בית"ר ירושלים 10/11: רוני לוי עוזב לסטיוואה בוקרשט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏9/7/10.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתוך בית"ר.נט

2. אלי מתחן Member

א. רוב אוהדי בית"ר לא גזענים ומגעילים
    ב. לה פמילייה לא תורם לקבוצה אלא בעידוד וצבע ביציעים, שזה מצויין וגם תפקידו, הבעיה איתו זה שהאנשים שלו מתחילים לחשוב שהוא יותר גדול מהקבוצה.

הלה פמילייה זה לא הבעיה בקהל של בית"ר, אמנם זה ארגון שמאגד תחתיו את האנשים היותר בעיתיים בקהל אבל הם לא המציאו את האלימות. מצד שני, האלימות בטדי היא בכלל לא נוראה, אנשים פה טוענים שזה מה שמרחיק משפחות, אני אומר בוודאות, שלראות אפסים כמו טוטו ובן יוסף על המגרש כל שבוע מרחיק הרבה יותר. אני לא חושב שקללות אי פעם פגעו במישהו, אני הולך למשחקים מגיל קטן ומעולם לא הפכתי לגזען או בנאדם אלים. אנשים מושפעים הרבה יותר מחינוך שהם מקבלים בבית.
    לא הייתי פוחד לרגע אחד קטן לקחת את הילד שלי למשחק בטדי, אפילו לא לרגע.

3. נועם אסולין Member

בדיוק .. זה סתם תירוץ של קורנפיין ..
    היציע המזרחי מלא ילדים והאבות שלהם.
    ומזה "גזענים ומגעילים" בשבילכם ?
    אם אני ימני בדיעותיי שמתנגד לחלוקת הארץ ומתנגד לאוייב שלי זה עושה אותי גיזען ומגעיל ? אלה רוב אוהדי בית"ר..
    אז מה אם שרים על טועמה ומוחמד .. נו ..גם מכבי שרים שירים כאלה והפועל שרים על השואה..

ותסביר לי איך אתה רואה שלה פמיליה רואים את עצמם כיותר גדולים מהקבוצה .

נערך לאחרונה ב: ‏1/9/10
  4. Don Joan Roman Member

זה לא תירוץ של קורנפיין וזו גם לא האמת, האמת נמצאת איפה שהוא באמצע "טדי" זה לא מקום מפחיד, ממש לא אבל זה גם לא מקום מרגש כמו פעם ולא מקום מזמין כמו פעם, הבעיה הגדולה היא שהתקשורת תייגה את "טדי" כאיצטדיון בעייתי עם אוהדים בעייתים ואנשי הפמיליה עוזרים להם להמשיך ולהדביק את הדימויים הללו לבית"ר ולאיצטדיון "טדי"שלא בצדק עם הדרך לא דרך שלהם וחבל מאוד שהם איבדו את הדרך שלהם בתור אוהדים, מאוד חבל.

והפמיליה רואים את עצמם ועוד איך כיותר חשובים מהקבוצה אחרת הם:
    לא היו ממציאים מחאה
    לא נוהגים באלימות פיזית כלפיי אוהדי קבוצות יריבות
    נותנים למועדון שקט תעשייתי
    לא מצהירים בכל פעם שיש מיקרופון קבל עם ועדה שהם לא רוצים ערבים ולא מוסלמים
    היו קשובים לדעות אחרות ולא היו משתמשים כל הזמן במילים "אם היית יודע היית מבין" או "אתה משוחד של קורנפיין" או "מי שלא טוב לו עם הדעה שלי יכול ללכת לשער חמש"
    הכי חשוב: היו מבינים שמחפשים אותם ורוצים להזיק להם ומחליטים שבמקום לעשות פעולות כאלו ואחרות שלא מוסיפות למוניטין שלהם היו מורידים פרופיל ומתעסקים במה שהם טובים בו ואז קורנפיין היה ממשיך לתת להם כסף לתצוגות ולעזור להם ולבית"ר ירושלים

נערך לאחרונה ב: ‏1/9/10
  5. אלי מתחן Member

כל פעולה שלהם, המלחמה נגד קורנפיין היא לא בגלל שהוא לא טוב למועדון, אלא בגלל שהוא יוצא נגדם.

