בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏4/7/09.

1. alexshw Member

לא הגיע לכם לנצח אותנו בסיבוב הראשון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

האליפויות של 97, 98, היו לטעמי הגדולות בתולדות בית"ר. הרבה יותר גדולים מ - 07, 08

2. Don Joan Roman Member

כל אליפות של בית"ר היא אליפות גדולה בקנה מידה אחר
    87 כי זו הייתה הראשונה שלנו אחריי שהיינו ראוים כמה וכמה עונות לתואר הנכסף, חברים ליציע וקרובי משפחה סיפרו לי המון על האליפות הזאת שלא זכיתי לראות ורואים את הדמעות בעיניים שלהם כשהם מספרים על כך.

92/93 כי שם בעצם הראנו חלק נכבד מהחוזק של המותג "בית"ר ירושלים", בעונת 90/91 ירדנו לליגת המשנה והיינו עצובים, בוכים, מוכים ומושפלים, ותוך שנתיים בלבד לקחנו את האליפות מכבי ת"א משופעת הכוכבים בעונה הירואית עם כ"כ הרבה שחקני בית ושחקנים אלמוניים אחרים, זו הייתה האליפות מאוד מתוקה והראשונה שחוויתי.

96/7 כי זה היה כדורגל ברמה אחרת, כל הליגה אכלה חצץ וסלעים ירושלמים, כדורגל מסחרר, גולים גדולים, נשמה מדהימה, איצטדיון מפוצץ, פשוט כדורגל מרשים,17 שערי ספיגה מול 62 גולים נדמה לי ב30 מחזורים, ממוצע של קצת יותר מחצי גול למשחק שבית"ר ספגה מול 2 וקצת שהיא נתנה, 2 ניצחונות ענק על האדומים מת"א 4:1 בבלומפילד ו3:0 ב"טדי", שחקנים מוכשרים מאוד דוגמת סביליה, זוהר, שאלוי ופישונט ושחקני נשמה אדירים כדוגמת 2 המלכים איציק קורנפיין ואליהו אוחנה, סרגיי טרטיאק הבלתי נלאה והבחור שלא נותן לשום כאב להפריע לו: אהוד כחילה.

97/8 כי זה היה השני ברציפות, כי היכולת הייתה מרשימה וכי מנענו מהאדומים לזכות באליפות שלא הגיע להם.

וה-2 האחרונות בגלל שחקנים כמו דרק בואטנג, ז'רום לרואה, רומולו, מירוסביץ', פביאני, אלבארז וכמובן סבסטיאן אבראו.

בתקווה לעוד אליפויות מרגשות, משמחות מהצד הצהוב וכואבות מהצדדים האחרים, יאללה בית"ר!

3. alexshw Member

לרואה ואבראו לא שיחקו בשום אליפות של בית"ר.
    רמת הקבוצה ורמת הכדורגל שהציגה באליפויות של אמצע שנות התשעים, הייתה לטעמי בשתי דרגות יותר גבוהה מאליפויות של ארקדי.

נערך לאחרונה ב: ‏2/1/10
  4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי בשלב מסויים בעונת הדאבל הצגנו כדורגל סוחף שהתקרב לרמה של האליפויות בסוף שנות ה90' אבל אין ספק שהאליפויות האלו היו יפות יותר בדיוק כמו שהאליפויות של מכבי חיפה ב-91 ו-94 יפות יותר מרוב האליפויות בעשור הזה ואת האליפות של מכבי ת"א ב2003 אי אפשר להשוות גם לאליפויות של קשטן וגרנט.
    גם באליפות של יוסי מזרחי למרות שהכדורגל לא היה מרהיב(אבל עדיין היינו הטובים בליגה) היו רגעים משמחים: לנצח את הפועל פעמיים בדקה ה-90 ובפעם הראשונה זה היה שטדי היה מלא עד אפס מקום, להביס את מכבי חיפה פעמיים כולל בק. אליעזר וגם לנצח את מכבי ת"א פעמיים בבלומפילד.

