בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה סופי וחתום, נקבל 150 אלף אירו עבורו.
    מוזר ועצוב לראות את ברוכיאן עוזב, יותר קל בלעדיו לא יהיה לנו, מבין אותו ולא כועס עליו אחרי החרא שהוא אוכל כאן בשנתיים האחרונות ובכסף שקיבלנו עליו נביא את החיזוק שינסה לסייע לנו להישאר.
    הודעה פרידה במועד יותר מאוחר, מאחל לו בהצלחה ועדיף שעבר לאירופה ולא לאיזה קבוצה אחרת בארץ.

2. Melixon 15 Member

אני לא יודע איפה אתם חיים, חלק גדול מהקהל, לא קומץ, עושה את המוות לאבירם

מקללים ולא יודעים לתמוך בקבוצה גם שקשה
    ותאמינו לי שיש שחקנים בקבוצה כמו אבירם ועמית שהכי רוצים להצליח ולהישאר

תתפלאו, לדעתי זה חלק גדול בהחלטה שלו ואני לא מאשים אותו

ואנחנו חייבים שחקנים כאלה, גם בגלל יכולת וגם בגלל שהם יתנו הכל לקבוצה

מי יתן? עדן נחמני?

שיהיה בהצלחה.

3. $zinedine zidane$ Member

ברוכיאן אחד האוברייטדים הגדולים בכדורגל הישראלי. נתן עונה אחת טובה כחלק מקבוצה שהשאירה אבק לליגה ומאז נחשב במשך כמה שנים לאחד השחקנים הגדולים בארץ למרות שלא שיחזר חצי מהיכולת של אותה עונה. יחד עם זאת, אין ספק שמבחינת כישרון הוא מעל הממוצע בליגה (לא שזה כזה קשה) וחוץ מבן שושן הוא השחקן היחיד בביתר שיכול לנצח משחק עם איזו הברקה, ואחרי עזיבתו ביתר תהיה חייבת להתחזק בקשר התקפי, בנוסף כמובן לשאר העמדות שצריכות חיזוק באופן מיידי.

אני מקווה שברוכיאן יצליח לשקם את הקריירה שלו בפולין, למרות שסביר להניח שתוך שנה-שנתים נראה אותו שוב פעם בארץ רק עם שכר גבוה בהרבה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/12
  4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

נושא עזיבתו של אבירם ברוכיאן עלה לא אחת בימים האחרונים בעבודה שלי וכולם מסכימים, כולל אוהדי ביתר ירושלים, שזה יכול לעשות רק טוב לקבוצה. אבירם ברוכיאן שחקן טוב ויש לו איכויות, אבל תמיד זה נראה כאילו חסר לו משהו כדי להפוך ולהיות השחקן שסוחף אחריו את הקבוצה. ביתר ירושלים כבר שנים מחכה שזה יקרה איתו וזה לא קורה. אולי בקבוצה אחרת הוא יצליח להביא את כל הכדורגל הטוב שיש לו להציע.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ברוכיאן לא אוברייטד, כי הבלוף ממזמן נחשף ואין יותר מדי אנשים שבאמת מחזיקים ממנו כיותר משחקן כדורגל ישראלי ממוצע. מליקסון, שלא הרבה מחזיקים ממנו, שחקן טכני ומוכשר הרבה יותר, ועד לפני כמה שנים כולם חשבו שמליקסון שחקן שלא ייצא ממנו כלום...

ברוכיאן עשה בשכל, אם ייצא ממנו משהו בעתיד זה יכול לקרות רק בחו"ל, רק שם הוא יכול אולי להביא לידי ביטוי את הכישרון שכולם חשבו וחושבים שיש לו. בית"ר לא תירד ליגה, כך או אחרת, זה לא יקרה, וחוצמזה, הנוכחות שלו עד כה לא הועילה בשום דבר, כך שאני לא מבין איפה בית"ר חוטפת פה מכה קשה.. ברוכיאן היה בעונה אומללה, לא איים על אף אחד, לא עבר שחקן אחד, לא עשה כלום.

6. אלי מתחן Member

למשך שנה וחצי ברוכיאן היה השחקן הכי טוב בליגה. יש לו את היכולת. אני מאוד מקווה בשבילו שבחו"ל הוא יצליח להתנתק מהאווירה שמושכת אותו למטה בירושלים ויצליח להפיק מעצמו כדורגל ברמה שהוא מסוגל להציג.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

זה היה רק שמסביבו היו שחקנים מצויינים, טכניים, איכותיים. זה נחמד, זה מראה שיש לו כדורגל, ולא צריך לבטל את זה לגמרי...

