בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏4/7/09.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לנו שוער טוב(הרוש) וחלוץ טוב(יצחקי) וכל השאר מאוד בינוניים בכושרם הנוכחי, חלק בינוניים פלוס והשאר בינוניים מינוס ויש כמה גרועים.
    גרשון ובנאדו זה צמד הבלמים הטוב ביותר שלנו, שניהם לא גרועים אבל רואים שהם מעבר לשיא, אין לנו בלם כמו דה-סילבה, טישיירה וראלדס.
    ריקן רע מאוד בחלק ההגנתי אבל עדיין הוא צריך לפתוח כמגן שמאלי, למה? כי התחליף שלו דנין רע גם בהגנה וגם בהתקפה ואם ממילא יחגגו לנו על האגף השמאלי עדיף שריקן שמסוגל לעשות משהו חיובי בחלק ההתקפי יפתח.
    לצד עידן טל זה הזמן של דן איינבינדר לקבל את הצ'אנס בהרכב בטח שדה-לה האסה, מויאל, ורד וקוז'וקין שהם האופציות לקישור האחורי לא יכולים לשחק, אני בטוח שדן יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר והוא לבטח עדיף על ואסקס העלוב וטיבי.
    בקישור האופציות ההתקפיות היחידות הם בן-שושן, עזריאל וג'וניור ויסה וכולם צריכים לפתוח כאשר יצחקי בחוד.
    את תמוז אין צורך אפילו להעלות מהספסל, לא צריכים את הטיפש המזיק הזה.
    ההרכב שלי הוא כמו שכתבתי בהודעה הראשונה של העמוד, מקווה מאוד שנעמוד בכבוד ונצליח לעשות משהו.

2. Fabio Junior Member

בסופו של דבר, השחקנים היו בדאון תחת שום ואמסלם החדיר בהם מחויבות.
    העובדה שבית"ר בצמרת הליגה ממש לא מפתיעה אותי, משום שלביתר, גם העונה, יש את אחד הסגלים היותר מוכשרים בליגה.מלבד הרוש המצוין שהתגלה העונה, בבית"ר משחקים גרשון ובנאדו, בלמים מעולים מעבר לשיא אך מותאמים טוב, בן יוסף שמתאים להרכבה של רוב הקבוצות בליגה שלנו, עידן טל- קשר מעבר לשיא אך טוב יחסית לליגה שלנו, בן שושן- שעד לפני כמה עונות הכי הלהיט של הליגה ונבחרת ישראל, ורד המעולה, ויסה שהיה מעולה בפ"ת, תמוז, ויצחקי וברוכיאן שברמה האישית כמה רמות מעל הליגה שלנו.
    בסופו של דבר, על אף שכרגע אין לבית"ר בעלים אמיתי באופק, קשה לי לראות את בית"ר ללא בעלים עמיד, בטח שעידן האוליגרכים עדיין באופנה.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגיל הדיבורים על יצחקי ממשיכים בכל מקום אפשרי, ומכבי חיפה ושתי התל-אביביות הם הדולקות העיקריות אחריו.
    היום פורסם שאם לא תהיה ברירה ויצחקי יצטרך לעזוב לקבוצה בארץ אז בית"ר תיתן עדיפות למכבי חיפה בגלל היחסים הטובים בין 2 ההנהלות ולעומת זאת יצחקי לפי "מקורבים" מעדיף את הפועל ת"א בעיקר בגלל החברים הטובים - ורמוט ושכטר.

איך אמר ההוא: "לעבור מבית"ר להפועל ת"א זה מביך!".

4. Don Joan Roman Member

אני לא מאמין לפרסומים האלה ונמאס מהם גם, מי שרוצה לעבור מוזמן לעבור, גם אם קוראים לו ברק יצחקי, רק שיפסיקו לבלבל לנו בביצים כל הכתבי שקל ורבע האלה.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

* גם אם נסיים את העונה במקום השלישי או הרביעי(במידה והפועל ת"א זוכה בגביע) רוב הסיכויים שבעונה הבאה אנחנו לא נקבל אישור לשחק בגביע אופ"א בגלל אי-הודאות הכלכלית סביב הקבוצה, זה כמובן מוסיף לחוסר העניין שיש בבית"ר לאחר ההדחה מהגביע.
    * אם ימצא פיתרון לתעודת הפרו דוד אמסלם יהיה מאמן בית"ר לעונה הבאה, אם לא אמסלם יחזור לתפקיד העוזר לצד גיא עזורי או אלי אוחנה(אם יגיעו איתו להסדר על השכר).
    * פנאתינייקוס מעוניינת באבירם ברוכיאן וברק יצחקי שמקושר למספר קבוצות בליגה הבלגית כמו אנדרלכט וקלאב ברוז'.

