בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏4/7/09.

1. Don Joan Roman Member

אדם אל תקשקש, יואב זיו מעדיף את בית"ר ירושלים על פניי כל מקום אחר בארץ, אבל אם לוקרן תרצה לשחרר אותו והפועל תציע לו סכום טוב (כמו 200 אלף דולר כפול 3 שנים שזו ההצעה) אז הוא יעבור לשם, הצעה של בית"ר כלפיו תשנה את כל התמונה, חוץ מזה שאני במקומו לא הייתי חוזר לבית"ר בחיים, כנ"ל בנוגע ליצחקי, ברוכיאן ובן שושן, לקהל המפונק שהתחיל להגיע למשחקים ולפרחחים בלה פמיליה לא מגיע שחקנים כ"כ טובים עם נשמה ואהבה כ"כ גדולה כלפיי המועדון, לא מעריכים שום דבר, הבחורים האלו קיצצו בחצי את המשכורת שלהם מ300 אלף דולר ל-150 אלף דולר ברוכיאן, מ330 אלף דולר ל175 אלף דולר ובן שושן מ250 ל120 אלף דולר וזה למרות הצעות הרבה יותר טובות ממועדונים אחרים(הפועל ת"א, מכבי ת"א ומכבי חיפה), התמורה ללויאליות שלהם זה תלונות מירושלים ועד אנטרטיקה בזמן שהאשם העיקרי במחדלים זה האידיוט שעומד על הקווים, במקום לרכז את כל המאמצים בלפגוע במוראל שלו ובהרגשה שלו ולסלק אותו מפה כמה שיותר מהר, נטפלים לבשר(אבירם), העצמות(עב"ש) ולדם(ברק) של הקבוצה.

ארון - גומז לא קיבל אף הזדמנות ראויה בליגה ובגביע הטוטו במשחק היחיד שהוא פתח הוא תקע צמד נגד מכבי נתניה ועכשיו ראובן עטר יקבל אחלה של חלוץ במקום אוקוצ'ה המוגבל.

נערך לאחרונה ב: ‏7/1/10
  2. alexshw Member

לי דווקא נראה שהשחקנים הם האשמים העיקריים.
    כאמור לשום לא הייתה אפשרות אמיתית לבנות סגל. שמעתי שיצקחי רב איתו, ברוכיאן לא מנהיג, טל, בנאדו וגרשון שחקני עבר.
    הכי קל להפיל על שום. לדעתי השחקנים הבכירים לא בכושר, ואולי גם לא מנהלים חיים ספורטיבים(אחרת בשביל מה צריך להוציא קוד אתי מיוחד?).
    השחקנים הצעירים פשוט לא מספיק טובים כדי למשוך את בית"ר למעלה. זה הכל.

איזה מאמן ישראלי לקח דאבל בחו"ל(ולא סתם באיזה קפריסין)? איזה מאמן הוביל קבוצה לליגת האלופות?
    גם אם היא הייתה הכי טובה בתולדות הכדורגל שלנו, עדיין זה היה הישג גדול. שום אימן 10 שנים את האולימפית והעלה אינספור שחקנים לבוגרת. מי זה יצחקי שבכלל יריב איתו?
    אצל שום הוא נתן את החצי עונה הכי טובה שלו.

3. AronB Member

Don Joan Roman אין צודק ממך.
    אחרי מה שעשו ליואב זיו שגרם לו לעזוב אני במקומו לא הייתי מעז להתקרב לטדי.
    צמח בטדי קהל מסריח של ערסים קטנים ומטומטמים שחושבים שהם "קהל טוב" ואומנם באמת לא נגענו בזה הרבה זמן - אבל "הקומץ" הרס את הקבוצה הזאת.
    מקללים את ברוכיאן, יצחקי ובן שושן, וזה עוד בלי כל השאר. גועל נפש.

