בית"ר ירושלים 10/11: רוני לוי עוזב לסטיוואה בוקרשט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏9/7/10.

1. סמואל אטו Member

אתה בכלל מודע לסכום הזעום שבית?ר הוציאה על סמואל יבואה?

הבעיה העונה לא הייתה שאין כסף, אלא שההכנסות מכרטיסים נפלו והקנסות מגזענות עלו.
    באופן כללי יותר, כמו שאמר ?היהלום הצהוב? בית?ר משלמת מדי שנה 4 ש?ח כדי לשחק באיצטדיון טדי.
    הוצאות התפעול שלה בלבד תופסות את כל ההכנסות שלה.

2. אלי מתחן Member

אני משווה את זה לאדם שגר בוילה ואומר שאין לו כסף לאכול כי הוא צריך לשלם הרבה שכירות על הוילה. אין לך כסף, אל תגור שם.
    לבית"ר יש הרבה יותר הכנסות מלמכבי נתניה עם כל הכבוד. לא הגיוני שכל שנה ינקו אותה מחובות וכל שנה היא תיכנס אליהם מחדש.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם הוצאות רבות יותר. מה גם שהשנתיים האחרונות ביתר ירושלים לא רשמה הכנסות גבוהות. אפשר לספור על כף יד אחת את המשחקים בהם הגיעו כמויות גדולות של צופים כמו לפני 4-5 שנים. זה משפיע, במיוחד אם איציק קורנפיין בונה על כך בתחילת העונה כשהוא מתכנן את התקציב.

4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

שוב, זה א הצורך במיליונר, זה הצורך בבעלים נורמליים.
    ועד שלא ימצא כזה - אתה תמשיך לפנטז על מיליונר הרפתקן.

5. סמואל אטו Member

אז מה אתה מציע, שבית?ר תעבור לשחק בגן סאקר?

בית?ר לא מחקה שום חובות,היא מכרה שחקנים כדי להוריד את ההתחייבויות ולשלם את השאר בעזרת הכסף שנכנס.

6. אלי מתחן Member

ומה הם חשבו שיהיה?
    כשבית"ר מכרו את טוטו תמוז ועידן ורד הם קנו בכסף הזה שחקני חיזוק במקום לשמור אותו לתקופה כמו זאת. חוץ מזה שהיו להם אלף הזדמנויות ללכת לפירוק ולנקות את הקבוצה מחובות.

אני לא רוצה שום מיליונר הרפתקן, אתם וקורנפיין מפנטזים על זה. מבחינתי שבית"ר תהיה קבוצת תחתית ושלא תיכנס כל שנה מחדש לחובות.

7. סמואל אטו Member

אפשר לחשוב שבית?ר קנתה בכסף הזה את בואטנג ובוזגלו....
    ליאור ראובן,מישאלוף,גונזאלס,יבואה,קייג? ולוי. כל אלה ביחד עלו לבית?ר את הסכום שהיא קיבלה על טוטו תמוז.
    זה בדיחה להגיד שורד וטוטו נמכרו בשבילם, מכרו אותם כדי לעמוד בהתחייבויות וכדי שהם לא יעזבו בחינם בסוף העונה.

פירוק? בוא תשכנע אותי איך פירוק יעזור לנו.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

המצב לא כזה פשוט כי גם פירוק לא יעזור כי לבית"ר אין חובות לגורמים חיצוניים אלא לספקים ובעלי תפקידים במועדון ככה שפירוק לא יעלים את החובות ויגרום לבית"ר לפתוח את העונה עם מינוס 9 נקודות, ככה שהאופציה היחידה היא רוכש חדש שיזרים את הכספים הדרושים או שגאידמק ידאג לכסף(פחחח) ככה שהמועדון בבעיה קשה.

אין לבית"ר חובות אלא גירעון של 4 מיליון ש"ח מהעונה הנוכחית שנבעו ממוצע הקהל הנמוך העונה בטדי וההכנסות הנמוכות ממכירת כרטיסים(תוסיפו 2 משחקי רדיוס) והמיקום הנמוך של הקבוצה ממה שציפו לסיים(מקומות 4-6) והאי-הצלחה בגביע המדינה וגביע הטוטו שיכלו לסדר עוד 1-1.5 מיליון ש"ח לתקציב וכמובן הקנסות על הקללות הגזעניות של האוהדים.

הכסף שהגיע מהמכירה של יצחקי, טוטו, ורד וטיבי(סביבות 12-13 מיליון ש"ח) בקיץ שעבר הלכו לתקציב של העונה הנוכחית וגם עם המכירה שלהם בית"ר נזקקה לתרומה של 650 אלף דולר של איש עסקים דרום-אפריקאי כדי להפקיד ערבויות, גם כל השחקנים שהוחתמו העונה מלבד סטיבן כהן חתמו לעונה אחת וסיימו חוזה וגם שחקנים יקרים כמו עידן טל ותומר בן-יוסף סיימו חוזים ופינו כסף בתקציב.

