בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. סמואל אטו Member

איזה קטע.

נו ו...? האנשים האלה שאני "מצטט" מבינים קצת יותר ממני וממך,וקצת יותר מעורבים בנעשה בבית"ר.
    חוזים כפולים? איך זה קשור לבית"ר? שארקדי וגומא יטפלו במצב כזה.

חמור קופץ בראש כבר אמרתי?
    מחנה האימונים כבר היה מוכן מזמן,פלוס יריבות אימון, אבל העיקר שקורנבלוף חרבנה.

וחזרנו...
    תהיה בריא. באמת.

2. Ice Cream חסה

הרעיון של לחכות ליום שני ואז יהיה מה שיהיה מוצא חן בעיניי, נחיה ונראה, ואם גומא חתם על חוזה שלפיו מגיע לו כסף? אכלנו אותה, יש פירק- לא רע.
    אם לא- אז מקווה שידעו להתנהל נכון, בלי להביא ערבי מליגה ג' רק כדי לומר "הבאתי ערבי לבית"ר", לשים את הכסף שצריך והבטיחו לשים, ואת הרכש נשאיר לאמסלם (אין מה לעשות, הוא ממש לא גדול המאמנים, אבל מגיע לו צ'אנס), מזרחי וקורנפיין. אני בעד זנדברג עם אופציית שחרור אחרי חצי שנה אם הוא לא מקבל יותר מ-X דקות, הקשרים השמאליים היחידים שיש לנו הם גל לוי (עדיין לא בטוח) ואביתר ברוכיאן, שניהם צעירים וגרועים מאוד, אחד מהם אפשר להשאיר בתור מחליף בתקווה שיצא ממנו ביום מן הימים משהו, כנראה אביתר שיכול ברמה כלשהי שהיא יותר מ-0 לשחק מגן שמאלי. צחי אליחן? הבלון המנופח הזה לא חוזר אף פעם להגנה, נבלע אפילו בהגנות הנוער כששולחים אותו באגף והוא חייב לעבור עוד ליטוש בנוער, קריאף גם בסדר- אבל הוא קשר שמאלי והתקפי, ומי אמר שהוא תותח על שצריך כבר עכשיו להיות בהרכב? ואם הוא עוד איזה אביתר ברוכיאן או איתן טיבי?

דיאמנט כישרון והוא הראה את זה בהפועל ר"ג, גם סטיבי סי שוחרר מהפועל אם אתם לא זוכרים, מה שלא מוצא חן בעיני זה המסלול הדומה שמפחיד אותי מזה שגם דיאמנט לא ימצה את הפוטנציאל שלו.

מישהו יודע מה עם גונזאלס? רוצים אותו עדיין?

3. Don Joan Roman Member

זנדברג לבית"ר = גועל נפש, השחקן שמכר אותנו מול קופנהאגן, השחקן שמכר אותו מול בני יהודה, הזבל שליכלך על בית"ר ובנוסף הוא אחד השחקנים החלשים בליגה, על אסולין אני לא מעוניין להרחיב כי אין על מה.
    אדם למרות שטל היה גרוע תעשה לי טובה ואל תעליב אותו, בניגוד לטל שהוא מקצוען בכל רמ"ח איבריו והוא אדם שמחוץ למגרש תורם המון זנדברג הוא בן אדם אפס וגם שחקן אפס מכל הבחינות, עידן טל הרבה יותר ראוי ממנו ללבוש את מדי בית"ר.

וחיים גומא איש נפלא, באמת, אבל הוא בהחלט פגע בנו עם השבוע דחייה הזה, זו עובדה גם אם תתעלם ממנה ותמשיך להיות ציני כמו שאתה יודע להיות.

4. סטפן שאלוי Member

מה זה הקישקוש הזה?

צו המניעה מדבר על העברת הבעלות,ועליה בלבד, לא על מניעת אימונים או פעילות כלשהי. גם להחתים שחקנים אפשר, בעצם הכל.

בגלל שבוע דחיה בהעברה בבקרה אין מחנה אימונים?! מה הקשר?! זה מגוחך!

הקשר הוא שאין כסף, נקודה. מה קרה, השחקנים עצמם יחד עם קורנבלוף ומסרחי לא הצליחו לאסוף 70,000 ש"ח? אדלר&לוין לא יכלו לתת? הרי 20,000 פאקינג דולר זה פחות מעלות 2 כרטיסי הטיסה שלהם במחלקה ראשונה מלוס-אנג'לס ללונדון, ומשם לנתב"ג+בתי מלון והמסביב. גומא לא היה יכול? זה פחות מכמה ימי אישפוז במוסד לטיפול-נפשי בארה"ב.

