בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nigel de Jong, Jul 4, 2009.

1. Raulito Madridista

אני אוהב לפרק לגורמים את הסיבות לכישלון בכל דבר ודבר.

קשה לבוא בטענות למאמן שקיבל קבוצה עם נקודות תורפה בכל עמדה ועמדה על המגרש. הזרים הם שחקנים חלשים מאוד, בהתאם למחיר ששולם עליהם. ברור שהם היו סותמי חורים וגם זה בקושי. גם הפציעה של ברוכיאן כמובן מקשה על בית"ר, למרות שהוא לא בשיאו מתחילת העונה.

שום כן אשם במתן קרדיט מוגזם לשחקנים שמפשלים בדרך-כלל, כמו בנאדו ועידן טל, וגם בעובדה שלבית"ר אין שום סדר ואירגון במגרש. היא לא יודעת להפעיל לחץ כקבוצה. שחקנים לא חוזרים לעמדות בזמן אבל האמת שכאן זה כבר ביזיון שלהם וזלזול בקבוצה. לפעמים כשברוכיאן, יצחקי וורד קרובים זה לזה, יש מהלכי כדורגל לא רעים בכלל כי כולם שחקנים עם ראיית משחק, מהירות וטכניקה, אבל האמת שאצל בית"ר אין שום דבר מתוכנן והכל מקרי.

לא בטוח שאפשר לקרוא לדבר הבא חיסרון - אבל לא ראיתי באף קבוצה איזה פלוס מיוחד ששום הביא. לא ראיתי אקסטרה ממאמן.

בכל-מקרה, אין שום סיבה לפטר את שום. קודם כל, עניין הפיצויים משחק כאן תפקיד גדול. דבר שני, אני לא בטוח שיש בשוק מאמן פנוי שהוא טוב ממנו. לואיס פרננדז הוא פנטזייה של אוהדי בית"ר לטעמי, זה לא ריאלי, גם בגלל העניין הכספי.

אגב, מדהים היה לקרוא את הראיון שלו בעיתון מעריב ולראות כמה הוא צריך להגן על עצמו והוא לא מתבייש לדבר. מדהים לגלות איך היום הוא שינה את גירסתו. מי שקרא לעומק את הראיון איתו, נוכח לדעת ששום הצהיר לתקשורת דברים אחרים לגמריי ממה שחשב באמת, בכל הקשור למטרות של הקבוצה. הוא הצהיר שבית"ר חייבת ללכת על כל התארים ולעומת זאת בקבוצה עצמה דיברו על להעביר עונה בצמרת, איכשהו.

צריך לחכות ולבחון את בית"ר במשחק הצמרת הבא, למשל נגד מכבי ת"א, ואז לראות אם הופקו לקחים. בשבוע הבא עכו תתארח בטדי וסביר להניח שתקבל בראש, גם אם בית"ר לא תשחק באופן שוטף, אבל זה לא המדד המתאים. אולי התבוסה בנתניה טרפה את הקלפים והוכיחה לשחקני בית"ר שהם לא יוכלו לנצח משחקים בהליכה. אולי שום למד על כך שבהגנה צריך איזון ולא יכולים לשחק שני בלמים כל-כך איטיים. אולי יהיה שינוי בבית"ר.

Last edited: Nov 11, 2009
  2. בית"רי מלידה Member

הלוואי שהיה בבית"ר בלם אחד איטי: סרגיי טרטיאק ( "טיקטאק" ).

אחרי שיהיה אחד, נחפש עוד אחד.

בלם מהיר כבר יש: מהיר בספיגת אדומים, צהובים, ופנדלים. כשהוא לא משחק, אז הוא חולה, או פצוע, או יש לו סידורים אישיים, כמו מעבר דירה של החברה שלו, או שהוא מועמד לשחק בקבוצה אחרת.ככה זה שקונים סחורה דפוקה שהלוזונס ניפטרו ממנה במחיר אסטרונומי. קנייה מחורבנת של אוחננננהההה.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בן-יוסף שהגיע התגלה כבלם לא רע עם פוטנציאל מצוין, אני זוכר ממנו תצוגות מצוינות בימים של פרננדס וארדילס אבל מאז שהגיע בנאדו ותומר כבר התייבש על הספסל כמעט 3 שנים ולכן אפשר להבין את התיסכול שלו ואת האי-רצון שלו.
    בכל מקרה אני לא יודע אם יש לו חשק או אין לו חשק אבל במצב הבלמים כרגע צריך לקחת אותו בחשבון אלא אם איתן טיבי יתגלה כבלם ראוי.
    וכן יש לו בעייה עם הרגליים הרועדות ואינטילגנצייה של אוגר ברחבה אבל הוא מהיר ולצד בלם חכם כמו גרשון הוא יכול להסתדר.

אגב, אתמול ניצחנו במשחק ידידות/ראווה שהוקדש לגלעד שליט 2-3 את הפועל נצרת-עילית מחוזקת.
    ויסה, תמוז וטיבי כבשו, אבל המשחק הוא כמובן החלק החשוב פחות ולנו נותר רק להתפלל ליום שבו גלעד יחזור הביתה.