אבל עילוי, שחקן מצויין, זה אחד שיכול להוציא משהו מכלום, ברוכיאן לא כזה.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מכחיש את כל הפרסומים, אין לי שום כוונה להצטרף לבית"ר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

9. Sergio Ramos Member

הגיל שלו משקר, ברוכיאן הוא בן 37 ביכולת ואחד השחקנים הגרועים בליגה של השנתיים האחרונות. באופי לעומת זאת הוא בוגד בן 10 שמפחד כנראה לרשום ירידה עם הקבוצה שנתנה לו הכל ובורח כמה שיותר מהר. חוץ מזה אני לא מבין את הקבוצה הפולנית, חסרים שחקנים אחרים וטובים בהרבה ממנו בליגה?

10. Number 8 Member

אבירם ברוכיאן אחד האוברייטדים הגדולים בכדורגל הישראלי כבר כמה שנים, מלבד משחק אחד באמת טוב נגד ויסלה קראקוב ועוד עונה שהוא היה טוב רק בגלל שאר השחקנים שהיו לידו, הוא לא עשה הרבה בכלל. זה טוב לבית"ר שהוא עוזב, היא גם תביא שחקנים שהיא חייבת בכסף הזה וגם תיפטר משחקן שלא הועיל לה ובהרבה מקרים הנוכחות שלו על המגרש רק הזיקה, גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת כל השאר(עאלק סמל).

11. Don Joan Roman Member

סמל ועוד איך סמל, מייחל לכך שכל שחקן יאהב את הקבוצה שלו כמו אבירם ברוכיאן והוא עזב בצדק גמור והיה צריך לעשות את זה לפניי שלוש שנים ולצאת ככוכב במקום זה הוא שמע לתחינות של כל מי שסובב את בית"ר ונשאר למרות הצעות שכל שחקן ישראלי אחר היה הולך אחריהן בגלל הלב שלו והוא הסיבה היחידה שנשארנו אשתקד בליגה עם גולים בכל משחק חשוב אבל ככה זה בכדורגל שלנו שוכחים את הכל בגלל עונה לא טובה.
    לפולניה יש עכשיו לפחות עוד אוהד אחד בעולם ואין לי ספק שאבירם יחזור למדי המנורה לעונת פרישה.
    אבירם ברוכיאן - תודה על הכל אין עוד אנשים כמוך ל ובהצלחה אדירה

12. Raulito Madridista

האמת שדי מגיע לבית"ר שהשחקן הכי טוב שלה לפחות בפוטנצייה, זה שנחשב לסמל אמיתי - יעזוב אותה בטריקת דלת כשהמצב אנוש. הרי זו אותה בית"ר שלפני 5 שנים פיתתה את הסמל של הפועל ת"א, הקפטן שמעון גרשון שמכר את האהבה ואת הקבוצה שלו תמורת כסף. גם את אריק בנאדו שעשה קריירה עשירה בחיפה. ואני בספק אם היה מצב כזה בעבר שקבוצה אחת גוזלת תוך קיץ אחד 2 מהשחקנים הכי דומיננטים בישראל וכאלה שמזוהים כל-כך עם הקבוצות.

בכל -אופן - נראה לי שבמצב הזה ברוכיאן היה בורח גם לואדוז או אקראנס. ובכל-זאת הוא סמל ועוד איך. המצב הזה לא היה קל עבורו, ספג הרבה אש מהקהל שלא תמיד היה הוגן כלפיו והרגיש אולי שהוא מפריע. הוא צריך לשנות אווירה. אולי הבעייה בבית"ר היא תיאום הציפיות - אף-אחד אוהד כדורגל נורמלי לא היה יכול לצפות מברוכיאן להציג את אותה רמה שהפגין ליד שחקנים כמו בואטנג ויצחקי. מצד שני הירידה ביכולת הייתה חדה מה שמראה על אופי לא משהו וגם סרט הקפטן היה משקולת כבדה.

לא מסכים עם כל החכמולוגים בכך שמדובר בצעד טוב עבור בית"ר, בטח בסגל הנוכחי היא משוועת לשחקן שיכול להכריע משחק בפעולה אחת גם אם זה רק על הנייר. בן-שושן כרגע נשאר שאר העולם. אבל אולי בהמשך תיהיה הפתעה. ברוכיאן לא שווה כרגע את הסכומים שהוא מרוויח ואת השכר המלא שלו אף-פעם לא היה שווה. המשכורת שתיחסך בתוספת הפיצויים תסייע לבית"ר לרכוש בלם וחלוץ.

מה שבטוח שמדובר בימים לא קלים עבור בית"ר אבל למועדון הזה יש 9 נשמות ומפגן כמו 'ירושלים לא תרד' אז באשדוד לפני עשור אולי עוד יחזור. לבית"ר עדיין יש כוח. לא בטוח שעם יובל נעים.

