ההבדל הוא אחד ויחיד: במכבי חיפה יש מאמן, בבית"ר ירושלים אין. ואף שחקן צעיר שלכם לא הוביל אתכם לאליפות ולשום צ'מפיונס ליג, עם כל הכבוד לגאדיר, גולאסה וכל השאר בלי יניב קטן, ניר דוידוביץ', קולמה, מסיללה וארבייטמן לא הייתם מגיעים לשום מקום, החלק שלהם היה מזערי ביותר וזה שגאדיר כבש נגד זלצבורג(אם אני לא טועה) לא מרמז על כך שהוא היה בורג משמעותי.
הם לא יכולים להנהיג מן הסתם, אבל הם היו חלק חשוב באליפות. אין ספק בכך. במיוחד כיאל. העונה גם גאדיר וגולסה במדיה רבה ביותר. לגבי מאמן, אז כאמור שומי עבד 10 שנים עם צעירים מסגרת הנבחרת האולימפית, והוא גם נותן להם במה. ברור שהוא לא חף מטעויות, אבל לדעתי עושים עליו עליהם יותר מדי גדול בבית"ר. כמו גם על לא מעט מאמנים קודמים שעבדו שם.
הם היו חלק, חשוב? גם נתחשב בעובדה שגולאסה שיחק בעונה שעברה אולי 3 משחקים מלאים ובשאר היה עולה כמחליף לחצי שעה פה 20 דקות שם וגאדיר גם לא הייתי מחשיב את זה כ"כ כתרומה משמעותית, כיאל השפיע אין ספק. בנוגע למאמן: דעתך לא מעניינת באופן מעשי וגם לא מעשי, אתה לא יודע מה הולך בקבוצה ומה הלךה רוח בה אז עדיף שלא תחווה דעה על מה שאתה לא יודע.
גם אתה היית רוצה לשמוע שדעתך לא מעניינת אף אחד? ככה מדרדר השיח מהר מאוד. אני לחלוטין לא מסכים עם הדברים וחושב שהעליהום על שום מוצדק לגמרי, אבל אם אלכס לא היה חושב כך איך היה בכלל מתקיים דיון?
לגבי יצחק שום שעדיין לא הבעתי את דעתי עליו, אני חושב ששום,נמנה בין המאמנים הטובים בארץ. אני מודה לו על תקופתו בבית"ר, ובמיוחד על הדאבל ההסטורי, אבל... בתקופה האחרונה (מספר חודשים) הקשר בין שום ליצחקי וברוכיאן הוא לא טוב ולא מועיל למועדון בלשון המעטה, הרבה בגלל שהשניים שציינתי הפגינו זלזול תקופה ארוכה ויש אומרים שעשו את זה לשום בכוונה. שום מצידו, במקום לרסן אותם נתן להם להמשיך בשלהם ומפה זה השפיע על כל הסגל שראה איך שני כוכבי הקבוצה שמים פס על המאמן. למרות ששורש הבעיה הזאת היא בגלל אבירם ויצחקי, לשום יש חלק בלתי נפרד באותה בעיה, כי כפי שציינתי הוא המאמן ולא הם. מעבר לכך, הקבוצה לא נראית טוב כבר מתחילת העונה, והשבועיים האחרונים בהם שיחקנו מול מכבי והפועל, מוכיחים לנו ששום צריך ללכת הביתה: פעמיים נתנו 3 גולים וספגנו 4, התקפה יכולה להתבסס על יכולות אישיות (כמו יצחקי למשל) ועל פוקסים, הגנה לא. הגנה זה אך ורק אימון, וכיוון שההגנה שלנו נראית כמו שהיא נראית, כנראה שאין אימון וגם אם יש אז לא עושים בו כלום. מכן ניתן להסיק ששום צריך ללכת הביתה. שני המאמנים שהייתי רוצה לראות בבית"ר לאחר ששום יילך, הם דרור קשטן ומוטי איוויר. הראשון, הראשון מעבר ליכולתיו המקצועיות הוא רס"ר משמעת, וזה די חסר בבית"ר. השני, הוא מוטיבטור ענק שגורם לשחקנים לאכול דשא, מה גם שהוא ייתן קרדיט לצעירים.
אם ברוכיאן ויצחקי לא מתסדרים עם שום, אז דווקא עם קשטן יסתדרו? אני בהחלט מסכים, שאולי הבעיה של שומי שהוא לא יודע להיות קשוח מספיק. כנראה שהוא באמת היה צריך לזרוק לכמה שבועות את יצחקי וברוכיאן ליציע.
אין ספק שליחסים עם מאמן יש השפעה על התוצאות, גם באירופה. אבל שחקן צריך להבין שהמקצוע שלו הוא כדורגל והוא חייב תמורת השכר הגדול שהוא מקבל, לבוא לעבודה, לבוא לאימונים. יש להם את המזל גם לעסוק במקצוע האהוב עליהם והם עוד מקבלים שכר ניכר על כך. אז זה בושה וחרפה כששחקנים עושים דווקא.
בדיוק. לכן לנו האוהדים יש את כל הזכויות להביע ביקורת כלפי אותם שחקנים. יצחקי מתבכיין שבכל מקום שהוא הולך, אם זה בסופר או סתם ברחוב הוא מקבל קריאת של "תתבייש" וכו', אבל הוא הביא את זה על עצמו. אתה לא יכול לזלזל במועדון עם הקהל הכי פנאטי בארץ ולהמנע מביקורות.
יצחקי הודיע לאתרי התקשורת ביניהם ONE וספורט5 שאם בית"ר רוצה אותו הוא יישאר. מה הוא מטומטם? מיהשו אמר שלא רוצים אותו? אני מניח שהוא מכין את עצמו למקרה של עזיבה ומפנה את כעס האוהדים כלפי המועדון.
שברק יצחקי דקה 84 מול עכו בבית 20 מטר מול השער פנוי מחליט לנסות להקפיץ במקום לתת פצצה והתקפה מיד לאחר מכן אנחנו סופגים גול זה זילזול, שיצחקי מול מכבי חיפה ובני יהודה משחק עם עצמו ולא מוסר לאף אחד זה גם זילזול וזה סופר מעצבן. שיצחקי בעונה שעברה החמיץ נגד הפועל ת"א במשחק הגניבה איזה 300 פעמים(כולל מול שער ריק לגמרי) לא באנו אליו בטענות כי הוא לא זילזל והיה לו חוסר מזל אבל עכשיו הוא סתם עושה דווקא. אם הוא רוצה ללכת להפועל אז הבעיה היא אצלו, לא יכול להיות ששחקן במעמד שלו ואחרי כל מה שעבר עם בית"ר רוצה ללכת ליריבה השנואה ביותר, איפה היה דבר כזה? ברוכיאן גם צריך מאמן שיחזיק אותו קצר ויתחיל להריץ אותו כי כבר נמאס לראות אותו עומד מחצית מהזמן. יצחק שום הוא האשם, לא היחיד כמובן אבל אחד המרכזיים. הוא הצהיר בתחילת העונה שאפשר לקחת אליפות ואחרי כמה מחזורים שבהם האין הגנה שלו קיבלה שלישיות מנתניה וב"ש הוא אמר שיש סגל צעיר וסבלנות היא מילת המפתח. אז למה מלכתחילה הצהרת על אליפות? אם שום היה אומר שהעונה הזאת היא עונת הסתגלות לצעירים ושבונים קבוצה לעונה הבאה אז הכל היה מתקבל טוב יותר, אתה לא יכול לקפוץ לבריכת כרישים שאתה לא יודע לשחות.