בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏4/7/09.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברק יצחקי חלוץ מצויין,אז כן הוא בעונה לא הכי גדולה שלו בלשון המעטה,אבל כמובן שהכי קל לקטול אותו ולהתחיל להגיד דברים לא נכונים כמו שהוא חלוץ בינוני,שבע או אחד שאף פעם לא היה משהו,הדבר היחיד הרע שאני יכול להגיד על יצחקי זה שהוא טמבל שהוא עזב את גנק,אין לי ספק שהוא היה מתקדם משם אם הוא רק היה קצת יותר רציני ומתמיד בחו"ל.

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רוצה לחזק את התגובות האחרונות. בדיון שבו כל אחד רשם איך לדעתו תראה הטבלה בסיום העונה, כתבתי על ביתר ירושלים שיש לה משהו שאין לאף קבוצה בליגה ושקוראים לזה ברק יצחקי. בניגוד להרבה חלוצים מוכשרים וטובים בליגה שלנו, לברק יצחקי יש יכולת לראות את המשחק בגדול, כמו שקשרים רואים אותו ומשום כך כשהוא טוב, הוא משפיע על כל הקבוצה וסוחף אותה אחריו. העונה ביתר ירושלים נראית כבויה הרבה משום שגם הוא כזה וכאן אין ספק שזה לחובתו ושבינתיים הוא רחוק מלספק את הסחורה.

3. Beitar Member

בקשר למעבר האפשרי של יצחקי, גם לי קשה לראות מהלך כזה רואה. אמנם עדיין זכור לי המעבר של ארבייטמן להפועל פ"ת וההלם שהייתי בו כששמעתי על המהלך ההוא לפני מספר שנים, אבל אין בכלל מה להשוות בין מידת החיבור של השחקנים אל המועדון. יצחקי הרבה יותר קשור לבית"ר ולאוהדים שלנו והצהיר אין ספור פעמים כי בארץ הוא ישחק רק בבית"ר.
    נכון שיצחקי בעונה מאוד לא טובה ביחס לציפיות ממנו ולפוטנציאל הגדול שיש לו, והוא לא סוחב את הקבוצה עד כה - אבל בניגוד להרבה שחקנים אחרים, אם הוא ייכנס לתקופה טובה - הוא ללא ספק יעשה בעיות להגנות הליגה ויהיה קשה לעצור אותו. עוד מוקדם כמובן להספיד אותו.
    בעיתון ירושלים מפורסמת היום כתבה בנוגע לאגיאר. נכתב כי יועציו מופתעים כמו כולנו בכל פעם מחדש ממהלכיו. קשה לדעת לאן הוא מכוון ומה יקרה בעונות הבאות. לצערי, אני חושש משיחזור של הסוף של תקופת ארקדי גאידמק. כשהוא התחיל לדבר על הצטרפות למועדון קיוויתי וחשבתי כי מדובר באדם הנושא אופי שונה מזה של גאידמק, ולצערי התבדיתי בעניין הזה.

4. Don Joan Roman Member

עצה ידידי, אל תאמין לעיתונים, בטח לא המקומונים הירושלמים שמלאים באוהדי הפועל ירושלים מתוסכלים מהמצב של קבוצתם, גם כשזכינו בדאבל הם העדיפו לכתבו עלינו דברים רעים מאשר לפרגן.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.youtube.com/watch?v=2seL_jO8rNY

הפעם גמר גביע המדינה לנוער 2006/7 בו בית"ר פוגשת את מ.ס. אשדוד ומנצחת 0-3 וזוכה בגביע הפעם עם הרוש בשער.
    מי שהבקיע את כל שלושת השערים הוא חן עזריאל ותראו עם איזז סיומת אבל הרי שום אמר שהוא לא חלוץ הוא קיצוני, איזה קיצוני?! עכשיו הוא כבר מגן ימני.
    יצחק שום - הריסת שחקנים מוכשרים בע"מ

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא שופט על סמך המשחק היום אלא באופן כללי, את דנין אנחנו רואים יותר מ-7 שנים ומדובר אמנם בשחקן עם המון רצון ונתינה אבל פשוט לא מספיק טוב בעונה שעברה הוא גם היה מאוד חלש ומאז ההגעה של לואיס פרננדס ועד לתבוסה בקראקוב דנין פשוט לא היה פאקטור בבית"ר, הוא סופסל וגם נשלח להשאלות בחיפה וכפ"ס, הוא היה מתאים לבית"ר הדלה של פניג'ל לאחר הפירוק אבל לא לבית"ר ששואפת להתמודד בצמרת כל עונה.
    אבי ריקן מגן שמאלי סביר, לא רואה את דנין עולה עליו במשחק ההגנה וגם בתרומה ההתקפית, שי חדד מהפועל ר"ג ששייך לנו ונמצא בהשאלה גם ראוי לצ'אנס, צריך לעשות ניקוי אורוות בבית"ר ודנין הוא חלק מהשחקנים שיצטרכו לעזוב עם כל ההערכה שיש לי אליו כשחקן שמשקיע המון אבל לצערי הרב לא מספיק טוב.

