בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nigel de Jong, Jul 4, 2009.

1. נועם אסולין Member

מיותר..
    אתם שוכחים שהקבוצה כמעט התפרקה זה חלק מהמחיר שמשלמים על קבוצה צעירה עם זרים של שקל..
    לא הכל בגלל המאמן, זוהי לפחות דעתי.

2. Igi Member

כן, אבל עליו הכי נוח להתנפל.

3. נועם אסולין Member

עדיין יש הבדל בין להתנפל ולמחאות ובין הגזמות כאלה.
    אחרי החופש עם כל הסיפור של ההתפרקות אם מישהו חשב שביתר הולכת למקומות 1-3 הוא לא שפוי.
    עם כל הכבוד קבוצה שבנויה על שחקנים צעירים וזרים של שקל גם אם פרגוסון יעמוד על הקויים ההשפעה תהיה מינורית.
    צריך לבנות קבוצה לטווח הארוך,
    והעונה צריך להאבק על פליאוף עליון ומישם לנסות להגיע לאחד מהמפעלים האירופאים.

Last edited by a moderator: Feb 19, 2010
  4. Igi Member

דיברתי בציניות, בוודאי שאני מסכים איתך, ההשתלחות עליו מוגזמת.

5. AronB Member

הבעיה בשום היא שהוא לא נותן לאף שחקן צעיר את ההזדמנות הממשית שלו. בינתיים מכל שלל הצעירים הכשרוניים שיש לנו (וזה אחד הדורות היותר מוכשרים שהיו לביתר) רק אריאל הרוש מצליח באמת וגם זה בגלל שיש לו אופי חזק ושהוא בחור שעובד קשה.
    אבי ריקן בסדר גמור, למרות שאני עדיין טוען שהוא לא מגן. וכל השאר ? מויאל לא זוכה להרבה דקות , עזריאל מתבזבז כמגן (מלך השערים בנוער להזכירכם) , עידן ורד במקום לצעוד קדימה צועד אחורה ועוד ועוד. ושלא נדבר על איך אבירם ברוכיאן וברק יצחקי נראים העונה, או אהוב ליבו של שום - עידן טל.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שום אשם מרכזי, לא היחיד אמנם אבל אשם גדול שמאוגוסט הוא פשוט נטל על המועדון כי הרי קורנפיין רצה את עטר כמאמן.
    אף מועדון גדול אחר לא רצה את שום אז הוא בא לבית"ר עם הסגל השלישי בטיבו בליגה שלא נופל בהרבה מזה של מכבי חיפה והפועל ת"א, לאירופה הוא לא יכול לצאת כי אחיו נמצא במצב קשה בבית-חולים וגם המשפחה לא בעניין אז הוא כופה את עצמו על בית"ר ומקווה איכשהו לזכות בגביע(לא יקרה) ולסיים אחרי הפלייאוף במקום הרביעי כדי לומר בסיום העונה: "סיימתי מקום 4 וזכיתי בגביע המדינה וגביע הטוטו" ולהישאר כי אם יעזוב את בית"ר האופציות שלו יהיו קבוצות קטנות.
    בנייה לטווח ארוך? אם הוא היה מצהיר מתחילת העונה שהמטרה היא שילוב צעירים ושעל העונה הזאת צריך לוותר אז מילא אבל הוא הצהיר על אליפות ואחר-כך מקום 2 או 3 ואז אמר שגם מקום 4 או 5 יהיה טוב, הוא משקר פשוט לאוהדים בעיניים, איך אפשר לסבול את זה?!

והשחקנים בכלל לא אשמים, הם איבדו את כל האמון של השחקנים אחרי שהם מחרבנים עלינו בלי הפסקה, זאת העונה המשעממת והסתמית ביותר של בית"ר בכל 14 השנים שאני אוהד אותה, אין חשק אפילו לראות משחקים יותר, אף אחד לא מתאמץ יותר וברק יצחקי רוצה לעבור להפועל ת"א, איך גומא אמר: "לעבור להפועל ת"א מבית"ר זה מביך", פחות מביך מהעונה שלנו עד עכשיו עונה מביכה ומשפילה.

אגב, ברוכיאן יסיים את העונה בקרוב לאחר שיעבור ניתוח בברך שממנה הוא סובל במשך כל העונה.