הכל נובע מאוזלת היד וחוסר האונים של קורנבלוף! ראינו את התיפקוד המעולה שלו מאז שהלה פמיליה דאגו לו להתפרנס מהרס בית"ר.

הדג מסריח,מאוד, מהראש.

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/11
  5. Ice Cream חסה

בואו נדע להוקיר תודה לגומא אגייאר למרות שעכשיו הוא עושה פוזות ודופק אותנו, זה לא מה בכך שאדם תורם 4 מיליון דולר לקבוצה.

אדם- נייג'ל דה יונג?

הטעות לגבי מיכאל זנדברג היא שהוא היא שחקן מעולה- קשר שמאלי אמיתי עם פריצה באגף, מבשל נהדר, ווינר אמיתי והוא נבחר לשחקן העונה ב-2007 של הליגה ושל בית"ר.נט, מהעונה הבאה חלה אצלו ירידה בכושר הגופני, הוא התחיל למצות את עצמו מבחינה מנטלית וכל מה שאומרים על כך שהיום הוא הפך לצל של הצל של השחקן בשיאו עם התלתלים נכון, אבל האם אין סיכוי שבעולם שהוא יידע תחת אמסלם להתעלות על עצמו חזרה?
    שימו לב שאין לנו גם חלוצים טובים בשפע- על עזריאל כולם יודעים מה אני חושב (אז הוא בסופו של דבר יהיה מוכן להישאר בלי שיעלו לנו את השכר? נמאס לי כבר מהילד החוצפן הזה! הוא לא יסובב את בית"ר על הזין הקטן שלו! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx), בן לולו הוא שחקן עקום וחלש שרק פעם בהרבה מאוד מהלכים יוצא לו מהלך טוב, דיאמנט ממש לא קלף בטוח כמו שהראיתי עם סטיבי סי, נחמני היה פצוע כל העונה שעברה- ולמרות שבונים עליו ובמשחקי האימון הוא נראה בסדר מי יודע מה הוא שווה באמת, מלכה מוכשר, אבל גם פוץ לא קטן עם יעקב בוזגלו אחר ומאיר אלקבץ? עשו טובה.

האם אסולין, שכבש שנה שעברה 10 שערים בהפועל באר שבע ובאמת הוא התבגר סופסוף- למה לא? אתם שוכחים את הימים היפים שלו בבית"ר?

6. סטפן שאלוי Member

הבהרות משפטיות שמשודרות ברדיו ירושלים ע"י עורך הדין רונן ויינברג, וע"י טל שורר מגלי צה"ל/זמן ירושלים:

מסתבר שה 400,000 דולר שאדלר&לוין מוכנים לשלם, נועדו לכסות את חובותיו האישיים של ארקדי לכמה מנושיו, אם כי לא כולם.

לפי ההסכם בין גומא לארקדי, כל סכום שיועבר לארקדי בזמן מכירת זכויותיו בבית"ר, וזאת עד לסכום של 4.5 מליון דולר, יועברו אוטומטית לגומא.

עו"ד רונן ויינברג הציע בבית המשפט לבית"ר להפקיד את 400,000 בקופת בית המשפט ו/או אצל נאמן, במקום צו המניעה הזמני, אבל אדלר&לוין ביחד עם בית"ר התנגדו בתוקף. מכאן נובע, כי התנהגותה של "הנהלת" בית"ר היא צבועה, ומטרתה זריית חול בעיני הציבור, וגלגול האחריות לביטול מחנה האימון על גומא.

המעניין הוא, שאדלר&לוין עלולים להיות חשופים לתביעות של נושים נוספים כאשר הם יתחילו להזרים כסף לקבוצה, ולכן סכום ההשקעה עלול להיות גבוה יותר, וזו הסיבה שהרוכשים הם אלו שהקפיאו את הכל, והם חושבים מחדש האם בכלל לרכוש את בית"ר.

האם כל מה שמפריד בין הרוכשים הנחמדים הוא רק 400,000 דולר? ואולי לא, והמורא והחשש להסתבך בהלבנת הון שהיא עבירה חמורה מאוד שמאסר כבד בגינה בארה"ב מפחיד ומרתיע אותם?

החשד שלי הוא, שרב הנסתר על הגלוי, וכפי הנראה מה שהתפרסם בתקשורת אינו בהכרח האמת, וכי ההסכם בין אדלר&לוין לארקדי "קצת" שונה. אני במקום גומא הייתי חוקר לעומק העניין.