6. Charlton Member

אני מצטער על המגעילים, אבל רוב האוהדים לא גזענים בטדי? אתה אמיתי עם עצמך שאתה אומר את זה?
    אז בעצם רוב האוהדים רוצים לראות ערבי בקבוצה?

לגבי מה שכתבת בפסקה השניה- צודק.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

צ'רלטון אתה עושה הכללות בוטות, יש לא מעט אוהדים שהיה שמחים לראות שחקן ערבי בקבוצה כדי לשבור את מיתוס הקבוצה הגזענית, ויש הרבה שלא נכון אבל אתה מציג את זה כאילו 99% מהקהל של בית"ר לא רוצה שחקן ערבי בקבוצה וכל הקהל הוא גזעני, אלים ופרימיטיבי, הלה-פמיליה מקצין את הגזענות והאלימות שיש בקהל של בית"ר, אחרי משחקים הם רודפים אחרי אוהדים של קבוצות אחרות ומכים אותם, הם אם תרצה "הקומץ" המדובר, הם האוהד בית"ר המכוער, ברגע שיורידו אותם הגזענות או האידיאולוגיה של אוהדי בית"ר לא תיעלם אבל יש הבדל בין הפעולות של האוהד הפשוט לבין הלה-פמיליה שמנסה לקחת את החוק לידיים.

הלה-פמיליה צריך להיות אירגון אוהדים כזה שדואג לאוהדים להסעות למשחקי חוץ ולהיות הקשר שבין האוהדים לקבוצה(ואני מודה שלא מעט פעמים קיבלתי כרטיסים למשחקים דרך הלה-פמיליה אבל זה לפני שעלה להם השתן לראש) הם לא צריכים להפוך את עצמם למעל הקבוצה, מי הם בכלל? לא מעט מהם בכלל לא עשו צבא ולהרבה מהם אין הרבה מושג על העבר של בית"ר ומה היא מייצגת.

---
    ולעניין המקצועי, ההעברה של טוטו תמוז להפועל מתעכבת גם בגלל פערים בין השחקן להפועל(שצצו רק בשעות האחרונות) וגם בגלל פערים בין בית"ר להפועל על גובה דמי ההעברה, אם תמוז אכן יעבור להפועל בית"ר תחתים ככל הנראה את טינגה(29, 1.78) מגן שמאלי ברזילאי ששיחק בעונה שעברה בפאפוס הקפריסאית(יחד עם מישאלוב וקלינגר) ולפני שנתיים שיחק באריס סלוניקי היוונית.
    בעמדת הבלם בבית"ר ינסו לסגור עם מושיקו מישאלוב שלא חתם בסופו של דבר בקנזס סיטי האמריקאית, מישאלוב אמור להיפגש עם ראשי בית"ר ולנסות להגיע לסיכום, בעמדת החלוץ יש 2 מועמדים "מרשימים": משה בן-לולו שנבחן בקבוצה ושיחק באשדוד ועירוני רמה"ש, והשם הנוסף שעלה היום הוא מור גולן שגדל בבני יהודה ושיחק בעבר בהכח ר"ג, הפועל ר"ג וכרגע הוא שחקן של בית"ר-שמשון ת"א, מור גולן זכור אגב לרוב אוהדי בית"ר מהשער שלו לפני 4.5 שנים בטדי כשהדיח את בית"ר של לואיס פרננדס מהגביע בדקה ה-89, אבל שוב כל זה רק אם טוטו עובר להפועל(מה שאתמול היה 90% סגור כבר לא בטוח בגלל הילד זין הזה).

