90 אחוז שלא ושהמשחק האחרון של אבירם ברוכיאן במדי בית"ר לשנת 2009/2010 זה משחק הגביע נגד מכבי ת"א, אבל הבחור הזה כ"כ אוהב את המועדון הזה שיכול להיות שהוא כן ישחק וידחה את הניתוח בעוד שבועיים.
מעניין באמת יהיה לראות אותם בגביע מול הפועל בבלומפילד.. זה בהחלט יהיה מבחן אופי שקרוב לודאי יסתיים בציון נכשל / מספיק בקושי.
"תקופת משחקים קלים ביותר" לפי מה שאני זוכר שום לא הצליח לנצח את נתניה ואת אשדוד ואם אני לא טועה גם את עכו.. יש לך פה שינוי ברור בקבוצה.
השינוי בא מתוך השחקנים, ברור שאמסלם לא קוסם אבל כששום הלך השחקנים הפנימו שהשמיכה הלכה, שהאיש שדיכא אותם והעליב אותם הלך ושהגיע הזמן להראות מעט ממה שהם יודעים ורואים על המגרש שהשחקנים משקיעים המון מעצמם, גם במשחק מול מכבי ת"א למרות משחק מאוד לא טוב שלנו השחקנים נלחמו עד טיפת הזיעה האחרונה, סחטו את עצמם עד ההארכה ובעטו אחד אחד פנדלים שנגמרו ברשת של שטראובר ומה שהביא את ההעפלה לשלב הבא זה לב ונשמה מה שמסמל יותר מכל את בית"ר ירושלים ומול קבוצות שהיתרון האיכותי של שחקני בית"ר בולט על פניהן אז כשמביאים לב ונשמה גם מנצחים בצורה משכנעת, מולק בוצות שהיתרון האיכותי לא בולט אז לב ונשמה יכולים לעשות פלאים וזה מה שקרה בגביע, עכשיו הפנים לשלושה משחקים קשים מאוד ואין לי ספק שהשחקניםפ שנותרו לנו יתנו את כל כולם, אם זה יספיק נהיה מלאים בגאווה ומלאים באושר, אם זה לא יצלח לפחות נדע שהשחקנים עשו הכל כדי לעמוד במשימות ושהמאמן שלנו אוהב את המועדון ונתן 200 אחוז מעצמו כדי שזה יצליח, בניגוד ליצחק שום שהכניס את כל הקבוצה לאווירת דיכאון.
עם שום על הקווים לא ניצחנו בטדי(!!) קבוצות חלשות כמו עכו, ב"ש ומכבי פ"ת, ברור שאמסלם הוא לא מאמן אמיתי ושהוא לא יכול להפוך את בית"ר לקבוצה יותר מאומנת אבל דבר אחד שהוא יכול הוא עושה טוב, וזה לגרום לשחקנים להיות יותר מחויבים למקום העבודה שלהם ובית"ר תחת אמסלם עם 16 מתוך 18 בליגה(לקח קבוצה במקום ה-7 ועכשיו אנחנו מקום רביעי עם סיכוי טוב להגיע למקום השלישי בשבוע הבא ועליה לרבע גמר הגביע), רואים הרבה יותר מלחמה וגם נגד מכבי ת"א שהיא קבוצה הרבה יותר מאומנת וגם טובה יותר מאיתנו הצגנו משחק סביר. עוד פחות משבוע וחצי ויש לנו את הפועל ת"א בבלומפילד ברבע גמר גביע ובלי 5 שחקנים - ברוכיאן, ורד, מויאל, דה-לה האסה וקוז'וקין. מויאל קיבל אתמול צהוב חמישי ולא ישחק, הארבעה האחרים סיימו את העונה בגלל פציעה. אני מאוד מקווה שלא נראה את ואסקס החייזר כקשר אחורי לצד עידן טל, האורוגוואי לא יודע לתת מסירה אחת מדויקת וצריך לחתוך אותו עכשיו, הוא סתם מקבל דקות ששחקן בית יכל לקבל. לדעתי צריך לעלות עם 5 קשרים ויצחקי בחוד(בעיקר כי תמוז מזכיר את טוטו תמוז של העונה שעברה וזה לא מחמאה), משהו כזה: הרוש ריקן, גרשון, בנאדו, טיבי איינבינדר/ברק משה, טל בן-שושן, ויסה, עזריאל יצחקי
בואו נגיד ככה, אין להצלחה שום קשר לדוד אמסלם. גם אם על הקווים היה כל אדם אחר שהשחקנים מעריכים, התוצאות היו זהות. השחקנים נגררו יחד עם הקהל לאנטי שום, אולי בצדק ואולי לא, זה לא משנה. השורה התחתונה היא שהעזיבה של שום הורידה את השמיכה, כמו ש- Don Joan Roman אמר (מטאפורה מדוייקת), ולשחקנים לו הייתה ברירה, אין פה שום קשר לדוד אמסלם, כל איש מוערך שהיה בא עם התלהבות כמו אמסלם היה מוציא את השחקנים מהנופש שהיו בו בתקופת שום.