4. Don Joan Roman Member

אלכס השחקנים חיים בכלא שקוראים לו יצחק שום, ברגע שהוא יילך ואווירת הנכאים שהוא משרה על המועדון תתפוגג, הסדר ישוב לקדמותו ושוב נראה את בית"ר ירושלים רצה, לוחמת, משקיע, מנצחת, מפסידה ומהנה ולא כמו היום שהפכנו להיות אנטיתזה מושלמת לבית"ר ירושלים, עם כל הכבוד להישגי העבר שלו זה לא משחק תפקיד בכלל, זה כמו להגיד שיניב אברג'יל חלוץ יותר טוב מאיתי שכטר כי הוא כבר 13 שנה משחק בכדורגל הישראלי, חאלס עבר זמנו, אבד עליו הכלח, שיילך מפה.

5. alexshw Member

אבל הוא לא יכול היה לעשות דבר מבחינת הסגל. זה מה שיש לו. סביר להניח שבמציאות אחרת, היו כבר שינויים נרחבים בבירה.
    ומי שעכשיו יכתוב כאן, אבל עטר עשה ככה והוא הביא ככה, אז קודם כל עטר כמובן מאמן טוב מאוד, אבל לעטר גם היה את אלברס ופרננדס. שני החשקנים הכי משמעותיים של בית"ר בעונה שעברה ביי פאר.

6. Don Joan Roman Member

הוא לא צריך לעשות דבר מבחינת הסגל, זה מה שיש ועם זה הוא צריך להוציא את המקסימום והוא מוציא את המינימום, אין לקבוצה סדר במגרש וזה לא קשור לאף שחקן, אפילו להפועל רעננה שהשחקן הכי חלש של בית"ר (דהיינו דנין) יהיה שם סופרסטאר יש יותר סדר וארגון מאשר יש בבית"ר ירושלים.

וחוץ מזה אף אחד לא שם לו אקדח לרקה שהוא החליט להביא ב100 אלף דולר את פאולו דה לה האסה.

7. AronB Member

דה לא האסה שחקן חלש לדעתי למרות שלכו תדעו עוד מה הוא יכול להפיק. ג'וניור ויסה מעצבן אותי, הוא לא משחרר את הכדור בזמן והוא תוקע את המשחק וזה מעצבן. חן עזריאל הסקורר הגדול של הנוער משחק כמגן. עידן טל שמרוויח משכורת עתק ולא עושה כלום עדיין בקבוצה וקובי מויאל בקושי מקבל הזדמנויות, וזה רק חלק מהכל.
    עטר היה עושה מזה יותר.

8. Don Joan Roman Member

גם ויסה סובל מהחוסר סדר אצל הדוב, אבל במקרה שלו החלק של הדוב זה אולי 40 אחוז, שאר ה-60 אחוז זה שלו כי הוא איטי להחריד, והכי מצחיק שהאיטי הזה נכנס מול הפועל לפניי בן שושן ובגללו עידן ורד לא קיבל דקה אתם קולטים? עידן ורד לא קיבל אפילו דקה.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ויסה הרס איזה 3-4 התקפות נגד הפועל ת"א, כל פעם שהוא קיבל את הכדור אני צורח שימסור והוא עם עוד צעד ועוד צעד...שחקן טיפש ולא יותר.
    הקהל מבריח שחקנים? אולי, אבל לא בגלל זה ברוכיאן לא נתן ספרינט אחד כל העונה ויצחקי משחק בזילזול ואנוכיות עד עכשיו אם לשים את הדברים על השולחן.
    העונה הזאת ברוכיאן ויצחקי עד עכשיו מאוד איכזבו אותי למרות שהם עדיין נותנים תפוקה סבירה.
    שדה-לה האסה הגיע הבטיחו לנו שחקן פייטר במרכז המגרש 'פיטבול' קראו לו, איזה פיטבול ואיזה נעלים, קיבלנו פינצ'ר צולע, מה שהאסה עשה עד עכשיו גם מויאל יכל לעשות.
    כמו שכבר כתבתי כמה פעמים בימים האחרונים, יש זבל שצריך להעיף והרשימה ארוכה:
    בנאדו - גמר את הסוס סופית.
    בן-יוסף - השחקן הכי טיפש בעולם.
    טל - אלוף העולם באיבוד כדורים על טווח קצר.
    ויסה - הסגן של עידן טל.
    דה-לה האסה - לא מצדיק מקום של זר.
    מאייבי - כנ"ל.
    דנין - 'מקרה רענן דרעי 2', שחקן אפור ולא מוכשר שאיכשהו סוחב במועדון תקופה ארוכה בגלל השקעה ולחימה, לצערי זה לא מספיק.
    וטיבי אם כי אפשר לתת לו עוד צ'אנס.

