בית"ר ירושלים 10/11: רוני לוי עוזב לסטיוואה בוקרשט

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Don Joan Roman, Jul 9, 2010.

1. Ice Cream חסה

אין משהו יותר מחרפן שאומרים שאני לא מוקיר תודה לבית"ר מספיק. דיווחים בתקשורת לצד שמועות רחוב-אינטרנט לא מספיקות כדי להעריך משכורות? ומה בדיוק קורנפיין עשה? אם הערכות מופרזות ועם אפשרות לחזק את הסגל שלנו רק בעוד 2 שחקנים בנה תקציב שחסרים לו 14 מיליון שקל? או הביא את אלפא קונה להיבחן כשאין כסף לארוחות צהריים ולא מצליחים למצוא מימון לטיסות לגרמניה (20 אלף דולר- 70 אלף שקל).

איציק קורנפיין התותח!1

עריכה: 18 אלף?! יותר בכיוון של 55 אלף שקל נטו, יש המגזימים ואומרים גם 120 אלף שקל נטו בחודש, ובהחלט ייתכן (למרות שנשמע מאוד מוגזם ולא ריאלי). קורנפיין נכשל בתפקידו, ואין למי לפטר אותו, בתור צעד התחלתי הוא צריך להודות באשמה ולקזז בשכרו. ויתור על 25 אלף קל בחודש יחסכו לנו חצי מיליון שקל! אם הוא גם משכנע את ברוכיאן את בן שושן לוותר/ מוכר אחד מהם בגרושים בכלל סגרנו את הגרעון ואין לנו חובות לאף אחד, שזה קצת חמצן לנשימה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

Last edited by a moderator: Jun 30, 2011
  2. Ice Cream חסה

קצת יותר אור על מצב הקבוצה: בבית"ר.נט ו-ONE מבהירים את מצבה של בית"ר- הגירעון יהיה חלק מהתקציב לעונה הזאת והוא נכנס ב-10 מיליון שקל שחסרים לנו. עד ה-17 ביולי בית"ר חייבת לסגור הכל כולל הכל, שזה להגיש את התקציב יחד עם הכסף, ואם לא אז נלך להליך משפטי כלשהו (מפורט יותר בבית"ר.נט) כמו פירוק, כונס נכסים, הקפאת הליכים ויש גם את האפשרות הכי פשוטה: למכור 2-3 שחקנים ולהתפלל שנשארים בליגה בעונה הבאה כשהחוזים של ברוכיאן ובן שושן יפוגו.

אלפא קונה הזה כנראה לא יגיע, אבל בקבוצה מתעקשים שמישאלוף, בן לולו ובן יוסף כן ימשיכו להתאמן בבבית"ר. עד שהם לא ימצאו לעצמם קבוצה, אני מקווה שלא חושבים אפילו בכיוון של גל לוי.

כמה שאלות:
    1. מאיפה 15 מיליון שקל הכנסה ריאלית קורנפיין מתכוון להביא? 4.5 מיליון שקל ההתאחדות משלמת על זכויות שידור, טוטו, סופרגול ומענק השתתפות. מיקום ריאלי בגביע הטוטו- רבע גמר, עד חצי מיליון שקל. מיקום ריאלי בליגה- מקום 7-9 עד חצי מיליון שקל. כרגע כיסינו בערך 5.5 מיליון שקל מה-15. עיריית ירושלים- נזרוק סכום של 2.5 מיליון שקל, נותני חסות ופרסום- גם 2.5 מיליון שקל. נשארו לנו 4.5 מיליון שקל- שאותם נצטרך להעמיד במכירת כרטיסים. נניח שנגיע ל-200- מנויים ב-800 שקל ממוצע, 1.6 מיליון שקל. זה אומר שב-18 משחקי בית לכרטיסים שעולים בממוצע 60 שקל: נצטרך כל משחק בממוצע למכור 3,000 כרטיסים, ובהתחשב שבסוף העונה כבר יהיו כרטיסים במחירים מוזלים וכו' וכו'- אפילו 4,000.
    2. יש יותר סיכוי שנסיך ייתן לשלגיה נשיקה והיא תקום לחיים מאשר שיבוא מישהו וישים 10 מיליון שקל בבית"ר. הוזה מי שחושב שייכנס אלינו כסף מגורם חיצוני.
    3. למה מתמהמהים במכירת שחקנים? ברור כבר שרוכש לא יהיה, אז צריך למכור! בואו נעשה את זה כמה שיותר מהר או שנחטוף מהלומה בסוף אוגוסט.

וכל זה- כדי להעמיד קבוצה שזה יהיה הסגל שלה (בנוסף ל-10 מיליון שקל שאלוהים יודע מאיפה נצליח להביא אותם, נגיד שאותם כן נביא):

שוערים: אריאל הרוש, אוהד סיידוף ואבירם זיאת (נוער)
    בלמים: תומר בן יוסף, מתן בראשי, שמוליק קוזוקין וטל כחילה (נוער). אולי אולי גם גונזאלס.
    מגנים: אבי ריקן, אלי דסה, אביתר ברוכיאן, יונתן זדה, תומר ירוחם (נוער), קרלוס לואיסה (נוער) ונתנאל בן סימון (נוער). שוב יש את עניין האולי אולי עוד שחקן.
    קשרים אחוריים: קובי מויאל, דן איינבינדר, ברק משה ושי חדד. גם פה יש אופציה לשחקן נוסף (מישאלוף).
    קשרים התקפיים: אבירם ברוכיאן, סטיבן כהן, עמית בן שושן, צחי אליחן, אופיר קריאף, שי ניסים ושי מוטאי.
    חלוצים: חן עזריאל, משה בן לולו, עדן נחמני, עדן מלכה, מאיר אלקבץ, עומר נחמני (נוער) והראל פולק (נוער). וגם פה יכול להיות ויביאו זר זול.

