בית"ר ירושלים 10/11: רוני לוי עוזב לסטיוואה בוקרשט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏9/7/10.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בית"ר פתחה עונה, פרננדס חתם ל-3 שנים, שחקני הרכש הוצגו

http://images.one.co.il/Images/Packages/13196/557_372/IMG_1360.Xxx

כשאין בעלים והכסף היחידי שנכנס הוא ממכירות שחקנים, ספונסרים ואפילו תרומה אחת של יהודי דרום-אפריקאי פותחת בית"ר את עונת 2010/2011 כשהיא מציגה את שחקני הרכש החדשים שלה ובדרך לסגור עם טוטו תמוז על חוזה חדש ובכך לסגור את הסגל שע"פ אורי מלמיליאן צריך לרוץ חזק בצמרת, היום הוצגו שחקני הרכש החדשים דאריו פרננדס(שאמר שהלך עם הלב ובחר בבית"ר תוך כדי שהוא מוותר על המון כסף), כריסטיאן אלבארס(שסירב להתייחס למה שקרה עם הפועל ת"א ואמר שגם עם משפחתו הוא לא מדבר על זה), סטיבן כהן, סרג' איילי וליאור ראובן עם התלבושות לעונה הקרובה.
    הנה חלק מין הדברים שנאמרו:

איציק קורנפיין

"יש חשיבות גדולה מבחינתו לצירוף כמה שיותר שחקני בית. בבית"ר של העונה יש 16 שחקני בית. דבר שאין לו אח ורע בקבוצות אחרות וגם בבית"ר של התקופה האחרונה. יש הרבה שחקנים מובילים שהם יוצאי מחלקת הנוער שלנו".
    אנחנו פועלים לתמוך גם בקבוצת הוותיקים של בית"ר. השילוב בין העבר והעתיד הוא מה שמייחד את בית"ר. השקנו גם אתר אינטרנט חדש שאמור למצב את הקשר עם האוהדים ובו תהיה גם חנות וירטואלי. הקשר עם הקהל, ממנו מגיעה ההצלחה של בית"ר, רק יתחזק".
    חברת אלדן תמשיך לאמץ את הקבוצה גם בעונה הקרובה. בעלי החברה שותפים לדרך הקבוצה וזה הרבה מעבר לשותפות עסקית ואני יכול רק לברך על כך. גם אדידס ואגד הולכות איתנו תקופה ארוכה ואני רוצה לנצל את ההדמנות ולהודות להם".
    "לאחר קיץ ארוך ולוט בערפל הצלחנו להביא כמה שחקנים לקבוצה. פרננדס חתם לשלוש שנים בקבוצה וכמוהו גם אלבארס. הצלחנו להחתים גם את סטיבן כהן וליאור ראובן. טוטו תמוז הוא שחקן של בית"ר".

אורי מלמיליאן

"אני מקווה שנוכל להביא שחקן או שניים בעמדות שאנחנו צריכים. לגבי העונה, הציפיות הם תמיד להיות למעלה. ידעתי את זה מהיום שהגעתי לבית וגן. כסף לא בהכרח עושה קבוצה גדולה. מה שקורנפיין עשה עם פרננדס, אלבארס וטוטו תמוז, שאמר לי שהוא רוצה להמשיך, הוא מדהים".
    "ברגע שיהיו לי עוד שני שחקנים לא אפחד להגיד שבית"ר רצה לאליפות. יקח שבועיים שלושה עד שכולם יכנסו לכושר משחק. בית"ר תהיה חזקה גם בלי שחקני רכש נוספים. אני לא מפחד. מי שלא פוחד מכישלון הוא שמצליח, ואני לא פוחד מכישלון".