8. נועם אסולין Member

אתה מגזים אחי ..
    אתה צודק שלפעמים האירגון לא מתעסק בעיקר וברור שגם אני הייתי מעדיף שהוא באמת היה יותר רציני מקצועי סטייל למשל השחקן ה12 הסעות כל משחק תפאורות עידוד וכ"ו ..
    אבל עדין אתה לא יכל להגזים, זה שיש מיקרי אלימות פה ושם זה לא עושה אותם לאיזה אירגון טרור כמו שאתה מציג,
    ברוב הקהלים בארץ יש את הגוש האלים שמחפש תבלאגן, למה אין את הגוש באוהדי חיפה שמחפשים את הבלאגן ואת המכות ? באולטראס הפועל אין אלימות ? אולטראס מכבי לא משחקים בשחקן ה12 איך שהם רוצים .?
    התקשורת עשתה את לה פמיליה מה שהיא נקודה, אם לא היו עושים עליהם את הסרט (שהציגו בסרט דברים שכעט יש בכל אירגון בארץ) ומיליון כתבות הדברים לא היו ניראים ככה.
    מיכל דבר אפשר להוציא את הרע במקום לחפש את הטוב וזה מה שעשו להם.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

סופי וחתום בלי חרטות - טוטו בהפועל הסכום שונה ויהיה 350 אלף דולר עם 20% ממכירה עתידית של החלוץ ועוד כמה אחוזים מהכרטיס שלו:

http://www.beitarfc.co.il/he-IL/חדשות-כדורגל/1790/

באתר הרשמי פירסמו את המספרים שלו בבית"ר בכל המסגרות:
    178 משחקים - 136 ליגה, 30 גביע הטוטו, 7 גביע המדינה, 5 אירופה.
    56 שערים - 43 ליגה, 13 גביע הטוטו.

הפועל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/haha.Xxx

ובכסף שייכנס ממכירתו של טוטו תמוז ינסו בקבוצה להביא בלם ומגן שמאלי בעדיפות ראשונה ואם יתאפשר אז גם חלוץ נוסף.
    טינגה המגן השמאלי הברזילאי ששיחק בשנתיים האחרונות בפאפוס ואריס סלוניקי קרוב לסיכום.
    ברונו פרננדש בלם נבחרת גינאה-ביסו ששיחק בשנתיים האחרונות באוניראה אורזיצ'ני הרומנית מועמד ועשוי להגיע.

אבי ריקן חזר לאימונים מלאים ויהיה כשיר למכבי פ"ת, שי חדד וכריסטיאן אלבארס חזרו להתאמן חלקית וגם הם צפוים להיות כשירים למכבי פ"ת.

מחר בשעה 5 אחר-הצהריים יתקיים משחק אימון בטדי נגד הפועל פ"ת.

10. אלי מתחן Member

הנה רק דיברנו, בית"ר חיה מהיד לפה. הרי עם כל הדחיפות שמביאים את הזרים בסוף נזרוק חלק מהם בינואר והרבה כסף יזרק לזבל. לא עדיף לשמור את הכסף בקופה שסופסוף יהיה לבית"ר מרווח נשימה?

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני חושב כמוך אבל אי אפשר להפיל את זה על קורנפיין, לא הוא קובע את הסגל, בצד המקצועי יש מאמן והוא מלמיליאן והוא רוצה הצלחה מיידית, לדעתי היה הרבה יותר קל למלמיליאן מבחינת הקהל אם היה בונה קבוצה על שחקני בית + פרננדס ואלבארס אבל הוא רוצה לעשות את זה בדרך שלו ולנו נותר לראות מה יהיה ולשפוט אותו בסיום העונה.

12. אלי מתחן Member

הוא יכול להגיד לאורי, שמע, אין כסף תתמודד עם מה שיש.
    בית"ר כרגע היא כמו קבצן מעשן, כל כסף שזורקים לה היא משתמשת בו ישר, רק שלבית"ר יגמרו מתישהו הנכסים והיא תתקע בלי כסף ובלי עתיד.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז מלמיליאן יודע כמו כולם שיש 350 אלף דולר בקופה ומבחינתו עם מגן שמאלי ובלם תהיה לו קבוצה טובה ותחרותית אז קורנפיין נותן לו תקציב למצוא שחקני רכש, חסרים בעולם מאמנים שהתפטרו בגלל שלא קיבלו כסף לרכש? גם אם מלמיליאן מאמן טוב או לא טוב זה לא משנה כי במצב הנוכחי של בית"ר עזיבה של מאמן תהיה צעד שאסור שיקרה אז בולעים רוק עד סוף העונה ורואים מה יוצא במבחן התוצאה ועושים חושבים.