שימו לב שיצאתי מנקודת הנחה שנצליח להחתים לפחות 2 שחקנים בלי חוזה (בן יוסף ובן לולו), ושאם לא יהיו לנו 10 מיליון שקל מתורם/ רוכש כלשהו אז נצטרך למכור מפה כמה שחקנים, ולא בדיוק את זדה או נחמני...

Last edited by a moderator: Jul 1, 2011
  3. Don Joan Roman Member

ומה אתה מחדש לנו?
    כלום ושום דבר, צריך להמתין ונראה מה יש ועם זה נצא למלחמה, תגובות בפורומים וכניסות בקורנפיין ובאנשים אחרים לא יעזרו לנו כרגע, המצב לא קל זה נכון אבל כבר עברנו הרבה מצבים כאלה ומכולם קמנו מחושלים, נסתדר עם מה שיש ועם איזה סגל שלא יהיה מה שחשוב זה שבית"ר ירושלים והקהל שלה ילכו ביחד ואז בטוח שיהיה בסדר, תמיד כשהיינו ביחד ניצחנו ותמיד כשהיינו בנפרד הפסדנו, זה חלק מהמהות של להיות אוהד בית"ר.

נ.ב סליחה אבל החתימה שלך היא ביזיון.

Last edited: Jul 1, 2011
  4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

לגבי הכל, גם לגבי החתימה.

5. Ice Cream חסה

נתתי תמונת מצב בהירה יותר לגבי בית"ר- מה שלא יהיה, יהיה נס עם נסיים השנה במקום ה-12 בליגת על, וזה כולל אופציה שביל גייטס יבוא ירכוש אותנו...

כן, אפשר לברבר קלישאות שהקהל והקבוצה צריכים להיות ביחד באש ובמים, אבל יש תנאי לפי כל האוהדים השרופים שלנו (אתה ביניהם?): לא חייבים כלום לבית"ר כשבית"ר משחקת רע, בתחתית, במקום 6 במקום 2, מביאה שחקני רכש שלא מוצאים חן בעיניהם או שקורנפיין מברך את אוהדי הפועל בחדר ההלבשה (לפי הלה קרימינאליה)- במקרה כזה לא חייבים לבוא לעודד, לא חייבים לקנות כרטיסים ומנויים ומותר רק לבוא בטענות ולשבור גדרות של אנשים שהשקיעו חצי מיליארד שקל בקבוצה.
    הסיסמאות של "יחד" ו"כוחנו באחדותנו" שווים לתחת עם איך שהאוהדים נראו בשנתיים האחרונות, ובכלל כל מה שאופף את בית"ר.

מה אני אומר לגבי הנ.ב. שלך? בתור ילד בן 7 כמו שתראה בקישור הראשון שלי, עברתי עם בית"ר עונה קשה, מלחיצה ומפחידה והיינו רחוקים שער של זר בינוני בדקה ה-87 וזר בינוני מינוס אחר מול מכבי חיפה שלא התאמצה להשאיר כל כך את הפועל חיפה בליגה מלמצוא את עצמנו בליגה הלאומית. אני לא זוכר שמישהו התלונן, מישהו סימן שקט לאוהדים, מישהו היה שווה יותר בקבוצה ושמישהו לא אכל את הדשא. ומה אני רואה היום? את קפטן הקבוצה, שחקן בן 26 שמוכר לנו לוקשים שמה שיש לו ברגליים אין לאף אחד אחר בארץ והוא עוד יפרוץ ויצדיק את הכינוי אורי החדש, כבש כל הקריירה (9 שנים!) 35 שערים ובישל 25, מרוויח 300 אלף דולר בשנה נטו ואני אקצר במילים ואביא פשוט קישור של שמהו שכבר כתבתי אודות "אורי החדש" רק אשאל בהתקוממות: מי הוא שיסמן לי שקט אחרי שאני נושא את דגלם של 2600 פראיירים שקנו מנוי ובעצם מממנים לו חלק מהשכר שהוא לא מצדיק?!

גם מנשק האדידס הפאתטי הוא שחקן מוגבל עם תקופה אחת שבה הוא היה בכושר טוב והצליח מול הגנות מאוד חלשות כמו ר"ג, ב"ש ואשקלון לדחוק גולים- בשאר המשחקים הוא נראה כמו הצל של יבואה- לא יודע לא לרוץ מהר, לא למסור ברחבה, לא לעבור שחקן ברחבה ובניגוד ליבואה הוא אפילו לא טרח לקרוע את הדשא- והוא עוד מאיים דרך סוכנו שהוא יחפש קבוצה אחרת! גם שנה שעברה כשהוא נקרא לדגל לכסות את החור בעמדת המגן הימני שמעתי אותו ברדיו בוכה על זה שתוקעים אותו בעמדה שהיא לא שלו, אותי זה מעצבן! לפי ONE הוא גם ביקש מקורנפיין לפתוח את החוזה שלו ולהעלות את שכרו בעונה הבאה בעקבות ה"יכולת" שלו אשתקד.

ולמה הם מקבלים עדיין את כל התמיכה מהקהל והתקשורת? כי יש עליהם תווית אפלייתית של 'שחקני בית'- מה שאין לא ליבואה, לא לראובן ולא לגונזאלס. אין לי בעיה עם שחקני בית בבית"ר, אבל נמאס לי שהתקשורת והאוהדים מאוננים עליהם וחלקם מנצלים את זה כדי לדרוש הרבה ולתת מעט. הרוש משום מה לא מסמן שקט לאוהדים, קובי מויאל לא יוצא בתקשורת שלא נותנים לו לשחק איך שהוא אוהב ורענן דרעי גם לא בכה אכלו לי שתו לי למרות שלא באמת שתו את הדם בקשית (לא שהוא אף פעם לא הצדיק על זה אבל במבט לאחור פשוט עצוב לי עליו), לעומתם אורי החדש, מנשק האדידס וההא מהחתימה שלך באים בטענות מפה עד הודעה חדשה תחת המותג "שחקני בית"!

