כרגע מספר הזרים בקבוצה הוא 4, אבל אני מעריך שהוא עוד ישתנה. גם אם יגיע הרוכש המיוחל וייקח על עצמו את עול העמדת התקציב (כ-36 מיליון שקל), יהיה קשה להשאיר את אלברז, בכל מקרה הניסיון הוא להשאיל אותו בעדיפות ראשונה. לגבי בנאדו, כבר אתמול הוא הצהיר שהוא מעוניין לחכות להתפתחויות בבית"ר ואז להחליט על עתידו בעונה הבאה. כנראה שבהנהלה של הפועל ת"א לא אהבו פשוט את התשובה שלו, אותה הם שמעו היום בפגישה (ע"פ הדיווחים כמובן). בכל מקרה, במצב של פירוק או כל פנייה לבית המשפט - אני לא רואה מצב שהבלם יישאר אצלנו. ואני מסכים לגבי דדש. לא צריך עזרה מאנשים כמוהו, כבר עדיף פירוק! בשיא הרצינות.
סופר דאריו עוזב אחרי עונה אחת בלבד http://www.beitar-jerusalem.net/_media/userfiles/images/album/gallery_218/14567.Xxx כשדאריו פרננדס סיכם בקבוצה הרבה גבות הורמו, לא הייתה אף שמועה לגביו והקשר מפניוניס שהבקיע רק 6 שערים ב-3 שנים היה אמור להיות המחליף של גל אלברמן המצוין. פרננדס היה מהמצטיינים של מחנות האימונים ובמשחקו הראשון מול ויסלה קראקוב הוא הראה יכולת מצוינת והפך לאהוב הקהל בטדי. במשחק הגומלין פרננדס לא פתח מכיוון שהיה בספק בגלל פציעה, הוא עלה לשחק במחצית בתוצאה של 3-0 כאשר המשחק גמור. בליגה ראינו מסופר דאריו המון מלחמה כאשר אחרי עזיבת בואטנג הוא הפך לבעל הבית של הקבוצה על המגרש, למרות שרק הגיע הוא הראה שאכפת לו במצבים קשים. בגמר הגביע הוא היה אחד המצטיינים, הוא פשוט בא לנצח את המשחק וכמה ימים אחר כך הוא הבקיע את השער הראשון שלו בבית"ר, במחזור האחרון בבעיטה חופשית מול מכבי חיפה. דאריו רצה להישאר בקבוצה אבל המצב הכלכלי הלא ברור הוביל את בית"ר להשאיל אותו לעונה אחת לאריס סלוניקי היוונית. נקווה שאת עונת 10/11 דאריו יתחיל בצהוב-שחור של בית"ר. פרננדס מזכיר לי את תמאש שאנדור, שהגיע בקיץ 98(10 שנים בדיוק לפני דאריו) ולא זכה להיות חלק מהקבוצה הגדולה של אלי כהן וקשטן. שאנדור היה אחד המוכשרים והאהובים שהיו בבית"ר ואף נשאר בקבוצה אחרי הקיץ הקשה של 2001 ועזר לקבוצה להישאר בליגה בעונת 01/02. פרננדס כמו שאנדור היה צריך להגיע לפני ולהיות חלק מהקבוצה שדרסה את הליגה, הוא היה מוסיף לנו המון באירופה ובליגה. רק עזבת וכבר מחכה שתחזור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
טוב, אני אגיב בקשר לכמה נושאים.. אני אתחיל בנושא של דדש. אני מעדיף ללכת לפרוק ולא להיות בידיו של בן אדם רמאי כמו משה דדש. דדש בקדנציה האחרונה שלו בבית"ר הותיר המון חובות אחריו, ואני לא רוצה בן אדם כזה אף על פי שבתקופתו בית"ר הייתה קבוצה מצוינת. צריך לסמוך על איציק בכל מצב. סמל כמו קורנפיין בחיים לא יעשה משהו שיוביל את בית"ר לתהום. בנוגע לפגישה המיוחלת של איציק עם ארקדי, מה כבר אפשר להגיד.. נקווה לטוב, אבל נתכונן לרע מכול. אני לא רואה את גאידמק נשאר בבית"ר. סליחה על הפסימיות. בקשר לצמד הברזילאים שחתמו בבית"ר, אני יכול להגיד שלא ראיתי אותם אבל מהסטטיסטיקות אפשר להבין לפחות שגומז הוא חלוץ מצוין לליגה שלנו(למרות שלפעמים הסטטיסטיקות מטעות). ולנושא האחרון והחשוב לי מכול והוא כמובן עזיבתו של פרננדס. תדעו לכם שהרבה שנים לא יצא לי להתחבר לשחקן מסוגו של דריו. שחקן נשמה, לא מרים ידיים בעת משבר, בעל כוח מתפרץ, בעיטות יוצאות מן הכלל, ולסיכום פשוט יופי של שחקן. אני יכול להגיד שבסה"כ היו רגעים שהוא הוציא ממני לא מעט עצבים עם אחזקת יתר בכדור, אבל היה תענוג לראות שחקן כזה מוכשר בבית"ר. אני מאוד מקווה שהעונה הזו היא לא האחרונה שלו בבית"ר והוא אכן יחזור ב2010-2011.
ע"פ הדיווחים, גאידמק עידכן את קורנפיין בנוגע למצב - ואמר לו שאין התקדמות עם הרוכש המיועד. קורנפיין, שחוזר לארץ, ינסה בניסיונות אחרונים לגייס כספים אבל כנראה שבראשון הוא יפנה לבסוף לבית המשפט, כמו שתוכנן בשבוע שעבר. התקציב המקוצץ מאוד יוגש בזמן וכך תימנע הפעלת עונש הורדת הליגה נגד בית"ר (במידה והתקציב לא יוגש עד יום שלישי הקרוב).
