בית"ר ירושלים 10/11: רוני לוי עוזב לסטיוואה בוקרשט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏9/7/10.

1. סמואל אטו Member

גם לאלי גוטמן היו יחסי אנוש גרועים מאוד בתחילת הדרך שלו כמאמן וזה לא מנע ממנו להיות מאמן מצליח, ויותר מזה הוא גם הצליח להשתנות ולהבין שהוא צריך להיות קצת יותר משוחרר.
    אולי רוני לוי לא הצליח באמת להשתנות(למרות שגם הוא מודה שהוא עשה טעויות והגזים בכמה מהפעמים), אבל על היכולות שלו כמאמן ועל הידע שלו כיצד קבוצת כדורגל צריכה להתנהל אין עוררין, ובקבוצה שכונתית בבית"ר זה בדיוק מה שאנחנו צריכים אחרי שנים של מאמנים שלא שווים יותר מקבוצת תחתית בליגה הזאת.

נערך לאחרונה ב: ‏28/1/11
  2. לא מצאתי כינוי Member

מטעמי צבא ועיסוקים אחרים לא יצא לי להיות בפורום לאחרונה, אבל אני חושב שהגיע הזמן לתגובה קצרצרה על מחשבותיי לגבי החלפת המאמן בקבוצתי האהובה..

אז ככה, לדעתי רוני הוא הבן אדם המתאים בזמן הנכון ובמקום הנכון. לא הייתה שום אלטרנטיבה אחרת בשוק שהייתה יכולה להפיג בקבוצה רוח חיים חדשה. חצי מהשחקנים בקבוצה כבר לא ספרו את אורי, סיפורים על מאמן שלא מאמין בוידאו/dvd(?! אנחנו כבר לא בשנות ה80..) כל השחקנים בשקל וחצי כדוגמאת סרג' איילי, גונזאלס(הגול שהוא הביא מול באר שבע לא קונה אותי, הוא ספורטאי ישר ובן אדם הגון שהסכים להמשיך בבית"ר עד שימצא לו מחליף - אבל הוא בטח לא אמור להמשיך בבית"ר.), בן לולו ושאר ירקות........., ההשלמה עם העובדה שבית"ר העונה תרוץ בתחתית.. עם כל האהבה שלי לאורי והערכה שלי אני לא חושב שהוא היה צריך להמשיך, מאוד חבל לי שככה נגמרת הדרך של אחד מהסמלים הגדולים שלנו, אבל גם לאלי אוחנה החיים לא היו קלים, מי שנכנס לאימון לוקח עליו את הידיעה שכל מה שהוא עשה כשחקן כדורגל יכולה להשכח ברגע במידה והוא יכשל כמאמן.

רוני לוי הוא מאמן הרבה יותר בוגר מאשר אותו מאמן בתחילת דרכו במכבי חיפה. הרבה פחות יהיר, הרבה יותר מודע למציאות ולסביבה, ומוכן גם לקבל אתגרים שהם לא לרוץ על כל התארים. הוא בא לבית"ר עם רעב גדול להצליח ואני מאוד מקווה שיתנו לו לדויד אמסלם שקט תעשייתי של לפחות 3 חודש. אני לא דורש זכייה באליפות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx , אני מאוד מאוד ריאלי ומודע למצב, אבל לדעתי עם חומר השחקנים של הסגל הנוכחי + חיזוק של בלם וחלוץ אנחנו בהחלט יכולים לסיים במקום השישי לפחות.

אז מחר רוני פוגש את האקסית, שיהיה המון המון בהצלחה ויאללה בית"ר :aaa021:

נערך לאחרונה ב: ‏30/1/11
  3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מזל טוב לסמל הבלתי מעורער ומספר 11 האגדי אלי אוחנה שחוגג היום 47 חורפים.

http://img115.imageshack.us/img115/5086/5af3332ed32a44da870b89131b92b0.Xxx

-----
    מחר 20:45 סיבוב ח' בגביע המדינה אנחנו בוינטר נגד הפועל ר"ג, משחק חשוב מאוד כי לסיים את סיפור הגביע כבר בפברואר יהיה מכה עבורנו בטח נגד קבוצה חלשה כמו ר"ג שלא מפסיקה להפסיד, נקווה גם שהפועל י-ם תעבור היום את מכבי ב"ש כדי שישמר סיכוי לדרבי ירושלמי בשמינית הגמר.
    מי שיעדרו מהמשחק הם מישאלוב ומויאל המוצהבים, אייבינדר ושי חדד יחליפו אותם בהרכב, חן עזריאל יירד לספסל ואבירם ברוכיאן יעלו ב-11 הפותחים במקומו.