6. Don Joan Roman Member

מה אכפת לי באיזה מקום נסיים? שיהיה מה שצריך לקרות ואתה בתור אוהד בית"ר משנת 87 לדברייך יודע שלא הכל מסתכם בסגל השחקנים.

אתה יכול לקרוא לי ברברן וקשקשן אבל אלו העובדות שתמיד שבית"ר והקהל שלה הלכו יחד גם במצבים קשים ידענו לצאת מהם בשין ועין ולשרוד וכשהיינו מרוחקים אז חלה ההתדרדרות, איך הנוסחא הזאת צריכה לפעול היום יש לי אג'נדה ברורה מאוד: האוהדים חייבים להתגייס ולרכוש כמה שיותר מנויים וכרטיסים, להפסיק לשיר שירים שפוגעים בקבוצה והקבוצה מצדה חייבת לעשות הכל על מנת להגן על האוהדים שלה, לחבק אותם, לתת להם הרגשה שהם רצויים באיצטדיון ושרק בעזרתם הקבוצה תוכל להתרומם.
    בנוגע להפגנה מול ביתו של גאידמק: הבן אדם 3 שנים מתעלל בקבוצה והיה חייב ללכת ולעשות משהו שאולי יעורר אותו, מה שכן אני לא מסכים שהיו צריכים לשבור שם דברים אבל המחשבה עצמה הייתה נכונה ובאה מרצון לנסות ולשנות את הלך הדברים.

מצד אחד אתה אומר שהפמיליה הם חרא אוהדים כי יש להם תנאים ומצד שני אתה טוען שברוכיאן הוא זבל ואפס כי הוא השתיק בדיוק את אותם אוהדים שאתה מתלונן עליהם, תחליט באיזה צד אתה בוחר, אי אפשר לרקוד על 2 חתונות.
    על כל השאר אין מה להתווכח ברוכיאן לא שווה 300 אלף דולר לעונה, ברוכיאן הוא לא עשר אחוז מאורי, ברוכיאן לא פרץ וברוכיאן לא תורם מספיק ועדיין הוא השחקן הכי טוב שיש היום בקבוצה הזאת, אם איתו אנחנו מועמדים לירידה(לטענתך) אז בלעדיו אנחנו גרועים הרבה יותר ובעלי סיכוי גבוהה יותר לנשור ללאומית.

אני האחרון שיסנגר על חן עזריאל ואתה צודק בכל מילה שלך אבל בשורה התחתונה הוא עדיין כאן והוא שחקן של בית"ר ירושלים וכל עוד הוא כזה וכל עוד אנחנו במצב קשה צריך למחוק את כל הכעסים האלה ולהתייצב למלחמה הקשה שתבוא עלינו במיוחד כשאין לנו בחצי העונה הראשונה בית אמיתי.

קודם כל אתה בחלק הראשון של ההודעה שלך טוען שהקהל לא נותן תמיכה לשחקנים ופתאום אתה טוען שהם כן שוב פעם תחליט באיזה צד אתה.

לא יבואה ולא ליאור ראובן סיפקו את הסחורה במשך כל העונה אין על זה ויכוח ואפילו המינימאלי, גונזאלס עבר חצי עונה זוועתית ובשנייה היה מצויין כשהוא היה טוב הוא קיבל קרדיט עצום מכולם.

לפי החתימה שלך יש לך בעיה קשה איתם.

זכותם לדרוש וזכות בית"ר לקבוע האם לקבל את הדרישה או לא, ובינתיים בית"ר לא הסכימה לדרישות כאלה ואין לה כסף ואני לא רואה אף אחד מהם מצייץ בתקשורת על העניין הזה ודורש לעבור למקום אחר, זה לגיטימי שבן אדם ירצה תמיד לשדרג את עצמו מכל הבחינות, כל עוד זה ברוח טובה אין שום בעיה עם זה וגם אריאל וקובי עשו בעיות לא פעם ולא פעמיים אבל הם כמו שחקני בית אחרים הבינו את המצב וחתמו על החוזים שלהם בשקט, ואני מאמין שכך יהיה גם עם אבירם ועם עמית.

7. ~Omri~ Member

כנ"ל. ממש אין צורך להרחיב במילים. אני מתחיל להטיל ספק אם הוא באמת אוהד בית"ר...

Last edited by a moderator: Jul 1, 2011
  8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כרגע בחופשה עם האייפון אז אני לא יכול להגיב בהרחבה על דבריו של de la hasa(שנראה אחלה כותב רק עם דעות ?קצת? מוזרות) אבל רק הבהרה אחת: זה סבבה שאתה רוצה לזרוק חצי קבוצה אבל אתה שוכח שצריך בסופו של דבר להעמיד קבוצה בעונה הבאה ורק עם שחקני נוער ולהעיף את שני השחקנים הכי ותיקים במועדון שזכו כבר באליפויות וגביעים ושיחקו בנבחרת וגם מזוהים איתו וגם לזרוק את מלך השערים שלך בלי יכולת להביא מחליפים זה מהלך מאוד חכם שאין ספק שיוביל את בית?ר במסלול המוביל לליגה הלאומית, כן עדיף את דה לה בדיחסה ויבואה שלא תרמו כולם למועדון. גם על יצחקי אמרו שצריך להעיף אותו וראינו כמה הוא היה חסר השנה בלי ה15 גולים הבטוחים שלו, מעריכים שחקנים כמו אבירם(סמל מבחינתי) עמית(שחקן סופר לויאלי למועדון שיודע את מקומו) וגם חן שלדעתי עדיין לא מימש חצי פוטנציאל ונתן השנה15 גולים ו4 בישולים רק אחרי שהם עוזבים. 