10. ארסנל ונגר Member

למחוק.

נערך לאחרונה ב: ‏11/1/10
  11. IdoS Member

כיום יש המון אוהדים של ביתר ירושלים שמאוד קשה להתבטא איתם ולהגיע איתם לדיון רציני לגבי המצב של קבוצתם, אתה נראה לי בן אדם לעניין שאפשר לנהל איתו דיון ראוי לגבי המצב.

הנושא הזה מחזיר אותי כמה שנים אחורה.
    משחק גמר גביע, הפועל ת"א נגד בני יהודה. מספר ימים לפני המשחק מתברר לנו שהפנייה של ארקדי גאידמק כלפי שמעון גרשון רצינית עד מאוד ואנחנו לא שומעים שלילה מהירה להצעה מצד שמעון. ידענו שהוא כרגע נמצא בבית מלא ירושלמים ובמיוחד עם אשתו מלי שאני מניח לעצמי שהיא ומשפחתה לא עזבה אותו לרגע כדי שיעזוב לביתר. מספר חודשים לפני זה פורסמה כתבה בה קבוצה רוסית התעניינה בשמעון גרשון והציעה לו לשלש את סכומו. שמעון לא פסל ואחרי מחשבות מעמיקות הוא העדיף להישאר בארץ עם אשתו המשגשגת ולוותר על היציאה לאירופה. כאשר הגיעה לה הצעה כספית דומה מביתר לשמעון כבר היה מאוד קשה לסרב לה. אני זוכר שבחגיגות גמר הגביע שרו לו כ-10,000 אדומים נלהבים: "תישאר, תישאר" שמעון חייך והמשיך לחגוג. לאחר שתפסנו אותו מספר ימים באימוני הפועל הוא ענה לנו באותה תשובה: "יהיה בסדר".
    אין לי ספק בכלל שהמצב של ברק יצחקי דומה עד מאוד, ואם ברק (שאני מאמין שהוא מאוד אוהב את אוהדי ביתר ואת המועדון) לא שלל את אופציית הפועל עד כה, הוא מאוד רוצה לעבור.

אבל עכשיו אני פונה לאוהדי ביתר ירושלים ת'כלס, תרגישו באיזה מצב אנחנו עמדנו לפני מספר שנים. ברק ניסה כבר לצאת לאירופה ולא כל כך הלך לו, הוא חזר למרות הכל לישראל למרות שיכל להתקדם לקבוצה אחרת באירופה ולהמשיך לנסות את מזלו (ותאמינו לי שהיה לו ברירות). אבל הנה לו ההזדמנות לעבור לקבוצה ישראלית מובילה, שמתמודדת על תואר האליפות, שנמצא בליגה האירופית בין 32 הגדולות, ונותנת לברק סיכויים אדירים להרשים עשרות סקאוטרים ולהוכיח להם מה הוא שווה בדיוק כמו שעשו שכטר, נאתכו, ורמוט ודאגלאס. לפי דעתי ברק לא יעבור להפועל ת"א כדי למשוך צומת לב רבה ולהראות שהנה, אפשר לעבור ליריבה השנואה.
    הוא פשוט מרגיש שזה הצ'אנס של הקריירה שלו, ובינתיים בביתר ירושלים הוא הולך לאיבוד.
    אז לאוהדי ביתר, אם בסופו של דבר הוא עובר, הוא עושה את זה בלב כבד תאמינו לי, זה לא בשביל לפגוע בכם ולדרוך עליכם, זה כדי להתקדם.
    אז תקחו את זה ברוח ספורטיבית, גם אם הוא יחליט בסופו של דבר לעבור.