4. בית"רי מלידה Member

מתי קוזו חוזר? כשטיקטאק היה העוזר, הוא התפתח והתקדם יפה.

שליט? בזיון ענק של הממשלות הדפוקות פה.

שיתנו להם את כל המחבלים, יחסכו ככה הרבה כסף, ויהיה לטייסי המסק"רים ומטוסי הקרב על מה להתאמן.

בעצם גם לתותחני המרכבה סימן 4. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

5. אלי מתחן Member

לשחרר את אלברז ולהביא במקומו את דה לה האסה הייתה החלטה של שום.

6. בית"רי מלידה Member

ולרצ'יק:

זו היתה החלטה תקציבית. אם זה היה תלוי בשום, בואטנג לא היה עוזב. עובדה ששום הצליח להוציא ממנו כדורגל ,הרבה כדורגל, ואצלו הוא לא עשה הרבה שטויות. אצל עטר הואא ירד משמעותית ביכולת.

קראת את מה שאבירם אמר אתמול? אבל זה לא חדש.

http://www.one.co.il/Article/147414.html

כמו עם אותו בלם מדרום אמריקה ( ברח לי השם ) שאברם לוי החליט שהוא לא צריך ניתוח.

אבירם פראייר: שיילך להתנתח, ויעזוב לאירופה. מספיק דפקו אותו במשכורת במשך שנים, ועכשיו מי שלוחש על אוזנו של איציק900, מי שהלשין עליו בעניין הקאזינו במחנה האימון ( אני יודע מי הזמין מראש לשם עיתונאים ) , מנסה לשים לו רגל.( עיין שוב ערך "פרשת פטישי".

7. בית"רי מלידה Member

אבירם ברוכיאן:אשמח לשתף פעולה עם שחקן ערבי בבית"ר

וואי, וואי, וואי: 5 שנים אחרי שאני קיבלתי איומים ברצח בגלל שטענתי-וצדקתי-שההתקדמות של ברוכיאן מתעכבת בגלל שנימני תפס לו את המשבצת, מגיע כנראה גם תורו של אבירם לקבל איומים ברצח, בגלל שהעז להציע רעיון שתמיד גרם ל"לה קרימינאלייה" להשתולל בבית וגן ובטדי, ולשרוף ולחבל בכל מה שניקרה בדרכם.

מעשית ,זה לא יקרה , בטח לא בבית"ר ( שם ה"לה קרימינאלייה" שולטים באיציק900 וחבורתו ) , אלא בעונה הבאה, בחיפה, כשאבירם, אחרי הפירוק, יימכר למכבי לחיפה ויככב לצידם של מוחמד גאדיר, ובירם כיאל.

( "שתי גדות לירדן", זאב ז'בוטינסקי, נכתב בפאריז, תרפ"ט )

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברוכיאן לא יעבור למכבי שחר, הוא הצהיר את זה כבר כמה פעמים והתחנה הבאה שלו לאחר בית"ר היא אירופה, לא יודע למה אתה כל-כך רוצה להיפטר משחקן שלובש צהוב שחור מגיל 12 ואולי השחקן הכי מוכשר שיצא מהנוער מאז...
    השאלה היא האם אתה רוצה שחקן ערבי כקישוט ורק בגלל שהוא שחקן ערבי או שאתה חושב שיש איזשהו שחקן ערבי שמתאים לנו ויש לנו אפשרות ממשית להחתים אותו.
    לפי מקרי העבר(אינדאללה, צ'יטה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ובייקאל) קשה לי לראות שחקן ערבי או אפילו מוסלמי מגיע להתרשמות בקבוצה.

9. בית"רי מלידה Member

בית"ר תוכל להסתדר עונה שתיים בלאומית גם בלעדיו. באירופה הוא לא יסתדר מנטאלית, הוא מאוד קשור להוריו, במיוחד לאימו נורית.

מספיק הוא נידפק בגלל נימני, ובגלל צרי עין שבחשו ובוחשים בקבוצה הזו ( כמו הבן זונה שהלשין עליו וטמן לו מלכודת בסיפור הקאזינו ). מותר לו לעשות מה שאלי עשה, גם מה שאורי עשה. תיראה איך מקשים עליו לעשות ניתוח. נבלות!

מכבי שחר, זה אירופה. מגיע לו להתקדם, מגיע לו להתבסס כלכלית. לקבוצה ששילמה 600 אלף ירוק נטו לסבא טל, הוא לא חייב כלום! שום דבר!

והוא אישית יודע את דעתי.

ושהקנאים יחיו ויסבלו!