ועדיין בית"ר צריכה 4-3 מיליון דולר כדי לפתוח את העונה הבאה.
    מלבד 15 מיליון ש"ח לניהול השוטף של המועדון שזה עלות משחקי בית, שכר מאמנים, שכר אנשי הנהלה, שכר הצוות הרפואי, שכר יועצים משפטיים, ביטוחים רפואיים, בתי מלון ונסיעות למשחקי חוץ וכמובן גם את מחלקת הנוער יש כמובן את שכר השחקנים שנכון לעכשיו עומד על כמעט 10 מיליון ש"ח שזה רק השחקנים החתומים לעונה הבאה(16 שחקנים לא כולל שחקני נוער) שעליהם כמובן צריך להלביש שחקני רכש כדי להעמיד קבוצה ראויה(לקורנפיין יש תקציב של 3.5 מיליון ש"ח לכל שחקני הרכש וגם שחקנים שצריכים לחתום על חוזה חדש(בן-יוסף, טל, בן-לולו, גל לוי, גונזאלס) שזה בערך מה שקולאוטי עולה למכבי ת"א בעונה.

אם יגיע רוכש הוא יצטרך לשלם 4-5 מיליון ש"ח, ואם לא אז הכנסות אפשריות הם:
    פיצויים מסטיאווה על הפרת החוזה של רוני לוי - כרגע זה מוערך בסביבות 100 אלף יורו.
    מבין השחקנים שעשוים להימכר אז מכירה אפשרית של בן-שושן תחסוך 2 מיליון ש"ח משכורת לא כולל דמי מכירה(יש לו סעיף שיחרור של מיליון יורו, בית"ר כמובן תתפשר על פחות), סעיף השיחרור של הרוש הוא 1.25 מיליון יורו לקבוצה אירופאית, חן עזריאל יימכר בסביבות המיליון דולר.
    אם משה אוחיון יחתום לעונה נוספת באשדוד בית"ר תקבל 100 אלף דולר, לבית"ר יש גם 20% מהעברה אפשרית של טוטו לאירופה, וכאמור קיבלנו 100 אלף יורו על המעבר של בואטנג לדנייפרו.

ככה שגם אם כל האפשרויות יתממשו בית"ר לא תגיע לסכום הדרוש כדי לפתוח את העונה עצמאית בלי משקיע כספים חיצוני ככה שקורנפיין אובד עצות עד שיגיע מישהו מבחוץ.

בקיצור בלאגן ענקי שממשיך להסתבך ואם לא ימצא פיתרון עד תחילת יולי הולכים להקפאת תהליכים, בית"ר שוקעת.

9. אלי מתחן Member

ברור שהיא שוקעת, דביל מוחלט מנהל אותה. גרעון זה השלב הראשון בדרך לחובות, רק מפגר היה חושב שבית"ר תסיים עם הסגל הזה מקום 4-6, והנה כל הרכש שהגיע עלה כמו טוטו תמוז, אז זה עדיין מכירה של שחקן שירדה לטמיון. זה לא כל כך קשה לסיים עונה בקבוצה כמו בית"ר עם מאזן שווה.
    שימשיך כל עונה לחפש איזה מיליארדר מסתורי, זה בטוח מתכון להצלחה.

10. Don Joan Roman Member

11. Yotam Member

:aa1: דרק בואטנג, אקס בית"ר חתם לארבע עונות בדניפרו האוקראינית, סכום ההעברה מוערך בכ-6 מיליון יורו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/6/11
  12. Sh4y Member

היה מרגש, הצעדה, השירים, הכמות, התמיכה...
    המסורת שכל שנה נמשכת, גם בידיעה שאנחנו בתקופה חרא אנשים באים ותומכים.

בית"ר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wub.Xxx

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

טל משעלי עובר בהשאלה להפועל י-ם

http://img.mako.co.il/2010/11/09/gg962435.Xxx

משעלי שבעונה האחרונה היה בעיקר על תקן נער פוסטר בקבוצה ושותף רק ב-2 משחקי ליגה(11 דקות במצטבר) עובר ליריבה העירונית על מנת לקבל דקות משחק, משעלי שיחק בעונה שעברה ב-7 משחקים בכל המסגרות והבקיע 2 שערים בגביע הטוטו ובהפועל י-ם הוא יקווה לחזור לעצמו אחרי שההתקדמות שלו נעצרה בעונה שעברה בבית"ר.

