בית"ר ירושלים 10/11: רוני לוי עוזב לסטיוואה בוקרשט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏9/7/10.

1. Raulito Madridista

עם הכסף שארקדי הביא לבית"ר אפשר היה לבנות אימפריה שתשלוט בכדורגל הישראלי עשור שלם ותגדל שחקנים צעירים בכל שנה ושנה. בפועל, בבית"ר זרקו כסף בשלומיאליות והם אוכלים את הדייסה שהם בעצמם בישלו. מה היה לפני העשור האחרון אני לא יכול להגיד, אבל ידוע שהמילה "יציבות" היא לא משהו שמאפיין את בית"ר ירושלים, הדימוי רכבת הרים הוא מצויין.

הכישלון השנה מורכב מכמה גורמים:
    * סגל שחקנים בינוני, לקבוצה יש יותר מידי נקודות תורפה. יש שוער טוב וגם התקפה לא רעה. קישור אחורי וגם הגנה? - ציון בלתי-מספיק.
    * גם השחקנים "המוכחים" מאכזבים כאשר בראש ניצב בגאווה אבירם ברוכיאן שלא משחק כדורגל כבר שנתיים אלא סתם מדדה על המגרש, לא ברור מה קרה לו. המקרה עם דאריו פרננדס הוא פשוט הזוי, לא זוכר שקרה דבר כזה ששחקן שנלחמו אליו והיה להוט להגיע פשוט תקע מקל בגלגלים של הקבוצה בצורה כזאת.
    * אורי מלמיליאן לא הצליח יותר מידי באף קבוצה שבה אימן ועם כל העבר המפואר שלו כשחקן - יכול להיות שהוא לא האיש המתאים להצעיד את הקבוצה קדימה. אני חושב שהשיטה הזאת 'להעיף' כל אימון שניים-שלושה שחקנים אחרים היא קצת פאתטית, מלמיליאן לא צריך להיות שוטר ולא ייתכן שהוא לא יצליח להסתדר עם השחקנים.

את המלחמה בין קורנפיין לקהל אני מעדיף להשאיר בצד למרות שלדעתי בית"ר בהחלט זקוקה לקהל שלה ברגעים כאלה והאוהדים צריכים לשים בצד את החרא שהם מקבלים שבוע אחרי שבוע. קהל לא יכול להפוך קבוצה גרועה למצויינת אבל הוא יכול לתת גב לשחקנים. קורנפיין לטעמי תמיד היה מתרפס בעיני הקהל של בית"ר, העלים עין לשטויות של הלה-פמיליה וכיום גאשר הוא ראה שיש אוהדים שמזיקים לקבוצה הוא מנסה לעשות עם זה משהו.

אם לא יגיע בעל בית רציני(תמיד המוזרים נמשכים לבית"ר כמו מגנט) לבית"ר אז למועדון יקח עוד שנתיים-שלוש כדי לבנות את עצמו מאפס.

אגב, אני חייב להגיד שלא ראיתי הצלחה יוצאת-דופן מבחינת הצעירים, לפחות לא בינתיים. מי היו אלה שהובילו את הקבוצה של עזורי לדאבל? אמסלם וגם שום היו חייבים לתת לשחקנים צעירים יותר קרדיט.

2. alexshw Member

למה בכלל מצפים עדיין מברוכיאן למשהו?
    מדובר בעוד כישרון ישראלי שהולך לאיבוד וחסר אופי לחלוטין.
    היה לו נוח "להצליח" ולקבל את הכותרות של כתבי החצר כששיחקו לידו כל המליונרים של ארקדי וכשהתקציב היה בשמיים.
    הוא הצ'ק ללא כיסוי הגדול ביותר בכדורגל הישראלי.
    שחקן נחמד ולגיטימי בליגת לוזון. על הנייר כישרון גדול. אז הנייר נשאר נייר. הוא עצלן ובעל כושר גופני לקוי.
    אלוהים ישמור אפילו רפאלוב כבר תפס מקום קבע בנבחרת.
    לגבי הצעירים של בית"ר, תופעה ברוכה ובריאה לשם שינוי כי זה הבסיס צריך להיות, אבל גם מי אמר שהם מספיק טובים ומוכשרים להוביל לתארים? רק בגלל שהם לקחו 2 אליפויות בנוער?
    גם אם טובים, אז בטוח לא בשלים. אצל מאמן חובבן ובאווירת שכונה גם קשה להם יהיה להתפתח מקצועית ומנטלית.