אני מצדיק את דרך החשיבה שלך שבית"ר צריכה לחשוב על העתיד אבל בשביל שזה יקרה צריך לעשות כמו שעשו עם אוחנה בזמנו להצהיר על עונה פיננסית בתחתית, לבנות על 6-7 שחקני צעירים מבטיחים בהרכב אבל אז לך תדע כמה אוהדים היו קונים מנוי ואם מלמיליאן היה מסכים להגיע וכו'

14. אלי מתחן Member

ההבדל הוא שאז לא היה לבית"ר נכסים, תחשוב על המצב שלנו עם עוד איזה 2-3 מיליון ש"ח בקופה, זה משאיר הרבה מקום לטעויות, הרבה כסף לקנות שחקנים צעירים, כסף שיכול ללכת לצוות מקצועי למחלקות הנוער.
    במקום זה אנחנו מחתימים (ותחת לחץ) מגן שמאלי ובלם זרים. כל הזמן מדברים על אלי דסה הזה שהוא שחקן מבטיח, ראובן שאני לא שמעתי את השם הזה עד השנה יושב לו על תפקיד המחליף של אלבארז. למה שי חדד לא בתוכניות למרות שהבנתי שהייתה לו עונה מצויינת בר"ג?
    נראה שיש לנו סגל עמוק ועמוס בשחקנים שלא שווים הרבה. לא היה עדיף שלפחות יהיה להם עתיד?
    קורנפיין יכול להגיד לאורי, ואורי ידע את זה עוד לפני שהוא הגיע שכסף זה בעיה. לא סתם כל שחקני הרכש התחילו את הקיץ בהתנדבות.
    הזכרת את העונה של אוחנה, אז אם כבר מדברים, באותה הקבוצה שיחקו 4 שחקנים שהיום הם לפחות בין 15 השחקנים הישראלים הכי טובים (ארביטמן, מליקסון, יצחקי וברוכיאן) וזה גם בגלל ירידה של חלק ביכולת. זה שקורנפיין לא מוכן לסבול כמה עונות יותר חלשות בשביל לבנות לנו עתיד מראה על ניהול לקוי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/9/10
  15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קורנפיין היה צריך בקיץ למנות מאמן, מלמיליאן היה הבחירה האולטימטיבית כי הוא גם אחד עם שם שלאוהדים ולתקשורת יהיה קשה לפטר וגם אחד שיעשה ויתורים על מנת לאמן את בית"ר, מלמיליאן בוחר את השחקנים ולא קורנפיין שנתן לו את כל האמצעים(וגם מלמיליאן אמר זאת) ואורי הציב לעצמו יעדים שהם מקומות 3-5 ומבחינתו הסגל הנוכחי שווה את זה ונותר לו להוכיח את זה על המגרש ולך תדע אם הוא יסיים את העונה עם מקום באירופה או עם איזה גביע(ולך תדע מתי בית"ר שוב תוכל להעמיד תקציב של 30 מיליון ש"ח).

ליאור ראובן(וגם סרג' איילי) זה מחדל של אורי אבל צריך לזכור שאלי דסה רק בן 18 ובשנה שעברה לא ידעת מי זה וגם אלבארס היה תלוי באוויר לא מעט זמן אז החתימו אותו ובסוף השנה הוא יילך.
    שי חדד עד עכשיו היה פצוע ככה שאי אפשר לקבוע שהוא לא בתכניות.

ובינתיים מחלקת הנוער של בית"ר מעלה יותר שחקנים צעירים לקבוצה הבוגרת בטח מהתל-אביביות שעסוקות רק בלקנות ולקנות וגם יותר ממכבי חיפה שמשקיעה 5 מיליון ש"ח בנוער(בעיקר בקניה של שחקנים מקבוצות נוער אחרות) ולדעתי לבית"ר יש את מספר שחקני הבית הגדול ביותר בסגל משאר קבוצות ליגת העל ונגד מכבי שיחקו 6 שחקני בית.