5. Don Joan Roman Member

נכון הם לא שיחקו באף אליפות אבל הם חלק מארבע שנים מדהימות שבהן ראינו 2 אליפויות, 2 גביעים, כדורגל מרמות אחרות(תחת פרננדז), שחקנים מרמות אחרות ובעלים מסוג אחר(זה שהוא אח"כ התמוטט והקבוצה נכנסה לפלונטר שהיא בעזרת השם תצא ממנו עד תום העונה לא אומר כלום, הוא עדיין היה בעלים נפלא שתמך בבית"ר בצורה יוצאת דופן והשקיע בה סכומים שאף אחד אחר מעולם לא השקיע, רק חבל שהוא לא השקיע במתקנים אלא רק בשחקני רכש אבל זו לא רק אשמתו, תהיה בריא ארקדי, כולנו אוהבים אותך) .

6. alexshw Member

ארקדי כמעט המית אסון על בית"ר.
    מה, לא היה ברור איך זה יסתיים? מה היה נפלא בו? שהוא מכר נשק בצורה לא חוקית והלבין את הכסף בין היתר בבית"ר?
    מהו השאיר לבית"ר? במה שונה מזאבי?

בגלל בעלים כאלה, המועדונים מתמוטטים.
    החוכמה היא לנהל כמו ששחר מנהל.

עם הכסף של ארקדי מכבי חיפה הייתה משחקת בליגת האלופות 5 שנים ברציפות ומאיימת על שמינית הגמר שם.

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/10
  7. נועם אסולין Member

מה אתה מדבר.
    קנינו שתי אליפויות.. היינו עם תקציב של 150 מיליון שקל תקציב שלא היה מבייש מועדון בליגות הגדולות באירופה ולא עשינו בזה כלום..
    אתה יכל להשוות את אליפות 98 למשל עם שחקני בית ושחקנים זרים שהביאו בגרושים והקיאו דם על המגרש בכל משחק.. או את האליפויות האחרונות עם לגיונרים במיליוני דולרים .
    אני לא ישקר, באליפויות לא היה שמח מימני אבל עדיין אלה היו אליפויות של כסף..
    כל המצב שקיים היום רק בגלל ארכדי, ככה לא מנהלים קבוצה..

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/1/10
  8. ארסנל ונגר Member

מה ארדקי השאיר בבית"ר?! אני אומר לך מה הוא הביא לבית"ר, הוא הביא כסף שהביא את הרכש שהביא 2 אליפויות ו2 גביעים, ביניהם דאבל הסטורי.
    מעבר לתארים הוא הביא לנו את המאמן מספר אחת שאי פעם דרך פה, לואיס פרננדס שמו, ואיתו באו זרים כדוגמת ג'רום לרואה, וזו הייתה תקופה נפלאה, תקופה שהייתה הכי קרובה לכדורגל אירופי.

לפני ארקדי היינו במצב גרוע מעכשיו, עם כמה עונות מזעזעות בתחתית.
    אז אל תשווה לי אותו לגד זאבי.
    לגבי מכירת הנשק, על ה*ין שלי איך הוא השיג את הכסף שלו,
    אין קהל אוהדים שלא היה שמח לקבל אחד כמו ארקדי (מבקש מיפי הנפש לחסוך ממני את דעתם בנושא), למעט הקהל של מכבי חיפה, שכפי שציינת עומד בראשה יעקב שחר, האחראי המשמעותי ביותר להפיכת מכבי חיפה לאימפריה שהיא היום.

אז נכון, הוא היה שרוט, ניהל בצורה כושלת את בית"ר, אבל מה שהוא השאיר טוב בהרבה ממה שהיה לפני הגעתו, בטח אם מדובר בתארים ובתוספות שציינתי.