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/10
  3. Amit Ben Shushan Member

הצעירים של בית"ר מוכשרים אבל ששחקן עולה מהנוער הוא צריך לעשות את השידרוג הנחוץ כדי להפוך גם לשחקן לגיטימי, היחידים שעשו את זה עד עכשיו הם הרוש ועזריאל וגם אלי דסה מתקרב, שלושתם יהיו גם בעתיד שחקני נבחרת אין לי ספק.

כל השאר שזה שי חדד, קובי מויאל, טל אלמשעלי, אבי ריקן, איבינדר וקוזוקין הם מוכשרים מאוד אבל אם לא יעשו שינוי בקרוב אז לא ייצא מהם יותר משחקנים בינוניים, יכול להיות שהכל בא להם בקלות והם לא מבינים איזה הזדמנות הם מקבלים.

שברוכיאן טוב בית"ר טובה, אבל הבעיה שלנו שהוא טוב פעם ב3-4 משחקים, ראינו נגד הפועל תל אביב ומכבי חיפה שהוא היה טוב אז עמדנו נגד הקבוצות האלו בכבוד וגם הוא נותן מדי פעם גול או בישול שאין כמעט שחקנים שיכולים לתת בליגה שלנו, הוא כבר לא פצוע אז אני לא מבין מה הבעיה איתו, שחקן מוכשר אבל לא מנהיג.

גם מלמיליאן אשם גדול במצב, הוא כל זמן דיבר שנתחבר במחזור 5-6 אבל אנחנו נראים אובדי עצות, והרכש שלו והמערכים שאיתם הוא עולה העונה מראים שהוא לא מבין שהוא נמצא בקבוצה גדולה, אם הוא אומר במחזור 14 שאנחנו קבוצה תחתית=אורי נכשל, סמל סמל אבל צריך ללכת הביתה, אולי אמסלם יציל אותנו מעונה בתחתית.

4. eran levy Member

אורי לא נכשל כי בית"ר העונה מספקת יכולת של קבוצת תחתית. אורי הובא רק בגלל שבית"ר עמדה להיראות כמו שהיא נראית. כל מאמן אחר היה כנראה מפוטר אחרי חמישה מחזורים, רק בגלל שזה אורי הוא עדיין בתפקיד. הרי הוא לא באמת מאמן כזה מדהים ואם לא היתה לו את ההיסטוריה בבית"ר הוא בחיים לא היה מגיע לשם והיה ממשיך לשחק את משחקי הכבוד שלו בליגה הלאומית.

עדיף להבין את המציאות מאשר להתכחש אליה.

ואם אמסלם הוא ה"פתרון" בית"ר רק תמשיך להידרדר, כי מינוי שלו יעיד שבית"ר איבדה את הראש.

5. Amit Ben Shushan Member

ERAN LEVY אם בית"ר מציגה יכולת של קבוצת תחתית אז המאמן לא אשם?

הוא קיבל כל מה שרצה, שחקני רכש למרות שלקבוצה אין כסף ומכרנו את טוטו שמפציץ בהפועל ועידן ורד המצוין כדי לממן את כל השחקנים, קורנפיין גם בדרך לא דרך הצליח להשאיר את פרננדס ואלברז והוא גם מקבל גב מלא מההנהלה ואתה בעצמך אמרת מה היה קורה למאמן אחר אם היה עושה את אותם תוצאות, הקהל היה דורש ממנו להתפטר ויורד לו על הנשמה.

גונזאלס, איילי, ראובן, מישאלוף, בן-לולו וסטיבן כהן הם שחקנים בינוניים ולחלקם אין מקום בליגת העל שלנו והם הוחתמו ע"י מלמיליאן.
    זר מצוין כמו יבואה משחק חלוץ שפיץ רחוק מהקישור למרות שהוא יכול לפרוח אם ישחק לידו עוד חלוץ..
    את פרננדס הוא ייבש ואת אלברז הוא בכלל לא רצה כי חשב שליאור ראובן יהיה עדיף.
    חן עזריאל לא ראה דשא עד שהציל לאורי ת'תחת נגד ר"ג.
    אביתר ברוכיאן שחקן בינוני מאוד ומשחק רק כי הוא אח של אבירם ואחיין של מלמיליאן.

