אורי מלמיליאן הוצג כמאמן בית"ר: "מי שמפחד לא יכול להיות מאמן" http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg936337.Xxx מלמיליאן: "הגעתי לפני שבוע לבית וגן והתרגשתי וגם היום, אני מתרגש. שיחזרתי את כל מה שעברתי בבית"ר בשבוע. לא נרדמתי בסופ"ש. לא הייתי כאן 21 שנים. כהייתי שחקן ומאמן על המגרש. אני עושה את התפקיד על הקווים. הגיעו איתי מאמן כושר ועוזר מאמן. אני מאמין שנעשה שנה טובה". "תרגישו את השינוי עם מאמן שנותן לשחקנים לשחק. מי שפוחד מכישלון לא יכול לאמן. בעוד חודשיים יכול להיות סגל אחר. יש שלד טוב ואני יודע שאפשר לפתוח את העונה עם שחקנים ששייכים לבית"ר היום. בלי בנאדו, גרשון, בן יוסף, אולי ורד, יצחקי הלך, אולי גם תמוז. כשהייתי שחקן, הייתי משחק גם עם כאלה שלא ידעו איך קוראים להם ואחר כך ידעו". "בואו ניקח את הדבר הכי שחור בכדורגל. יכול להיות כישלון. נו, אז יש כישלון. אנחנו פוחדים מזה? שחקן שבועט פנדל בגמר גביע יכול להחמיץ. אני אתחיל בבית"ר ירושלים, אם יהיה לא טוב, יצעקו להתפטר, זה חלק מהכדורגל. אתם לוקחים את זה לכיוון שמעבר למקצוע הכדורגל". "אני לא פוחד מכדורגל. אני לוקח את הדבר הכי קשה שיכול להיות, שאני אבוא ולא אצליח. יש לי הרבה ביקורת עצמית. בתחילת השנה, באשקלון אמרנו שהמטרה שלנו היא לעלות ליגה. עד מחזור עשירי, עשינו אולי ניצחון אחד, ידעתי שנכשלנו. שמתי את המפתחות ואמרתי נכשלתי. לא נתנו לי ללכת, נשארתי, החלפנו שחקנים ובסוף הצלחנו". על הציפיות לעונה הבאה וגל העזיבה של שחקנים בקבוצה: "בית"ר היום לא יודעת איזה סגל יהיה לה. יש לה 10-11 שחקנים שאנחנו יודעים שיש לנו היום. אני מאמין שתוך חודש-חודשיים נוכל להביא 3-4 שחקנים. הלוואי ויהיה לי חומר שחקנים שאגיד שאני רץ לאליפות. זה לא יהיה, אבל תהיה קבוצה שלא תבייש את בית"ר ירושלים. מי שיגיד עכשיו מה המטרות של בית"ר, ישקר לך". "כשאיציק קרא לי, הוא אמר לי בדיוק מי הולך לעזוב. אני חושב שבקבוצת כדורגל תמיד יש תחלופה. אוי ואבוי למאמן שיגיד שהוא לא יכול להחליף שחקן כזה או אחר. אני מאמין שאם הוא היה יכול, איציק היה משאיר את השחקנים האלה. אם הם יילכו, נשתדל להביא אחרים ואם לא, נסתדר עם מה שיש. נעשה הכל כדי שבית"ר ירושלים תתקיים בליגת העל ושהיא תישאר ותהיה קבוצה טובה". "באתי עכשיו כי יש בי משהו שאנשים לא מכירים. אני אוהב אתגרים. בבית"ר יש דבר אחד שאין בשום קבוצה אחרת, וזה הקהל. זה לא בשביל ללקק לו כי אני גדלתי מגיל 12 עם הקהל הזה ואני מכיר אותו. היום יש 7-8 שחקנים שמשתייכים לאולימפית, לבוגרת, יודע מה הם יכולים לתת לנו. אם יהיה סגל של מקומות 1-5, אגיד שאלה הציפיות. אני לא מפחד, אני אוהב ציפיות גבוהות ושבכל משחק הקבוצה שלי תהיה הכי טובה. אני לא חושש, בא לשחק כדורגל ואז אין מה לפחד. אני יודע מה יש