לא יודע, הפרסומים די סותרים. למרות שבכל מקרה אני לא מאמין שה"רוכש המיועד" הזה קיים בכלל. גאידמק ביקש עד סוף השבוע, סוף השבוע הגיע, קורנפיין טס לרוסיה וכרגע אף אחד לא יודע מה היה בשיחה הזו. מאמין שתוך יום יומיים זה יתבהר סופית וכן, אני מאמין שזה יהיה פירוק.
הפירוק בלתי נמנע, כנראה שנתחיל את העונה עם מינוס 9 נקודות אבל עם שחקנים צעירים ומוכשרים והרבה יותר סיכויים לרכישה(אגייאר?). כל עוד לא נוגעים לי ב7-8-9(שיושאלו לאירופה או משהו כה) אין לי בעייה להגיע לפירוק. את הודעות הפרידה מגאידמק כתבנו כבר בנובמבר, הוא החליט לחזור אבל סתם דחה את הפירוק.
אגיאר אמר היום לעיתון ירושלים שברגע שבית"ר תפנה לבית המשפט, הוא הראשון שיגיש הצעה טובה לרכישת הקבוצה. נותר לנו רק לחכות ולראות אם הפעם הוא לא רק מדבר.
פירוק- לא פירוק זה כבר לא משנה, רק שיחליטו כבר לאן הולכים, חבל שגאידמק משך אותנו עוד שבוע ולא נתן לנו לפנות לבית המשפט כבר ביום ראשון.
מסתבר שאורי מלמיליאן שחתם השבוע באשקלון הכניס לחוזה שלו סעיף שבו בכל מצב שבית"ר תפנה אליו, הוא יכול להשתחרר. 20 שנה בדיוק אחרי שאורי עזב יש סיכוי שמספר 8 האגדי יחזור, חבל בשבילו ובשבילנו שגם אם יגיע זה יהיה במצב קשה ומינוס 9 נקודות כאשר הסגל מורכב כמעט רק מצעירים. נקווה שאם יחזור(זה לא בשמיים) לא יהיו את המטומטמים שכבר שרקו בוז וקיללו אגדות כמו יוסי מזרחי ואלי אוחנה.
בבית"ר יבדקו עוד אופציות לפני הפנייה לבית-המשפט: http://www.one.co.il/Article/140882.html מעניין, אבל נראה שזה צעד נואש.
כרגע אין שום ידיעה רשמית חדשה, וגם ככה אני פסימי לגבי איזשהו "מהפך" לפני הפנייה לבית המשפט. להערכתי, עד יום שני קורנפיין יפנה לבית המשפט כדי להקפיא הליכים (עד יום שלישי המועדון מחוייב להגיש תקציב רשמי לבקרה), ויש סיכוי טוב שדווקא מלמיליאן, שכבר סיכם באשקלון, יחתום בבירה. כמו שאדם כתב, מלמיליאן הוסיף סעיף בחוזה שלו עם הקבוצה מהליגה הלאומית שהוא יכול בכל שלב להשתחרר מהחוזה ולאמן בבית"ר. גם בידיעות אחרונות וגם בעיתון ירושלים התפרסמו השבוע ראיונות/מאמרים איתו ולגביו, ולפי מה שעולה משם - אורי קרוב לחתום כמאמן בית"ר.
כנראה שאחת מהאופציות ששוב נבדקות היא תרומה של אגיאר, ברגע האחרון, שעשוייה להציל את בית"ר מפנייה לבית המשפט. http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/918/404.html בכל אופן, היום או מחר כנראה שכבר נקבל סוף סוף תשובות סופיות.
אם אגייאר אכן יעביר את הכסף בבית"ר מיד יפעלו להשאלת ברק יצחקי ואבירם ברוכיאן לספרד, מהלך מתבקש. אגייאר רוצה להיות מעורב במועדון בדרך כזו או אחרת, אם הוא קונה את הקבוצה אחרי פירוק זה בגרושים והוא יכול להשקיע כאוות נפשו ולא להיות מחויב לכל הנוכלים שתובעים את המועדון. אגייאר יודע שאם הוא שם את הכסף הוא יוצא גיבור אבל זה עדיין הוצאה לא קטנה, אנחנו נחכה כבר לתשובה ברורה שאותה אנחנו לא מקבלים כבר חודשיים.
אני לא מאמין שהעניין הזה עוד לא נסגר. כבר לפני יותר משבוע אמרתי שקורנפיין חייב לחתוך. לכאן או לכאן. אי אפשר להשאיר את הקבוצה לוטה בערפל. כמו שזה נראה הקבוצה הולכת לפירוק ואם אכן זה יקרה חבל שקורנפיין לא נתן לזה לקרות כבר לפני שבוע. הנסיון הזה להאחז בקרנות המזבח מתברר כלא מועיל.
מסכים לגבי עניין אי-הודאות שמאוד מקשה על האוהדים. בכל מקרה, חשוב להדגיש שהקפאת הליכים תהיה ולא פירוק, בכל מקרה שלא יהיה. יש הבדל. יהיה קל יותר, לפחות על הנייר, להשתקם מהקפאת הליכים, ובעצם להמשיך לקיים פעילות שוטפת בעונה הקרובה. פירוק משמעותו שמתחילים הכל מחדש, כולל כל החוזים. לאחר הפנייה לבית המשפט, ייתכן ויהיו יותר רוכשים מיועדים שינסו לקחת את המועדון אליהם ולהשתלט עליו. במצב הנוכחי, אם אגיאר מכריז שהוא רוצה עכשיו לקחת על עצמו את כל ההתחייבויות של המועדון ולהיות הבעלים החדש שלו - אף אחד לא יפריע לו בזה. אין לו מתחרים.