בית"ר ירושלים 10/11: רוני לוי עוזב לסטיוואה בוקרשט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏9/7/10.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה? איפה הוא אימן? מאז נתנה בתחילת העשור הקודם, שם הוא אימן בהצלחה, אני לא זוכר שהוא אימן. כשמאמן לא מאמן בליגה הבכירה עשור ברור שזה מנוון אותו, דברים משתנים וזה על אחריותו לשנות את דפוסי החשיבה שלו, בטח כל עוד הוא מאמן קבוצה קטנה ומתמנה לקבוצה גדולה אבל! אי אפשר לבוא ולהאשים רק אותו. דאריו פרננדס נתן עונה טובה ביוון וכנראה שאולימפיאקוס ופאוק סלוניקי לא סתם רצו אותו השנה ונלחמו עליו עד השניה האחרונה של מועד העברות? אז מה פתאום הוא לא יודע לתת פס? כריסטיאן אלברז, נתן שנתיים מצוינות במכסיקו, שהיא ליגה הרבה יותר חזקה מהליגה פה, ב-10 רמות, אז מה הוא לא יודע להגן פתאום כי הוא בבית"ר? ברוכיאן של אחרי הפציעה עוד לא חזר לכושר אז מה זה גם אשמה של אורי? בן שושן על הפנים כבר שנתיים, אז גם זה האשמה של אורי? נכון הוא בחר שחקנים לא טובים לקבוצה, חלקם לפחות, אם זה ליאור ראובן וסרג' איילי (סטיבן כהן לדעתי זו בחירה טובה!). מי לא טועה בהבאת שחקנים? נמני לא טעה עם דולי ג'ונסון ובאנינג ועוד כמה עגלות? אלישע לוי לא טעה עם הזרים השנה ובשנה שעברה? גוטמן! אלי גוטמן! לא טעה עם רוקי? עם ורוצ'ינה? עם מנטשאשווילי? הנה 3 שחקנים זרים שבשנה וחצי האחרונים מאמן הדאבליסטית! להזכירכם, טעה איתם. אין פה איזה אקסטרה כסף שבית"ר יכלה לזרוק על זרים יותר מוכחים, בטח כשההכנות שלה היו בסימן שאלה כל עוד יצחקי ועידן ורד לא נמכרו, והם נמכרו מאוד באיחור. אי אפשר לבוא ולהאשים את מלמיליאן. אז נכון כל התכנון של העונה היה לקוי אבל ככה גם התנהלה בית"ר, מהיד אל הפה. לדוגמא בשנה הבאה, יכול להיות מאוד שהמצב יתהפך לגמרי, אגייאר יבוא, יהיה כסף, אז מה אורי מלמיליאן לא יידע לבחור שחקנים טובים? לא צריך לקלקל עוד יותר מה ששבור, צריך לתקן. ולתקן זה אומר לזרוק שחקנים מהסגל. לא בהכרח להביא שחקנים בכוח במקומם!

2. alexshw Member

לפי דעתי הוא חובבן וראו את זה לפי התנהלותו בקיץ.
    חוץ מזה פרננדס עושה לו האמא של השכונה כבר מתחילת העונה והוא לא מעיף אותו מהסגל.
    מה זה אומר לשחקנים אחרים?

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שבחירת שחקנים זו גם עניין של מזל. שחקן צריך להתחבר עם הקבוצה, הוא צריך להרגיש בבית במדינה או עיר שבה חי. בכסף של הכדורגל הישראלי כל כך קשה למצוא שחקן איכותי שזה לדעתי פשוט יותר עניין של מזל.

לי אין מידע פנימי, אבל נראה לי שכמה שחקנים ישראלים בכירים מנסים להפטר ממלמיליאן. אני למשל חושב על מישהו כמו עידן טל או אבירם ברוכיאן. אלה לדעתי חבר'ה שמסוגלים ליצור התנגדות בתוך הקבוצה למאמן.

אני מקווה בשביל מלמיליאן שהוא ישרוד בקבוצה כי אני באמת לא חושב שהוא הבעיה האמיתית בקבוצה. אני חוזר ואומר, 3 סמלים של קבוצת האליפות הראשונה עומדים כנראה להזרק ובטח הפעם צריך לעזור לאחד הסמלים האלה. מה גם, מלמיליאן נראה לי מבחוץ ג'נטלמן.