9. Ice Cream חסה

דון חואן רומן:
    1. ב-87 הייתי בן מינוס 8. העונה המדוברת היא 2002. לא יודע מה איתך, אבל אני הייתי מעדיף לסיים במקום 1 על פני מקום 16, נראה לי עדיף לא?
    2. אני חושב שאתה זורק קלישאות לאוויר של כל עניין האחדות והאחווה. זה התאים למהפכה הצרפתית, לא למצב האוהדים היום. אני גם רוצה שהאוהדים יקנו מנויים וכרטיסים וימנעו משירים שאסורים בחוק. ההבדל במקרה הזה בין רצוי למצוי הוא כמו המרחק מבייג'ין לריו.
    לגבי כל עניין חיבוק הקהל: דיברתי עם אבא שלי לא מזמן על נושא הקהל, ואיך שבית"ר מתייחסת לקהל שלה זה באמת חמור. אוהדים שקונים מנויים ליציעים המערביים המסומנים והם בעצם הרוב של רוכשי המנויים והמכניסים העיקריים כי אלה המקומות הכי יקרים, נדפקים כל שנה. זה גם הרדיוסים והמשחקים ללא קהל שבגינם אי אפשר לבוא למשחק ששולם, זה גם הורדת המחירים ל-30 שקל בסוף העונה (כשהמנוי נרכש בממוצע של 60 שקל לכרטיס) וזה לבוא ולירוק בפנים לאוהדים הכי נאמנים של הקבוצה. כשפנינו במשוב דרך האתר הרשמי אפילו תשובה לא קיבלנו. המצב בעייתי- אבל הוא נובע בעיקר מזה שאוהדים לא רוכשים מנויים וכרטיסים.
    3. לא נכון. ברוכיאן רץ לכל הקהל של בית"ר שביקר אותו ונכנס לו לוריד (מעט מדי) ודאג להשתיק אותם. לא רק הלה פמיליה, גם לי יש ביקורת על ברוכיאן (ולא על זה שהוא לא בא ללכת מכות, אלא על איך שהוא נראה וכמה שהוא מקבל על זה).
    ברוכיאן הוא השחקן הכי טוב בקבוצה? מפחיד לחשוב על מצב כזה בכלל. הרוש? מויאל? איינבינדר? לפרקים גם דסה, טל, בן שושן, מישאלוף, גונזאלס, בן יוסף ויבואה נראו טוב ממנו.
    4. אתה טוען שחן עזריאל הוא עדיין שחקן בית"ר, ואני רוצה לשנות את הסטטוס קוו הזה! שלא יהיה שחקן בית"ר אלא שיביאו במקומו שחקן שילחם ויתאמץ למען בית"ר ולא משנה לי אם הוא שחקן בית (עדן מלכה), ישראלי אחר (ברק בדש, נניח...), זר (יבואה, שוב נניח), מזוהה עם הפועל (בלילי,...) או ערבי (גאדיר). לא רוצה את מנשק האדידס בבית"ר! אסור לי לא לרצות שחקן בקבוצה שלי על רקע מקצועי?
    5. לא תמיכה למי שיש לו תווית של שחקן בית, אלא תמיכה לכל שחקן שמגיע לבית"ר! תספר את זה לגונזאלס, תספר את זה ליבואה, תספר את זה לסטיבן כהן, תספר את זה לראובן, תספר לאיתן טיבי! פעם, כשעדין מליחי ודניאל היידמן כיכבו אצלנו הקהל נתן את כל ההערכה בעולם עבורם גם אם הם רק בטעות לבשו חולצות של בית"ר!
    6. יבואה אולי איכזב אותי כי ציפיתי שיבקיע שערים, אבל הוא היחיד בחוד שלנו שתמיד רץ, תמיד נלחם, לקח יוזמה ועשה את העבודה השחורה והיעילה שלא תמיד בגלל כל מיני חלוצים מעפנים כמו עזריאל ובן לולו תורגמה לגולים. מראובן לא ציפיתי להיות טוב וידעתי מהו שווה. מה שהוא נתן לבית"ר זה מעל ומעבר. וגונזאלס? מההתחלה כשהוא רק הגיע כולם צעקו "בראשי!1" ו"שחקני בית!1", אף אחד לא שם לב שהוא היחיד בקבוצה כעט עם משחק ראש, הוא טכני, הוא מנוסה- אז כןו, חוסר תיאום שאורי לא בנה בהגנה ואין- מהירות שאף אחד לא יכול היה לבנות שיטה לחפות על זה. אני אמרתי מלכתחילה שהוא יודע כדורגל והוא אחד השחקנים היציבים שהיו בהגנת אשדוד. כי אני רואה עוד דברים חוץ מ"שחקני בית!1".
    7. בעיה עם עזריאל, ברוכיאן וחדד בעיקר שמתחבאים מאחורי תווית של שחקני בית. אני מאוהב באריאל הרוש, אוהב את קובי מויאל, מעריך את איינבינדר ומצפה שיפרח, ידעתי לכבד את בן שושן על המלחמה שלו ואפילו את אבי ריקן שאוהדים אוהבים לפרק אני מכבד.
    8. וגם זכותי לא לרצות את קפטן לא יעיל בעליל שמסמן לי שקט.

עומריוולי- לי יש מנוי כבר 4 שנים רצוף, לך?

נייג'ל דה יונג (למה הטרוריסט הזה?!)- כן, אני הולך נגד הזרם. אנחנו לא חייבים להסכים על הכל ואני לא רואה כפיות טובה בלא לאהוב שחקן שמרוויח 300 אלף דולר והשיא שלו במספרים של גולים+בישולים הוא 11, בעונת 2008 כשהוא היה יכול להתחבא מאחורי בואטנג, אלברמן, זנדברג ושות' בקישור. ועוד לא דיברנו על היכולת.
    עמית בן אדם טוב והוא נותן את הנשמה למען בית"ר על הדשא, אבל אנחנו לא חי"ר אלא קבוצת כדורגל, ושחקן שאין ממנו תועלת ובטח בשכר של בן שושן, לא יכול להיות בבית"ר, עם כמה שעצוב. גם יצחקי לא המשיך בבית"ר רק מהסיבה של שכר.