אבירם ברוכיאן

"התראיינתי בכמה מקומות ואמרתי כבר שאני לא בורח לזה. אני מודע לכך שהעניינים תלויים בי קצת יותר מבשנה שעברה למרות שיש לנו שחקנים מצויינים בקבוצה. השנה הזו אני מקווה שאהיה בריא במאת האחוזים ואם זה יקרה אני אהיה טוב ובית"ר תהיה טובה, ואתה זה אני יכול להבטיח. העובדה שאני תחת קרוב משפחה זה מחייב אותי להקרין מקצוענות. אני רוצה להצליח ולא משנה מי על הקווים, אני נותן את כולי למען ההצלחה של בית"ר".

2. Raulito Madridista

בסופו של דבר המצב של בית"ר ירושלים נראה הרבה יותר טוב לעומת התחזיות בקיץ. למלמיליאן יש הרכב לא רע למרות בעיות פה ושם ולא הייתי פוסל את בית"ר בכל הנוגע למקום הרביעי. תיהיה קבוצה בית"רית שתירק דם על המגרש לא כמו השחקנים המפונקים בשנתיים האחרונות. מה שכן, בית"ר תצטרך את התמיכה של הקהל, שיוכל להפוך את משחקי החוץ של הקבוצות היריבות בטדי לאירוע לא נעים בכלל, בניגוד לשנה שעברה למשל אז גם חיפה, גם מכבי ת"א וגם הפועל ת"א ניצחו שם ובית"ר הייתה כישלון עצום מול הגדולות.
    לדעתי המהלך המרכזי של בית"ר בקיץ הוא אי-הוויתור על דאריו פרננדז שישדרג משמעותית את הקישור. בשנה שעברה לבית"ר הייתה בעייה באמצע. דאריו אחד השחקנים הטובים ביותר בארץ בעמדתו, הוא מסוגל בקלות לעבור שלושה שחקנים ולדחוף את הקבוצה קדימה. הוא נכס עצום לבית"ר גם מבחינת האופי וההתנהגות, מדהים איך הוא כל-כך התחבר למועדון ולאוהדים תוך שנה אחת בלבד שהוא שיחק בשורותיה, הוא הראה הרבה יותר רצון להישאר מאלברז למשל למרות שגם הצ'יליאני נשאר ו-ויתר על כספים. דאריו לא ויתר רק על כסף אלא גם על אתגר מקצועי מעניין יותר. כל קבוצה הייתה רוצה שחקן כמוהו.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בסופו של דבר יש בבית"ר ירושלים אחלה קבוהצ, שיכולה להשיג גם יותר מסתם מקום 3. הרוש, גרשון (עדיין, בלם סביר פלוס לליגה), אלברס (שחקן של אליפות), עידן טל, ברוכיאן, פרננדס (עוד שחקן של אליפות), סטיבן כהן, בן שושן, תמוז, עזריאל... אחלה שחקנים בקנה מידה ישראלי, שחקנים שיכולים וצריכים להוביל את בית"ר גבוה מאוד.
    יש שחקנים, יש תקציב גבוה, אין סיבה שלא.

נערך לאחרונה ב: ‏18/8/10
  4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לנו עומק איכותי בסגל כמו לתל-אביביות ומכבי חיפה ולאורך עונה שלמה זה ישפיע ויקשה עלינו לסיים במקום שהוא יותר ממקום רביעי שיהיה בסדר גמור שמסתכלים על הקיץ הזה ומה היה לפני חודש שיצאנו למחנה אימונים עם סגל של מקומות 5-7 במקרה הטוב.
    יש בעיה בעמדת הבלם עם בן-יוסף, בעמדת המגן השמאלי אין לנו אף אחד טבעי ואלבארס ישחק שם כברירת מחדל מה שהופך את ליאור ראובן הבינוני למגן הימני הראשון, אם משהו יפיל אותנו זה ההגנה, בקישור ובהתקפה זה כבר נראה יותר טוב.

ולא הגיע הזמן לשנות את כותרת הדיון? כל העניינים הכספיים סודרו, העתיד לא ברור רק מבחינה מקצועית.

5. FelaKaT Member

ומאיפה תביא כסף לעונה הבאה?

ראובן לא יהיה מגן ראשון-זה יהיה ריקן (או מגן אחר שיבוא, יש גם את שי חדד) בשמאל ואלברז בימין.