ואמסלם כבר קיבל קצת ניסיון אחרי שאימן בעונה שעברה ועשה קורס מאמנים, אם הוא ימונה כמאמן חירום עד סוף העונה יותר גרוע מאורי זה לא יהיה.

6. Don Joan Roman Member

קודם כל ברוכיאן כן פצוע, יש לו ארתרוסקופיה ברגל והוא חייב לעבור ניתוח שישבית אותו לחודשיים אבל זה יקרה בתום העונה או לקראת סיומה אם לא יהיה על מה להילחם, בנוסף גם הפציעה שהוא כביכול החלים ממנה חזרה לו בגלל שזרקו אותו מוקדם מדיי ל90 דקות על הדשא, אבל זה כבר מזמן הפסיק להיות תירוץ עבורו וצריך לשפוט אותו לפי מה שהוא מביא למגרש, וכרגע זה שוב לא מספק, במשחקים שהוא כן הופיע ראינו כמה כישרון יש לבחור הזה וכמה שכאשר הוא טוב בית"ר טובה, אבל הוא לא מנהיג ולעולם לא יהיה, הוא שחקן משלים מצויין, לא מעבר וכדאי שנתחיל להתרגל לזה ונחפש קפטן ומנהיג חדש.

בנוגע לילדי הדאבל, כאשר אתה לוקח דאבל בעונת 2006/7 בנוער ומאז אתה מקבל סרטן(שי ניסים), משחק אצל מאמן ששם אותך מגן ימני(חן עזריאל), מעבירים אותך מעמדת קשר מרכז שדה לעמדת מגן שמאלי(ריקן) וכשאתה סוף סוף עושה פאריצה המאמן שלך לא סופר אותך(שי חדד) אתה בחיים לא יכול להצליח ולהתקדם, כולם מוכשרים, כולם שחקנים לגיטימיים אבל אף אחד מהם לא משדרג את עצמו מאלף ואחת סיבות, כשאחת מהן היא חוסר אמון או חוסר הבנה של מאמנים.

בנוגע לנושא הדיון: אני אישית לא חושב שהמנורה שוקעת, אנחנו פשוט משלמים את מחיר הפזרנות של ימי ארקדי, בדיוק כמו ששילמנו מחיר על ימי הפזרנות עם קובי בן גור ועם גד זאבי, מחכות לנו עכשיו תשע שנים רעות, בעוד עשור נשוב לקדמת הבמה, נדפוק עוד סיבוב הופעות, נושפל שוב באירופה, נחזור לאפרוריות וחוזר חלילה, רכבת הרים אמרו פה ותיארו בדיוק.

אלא אם כן הקב"ה ישלח לי איזה 30 מליארד שקל משמיים ואולי אני אגאל את הקבוצה מיסוריה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/10
  7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקיי זה בדיוק העניין, אם אנחנו נמשיך ב"מסורת" הזאת שאין לקבוצה יציבות מבחינה ניהולית=בעלים נורמלי אז אנחנו נסתכל על תארים מרחוק, לך תדע אם בקיץ קורנפיין לא ימכור לך את הרוש ועזריאל לתל-אביביות כי שוב לא יהיה כסף להתחיל את העונה.

אז לפני שנתיים סיימנו מקום 3, בעונה שעברה מקום 5 והעונה אנחנו שווים נכון לעכשיו מקומות 7-9, אנחנו נמצאים בירידה ואני לא רואה אף בעלים או משקיע באופק, הייתי מוכן לקבל כמה עונות "רזות" אם היה ניהול נכון והתבססות אמיתית על שחקני בית עם ראיה לעתיד ככה שהיינו יודעים שנקבל על זה תוצרת כמו השנתיים האחרונות של פניג'ל ואוחנה.
    נכון לעכשיו אנחנו עם 6-7 שחקני בית בהרכב רק כי השחקני רכש לא פוגעים, כל שחקני בית שבהרכב(פרט לבן-שושן וברוכיאן) הם ברירת מחדל של הקבוצה.