ואם אפשר בלי כינויים לדה לה האסה, אל תשכח מי סיים כשחקן המצטיין של פוג'יקום במשחק בין בית"ר לסכנין מחזור 17 עונת 2010. רמז: הוא לא היה שחקן בית, והוא שיחק באוקראינה בעברו.

אגב- גם אני נחתתי היום בטאלין (אסטוניה), ואני חוזר ב-17, כמה שאני אוכל אני אציץ במחשב, ואני מאוד מקווה לראות התפתחויות טובות.

10. ~Omri~ Member

אני מניח שפנית אלי.

למה אתה חוזר שוב ושוב על העובדה שיש לך מנוי כבר 4 שנים ברציפות? מה אתה רוצה להוכיח פה? יש אוהדים של בית"ר שמסיבות כאלו או אחרות לא יכולים לעשות מנוי (נגישות, מרחק, שמירת שבת, סיבות כלכליות וכדומה), אבל הם אוהדים לא פחות שרופים מכאלה שכן עושים מנוי. מנוי זה לא סמל סטטוס לאוהד שרוף. זה נקבע בהרבה פרמטרים אחרים.
    לגבי שאלתך, בעונה האחרונה אמנם לא היה לי מנוי, וזה מסיבות שלא תלויות בי, אך הייתי העונה במספיק משחקים, בית וחוץ. אם זה כ"כ חשוב לך לדעת, אציין שמספר העונות בהן היה לי מנוי מתקרב לגיל שלך, והתחלתי ללכת באופן קבוע למשחקים של הקבוצה הרבה לפני שנולדת. נראה לי קצת הזוי שאתה בא לחנך פה אנשים (ככה לפחות התרשמתי מדבריך).

אני לא מבין מה אתה רוצה משחקני הבית. ברוכיאן עשה טעות עם השתקת הקהל, והתנצל עליה. לגבי היכולת שלו - גם אני בדעה שההשוואות לאורי הן מופרכות. רמת הציפיות מהשחקן היא מוגזמת. אנשים מצפים שהוא יהיה אורי, אבל זה לא יקרה. הוא שחקן טוב, שמסוגל ליותר, אבל אורי הוא לא יהיה. אם אחרי שהוא התנצל על מה שהיה, והבעיה שלך היא המשכורת שלו, אז בוא אני אסביר לך משהו: בניגוד לעבר הרחוק, כדורגל היום הוא מקום עבודה עיקרי עבור השחקנים. למה נראה לך שברוכיאן יסכים לקיצוץ נוסף מהחוזה שלו אחרי שהוא כבר קיצץ לא מעט עבר? מה, אתה רוצה שהוא ישחקן בחינם? שחקנים לא פראיירים. נסה לשים את עצמך במקומו. האם אתה היית מסכים לוותר בקלות על עשרות אלפי דולרים?
    אז נכון שהיכולת שלו כבר לא מצדיקה את המשכורת שלו, אבל זה חוזה שהוא השיג אותו ביושר, ולא נראה לי סביר לבקש ממנו לקצץ עוד ועוד. נגמרו התקופות של הסמלים. כמו בשוק העבודה, היום שחקנים הולכים לשחק איפה שמשלמים להם יותר. אף אחד לא יסכים לוותר בקלות על מה שמגיע לו עפ"י חוק. אל תצפה פה להקרבות כמו שנראו פה בעבר הרחוק. שחקן, סמל ככל שיהיה, לא יסכים לוותר בקלות על כסף. זאת נאיביות לצפות ששחקן יסכים לקצץ כ"כ הרבה.

מה בדיוק הבעיה עם עזריאל? שהוא לא מתאמץ? נראה לי קצת טענה מופרכת, כי היום שחקן שלא מתאמץ לא משחק, אבל חשבת על העובדה שיכול להיות שזה מה שהוא מסוגל, ושאין לנו מישהו טוב ממנו? סה"כ הוא די התקדם העונה, ואם ימשיכו לתת בו אמון, הוא ימשיך בקו הזה.

גם אם הטענות כלפי ברוכיאן, עזריאל וחדד (לא הבנתי מה הבעיה איתו. הבן אדם בקושי שיחק) הן נכונות, אתה עושה פה הכללות נוראיות. אם שחקן בית מסויים לא לרוחך, אין זה אומר דבר על שאר שחקני הבית. לבוא ולהגיד "שחקני בית - נמאסתם" זה מוגזם לחלוטין. אתה צריך לזכור שאחרי שנים שהתלוננו שאין לנו מספיק שחקני בית טובים, סוף סוף יש לנו מחלקת נוער טובה, שמייצרת שחקנים ראויים. זה הזמן לתמוך בהם בכל מחיר, גם ברגעים קשים, כי רק כך נוכל ליצור לטווח הרחוק קבוצה עם שלד איכותי של שחקני בית.

ועוד משהו לסיום - דה לה האסה?!? בדיחה מהלכת. אחד הזרים היותר גרועים שהיו פה. לא בכדי הוא כבר לא שחקן בית"ר. יכול להיות שהיה לו איזה משחק טוב שהוא נבחר בו לשחקן המצטיין. סו וואט?! בוא נסתכל על התמונה הכללית. הוא לא מספיק טוב על מנת לתפוס משבצת של שחקן זר. מפתיע אותי איך אתה לא רואה מה שהרוב כן רואה.