9. AronB Member

בסרט שהיה לפני כמה שנים "אני אוהב אותך ביתר" היה אחד שכל מה שהוא אמר זה רק את מה שקורה עכשיו - שבית"ר תיפול, שהאליפויות האלה לא שוות כלום ושחבל שהאוהדים סוגדים לארקדי.
    אני לא אשקר, הייתי שמח באליפויות האחרונות אבל זה ממש לא היה כמו האליפויות שגדלתי עליהם, חגגתי ולא הייתה בי את אותה התחושה שהייתה לי ב97 ו98.
    הכסף קנה את האליפויות האלה, זרים כמו רומולו, מירוסביץ', ז'ואנו פינטו ושוונקי, או שחקנים בלי לב כמו זנדברג ובואטנג, לא שווים מבחינתי לזרים "הזולים" ו"האפורים" (שלא האמנתי ששמעתי את זה באוטובוס) של ביתר הישנה יותר.
    שאלוי, פישונט, שאנדור, האמר, טלסניקוב וטרטיאק וישראלים כמו איציק זוהר, רונן חרזי, אהוד כחילה, איציק, דוד אמסלם, איתן מזרחי והגדול מכולם - אלי אוחנה.

מצטער, אבל אני מעדיף ביתר בינונית של מרכז טבלה שבנויה מילדים שגדלו על הקבוצה כמו בן שושן, הרוש ומויאל, או קבוצה שנלחמת על הירידה (ואהבתי את התקופה הזו) כמו בעידן פניג'ל, מאשר קבוצה שלוקחת אליפות שבסוף קשה לי להיות שמח ממנה

ישבתי וראיתי את קלטת 96/97, ישבתי וראיתי את קלטת 97/98 ונזכרתי איך פרצתי לדשא עם אחי הגדול בקריית אליעזר, נזכרתי איך הייתי בטדי הישן עם הגבעת חול והאלי אוחנה ש"מג'עג'ע" את כולם וכן, גם נזכרתי איך ביתר ניצחה משחק ועלתה מעל לקו האדום או שהתפללנו שיקפיאו את הירידות למען הגדלת הליגה.

10. alexshw Member

אז אותך מעניין האינסטנט, ולא משנה שבשיל אותם רגעים אתה אחר כך סובל הרבה.
    יופי של הגיון. משהו הוא הביא לכם, זה אשליה שאתם אירופה ואימפריה. אשליה שהתנפצה סופית בפולין.
    בית"ר הייתה שכונה לפני ארקדי, והייתה גם בזמן ארקדי רק עם יותר דולרים.
    עכשיו הגיע עוד ליצן שיזרוק אותכם, אפילו יותר מהר מארקדי.
    אני כבר רואה את פניג'ל חוזר להציל אותכם.
    פניג'ל זה הבעלים האוטנטי שמתאים לכל מה שבית"ר משדרת.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

AronB

גם באליפויות בסוף שנות ה90' היו שחקני רכש ישראלים לצד שחקני בית בדיוק כמו בשתי האליפויות בעשור הזה.
    קורנפיין, טרטיאק, כחילה, אמסלם, אלון חרזי, טלסניקוב, אבוקסיס, האמר, פישונט, שאלוי, סביליה, רונן חרזי.
    כולם שחקנים שלא גדלו בבית"ר, אז נכון שעם השנים קורנפיין ואמסלם הפכו לסמלים אבל זה קרה בעיקר בגלל שנשארו בתקופות הקשות לא כמו אבוקוף.
    אלי אוחנה זה תופעה שלא תחזור לעולם, אי אפשר להשוות את זה לכלום.
    מי זה משה דדש? נוכל גדול שגנב מהקופה של בית"ר לא כמו גאידמק שרק השקיע והשקיע, אז עשר שנים לפני גאידמק הספיק תקציב קטן יותר אבל שגאידמק הגיע היה את מכבי חיפה של שחר עם תקציב של 40 מיליון פלוס והשחקנים הטובים בארץ והיה צריך להשקיע טוב יותר, זה שהיה את שקלאר שביזבז כסף בטיפשות ובלי הכרה אז זאת בעיה.
    אגב, בתקופת גאידמק הושקע כסף גדול בנוער וזה הביא 2 אליפויות ו-2 גביעים ואת הפירות אנחנו קוצרים כרגע.
    אני לא אהבתי את בית"ר של פניג'ל היא הייתה קבוצה לוזרית שלא התאימה למה שבית"ר מייצגת וגם בתקופת פניג'ל לא שיחקו כל-כך הרבה שחקני בית אולי 3-4 לפעמים.