7. Don Joan Roman Member

נועם בוא נלך להרכב שקיבל הכי הרבה דקות משחק העונה טובה?
    שוער: אריאל הרוש(21) - וגם זה כי קורנפיין בא ודרש ממנו! הוא רצה לתת למאיבי לעמוד.
    נמגן ימני: אבי ריקן(21) - להזכירך מדובר בקשר מרכז שדה צד שמאל ולא במגן, בטח שלא ימני.
    בלם: בנאדו(34)
    בלם: גרשון(32)
    מגן שמאלי: דנין (26)
    קשר אחורי: עידן טל(34)
    דה לה באסה(26)
    אבירם ברוכיאן(25)
    ורד(21)
    יצחקי(26)
    תמוז (22)

ממוצע גיל: 27, תסלח לי אבל זה לא צעיר, יותר מחצי הרכב עבר את גיל 24 רק לשם השוואה במכבי חיפה ממוצע הגיל הוא 25 וחצי(לפי ההרכב של: דוידוביץ', משומר, קינן, טשיירה, מסיללה, כיאל, קולמה, רפאלוב, קטן, ארבייטמן ודבאלשווילי) אז מי פה ההרכב הצעיר ומי פה ההרכב הותיק?
    אז ששום ומי שתומך בו שלא יספר לנו סיפורים על קבוצה צעירה כי הקבוצה ממש לא צעירה ובכלל לא נמרצת.

רוצים עוד ניפוץ מיתוס של האידיוט הזה? יאללה קחו
    "הביאו לי קבוצה בלי מגנים טבעיים" האידיוט שבחר לשחרר את אלבארז ולהביא באותו כסף את פאולו דה לה חאסה זה אתה, הטמבל ששיחרר את שי חדד לעוד שנת השאלה בהפועל רמת גן זה יצחק כלום, מי ששיחרר את יונתן זאדה ומתן בראשי להפועל ירושלים זה אתה, לא איציק קורנפיין ולא גומא אגייאר: יצחק כלום ואך ורק יצחק כלום אז איך הוא בא בטענות המחורבן הזה?

עוד אחד? "אין לי מספיק קשרים אחוריים" כן אתה צודק, קובי מויאל, דה לה האסה, עידן טל, ברק משה, דן איבינדר אלו לא קשרים מרכזיים? בטח שכן, אבל הוא צריך את בואטנג ואלברמן כדי להרגיש שיש לו.

ושלא נדבר על זה שאף פעם לא היה לנו הרכב שרץ יותר משבועיים ביחד, כל שבוע הוחלפו שחקנים, כבר עושים תץחרות של מגן ימני ומגן שמאלי נולד, מי לא עבר שם? קוז'וקין עד שגמר את העונה(והוא בכלל בלם), טיבי(והוא בכלל בלם) אריקן(והוא בכלל קשר מרכזי שמאל) אביתר ברוכיאן(והוא בכלל קשר התקפי), חן עזריאל (והוא בכלל חלוץ),, פאולו דה לה האסה(והוא בכלל קשר אחורי), רק חסר שהוא ישים באחד מאגפי ההגנה את אבירם ברוכיאן וזה בכלל שיא השיאים.

המאמן הזה עושה אנדרלמוסיה ובלאגן אטומי בבית"ר, ברגע שהוא יעוף רוב הבעיות המקצועיות של הקבוצה יפתרו, לבעיות הניהוליות קורנפיין דואג.

בנוגע למחאה: מי שבסוד העניינים יודע שזה עוד בקטנה לעומת מהש רצו לעשות, אם הוא לא יעזוב את הקבוצה שלנו במנוחה, גם אנחנו לא נעזוב אותו ונרדוף אותו עד שהעונה תעבור או עד שהוא יתפטר, כי לשבת בשקט ולראות איך הקבוצה שלנו נגמרת מול העיניים זה לא מנת חלקנו, מעולם לא באנו בטענות על חוסר יכולת ותמיד ולעולם נבוא בטענות על אדישות, לא יצחק שום ישנה אותנו(וכשאני אומר אותנו זה לא רק את הלה פמיליה אלא גם את האוהדים היותר שפויים ושקטים כמוני שלא מסוגלים לראות את מה שהולך על הדשא בלי להיאבק בבעיה הכי גדולה, בעלוקה מוצצת הכסף הזאת) ולא אף אחד אחר, או שהוא יעזוב או שנמרר לו את החיים וחבל שלא התחלנו עם זה 14 מחזורים קודם.