-----
    מהלך נכון מצידו של משעלי, אנחנו נשארים כרגע עם חן עזריאל כחלוץ היחיד שחתום כאשר גם בן-לולו צריך לחתום בקרוב, גם עדן נחמני ועדן מלכה כרגע חלק מהסגל אבל אין דרך לדעת אם בונים עליהם כי מן הסתם עדיין לא יודעים מי המאמן(ועם האופציות הדלות שיש עכשיו אז עדיף כבר להישאר עם אמסלם), מקווה שלא ניפול עוד עונה על זה שלא יהיה לנו סקורר שישלים את עזריאל(שגם לא בטוח שישאר) וייתן לנו תפוקה ראויה בחוד אחרי הנפילות עם יבואה ואיילי הליצן עם השפשפת.

רועי דיין פנוי.

נערך לאחרונה ב: ‏23/6/11
  14. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

כמה 'חדשות':
    * הגרלת הבתים של גביע הטוטו תפגיש את בית"ר עם אשדוד,ראשל"צ והפועל ב"ש טרם תחילת העונה.
    * כרגע, גאידמק ממשיך להתמהמה עם הודעת התמיכה\העזיבה שלו, ייתכן בכוונה, וכרגע סימני השאלה רק גודלים וצוברים תאוצה. במצב הזה, בית"ר לא תוכל להתקיים.
    * בית"ר קיבלה מעין עונש מההתאחדות - החובות על פרמיות אפריל ומשכורות מאי שלא שולמו לא יכנסו לגירעון הכללי - אלא כחלק מהתקציב לעונה הקרובה.
    * אין רוכשים פוטנציאליים בשטח.
    * מושיקו מישאלוב המריא לחו"ל, לחתום בקבוצה קורייאט, אותה מאמן לות'ר מתיאוס, זאת למרות התבטאויותיו כי יחכה עד שיתברר מה קורה בבית"ר.
    * בן-יוסף כרגע משהה את החלטתו אם לחתום במכבי פ"ת, לפחות עד יום שני (יום חתונתו, מזל טוב), וזה כדי לראות מה בית"ר יכולה להציע לו, אם בכלל.
    * היציאה למחנה האימונים כרגע מוטלת בספק, מכיוון שאין כסף כרגע לכרטיסי טיסה. המחנה עצמו אגב, מומן מתרומות.

15. Ice Cream חסה

אני חדש בפורום, אז אני אנסה להתחיל לפרוס את האג'נדה שלי. שני דברים חשובים מאוד שכדאי שתדעו לידע כללי: אני שונא את ברוכיאן (AKA אורי החדש), גם על עזריאל אני לא מת, בניגוד אני מכור לכל הזרים שעברו פה מתחילת שנות ה-2000: פאצ'ה, פאפורה, קונובלוב, קלדיירה, טוטואנה, גונזאלס, יבואה ומעל כולם פאולו דה לה האסה. ודבר שני: למרות הכל עדיין אני כבר 4 שנים רצוף מנוי (יציע מערבי מסומן), לא מדבר, עושה. מזכיר סיסמת בחירות של מישהו לא?