Last edited by a moderator: Jul 3, 2011
  11. Ice Cream חסה

עומריוול, סליחה. השם הוא עומרי?
    נתחיל מהתנצלות על הגישה הטיפה מזלזלת, אבל בוא ניישר את ההדורים: שנינו אוהדים את בית"ר ושנינו רוצים בטובתה, כל אחד בדרכו הוא. בוא לא נזלזל בהיותנו אוהדי בית"ר ולא נריב למי יש גדול יותר מבחינת המדד להיותו אוהד שרוף.

לגבי מנויים: עם כל הכבוד לסיבות כלכליות (על אף שאני עדיין ממומן על ידי ההורים- האם רוב אוהדי בית"ר חיים מהיד לפה ולא יכולים להוציא 600-1000 שקל חד פעמי ויחד עם סובסידות של ארגונים שונים אפילו פחות?), שמירת שבת ונגישות- למה בשנה מוצלחת כמו 2007 או 2008 5000 מנויים נמכרו כמו לחמניות ובטח שכרטיסים נמכרו ביותר מרבבה למשחק, ואיך שנהייה קצת קשה הכמות הצטמצמה ב-2 (מישהו אמר קיזוז?)? פתאום אנשים נזכרו שהם שומרי שבת? לא, הם לא היו מוכנים להקריב מעצמם למען בית"ר.

התחננו בבית"ר לקנות מנויים! לא לבוא למשחקים, לקנות! לתרום מכיסם למען הצלת בית"ר! גם מי שהמרחק הוא הדת לא מאפשרים לו היה יכול לוותר על חלק מהכסף למען הצלת בית"ר, אבל החליטו שלא, וזה מחרפן אותי! בטח בתור אחד שכן קנה מנוי (כלומר בשם אבא שלי שקנה לכל המשפחה השנה מנויים- 4 במספר).

בצד המקצועי:
    פסקה ראשונה- הציפיות מברוכיאן מוגזמות, ההערכה לה הוא זוכה הן מהמערכת, הן עדיין מהקהל (שכבר מתחיל לעלות על הפלופ) והן מהתקשורת גם מוגזמות, השכר שלו מוגזם הן פר יכולתו והן פר מצבה הכלכלי העגום של בית"ר. ברוכיאן הוא לא שחקן טוב כפי שכבר נתתי פה קישור שמוכיח זאת- הוא לא יעיל בעליל (למעט עונה אחת שבה לצד טיטאטנים הוא הצליח להיות האקס-פקטור ותרם 8 שערים ו-3 בישולים, וואו), הוא לא מנהיג כי אין לו את זה, הוא לא פליימייקר כי הוא לא חושב ומשחק מהר, הוא לא קיצוני מתאים כי על אף ההגבהות היפות שלו הוא לא זריז ולא הולך עמוק לאגף אף פעם, הגנה זה לא בשבילו- כך שקצת אין לו מקום בבית"ר מבחינה מקצועית. לזכותו ייאמר שיש לו פעם ב-2-3 משחקים מסירה יפה או בעיטה יפה, אבל האם לשחקן שזו כל תרומתו מגיעים 2.5 מיליון שקל בשנה?! בטח לאחד כמו ברוכיאן שהוא מאוד לא אגרסיבי על גבול הבלרינה (פציעה או אופי- לא משנה את העובדה ש...) והוא אף פעם לא סוחט את עצמו על המגרש בניגוד לבן שושן למשל.

בעונת 2010 ברוכיאן אכן קיזז חמישים אחוז משכרו, אבל השנה הוא חזר לשכר רגיל שנחתם בתקופת גידמאק כשהיה לגיטימי להחתים אותו בכזה כסף. בתור מי שמצפים ממנו להיות סמל ואחד שגדל בבית ומשפחה בית"רית, אני כן דורש ממנו לבוא לקראת המועדון (לא שהמועדון משום מה דורש את זה...), 150 אלף דולר לשחקן ברמה שלו זה די והותר. אני מבין שזה לא פשוט לוותר על כסף וזה לא יפה לדרוש, אבל גם אף אחד לא יכול לדרוש ממני לא לשרוק לו בוז הוא לא לרצות אותו בבית"ר. הוא יודע טוב טוב שהוא אחרי שייגמר לו החוזה (הקיץ הבא ברוך השם!) הוא לא יזכה להצעה דומה כי אירופה כבר הוא לא יראה ולא חיפה ולא הפועל לא יבלעו את הפיתיון של וישלמו לא שכר זהה. אם הוא חכם הוא מסכים על קיזוז השכר בתמורה לחוזה ארוך טווח.

מה הבעיות שלי עם עזריאל?
    1. הוא חלוץ מאוד מוגבל- בלי מהירות, בלי ראיית משחק, לא יודע להעביר שחקן, לא מוסר אף פעם, לא סקורר כזה ענק ועשה שמות מתקופה של כושר טוב+הגנות גרועות שעוד לא למדו אותו.
    2. הוא לא נותן את כל כולו על המגרש כמו למשל קובי מויאל.
    3. כי התמונה שלו מנשק את הסמל של אדידס זה הדבר הכי פאתטי שראיתי כבר הרבה זמן.
    4. כי שנה שעברה כשהציבו אותו מגן ימני הוא בכה ברדיו אכלו לי שתו לי לא נתנו לי לשחק בעמדה שלי.
    5. כי השנה כשהוא לא פתח בהרכב הסוכן שלו יצא נגד בית"ר שהוא שוקל לעזוב ובלה בלה בלה.
    6. כי היה דיווח ב-ONE שהוא ידרוש לפתות את החוזה ולשדרג את שכרו. פה רתחתי!

מה הבעיות שלי עם חדד?
    1. הוא שחקן לא ממושמע טקטית. כל פעם שהוא נכנס אצל רוני לוי שמעתי אותו צועק עליו לחזור אחורה ולסגור (אני יושב בדיוק מעל הספסל).
    2. כי בתחילת העונה הייתה סאגה שנגמרה בבוררות. הכוכב שלנו שכיכב בהפועל רמת גן דרש 80 אלף דולר, בית"ר הייתה מוכנה רק ל-40.
    3. כי גם הסוכן שלו דיבר יותר מדי והמילים שאני זוכר "חדד מקבל אהבה מהקהל וזה עדיין גורם לצוות המקצועי להתעלם ממנו ולהנהלה להתווכח איתו על תלושי דלק". טפויה!

