כשברק יצחקי בן 17 וחצי ושם גול דקה 31 מול מכבי ת"א באיצטדיון מפוצץ אז הוא מלך, כשברק יצחקי מחמיץ מצב טוב מול מכבי נתניה הוא אפס, כשברק יצחקי מקפיץ באומנות מעל קאלה במשחק אליפות הוא תותח, כשהוא מחמיץ אחד על אחד מול הפועל פ"ת הוא אפס, כשברק יצחקי דופק מספרת מול מכבי ת"א ומשווה ל2:2 הוא אלוף העולם אבל כשהוא מנסה להקפיץ מול עכו הוא אפס, אז נכון שלברק יצחקי היו תקופות טובות יותר וטובות פחות ונכון שהיו מספר משחקים שהוא זילזל ומספר משחקים שהפעולות שלו היו מאוסות אבל אתם צריכים לזכור שעדיין מדובר על ברק יצחקי, אדם שוויתר על 300 אלף דולר בקירוב כדי לשחק בבית"ר, האיש שהגיע לכמעט כל משחק קובע בשנים האחרונות, האיש שנתן לנו להרגיש תמיד שבכל רגע נתון יבוא הברק הזה שיאיר את המשחק של בית"ר, אז היום הוא הולך לאיבוד בים אי הסדר של הברדקיסט, והיום הוא מדיי פעם עושה פעולות שנראות כזלזול אבל זה טבעו של פנטזיסט כמו ברק יצחקי, לי אין ספק שברגע שנראה מינימום של שיטת משחק, ברק יצחקי יחזור להבריק בשמי ישראל, רק תזכרו מה קרה לו אשתקד אצל עטר, התחיל לא טוב, עטר לקח אותו לשיחה ואמר לו את מה שאמר וברק פתאום התחיל להיות דומה למה שאנחנו הכרנו לפניי המעבר לגנק וגם היום כשהוא באולי 20 אחוז יכולת עדיין יש לו 7 שערי ליגה וחמישה בישולים וזה מראה עד כמה ברק יצחקי הוא שחקן גדול ונכס שאין לבית"ר ירושלים פריבלגיה לוותר עליו וחבל שהרבה אוהדים אוכלים את הלוקשים של התקשורת ומפנים אצבע מאשימה כלפיי הקורבנות.
יצחקי אמנם חזר לפה מאירופה אבל מתחילת העונה הוא משחק בלי חשק, הוא מנסה להראות שהליגה גדולה עליו וכל דבר פשוט הוא עושה בסיבוך ובטימטום. ברוכיאן תמיד היה שחקן של רבע שעה במשחק, כן כן גם בעונות האליפות, פשוט כולם הסתנוורו מהדקות הטובות שהוא נתן.
להזכירך יצחקי חזר לפה בתחילת העונה שעברה, התחיל חלש, קיבל שטיפה מעטר, חזר להיות תותח, והשנה הוא שוב ירד ביכולת, המכנה המשותף לירידה ביכולת של ברק: שתייהן קרו עם יצחק כלום על הקווים, מכאן תסיקו מי אשם.
יצחקי הבקיע את השער נגד מכבי ת"א שהיה בן 19 וחצי ואני זוכר את כל השערים שהוא נתן והזכרתי את זה כאן לא מעט פעמים, אבל עדיין אין לי בעיה שהוא יחמיץ ובעונה שעברה הוא החמיץ מצבים שהיו יכולים להביא אליפות(וכמובן באותה מידה הבקיעו 18 שהחזיקו אותנו). לא סובל את כל הצ'יפים האלו מ-20 מטר והזילזולים ברגע שהניצחון לא הובטח, בוא נשים דברים על השולחן וגם אתה יודע שעם יצחקי טוב ולא משנה איזה אידיוט עומד על הקווים אז אנחנו 2 מקומות גבוה יותר לפחות העונה. הוא צריך לקבל ניעור ומהר, אחרת גם הוא וגם אנחנו נפסיד.