היום בבית"ר ירושלים". "היום תראה את הסגל, הוא בית"רי לכל דבר. תיקח את הרוש, קוזוקין, מויאל, בן שושן, שי חדד, אלה שחקנים לגיטימיים שיש להם מקום בכל קבוצה בליגה. הכל תלוי כמה הקהל יילך עם הקבוצה. אותו שלד של 7-8 שחקנים יוכל לרוץ לאליפות בעוד שנתיים-שלוש. השאלה כמה סבלנות תהיה לקהל". על ברוכיאן: "הוא שמח שבאתי, אבל יודע שיהיה לו יותר קשה. אבירם לא צריך מאמן שיעשה אותו שחקן, הוא עשה את עצמו בזכות עצמו. עושים לו עוול, כי לכל שחקן יש את הדברים שלו. צריך לאחל לו שיחלים מהפציעה. אבירם ייתן מה שיש לו ויצעיד את בית"ר קדימה. יחד איתו ועם הצעירים אפשר לעשות דברים מאוד טובים בבית"ר." --- קורנפיין: על אמסלם: "דוד אמסלם הוא איש בית"ר, אני עוד צריך להיפגש איתו ואחרי שנסכם דברים בינינו נוכל להגיד מה יהיה תפקידו בבית"ר". על עסקת יצחקי: "היתה לי מטרה אחת בלבד, עסקית וזו למקסם את מחיר המכירה של יצחקי. אני מצר אם מישהו נפגע מההתנהלות, אבל מדובר פה בביזנס. התנאים היו ידועים כבר חודש וחצי. מי שרצה יותר לסגור את העסקה סגר אותה בסופו של דבר. אני לא אנצל את הבמה הזו לשום דבר אחר, אין לי שום עניין בכך. אני לא לוקח שום דבר באופן אישי, אני בטוח שגם בהפועל ת"א אחרי שהכעס ישכך יסתכלו על הדברים בצורה ריאלית. אם הם ירצו את תמוז, יהיה להם עם מי לדבר ואם לא, אז לא". --- הקבוצה תתחיל את האימונים ב-29 ביוני, מחנה האימונים של הקבוצה יתקיים בברלין שאליו בית"ר תיסע ב-11 ביולי ותחזור כעבור 9 ימים.
האימונים יפתחו ב30 ליוני ולא ב29 כפי שפורסם בתחילה. בכל מקרה מי ששמע היום את מסיבת העיתונאים אני חושב שלא יכל שלא להתרגש, אחריי 21 שנה האיש ששם את בית"ר על מפת הכדורגל הישראלי חוזר אליה וכדי להחזיר לה את מהש אבד לה בתקופת גאידמק, נאחל לו כמובן רק בהצלחה.
המינוי של אורי מלמיליאן למשרת האימון מקשה עליי מאוד. מצד אחד, מדובר בקבוצה השנואה עליי מכולן, זו שאני מאחל לה את הרע מכל. מצד שני, מדובר באישיות שאני אוהב מאוד, שכמאמן הוכיח את עצמו בין היתר גם במכבי נתניה. מסקרן מאוד לראות איך הקהל יגיב במידה הקבוצה לא תצליח, כי לא מדובר בעוד שחקן שנחשב סמל בעבר, אלא באיש שהוא בעצם ביתר ירושלים. זה הוא שהביא אותה להישגיה הראשונים וזה הוא שהביא אותה לתודעה הארצית. http://www.kufsa.co.il/pictures/year/history/99-x%20(17).Xxx זה לא אתה, זה הם. מלך!
השמועה החמה החדשה שעלתה היום על הפרק היא שמלמיליאן סגר עם יחיאל צגאי וכאשר בית"ר תוכל מבחינה כלכלית לצרף שחקנים חדשים אחרי שתסדיר תקציב צגאי יהיה הרכש הראשון, מה הצעד הבא, קובי חסן וחיים פונטרומולי? במסגרת קבוצת הניהול שקורנפיין מנסה להקים שתכלול בתוכה את מומי דהאן בעלי חברת אלדן מי שעשוי להצטרף יהיה שמואל שניצר שהיה ב-3 שנים האחרונים יו"ר בית"ר-שמשון ת"א.