לדעתי אחד האשמים העיקריים זה דווקא קורנפיין, מאז שהוא בראש המערכת אנחנו רק הולכים אחורה.
    הקבוצה זבל והמאמן מפשל, תיקח אחריות ותעיף שחקנים בינואר לטובת שחקני בית צעירים ואל תביא לנו את הזבל של ג'קי.

8. alexshw Member

יש לכם אלטרנטיבה אחרת לקורנפיין?
    ביו היתר בגלל זה הוא גם קבע לעצמו משכורת כזו. מה תעשו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

שורה תחתונה הוא הבנאדם שעליו כרגע הקבוצה עומדת.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/10
  9. Don Joan Roman Member

לי נראה שאתם מפילים יותר מדיי על איציק קורנפיין, הוא בסה"כ יו"ר שחי ממשכורת שהתפקיד שלו כרגע זה מעבר לניהול זה להעמיד קבוצה על הרגליים ואחריי שהתקציב שלך היה 120 מיליון ש"ח לרדת לאזור של 20 מיליון ועל הדרך להתמודד עם קהל מזיק ופוגעני זה קשה מאוד, אנחנו כרגע בעיצומו של תהליך התנקות מכל תקופת גאידמק, בתום העונה כל החוזים של ה300 אלף דולר(ברוכיאן ובן שושן למשל) וכל החוזים של הפריסות תשלומים(למשל עידן טל היה חתום עד תום העונה שעברה בסכום של 300 אלף דולר אז הוא חילק את זה לשנתיים) יגמרו ואז נוכל לשבת ולתכנן תקציב כראוי במסגרת המגבלות שלנו, אין מה לעשות.

בנוגע לשאר הדברים שלך: ינואר בפתח ואנחנו עדיין לא יודעים מה יקרה שם, אני חושב שאחריי חלון ההעברות הזה נהיה יותר חכמים לגביי הסגל, אבל מה שלא יהיה אני רק רוצה להזכיר לך שאיציק קורנפיין להבדיל מהעניין הניהולי לא לבד בעניין המקצועי, יש גם מאמן והם צריכים להחליט יחד לטוב ולרע, איציק לא קובע הרכבים, הוא יכול להתוות מדיניות, לא יותר מכך.

אנחנו בפתחן של שנים קשות אין ספק אבל צריך לתת לזמן לעשות את שלו, אני אישית מאמין שקורנפיין הוא האיש הנכון לנהל את המועדון הזה בשנים הקשות שבאות עלינו דלות התקציב ואני מאמין גם שברגע שיבוא בעזרת השם אדם עם כסף, הוא יתועל לטובה ולא בשביל חוזים מנופחים לחלאות כמו מיכאל זנדברג בהנחה שאיציק יהיה זה שינהל את הכסף, אתה רוצה יציבות אדם? קיבלנו הזדמנות להתחיל לבנות לנו אחת כזאת.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/10
  10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז שיתווה מדיניות שכל השחקנים הבינוניים שקיבלו הזדמנות(ה' יודע איך) לשחק בבית"ר י-ם יעופו לבית ועל חשבונם לא יגיע אף אחד כי בינינו אין אפשרות להביא אף שחקן איכותי שישדרג אותנו בינואר בטח ביכולות התקציביות שלנו, ראו מקרה סבסטיאן ואסקז, בקיצור רק לשחרר ובמקום לתת הזדמנויות לשחקנים צעירים, בית"ר במצבה הכלכלי הנוכחי ועם כמות הכישרון שיש לשחקני הבית שלנו צריכה לשחק רק עם שחקני בית ובלי כל מיני גונזאלסים וראובנים.

בינואר צריך לשחרר את שלושת הדרום-אמריקאים(טיפוסים לא אמינים) בנוסף לאיילי, ראובן ובן-לולו.

קוזוקין, בראשי, חדד, ברק משה, משעלי, עדן מלכה ועדן נחמני צריכים להיכנס לתמונת הרוטציה, שי חדד וקוזוקין שווים הרכב שמסתכלים מי פותח על חשבונם בהרכב, אבי ריקן צריך להיות המגן השמאלי(אין ברירה) על חשבון אביתר ברוכיאן שעל מה שדז'אקו מעכו עשה לו בשבת הייתי משעה אותו מהקבוצה, מגן גרוע וקשר בינוני עם רגל שמאל מצוינת, מזל שיש לו שם משפחה נכון.