הרכב משוער:
    הרוש - דסה, בן יוסף, גונזאלס, ריקן - אייבינדר, טל, חדד, ברוכיאן - בן שושן ויבואה.

אני לא מבין למה יבואה בהרכב ועזריאל בחוץ, אני כבר איבדתי תקווה מיבואה וצריך להפסיק לחכות שהגולים שלו יגיעו כי הוא נראה פשוט חלוד ואחרי חצי שנה כאן ואחרי שהביאו את המשפחה שלו לכאן הוא עדיין נראה זוועה ומאיפה הביטחון שאם הוא ימצא את הרשת משחק אחד פתאום הוא יתחיל להפציץ?
    לדעתי גם יש מקום לשלב עוד שחקן אחד או שניים על חשבון שחקני ההרכב שלא נגיע עייפים לשבת נגד בני יהודה שקרובה אלינו בטבלה.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרווה קאגה קשר אחורי בלגי ממוצא קונגולזי(21, 1.73) נחת הלילה בישראל ויחתום בקבוצה עד לסיום העונה, קאגה גדל באנדרלכט ובעונה וחצי האחרונות שיחק בשרלרואה(38 משחקים), קאגה יכול לשחק כקשר אחורי, קשר 50-50, בלם ומגן.

גל לוי קשר שמאלי בן 23 סיכם היום לעונה וחצי בקבוצה ויחתום בימים הקרובים, לוי גדל בבני יהודה ושיחק 4 עונות בהכח עמידר ר"ג, העונה לוי שיחק בהפועל ר"ג ושותף ב-13 משחקים.

יאיא סיידו ממכבי חיפה מועמד להגיע בהשאלה עד סיום העונה.

סטיבן כהן לא ישוחרר לעכו וישאר בקבוצה בעקבות שיחה שערך הבוקר עם רוני לוי.

5. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

ואני שואל - בשביל מה ? אין לנו מספיק קשרים ?

צריכים שחקני הגנה ו\או התקפה, מה קשרים מה..

6. Don Joan Roman Member

אני חושב שאם כבר החתימו קשר התקפי אז היו מחתימים את טרטיאק, בהחלט לא מובן, אבל נאחל לו בהצלחה.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדיון הזה מת כמעט כמו בית"ר עצמה, הגיע הזמן להעיר אותו.

אחת הסיבות שרוני לוי הוחתם לעונה וחצי זה שיהיה לו זמן לתכנן את העונה הבאה באופן מסודר, דבר שלא היה ניתן לעשות בבית"ר בשנתיים האחרונות, מה שבטוח זה שחייבים בקיץ לעשות ניקוי יסודי של הסגל ולבנות קבוצה חדשה, השנה זה היה אמור לקרות אבל בגלל אורי לא יצא לפועל, לדעתי זה מה שצריך לקרות:

צעד ראשון - לקחת את סרט הקפטן מברוכיאן, ניסינו שנתיים לא הלך ואולי זה מה שישחרר אותו על המגרש.
    איך אפשר להשוות את ברוכיאן לקפטנים הקודמים(אמסלם, קורנפיין, אוחנה)? הקפטן של בית"ר צריך להיות שחקן שבמשחקים כמו זה שהיה נגד סכנין מטריף את השחקנים ולא אחד שבורח מהכדור, גם למצוא קפטן מחליף זה משימה לא קלה, אולי הרוש או קובי יכולים להתאים.