זה לא קורה רק עם הקהל של ביתר ירושלים, אלא כמעט בכל הקבוצות בארץ. מכבי נתניה עושה את זה לעיתים לאוהדים שלה, שזה בכלל עצוב. ילדים נאלצים לנטוש את הקופות מושפלים מכך שאין להם מספיק כסף, כי אבא או אמא הביאו להם רק 50 שקלים בידיעה שזה צריך להספיק לכרטיס ושתייה במחצית. לפני שנתיים נסעתי לדוחא עם אבא, דוד וחבר. יצאנו מוקדם מאוד, כי חשבנו שנעצור לאכול בקלוואות וכנפה אצל חבר מהעבודה של החבר שהגיע איתנו, אבל בסופו של דבר הוא נאלץ לבטל ורק הביא לנו את המטעמים, כדי שיהיה לנו לדרך. הגענו מוקדם לדוחא. אפילו האוהדים של בני סכנין שהיו במגרש לא עלו על 20. חיכינו רבע שעה לערך ואז נפתחו הקופות. אני הייתי הראשון (!) בקופות, הצגתי חוגר וקיבלתי תשובה שאין כרטיסי חייל. אבא שלי (לא רואה בעיניים) התחיל לצעוק על הקופאי וטען "אתה רואה שהוא חייל, יש לו חוגר, אז תן לו כרטיס מבוגר במחיר חייל. למה לגנוב מחיילים?". איך יודעים שזה באמת נושא רגיש בכדורגל הישראלי? מאחורינו כבר התחילו להצטבר אוהדים שלנו, שחיכו בתור לקנות כרטיס. בכל מצב אחר, הישראלי הטיפוסי היה מאבד את הסבלנות ומתחיל לרטון על כך שהתור לא מתקדם, אבל כולם כאיש אחד התחילו לצעוק "גנבים, גנבים, גנבים".
היוםק בוצת הנוער של בית"ר ירושלים רשמה ניצחון 3:1 על בני סכנין במעמד רבע גמר גביע המדינה, את השערים לזכות בית"ר כבשו צחי אליחן(שכבש גם מול אח"י נצרת), עדן נחמני(החלוץ הבא של בית"ר) והזר הניגרי מאיו, בחצי הגמר תפגוש בית"ר את יריבת הבוגרים בשלב רבע הגמר: הפועל ת"א, המשחק יתקיים בראשון למאי.
אלמלא הפציעה שעבר עדן נחמני היה העונה צריך להשתלב בקבוצה הבוגרת יחד עם אליחן(יותר קיצוני שמאלי) ועדן מלכה יש יופי של עתיד להתקפה של הקבוצה. רק דבר אחד אני לא מבין, למה מביאים שחקנים זרים לקבוצת נוער אם הם ממילא אף פעם לא ממשיכים לקבוצה הבוגרת?
זו שאלה שגדולים ממני שאלו ולא קיבלו תשובה, אני זוכר שהיו לנו בנוער 2 שחקנים מעולים אחד זה אד אוסומי שלדעתי לא נופל מאף קשר אחורי בליגה בטח שיותר טוב מואסקס והשני זה דימרקו פידליס שהיום משחק נראה לי ברמת השרון.
גם ברנרד האגן שהיה קרוב מאוד להמשיך לבוגרים היה שחקן טוב אבל פניג'ל החולם וויתר עליו ואחרי כמה חודשים גם על ארבייטמן שהוא הפיספוס הגדול ביותר שלנו אבל זה כבר נושא(כואב) אחר.