4. Don Joan Roman Member

עידן טל ובטח שלא אבירם בראוכיאן לא מנסים לגרום לפיטוריו של מלמיליאן, אורי יודע מה הן החוליות החלשות ביותר בקבוצה שמשפיעות עליה כ"כ הרבה ורק צריך לחכות שמים יגיעו עד נפש מבחינתו וכנראה שההפסד לפ"ת גרם לזה, אחריי המשחק מול הפועל ת"א בלי שום קשר לתוצאותיו יתחילו להיערף ראשים והראשון יהיה דאריו פרננדס שיעוף ליציע ואפשר לומר שהוא גמר את הסיפור בבית"ר.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד רביעי ישוחררו 4-5 שחקנים מהסגל, יצאה הודעה רשמית של יהמועדון.
    למרות שנראה שפרננדס ואלבארס יהיו הראשונים לקבל בעיטה בתחת ולעוף אני מניח שהחוזה הגדול שלהם יעיף אותם ליציע ואין באפשרות המועדון לשחרר אותם, מי שלדעתי ישוחררו הם סטיבן כהן, איילי, גונזאלס, בן-לולו וראובן, ואם אני מלמיליאן אז הייתי מעיף לספסל/ליציע את ברוכיאן, בן-שושן ועידן טל ועולה רק עם שחקנים צעירים.

יום ראשון בבלומפילד נגד הפועל, שה' ישמור אותנו כי זה הולך להיגמר ב4-5 חתיכות לרשת של הרוש ויש גבול לכמה שהעיניים והלב מוכנים לסבול.

6. Fanatic Member

סטיבן כהן לא אחד השחקנים היותר טובים שלכם עד עכשיו?
    מהמעט שיצא לי לראות הוא דווקא הרשים אותי לטובה, למרות שהוא לא משחק בתפקיד המקורי שלו בכלל.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם מכבי ת"א ידעה לזרוק את טל בנין (חוזה של 600 אלף דולר נ-ט-ו!) ואבי נמני (550 אלף דולר נטו) אז הם בהחלט מסוגלים לזרוק אותם ושלא יספרו לכם סיפורים.

8. alexshw Member

אין להשוות בין המקרים מבחינה כלכלית.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה נראה לך שהם מרוויחים יותר? אל תחיה בסרט. חוץ מזה שההסדר שהושג עם טל בנין הוא הסדר של 10 אלף דולר בכל חודש עד 2013 (מצידו של לוני בלבד ולא מכבי ת"א).

נערך לאחרונה ב: ‏8/11/10
  10. alexshw Member

עזוב כמה מרוויחים. לוני הוציא כמה שהיה צריך ולא צריך.
    לבית"ר אין את הפריווילגיה הזו.
    אומרים תודה שגייסו בכלל תקציב נורמלי לעונה.

11. Don Joan Roman Member

אני מאמין שסטיבן כהן לא ישוחרר.

נערך לאחרונה ב: ‏8/11/10
  12. DavidVilla Member

לדעתי פרננדס בסופו של דבר ישאר בבית'ר וסרגי' איילי ישוחרר.
    אבל מקווה מאוד לראות את איילי נישאר.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שמשחררים שחקנים ישראלים קודם כל צריך לשחרר את הזרים, אלה שבכלל לא מבינים את המשמעות של בית"ר וגם ככה נראים כמו הריצפה. אחריהם אם יש שחקנים ישראלים מאכזבים? לזרוק גם אותם.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

"המועמדים להדחה" - עידן טל, דאריו פרננדס וסרג' איילי. (ספורט5)

איילי 90% בחוץ, ומלמיליאן יחליט את מי לשחרר מבין השניים - פרננדס או טל כשיש אפשרות שגם שניהם ילכו הביתה.
    במקרה של עידן טל אני לא חושב שהוא לא רוצה ולא מתאמץ, רואים שאכפת לו אבל מבחינת יכולת זה כבר לא זה.
    הייתי שולח בנוסף אליהם עוד כמה שחקנים לחפש קבוצה(גונזאלס, ראובן, בן לולו).

מלמיליאן עדיין שוקל את צעדיו בקבוצה, לדעתי הוא יחזיר את המפתחות לכל המאוחר אחרי המשחק בבלומפילד נגד הפועל(פחד אלוהים).

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הוא מתכון להחזיר את המפתחות אחרי הפועל, אז בשביל מה לעשות מהפיכה? תעזוב עכשיו ותן למישהו אחר.

אם אתה עושה מהפיכה זה בשביל שאתה תישאר עד סיום העונה! בלי חארטות ברטות גם אם תקבל 10:0 מהפועל.