גונזאלס, יבואה, מישאלוב, בן-יוסף, בן-לולו, ראובן, גל לוי - לשחרר, עם כל הכבוד לא שחקנים לרמה של בית"ר שאנחנו רוצים לראות.

אביתר ברוכיאן, טל משעלי, שי ניסים, עדן נחמני, מתן בראשי, צחי אליחן, יהונתן זאדה ושי מוטעי - להשאיל, שחקנים לא מספיק טובים נכון לעכשיו, אולי בעתיד אם יוכיחו את עצמם בקבוצות אחרות להחזיר.

את הרווה קייג' הפסקתי לראות רק מחצית נגד אשדוד והוא נראה כמו שחקן שיש לו כדורגל, אבל נחכה איתו עוד כמה משחקים עד שנגבש עליו דעה, בכל מקרה טוב שיש לו אופציה לעוד עונה.

קוזוקין שסיים גם את העונה הנוכחית אמור לחזור באוגוסט אבל קשה לי להאמין שהוא יצליח להתאושש מהפציעה הקשה שעבר ומהניתוח הלא מוצלח, אם יקרה משהו בלתי צפוי אז קוזוקין יפרוש מכדורגל, גם אם יצליח לחזור אז לא נראה לי שאחרי שנתיים בלי כדורגל הוא יוכל להשתלב בבית"ר, חבל עליו כואב הלב.

ברק משה, עדן מלכה, אופיר קריאף, קרלוס לואיסה וטל כחילה צריכים להשתלב בקבוצה הבוגרת עם דגש על ברק משה שאני מאוד אוהב את המשחק שלו.

הרוש, דסה, ברוכיאן, בן-שושן, עידן טל, סטיבן כהן, מויאל, ריקן, שי חדד, אייבינדר ועזריאל היחידים שצריכים להמשיך לעונה הבאה מבין שחקני הסגל הנוכחי, משמע צריך לבנות מחדש אבל בצורה נכונה ועם שחקנים עם פוטנציאל ולא פח זבל של הליגה כמו שראינו העונה, אני מקווה שנשמע חדשות טובות מגאידמק ומבחינה כספית נהיה מסודרים יותר ולא נצטרך למכור שחקנים כדי להביא רכש.

אני מאוד מקווה שקורנפיין למד מהטעויות של 2 העונות האחרונות ואם אפשר גם שדודו דהאן יפסיק לנהל לנו את הקבוצה.

8. Don Joan Roman Member

לא מסכים לגביי גל לוי ועידן טל, לגל לוי צריך לתת את ההזדמנות להוכיח שהוא ראוי או לא ראוי, עידן טל גמר את הסוס, הראשון שחייב ללכת הביתה.

בכל השאר, אני מסכים בהחלט, הבעיה היא שקשה למצוא ישראלים טובים, כמעט ואין אני אישית אהיה מרוצה מהרכב שיכלול:
    שוערים: הרוש וסיידוף
    מגנים: דסה, ירוחם, ריקן ולואיסה.
    בלמים: כחילה, מישאלוב, בלם זר ובלם ישראלי מוכשר נוסף עם קצת יותר ניסיון כמו גיא משפתי או אפילו אבי סופר מרעננה(בן 24) שאמנם הם לא בלמים גדולים אבל יש להם פוטנציאל.
    קשרים מרכזיים: איבינדר, מויאל, חדד, משה וקשר זר.
    קשרים התקפיים: בן שושן, ברוכיאן, קשר זר, קשר זר, סטיבן כהן.
    חלוצים: עזריאל, משעלי, זר.

כל שאר הצעירים להשאלה כולל אופיר קריאף ועדן מלכה.

נ.ב הלוואי שדודו דהאן יהיה אחראי על חלק מהזרים שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏22/2/11
  9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גל לוי לא היה מגיע לבית"ר אם דודו דהאן לא היה הסוכן שלו, מעצבן אותי לראות שחקן כזה שהגיע בקומבינה לוקח דקות משחק לשחקן הרבה יותר מוכשר ממנו כמו שי חדד, קשה לי להאמין ששחקן ספסל מהפועל ר"ג יוביל את בית"ר חזרה לצמרת.