הסברתי כבר ואני מסביר את חתימתי שוב: אין לי בעיה עם שחקני בית, יש לי בעיה עם שחקני בית שבטוחים שזה עושה אותם במעמד בכיר יותר ומנצלים את המעמד הזה כדי לעשות כרצונם ולעשות צחוק משחקני הרכש והזרים.
    כן, זה הזמן לתמוך בשחקני הבית שלנו, אבל גם זמן לתמוך בזרים הבינוניים כמו דה לה האסה, גונזאלס ואלה שלא הולך להם כמו יבואה כמו שידענו לתמוך בפאפורה, פאצ'ה וקונובלוב.

תנמק לי בבקשה למה דה לה האסה הוא שחקן גרוע. נכון שהוא לא תורם התקפית, אבל התפקיד שלו הוא קשר אחורי הורס, וזה הוא עושה על הצד הטוב ביותר- גרזן, לוחם, מתקל מעולה, שור, מוסר טוב לרוחב. הוא לא פישונט, לא בואטנג ולא לרואה- אבל מכל הקשרים האחוריים הזרים והזרים לענף שהיו בשנות ה-2000 בתקפות הבינוניות הוא מבחינתי הכי טוב. יותר מקלדיירה, קונובלוב, מליחי, אנסומבו או רענן דרעי.

אני רואה דברים שאחרים לא רואים (או להפך, כפי שאתה טוען) כי אני חושב מחוץ למסגרת, לא הולך עם העדר, מפרגן ומעריך אנשים ולא מדבר בקלישאות (כמו "שחקני בית!1).

מקווה מאוד שאתה לא נעלב באופן אישי מהדיון הזה, יש לי דברים שלא מוצאים חן בעיני רוב האוהדים של בית"ר (עוד לא הגענו לנקודות הרגישות...), אבל אין לי כוונה להיות שנוא עליהם.

12. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

זה שאתה בוחר להאמין לידיעות שבאות מאתר כמו ONE זה בעיה שלך.
    תתחיל להבין שאין באתר הזה ולו טיפת אמינות אחת, אפילו לגבי התאריך של היום לא הייתי מאמין להם.

עזוב, זאת רק דוגמא לשורה של דעה שכתבת.
    אני מוכן לשמוע כל דיעה, באמת, גם כאלו שאני לא מסכים איתן, אין מה לעשות, לא כל מה שאני חושב מקובל על כולם וההפך, אבל הדעות שלך קיצוניות ומחוסרות פרופורציות, יש בהן גם פן ילדותי ותמים.
    אתה עורף ראשים חד וחלק, בלי לדעת מה קורה בתאכלס מאחורי הקלעים.

לא יודע, לא אהבתי (צדי מלך).

13. Don Joan Roman Member

עדיף תמיד לסיים כמה שיותר גבוה אבל יש רצוי ויש מצוי וכרגע המצב המצוי הוא לא טוב ולהיכנס לייגון וייאוש לא יעזור כלל.

אותי אישית לא מעניין שהורידו מחירים, עשו את זה כי רצו למלא כמה שיותר את האיצטדיון במשחקים האחרונים, אין לי בעיה להשקיע שוב 900 שקל למנוי ושאחריי חצי עונה אם המצב יהיה קשה יורידו את המחירים גם ל-20 שקל, אני לא רואה בזה כאילו "דפקו אותי" אלא אני רוצה בזה כמאמץ של ההנהלה למלאות איצטדיון עד כמה שאפשר, כשאני מדבר לחבק את הקהל זה לפתור את הדברים בתוך הבית, לשבת עם האוהדים הבעייתים ולסכם איתם שקללות גזעניות זה מחוץ לתחום, לבוא ולנצל עד כמה שאפשר את האנשיםפ המפורסמים שאוהדים את הקבוצה הזאת כדי שינסו לשווק את הקבוצה מבחינת מנויים, לעשות דברים שיחזירו את הקהל למגרשים כי לבית"ר יש קהל גדול מאוד שלא בא מהרבה סיבות וצריך לפתור את העניין הזה בצורה הכי טובה שאפשר.

אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה, מי שמכיר את אבירם ויודע מי זה אבירם גם יודע שהוא התכוון למספר מצומצם של אנשים שנכנסו לו לחיים בצורה הכי מגעילה שיש וסימן להם לשתוק ולא לכל הקהל של בית"ר ירושלים, כשאתה תעמוד מול אשתך והתינוק הקטן שלך ואדם כלשהוא יאחל לך למות ביסורים תוך כדי תנועות ידיים מאיימות גם אתה תחפש דרך להחזיר לו.

זה לא עניין של דעה זה עניין של עובדה שאבירם ברוכיאן הוא השחקן הכי איכותי(ויש שיגידו גם היחידי) של בית"ר ירושלים, לא פלא שבכל רגע שהוא התעורר ולקח על עצמו את המשחקים בית"ר נראתה מעולה, לא סתם הוא כבש 80 אחוז מהשערים שלנו בפלייאוף התחתון, לא סתם הוא היחיד שהרים את הראש אחריי היתרון של רמת גן(באותו משחק עם תקרית השקט) ואמר לחברים שלו שהם חייבים לנצח כדי שהמועדון לא ייכנס לסחרור, אתה יכול לומר שברוכיאן לא מממש את הפוטנציאל שלו וזה נכון בהחלט אבל לבוא ולהגיד שיבואה שכל מה שהוא עשה השנה זה לתת גול ניצחון מול הפועל(שהגיע כמובן בזכות בישול של מי? של אבירם כמובן) היה יותר טוב ממנו ושעידן טל שכל מה שהוא עשה זה לכבוש גול יפה נגד ב"ש הם שחקנים טובים יותר זה בושה לאינטיליגנציה שלך ושל אנשים אחרים.