"עוד 2 שחקנים ואנחנו מתמודדים על האליפות". אחלה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההתחייבויות הכספיות צומצמו והתקציב יורד מעונה לעונה, אם שרדנו את שני הקיצים האחרונים אז גם את הקיץ הקרוב נשרוד כאשר ייכנסו לקופה 2 מיליון ש"ח מעמותת האוהדים ואני בטוח שקורנפיין וברקת יעשו את מירב המאמצים להקים קבוצת ניהול או למצוא בעלים חדש לקבוצה.

מלמיליאן לא בונה על ריקן כמגן פותח ובשבת הוא יפתח עם ראובן בימין ואלבארס בשמאל, שי חדד פצוע וחוצמזה בונים עליו יותר כקשר.

7. FelaKaT Member

איך אתה יודע שהוא לא בונה עליו? בינתיים הוא היה פצוע. קשה לי לראות אותו סומך על ראובן (שחקן חלש) בימין ושם את אלברז בשמאל ולא פותח עם ריקן.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי חדד שיחק שנתיים בהפועל ר"ג כקשר ומלמיליאן עדיין לא הזכיר אותו כאחד המגנים בסגל ואמר שיש לו רק מגן שמאלי אחד שגם הוא לא טבעי בתפקיד וזה ריקן ולכן הוא ישחק שם עם אלבארס כאשר ראובן בימין, גם אני מעדיף את מה שאתה הצעת אבל לדעת מלמיליאן עם ראובן ואלבארס בצדדים יהיו לנו אגפים מאוזנים יותר, נראה איך זה יהיה בשבת בנתניה, מקס' אם לא יילך טוב תמיד אפשר לשנות...

9. Charlton Member

10. Don Joan Roman Member

אי אפשר לדעת אם ריקן ישחק כמגן שמאלי או אלבארז, באשדוד אלבארז היה לא רע כמגן שמאלי אבל הרבה פחות טוב מאיך שהוא משחק כמגן ימני ואני בטוח שאורי שם לב לזה ואני גם מקווה שאלבארז ישחק בימין וריקן בשמאל.

בנוגע לכסף: יש זמן עד העונה הבאה ואני בטוח שאיציק יבנה לנו קבוצה טובה ויציבה גם בעונה הבאה, כמו שעשה בשתיי העונות האחרונות שהיו הרבה יותר קשות ממה שאמורה להיות העונה הבאה מכל הבחינות.

נ.ב אם העמותה תצליח להכניס את עצמה למועדון עד ינואר אז היא תממן הבאת מגן שמאלי/בלם לקבוצה, כרגע העמותה מתקדמת יפה ואני מאמין שבעוד שבועיים-שלושה היא תזרים את הכסף למועדון(וכמה כיף להיות חלק מזה ולהגיד בגאווה שאני אחד מאלו שעזרו לבית"ר להביא שחקן אם וכאשר, חלום שמתגשם).

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרו בעמותה שאם מצטרפים מקבלים הנחה בחנות הוירטואלית באתר המועדון, הכל טוב ויפה רק שנכנסתי לאתר והחנות עדיין לא החלה לפעול ואני רוצה לקנות את החולצה השחורה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx וחיזוק נוסף לעמותה אחרי שאביגדור ליברמן שר החוץ, סטאס מסז'ניקוב שר התיירות וגם השר לשעבר דן מרידור שהצטרפו לשורה ארוכה של "ידוענים" אוהדי בית"ר(אהוד אולמרט, אייל גולן, שלישיית מה-קשור, ניוטון מעספור, ירון אילן, אבי ריבקינד, שולה זקן ועוד) שהם חלק מעמותת האוהדים.