לגבי עידן טל, נכון הוא שחקן גמור אבל עדיין הוא מקצוען, אחד שתמיד משקיע 100% על המגרש וחשוב שיהיו שחקנים כאלו בקבוצה, מה גם שהוא מסתדר מצוין עם רוני לוי, בקיצור שחקן של מאמן, לא רואה בעיה שישאר אם יהיה שחקן משלים שסותם חורים מדי פעם.

צריך 2 בלמים זרים, מגן שמאלי טבעי, קשר מרכזי(קייג'?) וחלוץ מספר 9 קלאסי שייתן גולים.
    מישאלוב גרוע כבלם, רק תראה כמה חטפנו איתו במרכז ההגנה, כקשר אחורי אין לו הרבה מה להציע, מאוד מוגבל, לא רואה סיבה שישאר.
    ריקן לא מגן שמאלי צריך להפסיק עם זה, הוא עושה מלא חורים, תראה מאיפה מגיעות רוב ההתקפות המסוכנות כל משחק ותבין.
    לא הייתי מבזבז 2 מקומות של זרים בקישור ההתקפי, שם יש לנו את ברוכיאן, סטיבן, בן-שושן וגם אם צריך את חדד, טל וריקן.
    כעיקרון רוני לוי צריך להתמקד על 2 בלמים טובים, חלוץ גולר וקשר 50-50 במידה וקייג' לא יהיה טוב מספיק(לי נראה שהוא ימשיך עוד עונה).

10. Don Joan Roman Member

אני רוצה לראות את מישאלוב כבלם אצל רוני לוי ואני בטוח שהוא ירשים לצד בן יוסף הרבה יותר מגונזאלס.

11. Vatos Member

מה אתם אומרים על זה?

http://one.co.il/Article/175019.html

יכול להיות ששחקן ממורמר/הורים סטייל יעקב בוזגלו
    אבל אם זה נכון זה עצוב מאוד

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמדובר באיתן מזרחי אני לא מופתע, לא מדובר כאן במישהו תמים ותלית שכולה תכלת, מבייש שאחד כזה הוא מאמן קבוצת הנוער של בית"ר.

בעניין אחר, החל שיתוף פעולה בין הלה-פמיליה לאולטראס של אריס סלוניקי, 2 נציגים של הלה-פמיליה התלוו לאוהדי אריס במשחקים נגד מנצ'סטר סיטי ואולימפיאקוס ובמשחק של בית"ר נגד הפועל ת"א במחזור הבא יגיעו לטדי 7 אוהדים של אריס שיעזרו בהכנת התצוגה למשחק מבחינת אביזרי עידוד ופירוטכניקה.

אוהדי אריס בפעולה:

http://www.youtube.com/watch?v=uN5TqrAfgmE

13. Don Joan Roman Member

אני אומר שאין ספק שזה נכון, לא יכול להיות ששחקן נבחרת הנוער תומר ירוחם יישב על הספסל בזמן שאדיר מנשה שחקן מהכח רמת גן שנמצאת בליגה הארצית לנוער(השנייה) משחק לפניו.

14. לא מצאתי כינוי Member

פוליטקיות ובחישות מהסוג הזה מתנהלות בלא מעט מחלקות נוער בארץ, לא רק בבית"ר..... אבל שזה נוגע לקבוצה שלי זה כואב. עם כל הרצון לשלב שחקני עבר בעשייה במחלקת הנוער אולי הגיע הזמן (ואני לא אומר שאיתן אשם חלילה וחס, אני מדבר באופן כללי) לשלב גם גורמים מחוץ למועדון וה-הווה הירושלמי והבית"רי שרחוקים מכל הרפש הזה של העסקונה המקומית, ושל ה"אתה תשתף אותו, אני ידאג לו".

נערך לאחרונה ב: ‏24/2/11
  15. Don Joan Roman Member

רק בבית"ר המאמן הוא גם אדם שמתיימר להיות סוכן שחקנים, איתן מזרחי הוא מגלה כשרונות צעירים טוב, כל קשר בינו לבין ניהול ואימון מקרי בהחלט.