13. אלי מתחן Member

גרשון התבקש לקצץ בשכר שלו בשביל להשאר בהפועל, בנאדו עזב את חיפה עוד לפני שבית"ר נכנסה לתמונה.
    אתה רוצה שנדבר על מה שהפועל עשתה לכפ"ס או שזה לא רלוונטי?

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

טור מצוין של חמי אוזן (ממליץ לקרוא את כולו) -
    http://sports.walla.co.il/?w=%2F%2F1890740

הנה החלק שעוסק בברוכיאן:

למעבר של אבירם ברוכיאן מבית"ר ירושלים לפולוניה ורשה יש המון השלכות בנוגע לכל אחד מהצדדים, אבל השורה התחתונה עבור כל אחד ששמע על זה לראשונה הייתה: מדובר בבדיחה. ברוכיאן כתב את הבדיחה הזו בעצמו וזכויות היוצרים שייכות לו בלעדית. כי כיצד שחקן שבקושי מתאמן ומדי שבוע מספר על מיחושים במקום אחר, כיצד שחקן שלא מסוגל לחלץ כדור אחד ונראה כמו שבר כלי מבחינה פיזית, שלא לדבר מבחינה מקצועית, יתמיד בליגה ובקבוצה שאף אחד לא יעשה לו שום הנחה. כיצד ישלים שם את האימונים המפרכים, מה יאמר למאמן ברגע שקצת יכאב לו וכיצד יבצע את המעבר מאדם שלא מרבה לצאת את גבולות ירושלים לתושב ישראלי בוורשה הקרה. ייתכן מאוד שדווקא היציאה מבית ההבראה של בית"ר תכריח אותו להשתנות ולהתחזק, אבל עד שיוכיח לנו אחרת נמשיך להתייחס לזה כבדיחה.

עם הבדיחה הזו גם בית"ר ירושלים תצטרך להתמודד: הטענה של שחקני הקבוצה לפיה הם זקוקים רוחנית לפחות למנהיגות של ברוכיאן מעליבה קודם כל אותם. אם זו המשענת שלכם, כנראה שאתם באמת שחקנים מאוד חלשים. אבל בסוף הבדיחה הזו מסתתר גם איציק קורנפיין – האיש שגרם לבית"ר להגיע למצב שבו היא תלויה כל כך רגשית בשבר כלי, שחקן שכולם חיכו כבר שיעזוב אבל ברגע שהוא עושה זאת אתה חושש שאולי אתה לא יכול בלעדיו. קורנפיין יצא כאן למהלך אחרון בהחלט להציל את עצמו מלהפוך סופית לאיש שהחריב את בית"ר ירושלים.

אם יצליח להמיר את ברוכיאן במשה אוחיון וגם לגייס עוד שני חלוצים לסגל, קורנפיין יוכל להשלים סופסוף מהלך גדול במבנה הקבוצה, עם אומץ ותושיה שהיו חסרים לו בשנים קודמות. משה אוחיון שחקן טוב יותר מברוכיאן כעת, רעב יותר, בריא יותר, ויש לו סיכוי אמיתי להצליח בלי הצל של מספר 8. מהלך מבריק כזה, שצריך לכלול לפחות ארבעה שחקנים טובים ושיפוץ אמיתי של הסגל, יכול לשבור את ציר השליטה הירושלמי בקבוצה, אותו מיתוס שקורנפיין ניסה למכור במשך שנים, גם כנראה כדי להצדיק את מלכותו מאונס. לא עוד קבוצה לירושלמים, אלא קבוצה לשחקנים טובים. עזיבת ברוכיאן היא צעד ראשון בדרך למהפכה בריאה, השאלה היא האם הבוס שלה מסוגל באמת להשלים אותה.

עד היום קורנפיין התעקש להיות צודק ולא חכם. הוא נצמד לחוקים בספר ושרד בקושי רב. ייאמר לזכותו שהוא בנה לעצמו כוח אש חזק מאוד בתקשורת. ביום חמישי האחרון הוא התראיין בגלי צה"ל, כשרוב השיחה עסקה ביחס הנורא של אוהדי בית"ר כלפיו. קורנפיין הצליח ליצור מציאות שבה כל אוהדי בית"ר אשמים וכמה מאות ברברים ששברו את הכלים הפכו לראי של מאות אלפים שכבודם נרמס וקבוצתם האהובה נלקחה להם מתחת לידיים. אלא שקורנפיין יודע היום שהוא לא יוכל לפעול כמו קודם. המציאות האמיתית מחייבת אותו לפעול אחרת ולנסות מהלכים שלא חשב עליהם קודם. כי הוא יודע שאת ירידת הליגה הזו אי אפשר יהיה לרשום לאבירם ברוכיאן וגם לא לאוהדי בית"ר ירושלים. ירידה הליגה הזו תהיה כולה שלו.

15. Bensh Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

דמגוגיה לא בבית ספרנו