בית"ר ירושלים 11/12: אחרי עונה קשה, נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/11.

1. סטפן שאלוי Member

בטח. איציק גאון, בגלל זה הגענו אל סף פירוק.

בית משפט לא מוציא סתם צו מניעה, שופטים הם לא מטומטמים, והחלטותיהם מסתמכות על הוכחות המוצגות בפניהם, וכפי הנראה ישנו בסיס לדבריו של המתאשפז המתמיד.

אם המליונים הרבים שהוא הזרים אכן מוגדרים כ"הלוואת בעלים", יש לו קייס חזק לדרוש אותם חזרה.

אבל אדלר ולוין הרי יותר עשירים מארקדי, אז מה זה בשבילם 4 מליון דולר? פינאטס.

רגע: אם הם כאלו עשירים, וחכמים, למה אין משכורות ומחנה אימונים אפילו בארץ? למה עדיין אין תקציב? הישיבה המחראת עם איציק הגאון עדיין לא הסתיימה?

2. סמואל אטו Member

ואם החוזה שלו אומר ? יקבל סכום של עד 4 מיליון דולר מסכום הרכישה של המועדון?, אז לא מגיע לו כלום.

3. Ice Cream חסה

מחנה אימונים שקובעים מהיום למחר נגמר במלון של חצי שעה נסיעה ממגרש עם דשא עד הברכיים ומשחק אימון אחד מול במילואים של סטיאווה בוקרשט, אין מה לעשות, קבוצה שהייתה על סף פירוק נדפקת בהכנות, וגם ללוין ואדלר אין עץ כסף בבית.
    למה עדיין אין משכורות? כי עדיין הם לא הוכרזו רשמית כבעליהם של בית"ר ירושלים, כנ"ל גם לגבי התקציב. תגמר הבירוקרטיה נגד גומא וההתאחדות (לצד הטוב נקווה, או שלא, עזבו- בית"ר מייאשת) ואז תהייה יותר ודאות לגבי בית"ר...

חוץ מהעונה האחרונה שהזכירה יותר מדי את 2002-2004, אני לא חושב שאף אחת מ-4 השנים האחרונות (עונת הדאבל?!) הייתה עונה גרועה. אתם לוקחים כמובן מאליו את גביע הטוטו והמקום החמישי...

4. סמואל אטו Member

חבל שאתם בכלל מבזבזים את הזמן שלכם בלענות לו.
    איך אפשר לקחת ברצינות הודעות כאלה?

5. Don Joan Roman Member

חיים לכל השאלות(?) שלך יש תשובות שאם תחפש אותן בעיתונות הכתובה ובעיתונות האינטרנטית תמצא בקלות

6. סטפן שאלוי Member

תוך כדי שאני שותה את הקפה הראשון של הבוקר, ונהנה מהשקט, האוויר הקריר, וציוץ הצפורים משכימות הקום, אני יושב וחושב למה הגדרתי את "תור הזהב" של בית"ר כאותם 21 שנים כאמור, בין 1976, עד 1997, מה בעצם גרם לי לסווג אותן כשנים היפות ביותר?

והנה, תוך כדי חיפוש של איזו תמונה נחמדה של סטפן שכולנו מתגעגעים אליו בתוך ומחוץ למגרש,לצורך חתימה ביוזר שלי, פתאום נופל לי האסימון, כמו שאומרים:

אלי אוחנה!

שלושה סמלים, רק שלושה, היו בבית"ר:

סימון אלפאסי זצ"ל, שאף אחד מאיתנו לא זכה לראות משחק, ומי שרוצה לקרוא עליו אז שיחפש את הכתבה ששי נובלמן עשה עליו.

יבדל לחיים טובים וארוכים אורי מלמיליאן, מי שהתחיל למלא בקביעות את יציעי הבטון והעץ, ואת הברושים מחוץ לימק"א, וגם הכניס אותנו להיכל התהילה.

יבדל לחיים טובים וארוכים אלי אוחנה, השחקן הנערץ ביותר בבית"ר מיום הקמתה, ועד היום.

אין לי כוונה להיכנס לנסיונות השוואה ביניהם, ממילא ראיתי רק את אורי ואלי, והם שיחקו בתפקידים שונים.

אז מה אני בעצם רוצה לומר?

בבית"ר, מאז פרישתו של אלי ( ימח שמה וזכרה של האורווה בה הוא נפצע וגמר את הקריירה כשחקן ), אין שום סמל, וזה מביך ומטופש לקרוא למישהו אחר סמל, פשוט חילול הקודש.

אין מודל הזדהות, אין כוכב אמיתי, אפילו לא שחקנים יקרים שהובאו מחו"ל, דוגמת ג'רום לרואה, דייויד אגאנסו, או הפלופ אבראו.

ברוכיאן מספר 8? לצערי הרב, הוא לא ראוי לשאת את המספר הקדוש הזה.

בן שושן מספר 11? די, אני עוצר פה.