6. Number 8 Member

אם כך, מה שנשאר לבית"ר להיאבק עליו זה המיקום אבל לא בגלל אירופה אלא בגלל המענקים.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין אותי כמה מהידיעות האלה באמת נכונות,באמת שיצחקי וברוכיאן כבר קושרו לכל חור ולא חור באירופה והם עדיין פה,אני מאמין שאם היו להם הצעות נורמאליות ואמיתיות הם היו כבר במקומות אחרים למרות כל האהבה שלהם למועדון.

8. Don Joan Roman Member

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.76903.html

אני מקווה מאוד שהכתבה הזאת נכונה ושברק יזרוק עליהם גם בקבוקי מים אם צריך, כבר שנה אני מחכה שמישהו יתפוצץ על כל הפרימדונות שמשחקות אצלנו כמו טיבי, דנין, תמוז, ויסה, ואסקס בנאדו ותומר בן יוסף שחושבים שהם משחקים אצל הפועל מחנה יהודה ושהם יכולים לוותר לעצמם ולאכול לנו את הלב כי "הם עייפים", אז נכון שברק השנה עשה סבוטאז' לשום (אבל מאז שהשמן עזב כל משחק ברק נותן מלחמה על כר הדשא) ושגם לו יש אשמה אבל כ"כ חיכתי שמישהו התפוצץ וטוב מאוד שזה דווקא ברק יצחקי ואני מקווה שכבר מחר ברק ייכנס לחדר ההלבשה ירביץ בחבורת אידיוטים האלה מה זה בית"ר כי הוא יודע מ צויין מה זה בית"ר ושבמשחק הבא נראה שוב מלחמה ונחישות כי אם הם לא יקשיבו להתרעות של ברק, הם יצטרכו להקשיב להתרעות של המשטרה כי יש גבול לכל תעלול, העפנו בשבילם את שום, באמסלם אנחנו לא ניגע.

9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אותי אישית מפתיע מאוד שזה בא מהכיוון של ברק, שבחלק לא קטן של העונה עשה טובה שהוא משחק והראש שלו היה באירופה. לפני שהוא מחנך את דור העתיד, שיעשה בדק בית אצלו.

10. Don Joan Roman Member

הוא עשה והוא נותן את הנשמה, זה שלא הולך לו זה משהו אחר, אבל ברק רץ כמו משוגע, עושה ג'ליצ'ים, מנסה לסדר מצבים, נכון הוא מחמיץ לא מעט ברשלנות ויש לו קטעים שהוא מנסה לעשות שטויות כמו היום מול מכבי אבל בגדול הוא נותן מעצמו הרבה.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק הבא הם נגד אשדוד ואז שוב יש להם אפשרות להיות "גיבורים", אבל כל פעם שהם רואים קבוצה גדולה הם יוצאים עם הזין ביד, הפכו אותנו לבני יהודה.
    שחקנים כמו טיבי, דנין ובן-יוסף אם יעזבו את בית"ר אף קבוצה גדולה אחרת לא תיקח אותם והם ילכו לאיזה קבוצה קטנה, ועדיין הם משחקים כמו תחת ולא מצדיקים את הצ'אנס שנותנים להם והלוואי שבעונה הבאה הם כבר לא יהיו כאן.
    ויסה להפועל פ"ת, ואסקז לחור שממנו הוא בא ואולי רק את דה-לה האסה הייתי משאיר כי קובי מויאל במקום לשמוח על ההזדמנות שקיבל משחק בכ"כ טיפשות וחוסר תועלת.
    אה וכל מי שאמר על ברוכיאן שהוא אוברייטד שיבדוק איך הקבוצה שיחקה איתו ואיך הקבוצה משחקת(בביצים) בלעדיו.
    בית"ר מודל 2009/10 ביישה את המועדון עם כל ההפסדים לשאר הקבוצות הגדולות, אף פעם לא התבטלנו ככה בפני הגדולות גם בימים הקשים עם פניג'ל.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אחרי שהעונה פחות או יותר נגמרה בבית וגן מתחילים לעסוק בעתיד שלא נראה כל-כך ורוד, בקיץ בית"ר תיפרד מלא מעט שחקנים משמעותיים ולעומת זאת לא צפוים להגיע מחליפים ראוים, הנה תמונת מצב נכון לעכשיו:

הרוש, סיידוף, קוז'וקין, מויאל, ריקן, איינבינדר, אביתר ברוכיאן, עזריאל וצחי אליחן מחזיקים בחוזה לעונה הבאה והשכר שלהם לא מהווה בעיה כך שהם כרגע "הבטוחים".
    בנאדו, גרשון ועידן טל מסיימים חוזה ולשלושתם יש אופציה להמשיך לעוד עונה תמורת שכר של 100-130 אלף דולר לעונה, בנאדו וטל יחתמו על החוזה החדש עם הבטחה להשתלבות בחלק המקצועי בסיום העונה(כנראה עונת פרישה לשניהם) וגרשון גם צפוי להישאר אם כי יש לו הצעות מקבוצות אחרות.
    אלירן דנין גם מסיים חוזה אבל צפוי להישאר בגלל שהדרישות הכספיות שלו לא צפויות להיות מעבר ליכולת של הקבוצה.
    תומר בן-יוסף ואיתן טיבי מחזיקים חוזה לעונה הבאה אבל יעזבו אם יתקבלו הצעות עליהם בעיקר בגלל היכולות הלא גבוהה שהשניים הפגינו השנה.
    שלושת הזרים, דה-לה האסה, ג'וניור ויסה וסבסטיאן ואסקז יעזבו, בניגוד לויסה וואסקז את דה-לה האסה היה רצון לראות ממשיך בקבוצה עוד עונה אבל העלות הגבוהה שלו מונעת זאת והוא כנראה יעזוב לסכנין/ק"ש/הפועל פ"ת שאליה ויסה צפוי להצטרף.
    עידן ורד מחזיק בחוזה לעונה הבאה והשכר שלו לא מהווה בעיה אבל עדיין הוא לא בטוח ב-100% לעונה הבאה, ורד עשוי להימכר במידה ובית"ר תצטרך ממש את הכסף, אבל רוב הסיכוים שבעונה הבאה ורד ילבש צהוב-שחור.
    ברק משה, אלי דסה, עדן נחמני, הראל פולק, עדן מלכה ויקיר ברוכיאן יעלו מהנוער.
    דאריו פרננדס מחזיק בחוזה לעונה הבאה בבית"ר אבל השכר האסטרונומי שלו ביחס ליכולות המועדון והביקוש שלו ביוון( בעיקר פנאתינייקוס ואריס סלוניקי) יאלצו את בית"ר למכור אותו.
    כריסטיאן אלבארז מסיים חוזה ולא יחתום על חוזה חדש בגלל דרישותיו הכספיות.
    שי חדד, טל משעלי, שי ניסים, מתן בראשי, יהונתן זאדה, טל בן-כליפא ועמית שמש חוזרים מהשאלה.
    ברק יצחקי צפוי להיות השחקן הראשון שיימכר והסיכויים שימשיך עוד עונה בצהוב-שחור קטנים מאוד, בבית"ר ינסו לשדך את יצחקי לקבוצה מאירופה והכיוון הוא בלגיה שם יש ביקוש למספר 9 אבל אם לא תהיה ברירה יצחקי יימכר למכבי חיפה או אחת התל-אביביות, מכבי חיפה זוכה לעדיפות מצד איציק קורנפיין.
    מכירה של יצחקי תכניס לקופה 5.5 מיליון שקל מדמי המכירה ותחסוך עוד 2.6 מיליון שקל שזה השכר של יצחקי.
    טוטו תמוז גם צפוי להיות מהעוזבים ובניגוד ליצחקי, ברוכיאן ובן-שושן אף אחד בבית"ר לא ייקח קשה עזיבה של טוטו, בבית"ר הבינו שתמוז מיצה את עצמו בבית"ר והחלוץ צפוי להימכר, בית"ר תקבל עליו 4 מיליון ש"ח דמי מכירה ותחסוך עוד 1.6 מיליון ש"ח על השכר.
    השניים שמהם קורנפיין הכי פחות רוצה להיפרד הם הקפטן אבירם ברוכיאן ועמית בן-שושן בעיקר בגלל שהשניים שחקני בית וגם שחקנים שיתקשו למצוא להם מחליפים עם הדגש לברוכיאן שבלעדיו השנה בית"ר התקשתה לחבר 3 מסירות בהתקפה, המטרה היא למצוא לברוכיאן קבוצה באירופה על-מנת שלא לראות את ברוכיאן משחק בקבוצה אחרת בארץ אבל העובדה שברוכיאן מתאושש מניתוח יכולה להקשות מכירה שלו לאירופה, כרגע הקבוצה שהכי רצינית לגבי ברוכיאן היא פנאתינייקוס ואם מספר 8 יסכים שוב לקצץ 50% משכרו(סיכוי קטן) אז הוא יישאר עוד עונה בבית"ר.
    בן-שושן לעומת זאת מאוד מחוזר ע"י מכבי ת"א והיא נראית הקבוצה הרצינית ביותר בעקבותיו, גם בן-שושן ישאר אם יסכים לקצץ בשכרו אבל הסיכוי קטן.

13. Igi Member

מי ישלם 4 מיליון ש"ח על טוטו תמוז..?

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.youtube.com/watch?v=bEFBrhOuN-A

ברצינות גם אני לא חושב שהוא שווה את זה או אפילו חצי מהסכום אבל סעיף השיחרור שלו הוא 750 אלף יורו ולדעתי יהיו עליו קופצות(מכבי ת"א).

15. Don Joan Roman Member

מכבי ת"א, הפועל ת"א ולוקרן מעוניינות בתמוז, אחת מהם תיקח אותו, נקווה שהבלגים.

אדפ בן שושן ואבירם יסכימו לקצץ 50 אחוז אם בזה תהיה תלויה הישארותם בבית"ר הם יעזבו רק אם המועדון יחליט למכור אותם.