Last edited: Feb 19, 2010
  8. נועם אסולין Member

אני לא אמרתי שאני בעד יצחק שום, אני לא חשוב שיש אוהד בית"ר היום שבעד יצחק שום.
    אבל עדיין האחריות למצב לא רק עליו, האשמים הם השחקנים לא פחות מימנו, הם אלה שרצים על המגרש וצריכים להביא תתוצאות לא פחות מימנו.
    אני גם רוצה ששום יתפטר אבל מיפה ועד מודעות אבל? צריך למחאות אבל לא לעבור את גבול הטעם הטוב ..
    שחלוצים מגיעים מטר מהשער ומחמיצים לך במשחק פעם אחר פעם גם המאמן אשם?
    שההגנה שלך איטית ולא זזה ואין לך כסף להביא חיזוק ברמה גם המאמן אשם?

הוא אשם בהרבה דברים, החלטות לא נכונות במהלך המשחקים, חילופים לא מובנים וכ"ו אבל עדיין לדעתי לפחות הטענות צריכות לבוא לשחקנים לא פחות מימנו..

9. eran levy Member

נכון, השחקנים לא סוחבים, מחמיצים ממטר, מאבדים את החלוצים המהירים והצעירים, אבל יש עדיין הבדל בין שום לשחקנים: שום הוא ראש המערכת. השחקנים שלא סוחבים - קרוב לוודאי שלא יעשו את זה עם מאמן אחר, ואם כן סביר להניח שהמאמן החדש ידאג להזכיר להם מי הבוס. מאמן לא מתעסק רק בטקטיקות ואימונים - מאמן צריך להראות אופי, להיות סחבק כשצריך ולהיות רס"ר קשוח כשצריך. שחקני כדורגל הם בני אדם, ואם נותנים להם קצה חבל הם ימשכו בו. אדם חלש לא יכול להנהיג אנשים עם אגו, ובבית"ר יש לא מעט כאלה.

10. Don Joan Roman Member

היא לא רק עליו אבל היא בעיקר בגללו, השחקנים אל אשמים בכלום, הם רוצים, תאמין לי שהם רוצים אבל הם פשוט לא מסוגלים ולא בגלל חוסר יכולת אלא בגלל חוסר הבנה, שחקן שאין לו ביטחון זה שחקן שלא יכול לעשות כלום, שום גמר את הביטחון לאבי ריקן בכך שהוא כל הזמן משנה אותו ממגן ימני למגן שמאלי לקשר שמאלי ולספסל, את הביטחון של טיבי הוא גמר כשהוציא אותו בדקה 28 ובמקום לבוא ולהגיד לו שהוא הוציא אותו כדי לנצח הוא אמר לו שיתבייש בכך שהוא טעה בשער שב"ש כבשה, את הביטחון של עזריאל הוא גומר כל פעם שהוא נותן לו לשחק מגן ימני, ואז מספסל אותו חודש ופתאום נותן לו לפתוח בהרכב מול מכבי חיפה וכשהוא לא טוב הוא חוטף צעקות, מויאל זה בכלל סיפור עצוב איך מהקשר אולי הכי טוב של בני יהודה במרכז השדה הוא הפך לקונוס לא מועיל ומנגד כשעידן טל טועה אז הוא שותק, ושבנאדו טועה הוא מקבל מחמאות, וכשברק יצחקי לא טוב הוא אף פעם לא מוחלף(ואני אוהב את ברק אבל כשאתה לא טבו אתה צריך לרדת לספסל), ומה שהוא עושה לבן שושן זה בכלל עוול, תבין המאמן הזה פוגע בשחקנים לא פחות ממה שהוא פוגע בנו הקהל עם החוסר םפירגון שלו לאחדים והפירגון המוגזם שלו לאחרים, אני מקווה שכשהוא יעזוב אז השחקנים יסכימו לשפוך את כל החרא שיש בתוכם על האפס הזה ואז אתם תבינו כמה הוא מתעלל מנטלית בשחקנים שלנו בעיקר באבי ריקן, חן עזריאל, עמית בן שושן וקובי מויאל.