אז זהו כדי שיצחקי יהיה טוב הוא צריך 3 דברים: 1. שלקבוצה תהיה שיטת משחק מינימאלית 2. שיהיה לו ביטחון לטעות 3. שיהיה לו חשק לכדורגל 1 אין לו בגלל המאמן, את 3 אין לו בגלל הקהל והמאמן ואת 2 אין לו בגלל הקהל וזה מה שאנחנו מקבלים: ברק יצחקי חלש, ברגע שיהיה לנו אפילו קמצוץ של סדר על הדשא והוא יקבל פירגון מהקהל גם כשהוא טועה אז הוא יהיה טוב, אם ברק היה משחק במכבי חיפה או בהפועל ת"א היום הוא היה עם הרבה יותר שערים ובישולים ומראה הרבה יותר יכולת כי להפועל ת"א ולחיפה יש כרגע את התנאים שרשמתי שבבית"ר אין לו, ןעצם העובדה שלמרות שזרמים בקהל מעבירים עליו ביקורת יום ולילה ולפעמים אישית, מעליבה ופוגעת, למרות שהמאמן מסרס לו את החשק וההנאה מהכדורגל, הוא עדיין מסרב להצעה מהפועל ת"א, אומר משהו על ברק יצחקי והרצון שלו לתרום לבית"ר ירושלים.
אם זה היה תלוי בו הוא כבר היה עוזב, בת"א יש ים, כוסיות, ויותר מועדונים וגם זה קרוב יותר לבית של אייל גולן ומשה פרץ וזה עונה על כל הדרישות שלו.
אני יודע שברק יצחקי איך שכל הפרשה הזאת התחילה היה אומר: "יתהפך העולם ואני נשאר בבית"ר עד לסיום העונה", אם אתה שואל אותי הוא בהחלט שקל בכובד ראש את המעבר וראו את זה במשחק בבלומפילד.
אל תמהרו גם להאמין למה שיצחק אמר היום: ''כל עוד ירצו אותי אני ישאר בבית''ר''. המשפט הזה לא נשמע אמין במיוחד,ישנה אפשרות שהוא מכין את הקרקע לעזיבה,ואחרי זה הוא יוכל לטעון שבית''ר מכרו אותו בגלל בעיות פיננסיות( החוב לגנק?).
את העונה הזו לדעתי הוא יסיים בבית"ר בכל מקרה, אבל לדעתי בקיץ הוא יהיה מוכן לעזוב גם לקבוצה אחרת בארץ.
איך בדיוק ראו את זה בבלומפילד? בזה שהוא הבקיע נגדם? מספיק להאמין לכל הקשקושים והזיוני שכל שמנסים לצייר לכם, אם הייתה מבין קצת אבל קצת בתשקורת הישראלית הייתה יודעים שכל זה ספין שנועד לגרום לכל אוהדי בית"ר לצאת נגד ברק יצחקי ובעצם לגרום לכך שנראה את ברק עובר להפועל כי הם גומרים על האפשרות "להחזיר" לנו על מקרה שמעון גרשון, אבל גם הם יודעים שברק יצחקי לויאלי לבית"ר ירושלים ושהוא יעזוב רק למקום אחד: אירופה.
אני רק ביקשתי משפט אחד שהוא יוציא מהפה לפני המשחק נגד הפועל ת"א - אני נשאר בבית"ר. אבל בכל מקרה העונה הזאת אותי הוא איכזב בלא מעט משחקים, זה שהוא נתן 7 שערים ו-5 בישולים זה רק בגלל שהוא ברק יצחקי וזה מוסיף לאכזבה כי הוא יכל לתת יותר בטח מול כל היריבות הקיקיוניות בליגה.
איכזב אותך או לא איכזב אותך זה כבר נושא אחר שיש לו אשם אחר, אבל להכריע נחרצות שהוא רוצה לשחק בהפועל, זה מתאים לכלבלבי חצר אדומים ולא לאוהדי בית"ר.
לא אמרתי שהוא רוצה לשחק בהפועל אלא שהוא לא פסל את המעבר ישירות, רק אחרי שבועיים של חוסר ידיעה אם הוא נשאר/עוזב/רוצה לעזוב הוא אמר שהוא נשאר סופית בבית"ר, אני מבטיח לך שלברוכיאן ובן-שושן היה לוקח הרבה פחות זמן לסרב.
יצחקי יכול היה להוריד אבן ענקית מליבם של אוהדי בית"ר אם היה יוצא בהצהרה רשמית, אבל כנראה שלא אכפת לו מאיתנו. ספין תקשורתי או לא, ליצחקי יש חלק בלתי נפרד באמונה של אוהדי בית"ר לגבי עזיבתו.