יא חביבי חן עזריאל כבש העונה פי 3 יותר שערים מסמואל יבואה ששיחק יותר ממנו ובתפקיד יותר אחורי מיבואה איך אתה בכלל יכול להשוות בין התרומה של השניים לבית"ר העונה? יבואה התאמץ בשביל בית"ר יותר מעזריאל? אתה חי בסרט, וכשהזכרת את עדן מלכה הילד קקה הזה בהקשר של מלחמה זה בכלל בושה וחרפה.

, אתה יכול לא לרצות שחקן בקבוצה שלך, בהחלט יכול, השאלה על איזה רקע כי על רקע מקצועי אני לא רואה איך שיחרור של עזריאל יעזור לבית"ר, בטח לא אם המחליף שלו יהיה ברק בדש או סמואל יבואה.

קודם כל אני מסכים שהקהל חייב לתמוך יותר בשחקנים שלו בלי קשר אם הם שחקני בית או לא שחקני בית אבל אני לא מבין מה זה קשור למה שאני אמרתי, כל שחקן חייב לקבל תמיכה בין אם הוא זר בין אם הוא ישראלי מבחוץ ואם הוא בוגר מחלקת הנוער.
    ורק תיקון קטן בנוגע למדליפי: 85 אחוז מהקהל לא סבל אותו וכל מי שציינת קיבל אהבה עד שהוא התחיל לפשל בענק חוץ מסטיבן כהן שעד היום מקבל הערכה מחלק גדול מאוד מהקהל וגונזאלס איך ששינה את המשחק שלו והפך למרוכז יותר היה אחד מאהובי הקהל וזכה למחיאות כפיים בכל סוף משחק.

כל הכבוד לך שידעת וציפית, ממש חוזה עתידות אתה, חשבת אולי להחליף את אורן זריף? חוץ מלקפוץ כמו חמור בראש אתה לא עושה כלום בחיי.

עוד לא ראיתי אף אחד מהם אומר "אני שחקן בית של בית"ר ובגלל זה אני צריך לקבל קרדיט גדול יותר מאחרים", אף אחד לא מתחבא משום דבר, אתהב עצמך אומר שיש שחקני בית שאתה אוהד אז למה אתה כותב "שחקני בית נמאסתם"? רק אתה יודע, יכול להיות שאתה לא אוהב את ברוכיאן(ואני לעולם לא אבין על מה, הוא מקצועית שחקן לא רע בכלל, הוא ירושלמי, הוא צנוע, הוא אוהב את המועדון) ואת עזריאל וזו זכותך אבל מה זה "שחקני בית נמאסתם".

תעשה לי טובה תפסיק לדחוף את זה לכל משפט? תאמין לי ש4 שנים זה כלום ושום דבר לעשות מנוי, יש פה אנשים שהיו בטדי עוד לפניי שלמדת א' ב' אז לא לתפוס תחת.

בנוגע לדה לה האסה: אם יש משהו שאני מסכים איתו עם הבחור פה זה שדה לה האסה לא היה שחקן רע, להפך, לדעתי הוא היה שחקן לא רע בכלל.

ויצחקי עזב לא בגלל משכורת אלא כדי שנוכל לפתוח את העונה, אם המשכורת הייתה הבעיה ברק היה מקזז בחצי בלי בעיה ואם משכורת הייתה בעיה ורד בחיים לא היה עובר לקריית אליעזר.

14. Ice Cream חסה

די עם הקלישאות חבר'ה, אני לוקח בערבון מוגבל את מה שיש ל-ONE לומר, אבל מה שעשו לו זה כבר לא תואם את האמת. הוא כן אתר עם יותר מדי שמועות ורמת כתיבה נמוכה, אבל בכל מה שקשור לסקופים על כדורגל לא מעט ממה שהם אומרים מתגלה כנכון. יכול להיות שזה לא באמת נכון, אבל אני בוחר להאמין שהדיווח הזה (כל עוד אף אחד לא הביא טענה נגדית או הכחשה) נכון. אל תשכח שהעורכת הראשית של ONE היא אוהדת שרופה של בית"ר, אז עם כל חוסר הכבוד שיש אליה ולפעמים או אפילו לרוב גם בצדק, במה שקשור בבית"ר אני בוחר להאמין כל עוד זה נשמע ריאלי.

אני עורף ראשים לשחקנים גרועים אבל באותה מידה אני לא חוסך במחמאות למי שמגיע (בניגוד אליכם אני יודע להעריך למשל את יבואה או דה לה האסה). כמו שאני בטוח שאתה חושב שאיילי, גל לוי, סבסטיאן ואסקס ועוד הם שחקנים גרועים ולא ראויים לבית"ר, אני חושב ככה גם על חדד, עזריאל וברוכיאן. יש לי טענות גם לאביתר ברוכיאן, עמית בן שושן, יושבי יציע הכבוד הקבועים שכתבתי עליהם כבר- אבל הם בניגוד לשלושת המוסקטרים שלנו נשארים צנועים.

15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

העורכת הראשית של האתר היא לא צהובה בגלל שהיא אוהדת בית"ר, היא צהובה כי היא מחפשת כל רכילות וכל רפש שמישהו מוציא מהפה שלו, והופכת אותה לידיעה בסדר גודל עולמי.
    כשתגדל, אתה תבין במה מדובר. עד אז, תהנה לך, אחלה מקור עיתונאי.

על מה אתה מעריך את יבואה? סתם כדי להגיד שאתה מעריך מישהו?
    אתה מעריך אותו על 4 שערים בכל המסגרות בבית"ר בעונה שחלפה?

נו באמת.

Last edited: Jul 3, 2011