צריך לתלות את שתי החולצות האלו, הן ממילא ריקות מתוכן. שיחכו עד בוש ליורשים אמיתיים.

אין לי שום ציפיות, שום מטרות מהעונה הזו, אני אסתפק בחזרתו של שמוליק קוזוקין לכושר משחק. אם הוא יצליח להיכנס לנעליו הגדולות של סרגיי טרטיאק, דיינו.

תחתית, ירידה, פירוק, בריחת האמריקאים, לכל אלו אני כבר מוכן נפשית. אני מרוקן לחלוטין מציפיות.

ולא רציתי להעלות את הטיוב מהגול הענק של אלי, שמתחיל מטיקטאק, משם לסטפן, בנגיעה אחת כמובן, ואלי שמשכיב חצי מגרש. ומקפיץ את כולם. בשביל מה לבכות? צריך להשלים עם המציאות: היה נהדר, ונגמר.

היום צום י"ז בתמוז, היום בו הובקעה חומת ירושלים לפני החורבן, כמה מצמרר. צום מועיל לכולם

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכמובן שעניין הרכישה לא יכל לעבור באופן חלק ופתאום החולה נפש הזה שהלה פמיליה המפגרים העריצו ורצו שיקח את הקבוצה פתאום תוקע מקלות בגלגלים ויכול לסכן את הסיכוי היחידי למכירת הקבוצה לאנשים שפויים(בניגוד אליו), נתפלל בתקופה הזאת שבין המצרים אנחנו דווקא נצא לדרך חדשה, בבית?ר שום דבר לא סגור עד שזה חתום ב1000%, אין מה לעשות זאת קבוצה מתסכלת.

8. סטפן שאלוי Member

1. שכחתם מה זה בכלל בית"ר.

2. הפסקתם לעודד רק את הקבוצה, ועסקתם בשירי נאצה

3. מכרתם את הקבוצה לאינטרסנטים.

4. ירקתם ובגדתם בשני סמלים בית"רים.

5. מכרתם את נשמתכם לעובדי כוכבים ומזלות.

החורבן מגיע לכם! ההגליה מירושלים היא רק תחילת העונש, והגלות תהיה ארוכה, מאוד, בגהינומים מרוחקים ועויינים. בורא עולם יושב למעלה, ומשלם לכל אחד מה שמגיע לו!

הלה פמיליה הוא הסרטן המכרסם בגופה החולה של בית"ר: הם אלו שרצו ליוסי מילשטיין כדי למנות שוער שזמנו עבר למנכ"ל, ואח"כ ליו"ר שדואג רק לעצמו, הם אלו שמבריחים את האוהדים הטובים, הם אלו שניסו פעמיים להוריד את אוטובוס השחקנים מהכביש, הם אלו ששרפו לפני כמה שנים את חדרי ההלבשה בבית וגן, הם מפריעים באימונים, הם אלו שעסוקים בקללות ונאצות, הם מהלכים אימים על שחקני בית, הם אלו שהפכו שחקן שבא להעביר זמן בבית"ר לאליל, הם אלו שבשבילם ז'בוטינסקי הוא שם של חיידק, בגין הוא שם של וירוס, ורצים ללמוד אהדה מאוהדים יוונים של טיטוס.

9. Ice Cream חסה

1. ברית הנוער העברי על שם יוסף תרומפלדור. מה לעשות, קבוצות כדורגל (ולא רק! גם מדינות וממשלים שונים) בעידן המקצוענות לא יכולה להתבסס בדיוק על אותם תנאים כמו הקבוצה בימיה הראשונים. עצוב, מבאס, אני לא רוצה קבוצה שמתבססת נטו על שחקני בית שהגיעו מהאיזור.
    גם ארגון הפועל היום לא משתקף לגמרי בקבוצות השונות של הפועל, וארגון מכבי לא מתשקף בקבוצות מכבי, וגם מנצ'סטר יונייטד, ריאל מדריד, יובנטוס או בוקה ג'וניורס לא מתנהל אך ורק על פי הערכים שליוו את הקבוצה בעת הקמתה.

2. לפי הדיווחים והכתבות באמצעי התקשורת השונים: בשנות ה-50, 60, 70 וה-80 בלם שהעז לשמור על אלי אוחנה היה חוטף מהאוהדים, שופט שלא מצא חן בעיניהם או התוצאה לא התאימה להם היה נחטף, מהומות בימק"א היה דבר לגיטימי (הגשש החיוור?) ולהיכנס ולהלום את שחקני הפועל פתח תקווה בצינורות היה גם משהו שלא עשו ממנו את אותו הייפ כמו שיר (ואני לא מצדיק שום שיר!)

3. גם מכבי חיפה, מכבי פתח תקווה ועירוני קרית שמונה נמכרו לאינטרסנטים, כנ"ל ריאל מדריד, וברצלונה, ומנצ'סטר, וסיטי- האם מישהו מהם השמיד את הקבוצה כליל? כן כמובן- משה דדש.