כשהחלוצים מחמיצים סתם כי הם לא טובים אז לא, אבל כשהחלוצים מחמיצים כי הם לא מתאמנים על בעיטות לשער אז כן, אתה יודע איך שום מאמן שחקן לכבוש שערים? בעזרת בעיטות מעשר מטר כשאין שוער בשער, זה אימון להבקעת שערים? זה חלטורה, איך אתה רוצה שתמוז יבקיע שער מול שוער כמו איינגובה בזמן שהוא מתאמן מול שער ריק?

בן יוסף איטי? לא הוא לא איטי, גרשון לא יודע לשחק? הוא יודע, הבעיה שאין שום סדר בקבוצה אז קורה שגרשון לפעמים נמצא במצב שהוא לבד מול 2 שחקנים יריבים, ומה שקורה בקרנות זה בכלל שערוריה, נראה לי שלא ראית משחק של בית"ר בשנה האחרונה כי הבעיה היא הרבה יותר גדולה מאיטיות, הבעיה היא: בלאגן, אף אחד לא יודע מי שומר את מי, אף אחד לא יודע אם הוא צריך לעזור למגן הימני או השמאלי, אם הסתכלת לרבע השעה הראושנה של המחצית השנייה מול חיפה קיבלת את הבעיה בתתמציתיות:
    גול ראשון: 2 שחקנים הולכים לכדור גובה ומשאירים את גאדיר לבד לבד מול הרוש, גול שני: המגן השמאלי עולה למעלה, וחיפה תוקפת מצד ימין, בד"כ במצב כזה אחד הבלמים הולך שמאלה ונפרשים במרחקים של 2.5 מטר אחד מהשני כדי מצד אחד לכסות על חיסרון המגן ההשמאלי ומצד שני לא להפקיר את הצד השני זה במצצב רגיל, אצל בית"ר ראית איך זה נראה? כולם הולכים לאגף ימין ומפקירים את צד שמאל, מגיע מסיללה, חוטף במהירות לרחקה, ריקן המגן הימני מנסה להגיע אבל בהטעיית גוף קטנה מסיללה זורק אותו ונשאר מול בנאדו הקשיש שמחליק גם הוא, מסירת רוחב וארבייטמן תוקע את ה-2 אפס, אלו 2 גולים נטו של עבודת הגנה נכונה ועל אימוני הגנה מה שהכלומניק: לא עושה והנה לך 2 הגולים שגמרו את המשחק, הגול השלישי כבר לא רלוונטי למרות שגם הוא נוצר בשל חוסר הסדר בקישור ובהגנה של המועדון.
    בנוגע לחיזוק: קורנפיין הקציב לו 170 אלף דולר בתחילת השנה הוא החליט להביא את: מאייבי 40 אלף דולר ואת דה לה באסה ב130 אלף דולר, בנוסף הוא קיבל בינואר עוד 80 אלף דולר והביא את ואסקס, אז שלא בתבלבל לי במוח על רכש שמרכש, זה שאין לנו כסף להביא את רומולו ואת לרואה לא אומר שהוא לא קיבל כסף לרכש כי הוא כן קיבל והוא בזבז אותו בצורה לא מועילה.

חוץ מזה שמאמן צריך לבוא למועדון ולהצליח לעמוד במטרות המועדון עם כל סגל שיש לו ולשום יש סגל איכותי שיכול בקלות להתמודד על מקומות 2-4 ובפועל הוא מתמודד על מקומות 5-8, זה כישלון ולא סתם כישלון אלא כישלון צורם וזה עוד בלי לומר שבתחילת העונה הוא הצהיר שהוא רוצה אליפות, אז מה קרה פתאום כשמתגלה הבלוף שלו אין לו שחקנים? אם אילן לך שחקנים אל תצהיר.

11. Raulito Madridista

אבירם ברוכיאן וברק יצחקי נמצאים בעונה חלשה מאוד, ועל כך אי-אפשר להאשים את שום. השניים האלו הם באנקר בהרכב שלו והוא נותן להם את כל הביטחון האפשרי. במידה והשניים היו משדרגים את היכולת שלהם, בית"ר לא הייתה כל-כך רחוקה ממכבי ת"א ואולי המקום השלישי כן היה אופצייה.
    אי-אפשר להאשים את שום גם בשחרור של אלבארז, זה היה כפוי על המועדון מנסיבות כלכליות.
    הסגל של בית"ר כן נופל מהסגל של חיפה והפועל ת"א, לשתיים האלו יש סגל הרבה יותר טוב, בטח בקישור האחורי ובהגנה. אי-אפשר להשוות את דה-סילבה וקינן למה שיש לבית"ר להציע - בן-יוסף במקרה הטוב ובנאדו במקרה הרע. בונדר ומשומר הם ממש לא מציאה, אבל לעומת איתן טיבי - מדובר בזהב. הבעיות בהגנה היו צפויות פחות או יותר, אבל מדוע ההתקפה לא מתפקדת? - זו כבר שאלה אחרת.