12. ארסנל ונגר Member

אני מניח שכאב לכם על מעבר שמעון גרשון אבל דילגת שלב, יוסי אבוקסיס.
    אתה יודע איך אנחנו הרגשנו? יש לך בכלל מושג מה היה המעמד שלו בבית"ר? לנטוש אותנו כשהיינו במצב קשה זו הייתה כפיות טובה מצידו, כי אנחנו הצלנו או יותר נכון עשינו לו קריירה. אבוקסיס קיבל מעמד של סמל אצל האוהדים, לא פחות מאוחנה. תעיד העובדה שאוהד בית"ר רצה לתרום כליה על מנת לממן את הישארות יוסי בבית"ר.

אותו דבר יצחקי, שקיבת הזדמנות של פעם בחיים מבית"ר, כשהוא עוד היה "עוד אחד" מאשקלון, טיפחנו אותו ועיצבנו לו קריירה, אז לעזוב את בית"ר, ועוד להפועל, זו יריקה בפרצוף. כי אם לא בית"ר עד היום ברק היה יושב עם אבא שלו בנמל ליד הבית ומעביר את זמן כשהוא מנסה לדוג.

אני יודע שהוא עוזב מרצון להתקדם, אבל בחייך איזה סיבות יש לעזוב? אבוקסיס גם עזב מאותה סיבה, כי לא היה מוכן להשאר בבית"ר כשהיא בפירוק אז עזב להפועל של קשטן שהייתה קבוצה נפלאה, אז הנה הוא עזב בגלל ההתקדמות.

אם יצחקי יעזוב להפועל, אין מצב שנקבל את זה ברוח ספורטיבית.

13. אלי מתחן Member

אוהדי הפועל לקחו את העזיבה של גרשון בצורה מאוד ספורטיבית.
    חוץ מזה שאם יש אשם במצב של בית"ר יצחקי נמצא אולי קצת מתחת לשום וקורנפיין, היכולת והרצון של הכוכב משפיעים על שאר הקבוצה, וכאמור יצחקי מראה מתחילת העונה רצון שווה ערך לרצון של עידן טל למסור מסירה מדוייקת, וזה לא משהו בכלל.

אם שום היה ניגש לעונה הזאת עם רצון לשלב צעירים והקבוצה לא הייתה נראית טוב אז היה אפשר לוותר, אבל הוא מתעקש לשים את עידן טל ושאר הזקנים כל משחק בהרכב בלי קשר ליכולת..
    יש לבית"ר צעירים מוכשרים, אולי לא הכי מוכשרים אבל אם היו מקבלים הזדמנות השנה אולי היה אפשר להוציא מזה משהו קדימה. מה קיבלנו? אבי ריקן, קובי מויאל (שאני בכלל לא מחזיק ממנו), עידן ורד, חן עזריאל כולם נהיים פחות טובים ככל שצוברים ניסיון, זה אומר משהו על המאמן.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיתרון שלי למצב: למכור את יצחקי לקבוצה מחו"ל(לא משנה איזה ומאיזה ליגה) ולהרוויח את חן עזריאל במקום.

15. AronB Member

העובדה היא שגם הצעירים של חיפה, הפועל ומכבי הם לא הכי כישרוניים, חלק גדול מהם בכלל לא כישרוני בכלל לדעתי אבל איך שהוא כמעט מכל אחד יוצא משהו מידי פעם.
    יש לנו כמות גדולה של צעירים מאוד מוכשרים - מויאל, עזריאל, ריקן, הרוש וכן גם טוטו תמוז אפילו, אז למה שום מתעקש לפתוח את עידן טל (כמו בפעם הקודמת שהוא אימן אותנו) למרות שהוא כל כך גרוע?