בנאדו בכלל לא צריך להיות בסגל של בית"ר, המון תודות לאריק על 5 עונות טובות בבית"ר אבל בעונה הזאת הוא פשוט עושה לעצמו שם רע, אתה קולט בכלל ששום רוצה להוציא את בן-יוסף מההרכב עבורו? לא יוצא לי מהראש מה שמאיוקה עשה לו ברביעי של מכבי.
    שום היה צריך לתת לבנאדו לעבור בקיץ למכבי או הפועל ת"א ולתת את הצ'אנס למתן בראשי או איתן טיבי במרכז ההגנה, תראה איך גודל למכבי ת"א לדוגמא בלם לעתיד כמו קפילוטו בעוד שאנחנו מסתמכים על בלם בן 36.

מסכים איתך שחומר השחקנים הרבה פחות טוב משנים קודמות, הבלמים נמצאים בנסיגה גדולה ביכולת, המצב בעמדות המגינים רע מאוד לאחר שאלברז וזיו עזבו וכרגע לא נמצא מחליף אפילו לזיו שלא היה יותר ממגן בינוני.
    אין לנו גרזנים כמו אלברמן, בואטנג ופרננדס באמצע או פיבוט כמו רומולו ואבראו בהתקפה אבל עדיין הסגל שיש כרגע הוא מספיק טוב למקום שלישי לפחות.
    מכבי נתניה לא עולה על בית"ר באף עמדה פרט לעמדת המאמן, זה תעודת עניות שהובסנו מול נתניה 3-0 וזה יהיה תעודת עניות גדולה יותר אם נתניה יסיימו מעלינו.
    אליפות זה מילה גסה כרגע אבל מקום שלישי? גם אם מכבי ת"א ובני יהודה טובות יותר(לא בטוח בכלל) זה עדיין בהפרש לא גדול שאפשר להדביק, מקום שלישי זה מקום אפשרי ולדעתי גם המקום הריאלי של בית"ר העונה.

כמה פעמים ראית במשחק הזה שבית"ר הגיעה למצבים אחרי הנעת כדור מסודרת חכמה ומהירה? פעמים ספורות עד אפסיות, זה לא צריך להיות כך.
    במחצית השנייה תקפנו אך ורק דרך כדורים ארוכים שטוטו הוריד איכשהו, לא ראיתי כמעט את ברוכיאן מכניס כדורים מדוייקים ליצחקי, תמוז ועמית או את עמית ועידן ורד עושים איזשהי פעולה חכמה שהביכה את הגנת מכבי ת"א.

שום אשם בכך שהשחקנים עולים כאילו הכריחו אותם, הם יודעים שהוא פועל יותר לפי יחסים אישיים מאשר יכולות מקצועיות נטו.
    למה בנאדו בכלל נמצא בתמונת ההרכב? למה חן עזריאל(כחלוץ) ודייויד גומז לא קיבלו אפילו צ'אנס אחד?! למה תמוז שיחק מספר פעמים השנה כקיצוני שמאלי ויצחקי כחלוץ חוד יחיד? למה הוא לא התעקש על הישארות פרננס ואלברז בכל מחיר(ולמרות המצב הקשה היה פיתרון)? ולמה לא הביא להם מחליפים ראויים?
    שקט אף פעם לא יהיה בבית"ר ושום ממילא לא יפוטר או יתפטר כך שאני לא משלה את עצמי, אבל לעונה הבאה שבה אנחנו נבנה את עצמנו מחדש אני מצפה למאמן אחר ולא לסמרטוט כמו שום כלום.

7. Don Joan Roman Member

לסיכום
    הרוש - כרגיל מספר אחד על המגרש, יש לו אשמה קלה בגול השלישי(אשמה יותר גדולה יש לבנאדו שלא שמר על שבחון), אבל מעבר לכך עצר 3-4 כדורים מסוכנים בצורה נהדרת.

טיבי - בינוני מאוד במחצית הראשונה, בשנייה גילה שיפור ניכר, חבל שבמחצית הדב לא הכניס אותו לעמדת הבלם והעדיף להכניס את הקשיש.