הבעייה הגדולה בבית"ר והטענה העיקרית כלפי שום, לפחות לפי דעתי, זה שהקבוצה לא מתפקדת בלי הכדור. אין סדר במשחק, אין קשר בין השחקנים, אין קבוצה. אני זוכר ששגיא כהן ניתח בחדשות הספורט את כל השערים שספגה בית"ר מול מכבי, וראינו כיצד בשני הגולים הראשונים יש יותר שחקני מכבי ברחבה של בית"ר מאשר שחקני הגנה של הקבוצה הירושלמית.
    דבר שמאוד לא ברור לי - לפני שנתיים אם אני לא טועה, עזורי אימן אתה נוער של בית"ר והקבוצה לקחה אליפות או אפילו דאבל. פרט לעידן ורד ואריאל הרוש שהם באמת מצויינים - היכן כל השחקנים הצעירים שהובילו את הקבוצה הזאת קדימה. אבי ריקן לא בידיוק קשר שמאלי ולא בידיוק מגן שמאלי, בשתי העמדות יש לו חסרונות. איתן טיבי בינוני מאוד וגם אותו אני לא מחשיב. ברק משה קיבל קרדיט במשחק ליגה אחד, היה חלש והוחלף אחרי חצי שעה ומאז שום לא סופר אותו. שום, כרגיל, לא התחשב יותר מידי בשמות הצעירים שיש בקבוצה ופיזר חלק משחקני בית"ר בקבוצות השונות.
    שום לא יודע להביא זרים במחיר זעום. כשיש לך הון תועפות זו לא חוכמה להביא אחד תותח כמו רומולו. אני לא זוכר ששום הביא לארץ שחקן טוב בסכומים מצחיקים, למשל המציאה של אלישע לוי - קולמה, שעלה לסכנין גרושים, או טלקיסקי וטופוזאקוב שגוטמן קפץ על המציאה, אילייב במכבי ועוד.

אני חשוב שהמחאה של האוהדים כלפי שום היא נכונה, אבל וודאי שזו לא הדרך, הגזימו כאן באופן דרסטי. מודעת האבל היא צעד מביש.

12. roy D Member

אבירם ברוכיאן הוצב כמעט לאורך כל הקריירה שלו בעמדה שזרה לו, בה היעילות שלו פוחתת דרסטית, כך גם אצל שום, הוא "זוכה" לשיבוץ הזה (במקור, ברוכיאן משחק באמצע, באגף הוא הרבה פחות אפקטיבי למשחק). ברוכיאן מגיל צעיר היה פוטנציאל גדול מאוד ואחד השחקנים המוכשרים שגדלו במועדון בשנים האחרונות, אבל הוא גדל תחת המאמנים הלא נכונים שלא ידעו מה לעשות איתו ואיך לטפח אותו מקצועית. לכן, גם כשהוא משחק באמצע, הוא לא מגיע לחצי ממה שיכל להגיע לולא רכבת המאמנים שעברו בבית"ר ירושלים בשנים האחרונות. ברוכיאן הוא עוד אחד מהקורבנות של העידן הלא יציב תחת גאידמק.
    אבל הבעיות עם שום הם מעבר לחלק המקצועי שבו הוא לוקה. היחסים שהוא לא מנהל עם השחקנים, הריחוק, הקרירות, חוסר הסמכותיות ורדיפת הבצע המתמשכת גם הן חלק מהטענות (המוצדקות)כלפיו.

Last edited: Feb 21, 2010
  13. Number 8 Member

בעקבות ההפסד של בית"ר והניצחון של נתניה על מכבי חיפה, בית"ר ירושלים נושרת מהשישייה הראשונה, ולפי המצב הנוכחי, היא לא תשחק בפלייאוף העליון בסיום העונה הסדירה.

14. שלו Guest

15. נועם אסולין Member

ועכשיו השאלה מי יבוא במקומו?