטעום מה זה לשחק במדי המנורה אחריי שבפעם הקודמת הוא רב איתנו על עשרים אלף דולר.

11. Ice Cream חסה

יופי, ערן לוי מת לשחק בבית"ר כדי להבין מה זה לשחק בשביל המנורה. גם אני רוצה, ואני גם מוכן בחינם בניגוד לערן לוי.

מה יש ללוי לעשות מבחינה מקצועית? אין מה לבנות עליו לשנים הבאות, בית"ר לא צריכה עכשיו ישועה דחופה בחוד ויש לנו על הספסל 2 חלוצים (לדעת הרוב רק 1, ועדיין) שצריכים לקבל גם הם הזדמנות כי עליהם כן יש בסיס לבנות לעתיד, ומה שאלעד אמר על זה ששחקנים מגיעים לגיל 20 עם כמה הופעות מצ'וקמקות בליגת העל זה בגלל ההחתמות האלה.

12. Don Joan Roman Member

גם אני לא חושב שצריך אותו, אבל אלעד אמר משהו על המועדון וההתנהגות שלו והייתי חייב לספר את הסיפור האמיתי מאחורי העניין של ערן לוי.

13. אלי מתחן Member

ערן לוי לא חלוץ. הוא קשר התקפי.

משפט כמו שאמרת שאמרו לערן לוי זה בדיוק מה שהתכוונתי. אם אנחנו רוצים את ערן לוי אז אנחנו צריכים לבוא מול הפועל חיפה ולסכם איתם בצורה מכובדת, לא לרמוז לשחקן שלהם שהוא צריך לקבל שחרור.

14. Don Joan Roman Member

יש משהו במה שאתה אומר, אבל זה נשמע פחות רע מאשר מה שמנסים לצייר בתשקורת כדי להגן על לוי.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ברור שערן לוי מת להגיע לבית"ר, הוא שחקן חולה, 90 אחוז מקבוצות הליגה כבר לא ירצו בכלל לגעת בו, אני במקום הנהלת בית"ר גם לא מתקרב לזבל עופות הזה.. אבל בהתחשב במצב הקבוצה, אני מאמין שילכו אחרי כל ניסיון חיזוק, בטח בחינם וללא דמי העברה, בעיניים עצומות.

בנוגע לשיפור של בית"ר, זה בעיקר סטיבן כהן, הוא לוקח את הכדור ועושה דברים נהדרים, יש לו לא מעט מקרים שקבלת ההחלטות שלו לא נכונה, מאחר במסירה, אבל יש לו מקרים שהוא עושה בדיוק מה שצריך ועוזר מאוד להבאת הנקודות ולשיפור המשחק של הקבוצה. אין ספק, וכולם אמרו את זה גם לפני, שהמפתח הוא עזיבת ברוכיאן, סטיבן קיבל את החופש, את המפתחות, הוא פשוט שחקן טוב בהרבה מאבירם, הוא לא פחדן, הוא טכני יותר, הוא רוצה הרבה יותר- וזה השינוי הגדול.

נערך לאחרונה ב: ‏23/1/12