ובכן- המצב כרגע הוא שיש חובות לשחקנים מהשנה הזאת של 4 מיליון שקל והתחייבויות של 12 מיליון שקל לשנה הבאה, וזה בלי רכש. נראה לי שכל אוהד בית"ר כבר מזמן התייאש לגבי רוכש או שגידמאק ישקיע כסף, ושוב יש 2 אפשרויות:
    1. ללכת לפירוק להיפטר מכל החוזים ההזויים, ללכת על החיים ועל המוות של לרדת ליגה, לבנות הכל מהתחלה. מצד אחד אנחנו יכולים להיפטר מהחוזים ההזויים של אבירם ברוכיאן (300 אלף דולר נטו בעונה), בן שושן (250 אלף דולר), קורנפיין (900 אלף שקל נטו ברוטו אלוהים יודע, איך שהוא מצליח לנהל קבוצה מגיע לו הרבה פחות) ויש שמועות על אמסלם ומזרחי שמרוויחים גם יותר מדי. החסרונות הם שכונס הנכסים יוכל במקרה הזה לשחרר כל שחקן מעל גיל 24 בחינם (לא שיש לנו הרבה נכסים בגיל הזה) ולהתחיל לתמחר על שחקנים מתחת לגיל הנ"ל תוך כדי התחשבות (לא ימכור למשל את הרוש ב-1000 שקל). אבל באותה מידה- אם תבוא הצעה שצעזור לכסות חובות כמו מיליון שקל על קובי מויאל, הוא לא יהסס ולא אכפת לו מהבנייה של בית"ר או על מה היא תתבסס שנה הבאה. זה יכול להוביל למצב שבו כל השחקנים הצעירים- מהרוש ועזריאל במיליון דולר אם יבואו עליהם הצעות, דרך מויאל, דסה ואיינבינדר שבטוח יהיו קבוצות שיקפצו על כאלה מציאות תמורת כמה מאות אלפי שקלים כלה בקוזוקין, בראשי, ריקן, חדד והפחות טובים מבין שחקני הבית שלנו תמורת שוב כמה מאות אלפי שקלים שקבוצות בינוניות בארץ יקפצו על המציאה ועד לשחקני הנוער ה"כישרוניים" שלנו בשוב מאה אלף שקל ל-2 שחקנים ככה: אליחן, מלכה, עומר נחמני, טל כחילה וכו'- ואם מה נישאר בסופו של דבר? אם ברוכיאן ובן שושן שלא ימצאו קבוצה והחוזים שלהם ימשיכו להיתקע לנו בגרון. וגם עם כל הפיצויים שאנחנו משלמים לאנשי ההנהלה מתקופת גידמאק כמו אלי ארזי וכו'.
    2. ורק אלוהים יודע ממי לעזאזל קורנפיין מפחד: להתחיל מכירת חיסול כסחנית עוד יותר מהשנה שעברה כדי להשאיר מספר שחקנים, ולא לאבד את כולם ולאבד 9 נקודות או לרדת ליגה. לתקוע את הרוש בהפעול תמורת 1.5 מיליון דולר (אם הם לא ירצו את לובוס), שמענו הצעה על עזריאל תמורת מיליון דולר מהפועל ב-ONE (ואני לא תופס ממנו, אז לא ברור למה קורנפיין חיכה, הפועל כבר החתימו את דיאמנט ואנחנו עם הזנב עמוק בפי הטבעת), אפשר לדחוף את מויאל לאירופה ואם ירצה השם גם סטיאווה תקנה בטעות את בן שושן- ונצליח לפתוח את העונה הבאה, עם קבוצה חלשה שזה יהיה נס אם היא לא תרד, אם אותם חוזים גבוהים והזויים של ברוכיאן וקורנפיין ובלי שיהיה לנו עתיד, אבל תהייה לנו קבוצה בליגת העל- אני חושב שזו סיבב מספיק מספקת למכור את הנשמה למרבה במחיר.

אבל מה שיותר מקומם אותי מכל העונה הזאת ומהקיץ- זה הקהל! יופי. כולם גברים לבוא לקבל אורגזמה ולשיר "ערבי זה בן זונה יהודי זה נשמה" בבית וגן, אבל איפה כל אותם אוהדים כשביקשו שנה שעברה לקנות מנויים ולהציל את בית"ר? למה האוהדים הדירו את רגליהם מטדי דווקא כשהיו צריכים אותם? למה כולם יכולים לשיר כשרצים לאליפות "בזמנים קשים לבי שלך" אבל כשמבקשים מהם קצת לתת את הכיס בעונה "קשה" (מי שלא עבר את עונת 2001/2 לא יודע קושי מהו!) פתאום כולם נזכרים שהם לא יכולים לקנות בגלל שבת, שהם באים להנות ולא לסבול (לאן הגענו אם אוהדים לא מוכנים "לסבול" למען בית"ר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cry.Xxx), שהם לא באים לממן את איילי וראובן ושהמשכורת של קורנפיין לא מתאימה להם. תמיד הגנתי על כבודם של אוהדי בית"ר שגם אם הם עושים בעיות הם קהל חם ונאמן, היום אני אומר חד משמעית: הקהל של בית"ר הוא קהל עלוב ואני גאה לא לייצג את דעת הרוב שם ולהיות אוהד אמיתי!

למה לפני שנה ושנתיים אוהדים היו מוכנים לעשות התרמות, קונצרט התרמה, לזרז את תרומתו של אגייאר, להקים עמותות, להשתתף בהפנות והיום חוץ מלדרוש שארקדי אחרי שהוא שם חצי מיליארד שקל בבית"ר יעשה קסם וימצא כסף עבור בית"ר כדי לא לראות שחקנים שנמכרים, וכל זה על ידי שבירת הגדר בבית שלו? למה פתאום אמסלם לא מוכן לקחת את הסיכון לאמן את בית"ר כי הוא מפחד מכישלון? ולמה קורנפיין, מהמרוויחים הבולטים של בית"ר שלפי הארץ העז לשדרג את שכרו- עוד מטיח האשמות כלפי שחקנים שאין בהם רוח בית"רית אם הוא מנהל קבוצה כזאת עגומה בלי שום הוד (לקבל אוכל בתור תרומה, איזה בושה!), בלי שום הדר (לא לשלם לשחקנים בזמן ואחרי זה לנזוף בהם? זה בושה!) ובלי שום ניסיון לצאת מגוב ועפר ולהקים לנו גזע גאון ונדיב ואכזר.

ונסיים בשורה מתוך שיר שהגיע עד למקום השני במצעד של גלגל"צ: יאללה בית"ר, יאללה חיים בכפר/ תחתית, העיקר שוב להיות מאושר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/6/11