יהיה מעניין מאוד אצל כבוד השופט דרורי ביום שני הקרוב.

7. סמואל אטו Member

אין מצב שאתה אוהד בית?ר.
    אתה נשמע כמו כתב אוהד הפועל שמנסה לצייר את התמונה הכי גרועה שיש.

מה קשה לראש בונקר שלך להבין שהם לא מעוניינים להכניס כסף לבית?ר על מנת שלא לפגוע בהליכי המשפט?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/7/11
  8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/262/56...?hp=71&cat=7101

זנדברג, אסולין וגפני שנזרקו הקיץ מקבוצותיהן ועדיין לא מצאו קבוצה(ואני לא מחשיב את רמת השרון שפנתה בערך לכל שחקן אפשרי בשוק) מנסים לדחוף את עצמם לקבוצה, עוד דבר שמשותף לשלושתם זה שהם כבר שיחקו בבית"ר, אסולין נתן שנתיים מצוינות ומאז הקריירה שלו בצלילה, זנדברג נתן עונה ראשונה מצוינת, שניה סבירה ושלישית בינונית מאוד ועזב להבועל, ורוני גפני כמו בכל מקום שבו שיחק היה בינוני מאוד, שלושתם גם בני 30+, גועל נפש אם הם יחתמו וזה בעצם יראה שלא למדו כלום מהקיץ שעבר.

שחקנים כמו רואש, אוחיון ובן-בסט ברחו לנו מהידיים, ובמקום זה אנחנו נשארים עם השחקנים הדחויים שאף אחד לא רצה, כמו כן גם שחקנים חלשים כמו גל לוי, בן-לולו ומישאלוב יחתמו על חוזה חדש ודיאמנט(יש לו כישרון אבל הוא שחקן מטומטם, בן לולו2) ששוחרר מהפועל אחרי חודש יהיה הרכש ה"נוצץ" של הקיץ.

וכל זה שעדיין יום שני מתקרב ואיתו ההחלטה הגורלית על עתיד הקבוצה(עד שאין חתימה סופית והעברת כספים לחשבון לא רואים את האור) ואז נוכל לדעת האם אנחנו מועמדים לירידה או הולכים לעונה של מרכז טבלה(מקומות 7-11 עם הסגל הנוכחי) פלוס מינוס.

9. Ice Cream חסה

אנחנו לו מכבי חיפה או מכבי תל אביב או הפועל תל אביב שיכולות להביא את כשרונות הליגה הגדולים, אלא עכשיו לא פחות מהפועל פתח תקווה, רמת השרון ואשדוד שצריכות לאסוף שאריות כדי לחזק את הסגל- צאו מהסרט שאנחנו אימפריה ואנחנו נוכל גם להביא את טל בן חיים, את חנן ממן או את דין מורי, לבנות מחדש אימפריה וקבוצה שכביכול מתנהלת נכון מקצועית זה לא משהו שעושים בעונה אחת!

מה אתם רוצים? שכל הסגל שלנו יהיה שחקני הבית הצעירים שחלקם לא הכי מוכשרים, חלקם ממש לא מוכשרים והשאר בכלל לא קשורים לכדורגל? אתם מכירים קבוצות כאלה בעולם? צריך גם אם לא בתור השלד של הקבוצה שחקני גיבוי ותיקים.
    אל תשלו שהרכב של: הרוש, דסה, בראשי, קוזוקין, ריקן, מויאל, איינבינדר, אליחן, ברוכיאן, בן שושן ועזריאל יפרפר את הליגה, או שנעביר עם כזה סגל עונת מרכז טבלה והשחקנים האלה ישתפשפו ויתקדמו עוד קצת, כי ברגע שמישהו מהם ישתפשף ויתקדם קצת הוא ינסה לעבור לאחת משלושת הגדולות, די, תבינו, אנחנו כרגע אשדוד ומכבי פתח תקווה עם קצת יותר היסטוריה וקצת יותר עניין בתקשורת (שרובו קשור למילים הנהדרות שהקהל שלנו שר).

10. Raulito Madridista

השחקן המצטיין בליגת העל בעונת 2006/07 וזה שהביא לכם את האליפות עם 12 בישולים, צמד במחזור הפתיחה נגד מכבי ת"א ובקיצור האיש שהיה שם כשהכל היה תקוע וניצח לבית"ר לא מעט משחקים צמודים - לא שכחת משהו...? זנדברג מעולם לא היה סקורר גדול להוציא את עונת 2002/03 וברור 'שזקנתו' מביישת את נעוריו - אבל קצת כבוד לשחקן שהיה עילוי לפחות בעונה הראשונה בבית"ר. להאשים אותו ב'מכירה' בגלל החמצה קריטית כזו או אחרת זו לא פחות מצביעות.