11. Don Joan Roman Member

בגלל זה אני אומר תחכה לינואר, המדיניות כבר הותוותה בתחילת העונה והקבוצה חוזקה בשחקנים מנוסים שאורי חשב שיוכלו לעזור לקבוצה ולצעירים להתפתח, אבל הוא התבדה ועכשיו יש מבחן של ינואר ונראה איך השניים יעברו אותו.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם עם שיחרורים של השחקנים שנאמרו פה לבית"ר יש סגל מספיק טוב בשביל לעשות עונה סולידית,השאלה היא איך ומה מלמיליאן יצליח להוציא מהם.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל בוא תסכים שההתנהלות שלנו עד עכשיו העונה לא נותנת הרבה אופטימיות לקראת ינואר, אני בטוח שנביא איזה רכש של שחקן או שניים בינוניים מהכמה גרושים שנרוויח על השחקנים שיעזבו, מקס' איזה ערן לוי יגיע וזה לא דבר חיובי...

ההגעה של כל השחקנים הבינוניים שהיו כישלון מראש, העובדה שגונזאלס, איילי וראובן ממשיכים לפתוח בהרכב למרות שידוע שיעזבו בינואר או לכל המאוחר בסוף העונה והאי אמון עד עכשיו בשחקני הבית הצעירים חתומים על קורנפיין את מלמיליאן שהם אולי שני אנשים נחמדים עם כוונות טובות אבל העונה לא מפסיקים לטעות, קורנפיין אשם גדול יותר כי הוא היה צריך למנוע את ביזבוז הכספים המיותר.

------
    * חן עזריאל הוא השחקן השני הכי יעיל בעולם ע"פ IMSCOUTING עם שער/בישול בכל 55.6 דקות, במקום הראשון נמצא ליאו מסי עם שער/בישול כל 46.72 דקות.

* עמית בן-שושן מוצהב ולא יהיה בסגל למשחק ביום שבת נגד קרית-שמונה, איינבינדר וסטיבן כהן גם לא בסגל בגלל פציעות אבל יחזרו לכשירות כנראה כבר מול נתניה, אלי דסה שנמצא בטירונות גם לא בסגל.

* עידן טל, סמואל יבואה וכריסטיאן אלבארס(במשחקו האחרון בקבוצה ככל הנראה) יפתחו בהרכב על חשבון ריקן, בן-שושן ואיילי(משחק אחרון).

ההרכב המשוער:

הרוש, ראובן, גונזאלס, מישאלוב, אביתר, מויאל, טל, אלבארס, ברוכיאן, עזריאל ויבואה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/12/10
  14. Don Joan Roman Member

אני מסכים במאה אחוז שעד עתה ההתנהלות מבחינה מקצועית היא בלתי מספיקה, אבל זה לא אומר שבינואר זה לא יהיה כך.
    בנוגע לחיזוק בינואר: לא יעזור לך כלום אנחנו צריכים או קשר אחורי או בלם להרכב כי אין לנו מספיק עומק ומספיק לוקסוס לא להחתים שחקן כזה אחריי העזיבה הצפויה של אלבארז.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה רץ השנה לאליפות? אתה יכול להשיג מקום לאירופה? לא, אז למה להשקיע עוד כסף על חיזוק לחצי שנה, ולפי מה שהבנתי אם יגיע בלם זה יהיה האוקראיני הזה שמכבי חיפה החתימה השבוע והוא יגיע בהשאלה, מה אנחנו feeder club של מכבי חיפה?

לא חסרים לנו שחקנים חוץ מעמדת המגן השמאלי שם ריקן צריך לשחק ולא אביתר.

בלמים - קוזוקין, בראשי וטל כחילה.
    מגנים - דסה ותומר ירוחם.
    קשרים דפנסיביים - איינבינדר, מויאל וברק משה.
    קשר 50-50 - שי חדד, סטיבן כהן ועידן טל.
    חלוצים - חן, משעלי, עדן מלכה ועדן נחמני.

ואם שי ניסים כבר חזר לכושר משחק אז גם הוא יכול להיכנס לרוטציה בקישור ההתקפי.