בן יוסף - טוב עד שהוא יצא, חבל שדווקא במשחק כזה הוא קיבל בחילות, מאוד חבל.

גרשון - כרגיל שקט ורגוע, לא חושב שהוא אשם היום במשהו.

דנין - חלש חלש ושוב פעם: חלש.

דה לה האסה - חלש, חלש ועוד פעם: חלש

עידן טל - חכם על חלשים

ורד - לא היה במשחק, איפה הוא נעלם קיבינימאט? אפילו אותו שום הצליח לייאש.

ברוכיאן - היה בכלל שחקן כזה על המגרש? 2 פעולות חיוביות היו לו היום וכמעט שניהם הסתיימו בגולים, למה, למה למה למען השם אתה לא בא לבקש יותר את הכדור? למה? מול רמת גן וכל הקקות האלה מספיקות ההברקות שלך, אבל מול מכבי והפועל וחיפה אתה צריך לדרוש את הכדור ואם הדב תוקע אותך על הקו אל תקשיב לו, תלך לאמצע.

יצחקי - הבקיע פעמיים גולים שהראו את כל מה שאנחנו אוהבים בברק יצחקי, הראשון זה הוירטואוזיות והיצירתיות שרק הוא מסוגל לספק והשני כ"כ הרבה נחישות והקרבה, חבל שבמשחק שבו ברק טוב, ברוכיאן מחליט להיעלם.

טוטו - מי שיבוא אליו בטענות להחמצה שלו מצידי יכול ללכת למכור חמוצים, השחקן שנותן הכי הרבה צעמו למען הסמל והקבוצה, ענק, ענק, ענק.

שום - תעוף מפה כבר, את החיים שלי הרסת.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

טיבי היה רע מאוד היום, במחצית השנייה ובראשונה ובכלל משחק האגפים שלנו היום גבל בפשע מכבי חגגו עלינו שם.
    מבחינתי להעיף כבר עכשיו את ויסה ודה-לה-האסה כדי לממן את החוזה של אלברז, אנחנו חייבים מגן ימני ואם כריס רוצה לחזור אז מיד ובטח על חשבון שני הפרואנים החלשים שלא מועילים לכלום וכך גם אנחנו נרוויח את טיבי כבלם מחליף.

9. Don Joan Roman Member

אדם אל תדאג כפרה, יש לנו עוד סיבוב אחד עם שום כלום, עוד כמה משחקי גביע הטוטו ואולי משחק או שניים בגביע המדינה והסיוט הזה נגמר, השחקנים יצאו לחופשי מהכלא הזה שנקרא יצחק שום, אנחנו האוהדים נצא מהכלא הזה שנקרא יצחק שום, נקבל מאמן כמו ראובן עטר או רוני לוי, ניפטר מבנאדו, עידן טל, ויסה ודה לה האסה, נקבל בחזרה את אלבארז וסופר דאריו ויהיה הרבה יותר טוב ממה שקורה כרגע, עוד מעט זה נגמר אחי, ממש עוד מעט.

10. FelaKaT Member

יש לי הרבה מה להגיד על המשחק ועל ההתנהלות של שום, אבל אותי דבר אחד הרגיז היום יותר מהכל,
    מתחילת המשחק לבית"ר לא היה אמצע, עידן טל ודה לה באסה התהלכו על המגרש ואני לא זוכר שזכו אפילו בכדור אחד והוא מוציא לי את ורד... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

11. אלי מתחן Member

אני בעד להציב לשום אולטימטום, אם הוא לא מתפטר מביאים לו את ראובן עובד, שי בירוק ואלן מסודי עם סעיף בחוזה שנותן להם לשחק כל משחק בהרכב. אם זה לא יהיה טוב יותר זה לפחות יהיה מצחיק.

12. Don Joan Roman Member

זה לא יעזור אחי, תביא גם ליצנים מאיראן והאידיוט הזה לא יוציא את החברים שלו מההרכב.