אמנם חן עזריאל נשאר ויש את סמואל יבואה(כמה חשק יש לו כבר לשחק זו שאלה אחרת) אבל בית"ר צריכה חלוצים ואני לא מבין מה רע כל-כך בליאור אסולין, בטח במצב בו הקבוצה נמצא. אסולין היה פח אשפחה בעונה ההיא בהפועל ת"א אבל חוץ מזה הוא שחקן שיודע לתת את המנה הקבועה שלו. אי-אפשר לצפות מבית"ר להביא שחקנים נוצצים כרגע ושחקני בית אתם תראו עם או בלי רצון כי בית"ר לא יכולה לרכוש כל-כך הרבה שחקנים. בית"ר בכלל לא פיספסה את בן-בסט כי הוא היה עם הראש בחו"ל וגם מכבי חיפה עשתה קולות של התעניינות אז בכל-מקרה לבית"ר הוא לא היה מגיע.

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/11
  11. אלי מתחן Member

מה זאת השטות הזאת, בית"ר אולי כרגע לא מסוגלת למשוך שחקנים כמו חיפה והתל אביביות, אבל אנחנו לא הפועל פ"ת או אשדוד. זה עדיין החלום של מספיק ילדים בארץ לשחק בבית"ר, ומי שזה לא החלום שלו, אז אחרי שהוא יגיע הוא לא ירצה לעזוב כל כך מהר.
    אם מביאים שחקני רכש, בבקשה שזה לא יהיה השחקנים האלה. לא ביקשנו עכשיו את אוחנה וחרזי, אבל שלא יהיה שחקנים שזרקנו כבר כי לא היו טובים.
    נראה לך שעם אסולין אנחנו נגיע למשהו? גם לא. אם כבר משחקים חרא, לפחות שתהיה לנו תקווה שמשהו הולך להשתנות. אחרי זה מתפלאים למה האוהדים לא באים. אני לא משלם כסף לראות חבורה של זקנים כושלים מפסידים.

12. סטפן שאלוי Member

מה קרה לך? זו עונת הבניה, העונה הבאה תהיה עונת הפריצה, העונה אחרי זה עונת ההתחברות.

חוץ מזה מה איכפת לך המיקום, ואיזו ליגה נהיה? העיקר שקורנבלוף ימשיך לקחת מליון נטו, מיסרחי 400,000 נטו, אמסריק ג0 400,000 נטו, ברוכיאן 2.2 מליון, בן שושן 2 מליון, וחור בן-יוסף מליון נטו.

בית"ר זו לא קבוצת כדורגל, אלא "כנופית לוקחי השכר חברי קורנבלוף בע"מ". תבוא מול המשרדים עם נעלי סטופקס, תצעק 3 פעמים "איציק המלך", ו "אמסלם הסמל", ותיכף תצא אליך פקידה חיננית ותחתים אותך על חוזה ל 3 שנים.

עכשיו תרוץ מהר ותקנה מנוי בהנחה של 99.99 ש"ח, יחד עם מתנה, תמונה של "איציק יקיר ירושלים" בגודל A4.

13. Ice Cream חסה

את שנת 2002 זוכר? בית"ר הייתה עם ראש מעל המים בזכות פניג'ל רק אחרי המחזור הרביעי והייתה צריכה מהר להחתים שחקנים, היה איזה ילד אוהד בית"ר בשם מוריס אוזן, הוא שיחק בהפועל בית שאן וזה היה ה'צ'אנס של הלייף' שלו לשחק בבית"ר, משום מה אני חושב "ברוך השם שהוא נפצע ולא חתם בסופו של דבר בבית"ר"- את מי בית"ר הביאה במקום? את השחקנים הזקנים מעבר לשיאם מנור חסן ואיציק זוהר, את הזרים ה'עלובים' ויקטור פאצ'ה, קורנליו פאפורה ווסרגיי קונובלוב, ובו תנחש בזכות מי בסופו של יום נשארנו בליגה? נכון, בזכות חסן, זוהר, פאצ'ה, ולבסוף גם פאפורה וקונובלוב.