אלבארס יחתום היום או מחר בהפועל ת"א, אנחנו נחסוך את המשכורת שלו ואמורים לקבל גם דמי שיחרור. השחקנים הבאים שאמורים להימכר הם בן-יוסף, תמוז ופרננדס(שאמר אגב שלא יעזוב להפועל ת"א בגלל אוהדי בית"ר). חבל בשביל אלבארס שהוא עוזב לקבוצה הבכיינית ההיא מתל-אביב עם החולצה האדומה והפטיש והמגל(*סמיילי מקיא*). אני חושב שאלבארס יכל למצוא קבוצה אחרת שהיא לא הבועל ת"א, מרגע החתימה אני רק מקווה שיפצע כמה שיותר ויחווה אכזבות מקצועיות בלתי פוסקות.
איזה שנאה יש בין בית"ר לנתניה? לא מבין למה אתה שונא את בית"ר כל-כך. אני מאוד שמח על המינוי של מלמיליאן , במעט כסף שיש לנו הוא המאמן הטוב ביותר שיכלנו למצוא כי עזורי היה גרוע בבאר-שבע ואמסלם לא הרשים אותי במיוחד שקיבל השנה הזדמנות , אני חושב שהחיבור של מלמיליאן עם הקהל ושחקני הבית יכול להיות מעניין מאוד , רק לא אהבתי שהוא מנסה להביא מבחוץ שחקנים שנכשלו בקבוצות אחרות.
1. הוא שונא אותנו סתם כי "החלפנו" אותם בתור קבוצה גדולה( אל תשכח שפעם לפניי 50 שנה הם נחשבו אימפריה) וכי הורדנו אותם ליגה בעונת 2002/2003, והשפלנו אותם גם כשהם התחילו "לחזור לימים הגדולים" עם דניאל יאמר וכל מיני שטיקים שלו, זכותו. 2. אורי מנסה לבנות פה סגל רחב ובגלל שאין כסף צריכים להביא שחקנים מהרמות הפחות טובות, אין מה לעשות, צריך לסמוך עליו.
מאוד מעניין אבל כמו כל תכנית כזו זה לא ייצא לפועל, תרבות הספורט כאן היא לא כמו בגרמניה למשל שם העניין של אוהדים שמעורבים הרבה יותר חזק, אם זה אכן יקרה זה יהיה תעודת כבוד לאוהדי בית"ר. מה דעתכם?
הלוואי שכבר הרעיון של קבוצת אוהדים ייצא לפועל בליגה הראשונה. אני כל פעם שומע את התגובות הספקניות האלה, אנחנו לא כמו גרמניה וכל זה ולא מבין למה הספקנות? הרי זה תלוי בכל אוהד ואוהד, במקום להיות ספקנים שימו את הכסף ותימנעו מכל החששות האלה מדי קיץ. שתי עובדות שחשוב לדעת: 1) בגרמניה כל הקבוצות נמצאות לפחות 51% בבעלות האוהדים. זאת הליגה הכי רווחית בעולם עם ממוצע הקהל הכי גבוה, ולא סתם. 2) כל קבוצות האוהדים בארץ (אוסישקין, קטמון, קביליו יפו והפועל באר שבע כדורסל) עלו ליגה השנה ומצליחות יפה מאוד.
גם אני מייחל לזה ויכול להיות שאני(יחד עם המשפחה) ישקול לשים את הכסף אם העניין יהיה רציני, אבל זה בשיטת סמוך על סמוך, אם אני אופטימי אז אני מצליח למצוא אולי 100 אוהדים שישקיעו את הכסף הזה, 2,000 אוהדים ביחס לכל האוהדים של בית"ר בארץ זה מעט אבל עכשיו תחשיב רק את האוהדים הרציניים שממש אכפת להם ואת אלו שיש להם את האמצעים, זה לא פשוט להקים דבר כזה. בקשר לעובדות שציינת: 1. אנחנו לא גרמניה, מביך רק לנסות להשוות אותם אלינו מבחינת הכל. 2. קטמון, יפו, אוסישקין וב"ש הם סיפור הצלחה והכל טוב ויפה אבל אתה שוכח פרט אחד קטן, הם הוקמו בליגה הנמוכה ביותר, בית"ר כרגע נמצאת בליגה הבכירה עם המון התחייבויות, זה לא לשים מיליון-מיליון וחצי ש"ח והכל טוב ויפה, בשביל להצליח כאן(לרוץ לאליפות) אתה צריך מינ' תקציב של 35 מיליון ש"ח.