לאלו מאיתנו שמתכננים לנסוע בשבת לראות את בית"ר בנתניה כרטיס יעלה 110 ש"ח כרטיס בשביל התענוג לשבת באיצטדיון המפואר שנקרא 'הקופסא' או בשם הפחות עממי 'איצטדיון שר-טוב', בבית"ר נט בדקו כמה הייתם צריכים לשלם אם הייתם רוצים לצפות במשחק באיצטדיונים "קצת" יותר מפוארים בליגות "קצת" יותר בכירות:

אבל מה זה לעומת הלוזון-ליג והקופסא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/10
  12. Don Joan Roman Member

החנות הוירטואלית אמורה להיפתח בחודש הקרוב ואז תוכל לקנות מה שאתה רוצה, גם אני מחכה לזה בקוצר רוח, ברגע שזה מגיע מוזמנת החולצה הלבנה עם מספר 23 ועליה הכיתוב "Dario Fernandes" וחולצה מספר 7 עליה רשום "amit Ben Shushan" (או איך שלא כותבים את השם שלו), חולצה זוהרת כבר יש עם המספר האגדי והכיתוב האגדי(למרות שבחיים אני לא אלבש אותה למשחקים), ובעונה הבאה רוב הסיכויים שגם ניפטר מהעמלה של בימות.

13. קובי ברייאנט Member

סגל טוב יש לביתר.טוב שדריו פרננדז ואלבראס חתמו בקבוצה הם ישדרגו אותנו ונוכל לסיים מקומות4-3 אם הכל יסתדר.אבל המקום הראלי שלנו זה מקום 5 כמו שנה שעברה!

14. eran levy Member

ההשוואות האלו לא במקום.
    זה לא משנה כמה גובה אינטר או בולטון. יש תנאים אחרים לכל קבוצה, יש מסורת ויש רמת אצטדיונים. בסן סירו יכולים להיכנס 80 אלף איש, בנתניה 6500. בניוקאסל מוכרים הרבה יותר מנויים מאשר בנתניה, וזו הכנסה שאין לזלזל בה. והכי חשוב - למרות שהקופסה אצטדיון דוחה לפחות יושבים לאורך המגרש ולא מאחורי השערים. אם כבר עושים השוואות צריך גם להשוות את איכות הצפיה ולא להשוות בין תפוחים ואגוזים. כמובן שבכל העולם כרטיסים מאחורי השער זולים יותר, כי לא רואים שם טוב. תשוו בין מחירים למושבים שבאותו מיקום פחות או יותר. גם במשחקי הרטה אפשר למצוא כרטיסים ב-75 ש"ח, ואז יושבים לא רק מאחורי השער אלא גם למעלה, ממקום שקשה אפילו לזהות את השחקנים. מי שנהנה לשבת במקום כזה שיבושם לו, אבל מי שירצה לשבת במשחק של הרטה באמצע למעלה ישלם 125 ש"ח. לכל משחק. ומול באיירן המחירים תמיד מוכפלים כי זו באיירן.
    מה שמוזר הוא שלמרות שבית"ר מוכרת מעט מנויים עדיין בונים על הכנסות ממנה כאילו היא היתה באיירן בכבודה ובעצמה. בעונה שעברה הייתי בוינטר. הגיעו אולי 2000 צופים, אולי אלף של בית"ר, ועל אלף איש ניסתה הפועל ר"ג לעשות קופה ומכרה כרטיסים ב-80 ש"ח. אז או שהקבוצות האחרות לא מעודכנות או שכולם תאבי בצע שמחפשים כסף קל ולא חושבים דקה אחת קדימה.

15. Don Joan Roman Member

כולם תאווי בצע זה לא חדש.
    ואל תשווה בחיים משחק באמצע העונה של בית"ר מול הפועל רמת גן למשחק פתיחת עונה של בית"ר מול מכבי נתניה, אם המחירים היו סבירים המגרש בנתניה היה מפוצץ באוהדי בית"ר, בגלל שהמחיר הואג בוהה מאוד לדעתי יהיו במקום 2500 כ2000 בית"רים.

אנחנו אף פעם לא קונים מנויים אבל בכרטיסים אנחנו מוכרים הכי הרבה (לוציא את השנה האחרונה שאסור לקחת אותם כמדגם כלל).