יש ילדים שרוצים לבוא לבית"ר, גל ספיר מהפועל ראשון (אוהד בית"ר לפי מה שסיפר אחד שעשה איתו טירונות) למשל מאוד רצה ובית"ר גם רצתה אותו בינואר, אבל אין כסף, ולא הצליחו להביא אותו. היה כסף אבל לגל לוי, שתאכל'ס, הסיכויים שלו להצליח לעומת אלא של ספיר לא שונים בהרבה.

תתחיל להיות צנוע יותר: אנחנו כרגע מ.ס. אשדוד ומכבי פ"ת, קבוצות בינוניות עם לא הרבה קהל תומך שאין לה הרבה כסף לבנות קבוצה עם התנהלות נכונה ומה לעשות, לצד שחקני הבית ה"כישרוניים" שלה היא צריכה שחקנים משלימים להרכב או לספסל שיהיו מבוגרים יותר, היום אפילו את מנור חסן או איציק זוהר אנחנו כבר לא יכולים להביא, אז ניאלץ להסתפק במשה מישאלוף, לירון דיאמנט ומיכאל שנדברג שהם שחקנים בדרג הבינוני חלקם עם סיכוי לעזור לקבוצה עכשיו וחלקם יוכלו להתגלות כשחקנים מועילים לעתיד, אם כי לא בהסתברות גבוהה.

אסולין דוגמה פחות טובה, אבל עבור אגף שמאל כן צריך שחקן טוב יותר ממש שיש לנו, ואני לא רוצה לזרוק את צחי אליחן שאם יהיה גרוע אנחנו עוד עלולים לרדת ליגה (בהנחה שבכל אופציה נבחר שחקן צעיר ו"מוכשר" על פני שחקן טיפה מעבר לשיא) או סתם להסתבך קשות בתחתית, ובמקרה הטוב נסיים במרכז טבלה-תחתית (מקום 10 ככה), והשחקנים האלה שהחוזים שלהם נמוכים ובית"ר לא תוכל לשדרג אותם ירוצו לקבוצות אחרות, כי בית"ר היא כרגע קבוצה בינונית, שזה יישב לך טוב טוב בראש כי מי שמנפח ציפיות בסוף נושך כריות!

כן, אוהד שרוף אתה, אני משלם על מנוי עבור בית"ר וכדי לראות שחקנים במדים של בית"ר משחקים, ועל הדרך לתת להם תמיכה מוראלית או להביע את דעתי עליהם כדי לגרום לזעזוע בהתאם לצורך, אני מבין אותך שבלי מסי ורונאלדו אתה לא מוצה טעם לרכוש מנוי, אל תדאג, אתה לא האוהד היחיד של בית"ר שככה.

14. אלי מתחן Member

היה לי עד לפני שנה 7 שנים רצוף מנוי לבית"ר, אני לא מבין למה אני צריך לתת לך דין וחשבון. אתה יודע בכלל מה אני ומי אני שאתה מדבר ככה? ביקשתי רונאלדו ומסי? אין לי בעיה עם אבי ריקן ושמואל קוזוקין. יש לי בעיה עם חבורה של פיסחים ועילגים כמו שהייתה בתחילת העונה שעברה.
    אם רוצים להביא שכירי חרב, שיביאו שחקנים טובים, שחקנים גרועים אני מעדיף שיהיו שחקני בית.

אל תשווה את 2002 לעכשיו, תזכיר לי מי היה לבית"ר לפני שהובאו כל השחקנים האלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/7/11
  15. סטפן שאלוי Member

איזה מזל ש"קורנבלוף יקיר ירושלים" מכר את ברק יצחקי, עידן ורד, טוטו תמוז, ושיחרר את אריק בנאדו: בזכותו היה לנו תקציב הרביעי בגודלו, וכך יכולנו להביא שחקנים מצויינים כמו הרווה קאג'ה, סמואל יבואה, גל לוי, ועוד כמה.

השנה, יהיה שידרוג מבית מדרשם של "קורנבלוף יקיר ירושלים" וה"מאמן" הדגול אמסלריק: קבוצת רטרו, עם חבורת זקנים, מהמרים, וסתם יצורים.

אני מציע שהסקאוט המהולל מיסרחי יצא כל בוקר עם מקל, יכה בצפרדעי האשפה הירוקים לפני שהמשאית-זבל מגיעה, ויצעק "יאללה, יש כאן זבלים? בואו לבית"ר לעשות כספים".

עם קצת מאמץ, נגיע ליעד: דרבי מול בית"ר עזרא, במגרש בתיקווה.

היידה איציק!