4. בחיים לא! זה שמלמיליאן או אוחנה נכשלו בתור מאמנים לא אומר בחיים שהקהל הפסיק לאהוב אותם ולהעריך אותם. קריאות להתפטר זה ממש לא מה שאתה מתאר בתור יריקה ובגידה.

5. אתה מדבר על "שכירי החרב" למדי, כן כמובן, בית"ר ירושלים המציאה את שחקני הרכש.

די עם הקלישאות חיים! מה שאתה אומר יכול להתאים לכל מועדון אחר בעולם, והתופעות שאתה מציין בכזו דרמטיות לגיטימיות לגמרי, גם אם זו לא ההשקפה והאני מאמין של כל אחד מכם.

10. סטפן שאלוי Member

11. Ice Cream חסה

מישהו פה נדפק.... וואה וואה!
    באמת שלא רציתי לכעוס, אבל זה מצחיק. פתגם רוסי אומר שגם הגרושים האלה יכולים לעשות את היום, וואלה עשה לי!

12. matanbl22 Member

מגיע לו
    שיאמן כל החיים שלו בליגה א

13. סטפן שאלוי Member

אפשר לעשות החלפה עם אמסלם עכשיו, או לקראת מחזור 7, איך שרוצים.

הרי גם את שומי החזירו.

ואם נחזור לענייני בית"ר העכשווים:

אם כולם בעיסקה היו כאלו גאונים, מדוע לא פנו לאגייאר כדי לסיים את העניינים מולו לפני? למה חיכו? הרי היה ברור שהוא יתעורר.

השד יודע מה יהיה ביום שני בבית המשפט. אין רגע שקט, אין רגע של נחת בקבוצה הזו.

העובדה שהרוכשים עדיין לא שמו לירה, מעיד שהם עלולים להתחרט על כל העניין אם יחוייבו לשלם 400,000 דולר או יותר ממה שתיכננו.

אין מקום לבעלים זרים לקבוצה ישראלית. גם במכבי ת"א כדורסל זה לא עבד.

14. Don Joan Roman Member

מה יש לסיים מול אגייאר? היו לו 350 הזדמנויות לקחת עט ולחתום ולהעביר לידיו את בית"ר ירושלים אבל בכל פעם זה לא הסתייע בידיו משלל סיבות, הרי הוא לא באמת ציפה (או שכן) שבית"ר תחכה לו לנצח נצחים, ביום ראשון הכל היה סגור עם גומא ומה שהפריד בין הצדדים זה חתימת עט קטנה של גומא אגייאר ובית"ר ירושלים הייתה עוברת לידיו אבל הוא התמהמה בגלל משהו שלטענתו קרה בארה"ב אין פה מה לפתור, אין לגומא אגייאר שום קייס ואין טעם לשבת איתו למו"מ, במשפט ביום שני תתקבל החלטה וגומא יצטרך לחכות בצד לזמן שבית"ר תהיה זמינה עבורו שוב בתקווה שזה לעולם לא יקרה וחיים שנינו יודעים שאם אגייאר היה קונה את המועדון אתה היית יורד לו לכינים של האשכים, הבעלים החדשים העבירו את כל המסמכים שמאשרים שהם יכולים להיות בעלי בית"ר והזרימו לקופת המועדון כ4 מיליון דולרים ששוכבים אצל נאמן עד להכרעת בית הדין, בנוגע לעניין רוני לוי: יש כעסים גדולים כלפיו אבל אני חושב שאין עוררין על העובדה שהוא מאמן מוערך מאוד עם יכולות אימון גבוהות והייתי שמח אם הוא ודוד היו חוזרים לשתף פעולה(כמובן באישורו הבלעדי של דוד אמסלם שראוי לכל מילה טובה על הנאמנות למועדון) רק שאיציק ידאג להכניס סעיף בחוזה שכתוב בו שאם לוי שוב בורח לחו"ל הוא מחויב לשלם לקבוצה פיצוי על סך 250 אלף דולרים, זה ימנע את הבעיה שנוצרה לפניי מספר חודשים.
    בית"ר ירושלים יצאה לדרך חדשה ביום חמישי האחרון, זה קצת מתעכב בגלל אדם שאני אישית מוקיר לו רק תודה: גומא אגייאר אבל ביום שני בשעות בצהריים ההכנות יימשכו לקראת המשחק הראשון בגביע הטוטו, רק חבל שבגלל העובדה הזאת בית"ר איננה יכולה לצאת למחנה אימונים.

נערך לאחרונה ב: ‏20/7/11
  15. סמואל אטו Member

למה צריך להודיע לבן-אדם שלא קשור לכלום על מה שבן-אדם פרטי אחר עושה?
    אולי היו צריכים לפנות גם ליעקב שחר לפני שקנו את בית?ר? בני כהן? יורם גלובוס?

התביעה של גומא היא פארסה שתיגמר במהירות רבה.
    במקרה הרע יצטרכו לשים עוד 400 אלף דולר, ביג דיל.

נערך לאחרונה ב: ‏20/7/11