12. alexshw Member

אליפויות בנוער לא אומרות כלום.
    השאלה מה יוצא למועדון מזה.
    גם הנוער של מכבי חיפה לקח אליפויות, שמהן לא יצא כמעט אף אחד.
    בבית"ר אין תשתיות מספיק טובות, אין יציבות כלכלית. אין מסורת באירופה.
    ארקדי שפך כאן 150 מיליון ש"ח בעונה, אבל הקבוצה שיחקה כאילו יש לה 40 מיליון ש"ח.
    הקבוצה כשלה לחלוטין באירופה, ארקדי ניצל את הקבוצה כדי לקדם את האינטרסים המושחתים שלו.
    והשאיר אותה מרוסקת כלכלית. כצפוי יש לומר.
    אין לו שום מושג וזיקה לכדורגל. הוא לא אוהב את המשחק הזה. הוא חיפש רק בוחרים.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

האליפויות בנוער הביאו לנו דור חדש של שחקנים מוכשרים: הרוש, קוז'וקין, ריקן, מויאל, ורד, עזריאל, שי חדד ועוד, אני מאמין בשחקנים האלו שעוד שנה-שנתיים יעשו את הקפיצת מדרגה ויובילו את הקבוצה.

150 מיליון שקל זה בעיקר בגלל שהכפילו את החוזה של כל שחקן, זה לא אמור לעשות את השחקנים טובים יותר, זאת הייתה טעות שתוקנה שעונה לאחר מכן התקציב צומצם וצומצם למימדים טבעיים.
    עדיין שהיה לנו את התקציב הזה זכינו באליפויות ואתם סיימתם במקום החמישי עם תקציב של 40 מיליון או אפילו יותר כאשר קבוצות עם תקציב נמוך יותר סיימו מעליכם.

אנחנו לא מרוסקים כלכלית ולכל בור שניפול אנחנו נדע לקום כי אנחנו בית"ר ירושלים, אני לא מודאג.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאלכס תימצת פה מצויין מה אני חושב. גאיידמק מעולם לא אהב את בית"ר אלא הוא השתמש בה בשביל לבנות בסיס של תומכים (והכי טובים הם אלה שצועקים, מקללים ומתנהגים באלימות...) כדי בצורה הזאת להכנס לפוליטיקה בארץ. הוא בא עם רעיונות לא כשרים וברח עם הזנב בין הרגליים. (אגב איפה הוא היום?)

אגיאר כלפי חוצה מתנהג אותו דבר ולכן אני משוכנע שיום אחד והוא גם יעוף באותה הצורה. מה הזיקה שלו לבית"ר? האם הוא בכלל ביקר בטדי לפני שהוא נכנס לתמונה? אפילו עברית הוא לא מדבר...יום אחד הוא בא לטדי, שם כיפה צהובה ויום אחרי זה אני רואה אותו במלחה עם כיפה אדומה. לא ידעתי שאוהדי ירושלים אוהדי הפועל?

אני מבין היטב את AronB ואני מקווה בשבילו שבית"ר סוף סוף תפרד מכל הטיפוסים התמהוניים שבאים מחו"ל כי הם היו 'תמיד אוהדי בית"ר'. אדם, דדש היה אולי גנב, אבל הוא לא הסתובב עם חולצה אדומה במלחה...אני האדם האחרון שאוהב קבוצה בגלל דיעות פוליטיות, אבל אתה יודע היטב מי האבות הרוחניים של הפועל, לא? ראית פעם את יעקב שחר מסתובב ברוממה כשהפועל חיפה משחקת? ראית אי פעם מנהל אחר שיום אחד מכבי ויום אחרי זה אדום? מבחינתי בסדר גמור, אחלה, אבל אתה יודע היטב שזה לא עובד כך.

15. alexshw Member

לא רואה שום שחקן מהרשימה שציינת, שמסוגל לשחק תפקיד חשוב בקבוצת צמרת, פרט להרוש כמובן.