13. wings Member

לגיטימי שאתה חושב כך. זו דעתך.
    אבל לא היית רוצה להחליף את לדו או רפאלוב ביצחקי? אני כן.
    הייתי נותן את שניהם ועוד מוסיף כסף.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

סתם שאלה, מישהו כאן באמת חושב שאפשר לעשות משהו נגד הפועל ת"א?
    מבחינתי להפסיד 1-0 זאת תהיה תוצאה טובה, ביכולת ובכושר שלהם הם יכולים לרמוס אותנו.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבלי לשים לב שיחקנו אתמול את המשחק האחרון בשנת 2009 ובעשור ההפכפך הזה בו עברנו כמעט הכל, זה התחיל עם הגמר הכואב נגד הפועל ת"א שחזרנו בו פעמים מהקבר עם שערים של פאצ'ה בדקה 93 ו-119 אבל הפסדנו בפנדלים, עד היום ההחמצה של טרטיאק דווקא טיק-טאק היציב והבטוח לא יוצאת לי מהראש.
    ואז הגיע גד זאבי הבן ... שהביא איתו את גוטמן הגרמני ורוסו, בית"ר ההתקפית הפכה לקבוצה משעממת שמנצחת בקושי את אשדוד וצפרירים חולון וכמובן שאי אפשר לשכוח את ה7-0 מול מכבי ת"א באותה עונה וההדחה בב"ש.
    ואז הגיע העריקה של אבוקסיס הבוגד להפועל ת"א שבזמנו לי לפחות מאוד כאבה אחרי שאבוקסיס היה אחד השחקנים שיותר הערצתי, אחד שהיה כל-כך מזוהה עם בית"ר תקע לנו סכין בגב וסובב אותו 8 פעמים.
    נפטרנו מגד זאבי והלכנו לפירוק, קשה לשכוח את המשחק הראשון שלנו באותה עונה במחזור הרביעי עם השער של פאצ'ה נגד מכבי חיפה והטירוף שהיה ביציעים, הפסדנו אמנם משער באופסייד אבל כזאת הייתה העונה של דאז באופסייד.
    הפסדים לקרית-גת(בטדי), לאשדוד, להפועל חיפה אחרי ששיחקנו כמעט מחצית עם 8 שחקנים, השער של קייסי בדקה 94 בטדי, ההתמוטטות של מני לוי בטדי והתבוסה בקריית-אליעזר 1-4 להפועל חיפה כאשר את כל 4 השערים אנחנו סופגים ברבע השעה האחרונה.
    כמובן שהיו רגעים שמחים כמו הניצחון על ראשון-לציון בפנדל דרדל'ה של אמסלם בדקה ה-90, השער של מוטי אוחיון בדקה ה92 באשקלון נגד קרית-גת, ההגעה לחצי גמר הגביע שכללה בדרך שביעייה בחוץ נגד אשדוד(2-7) ההישארות כמעט כנגד כל הסיכויים במחזורים האחרונים אחרי ניצחונות על נתניה, הפועל חיפה, מכבי פ"ת והתיקו נגד קרית-גת עם השער של פאפורה בדקה ה89 שהשאיר אותנו ליגה.
    העונה שלאחר מכן הייתה בעצם כמעט שיחזור ואפילו גרוע יותר, אמנם לא היינו בסכנת ירידה אבל זאת הייתה עונה משוגעת שמצד אחד אנחנו מביסים את מכבי חיפה 0-4, את אשדוד 0-5 ומנצחים את מכבי ת"א בטדי אבל מובסים 4-0 בראשל"צ, 5-1 למכבי פ"ת וגם 4-1 להפועל ב"ש בטדי.
    היו גם את המשחקים בסוף העונה שהפסדנו למכבי ת"א ומכבי חיפה בטדי אחרי שהובלנו 0-2 במחצית, בטח אוהדי הפועל ת"א יאמרו שנתנו להם והלוואי שכן.
    ואז הגיע אבי נימני, בנוסף אליו גם הצטרפו מנס-טוברוק דנין וארבייטמן, יצחקי הגיע מאשקלון וברוכיאן ובן-שושן עלו מהנוער היה גם את עזו החייזר ששוטט לו כאן במשך שלוש שנים.
    העזיבה של ארבייטמן עונה לאחר מכן להפועל פ"ת הייתה כואבת ובעיקר בגלל הניהול הכושל של מאיר פניג'ל, ארבייטמן יכל להיות ה'מלך החדש של טדי' אבל אנשים רעים החזיקו בכרטיס השחקן שלו.
    ואז הגיע גאידמק...זה נגמר עם 2 אליפויות, 2 גביעים(ניצחונות על הפועל ת"א ומכבי חיפה בגמר ובדרך המתוקה ביותר), כישלון צורם באירופה, פרישה של קורנפיין ואמסלם.
    אמנם יש כרגע פולש כמו שום בבית וגן אבל גם הוא יילך לא עוד הרבה זמן ונצא לדרך חדשה עם המון שחקני בית בית"רים.

הרכב העשור שלי הוא כזה:

קורנפיין
    אמסלם - גרשון - בנאדו - אלבארז
    נימני - בואטנג - אלברמן - ברוכיאן - זוהר
    יצחקי