קבוצת אוהדים לא חייבת שכל התקציב שלה יגיע מאוהדים. בדיוק כמו שיש ספונסרים והכנסות נוספות מעבר להשקעת בעלים בבעלות פרטית. קבוצת כדורגל ממוצעת בליגת העל מכניסה בערך 8 מיליון (טוטו, טלויזיה, כרטיסים/מנויים וכו') ואני בטוח שבית"ר לדוגמא מכניסה הרבה יותר.
אני לא יודע למה אורי מלמיליאן רוצה שחקנים כמו רביד גזל ומושיקו מישאלוב... עדיף כבר לתת הזדמנות לשחקנים הצעירים. מעבר לגילם, רביד גזל הוא לא יותר משחקן אפור ומישאלוב לא יותר משחקן מלחמה. אולי אלו באמת השחקנים שבית"ר צריכה, אבל לפי דעתי צריך לתת את המפתחות לצעירים כי אלה באמת השחקנים שאכפת להם מהסמל ומהמועדון ולא מהכסף. מה שגם, הצעירים של בית"ר די מבטיחים, בעוד שגזל ומישאלוב ממש לא...
איתן טיבי חתם בשרלרואה הבלגית http://img.mako.co.il/2009/12/15/gg887619.Xxx בית"ר ממשיכה בגל העזיבות ואיתן טיבי הוא השחקן השישי שנאלץ לעזוב את הקבוצה בקיץ זה. הבלם-מגן התחיל את הקריירה במכבי נתניה, לפני 4 שנים ואחרי עונה אחת בבוגרים של נתניה הוא נקנה ע"י בית"ר, בעונה הראשונה הוא שיחק רק ב-2 משחקי ליגה ועבר לאחר מכן 2 עונות בהשאלה, הראשונה בהפועל רעננה והשניה בהכח עמידר ר"ג, בעונה האחרונה הוא חזר לבית"ר ושיחק 21 משחקי ליגה שברובם לא הרשים, סכום ההעברה צפוי להיות בין 70 ל-100 אלף יורו. ----- כמו שאני לא מבין מה יש לטיבי לחפש בבלגיה ככה אני לא הבנתי מה היה לו לחפש בבית"ר, דודו דהאן שהביא אותו בזמנו לבית"ר והשאיל אותו להכח-עמידר בטח הכין דיסק ממש טוב, בכל מקרה טיבי לא הוכיח את עצמו השנה, לזכותו יאמר שהוא שיחק כמעט את כל המשחקים כמגן ימני והוא הרי בכלל בלם אבל לפעמים ראו ממנו סוג של אדישות כאילו הוא לא מבין בכלל מה הוא עושה על המגרש, שיהיה לו רק בהצלחה.
עומק בסגל, אין לנו מלבד קובי מויאל אף קשר אחורי עם נוכחות איבינדר וברק משה הם מוכשרים וטכניים, הם יותץר קשרי 50/50 מאשר קשרים אחוריים ומישאלוב יבוא בגלל שכנראה בן יוסף ובנאדו יעזבו כך שנישאר עם גרשון, קוז'וקין ומישאלוב. ושיהיה לטיבי בהצלחה, אחלה בחור, מגיע לו.
איתן טיבי הוא בזבוז במובן מסוים, כמו שמואל קוזוקין. שניהם יכולים להתברר כבלמים גדולים וכבר בעונה הקרובה לעשות התקדמות ענקית, אך עד כה שניהם לא שיחקו בעמדה הטבעית שלהם ובעצם סתם דרכו במקום. איתן טיבי החליט לשים לזה סוף ואני מקווה מאוד שאם שמואל קוזוקין לא יקבל דקות כבלם, גם הוא ישים לזה סוף ויעזוב למקום שבו יכירו בו כבלם.