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בית"ר תוכל להסתדר בלעדיו אבל רק לחשוב עליו במדים של קבוצה ישראלית אחרת גורמת לי בחילה, ברוכיאן הוא השחקן הותיק ביותר בסגל שלנו, כבר עונה שמינית בבוגרים.
    לדעתי יש לאבירם את היכולת המנטאלית להצליח באירופה, הוא מהזן המיוחד, לא סתם עוד שחקן, עובדה שהוא שרד את נימני, מזרחי וטון קאנן.
    וגם באירופה הוא יכול להוסיף לעצמו עוד כמה אפסים לחשבון בנק.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא צריך ללכת לאירופה,לעזוב בכלל את הליגה הפח אשפה שיש פה ולא להיות כמו יצחקי הטמבל ואחרי חודשיים לרצות מוצץ כחול לבן.

12. בית"רי מלידה Member

הוא רוצה, הוא מסוגל, אבל יקבל רגליים קרות ברגע האחרון.

אני רוצה את טובתו, מהרגע הראשון. השתוללתי מכל גול שלו, הוא שחקן מצויין, אבל מוכשל על ידי גורמים עויינים.

חיפה זה הפיתרון הכי טוב בשבילו, הוא יצליח שם יותר מאשר בבית"ר, עם הגב והגיבוי של שחר, שמעריך שחקנים עם אישיות כמו אבירם.

ומי שיקלל אותו כשיעבור, שיילך לעזאזל כבר עכשיו.

חיפה תהנה מאוד מפליימייקר כזה. גם הנבחרת הבאה. של גוטמן.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מנסה אבל באמת שאני לא מצליח להבין אותך, אתה 'בית"רי מלידה' ואוהד בית"ר שנים רבות לפי מה שאני מבין אבל אתה רוצה שהשחקן הטוב ביותר של בית"ר, הותיק ביותר, הקפטן הירושלמי שכבר 12 שנה נמצא בקבוצה יעבור לאחת היריבות הגדולות וגם לחלק מהאוהדים שנואות?!
    אני רוצה בטובתה של בית"ר יותר מכל דבר אחר ולמכור את ברוכיאן למכבי חיפה לא בדיוק עובד לטובתנו, אם הוא באמת גדול(וכן יש לו את זה) אז הוא יכול להצליח מכל הבחינות גם בבית"ר, תראה מה קרה במכבי חיפה עם מליקסון, רפאלוב, בירוק, ברדה ועוד כמה כישרונות(לא משווה אותם עם ברוכיאן) וגם עם ארבייטמן עד העונה, הם לא שידרגו צעירים יותר מאיתנו.
    יעשה בשכל אבירם אם יישאר בבית ולא יעבור לכסף של שחר.

14. בית"רי מלידה Member

אתה מדבר על רצונות, ואני על מציאות:

הפיירוק של השחיתות שלנו הוא בלתי נמנע. לקבוצה יורדו 9 נקודות, ואולי תרד ליגה. לא אסון.

כחלק מתהליך הפרוק, ימכרו נכסי המועדון, דהיינו כרטסי השחקן. איזה כרטיסים אתה רוצה שיקנו? של אמסלם? של עידן טל? של שמעון גרשון?

יקנו את הכרטיסים של ורד ( שייך לנו או מושאל? ), של אבירם, של בן שושן, של הרוש, אולי יצחקי ( שלא מעניין אותי בכלל! ).

לשחר,אחד שמבין כדורגל, ויש לו יועץ מצויין ( לא כמו ארקדי וגומא האהבלים ) בדמותו של פיני זהבי ( גדלו יחד בנס ציונה ) ,ופיני הוא הסוכן הכי טוב באירופה. זו הדרך היחידה של אבירם להתקדם: קודם עונה שתיים בחיפה, והופ הוא באנגליה, לא בוכה עם מוצץ בפה במיטה בבלגיה.

ואם אתה חושב שהוא לא יודע ולא מבין את זה, אז אתה תמים.

כדי לבנות את בית"ר, צריך להרוס אותה עד היסוד, ולבנות מחדש על בסיס הנוער. עכשיו זו עונת הפירוק. הריקנות ביציעים, והשפל במינויים מעייד שרוב האוהדים כבר הבינו. מה שנשאר בשיא זה רק המשכורות המנופחות של חבורת החזירים שישארו מובטלים החל מחודש מאי 2010.

מכבי חיפה? אתה פשוט לא יודע, ולא זוכר, אבל הם הצילו אותנו מירידה אחרי שגד זאבי ברח. תשאל את איציק, איציק זוהר.

אתה יודע מי הגיע ראשון לבית הקברות להלוויה של דוד עראק? ג'ורג'. ג'ורג' ואסילי.

יריבה ספורטיבית הוגנת, מודל ראוי לחיקוי בתחום הניהולי. אוייבת? רק של ה"לה קרימינאלייה".

אויבים יש בעזה, בלבנון, בסוריה, באיראן, לא בחיפה.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן ורד מחזיק במשכורת חייל, לבית"ר אין בעייה להחזיק אותו גם לאחר פירוק, אני מאמין שגם הרוש יתגמש כי לא יהיו לו אופציות טובות יותר.
    יצחקי וברוכיאן יעברו לאירופה בע"ה, בן-שושן אני מאמין יישאר אצלנו איכשהו, צריך כמה שחקנים שעברו משהו, ולהזכיר לך שהנוער הנוכחי הוא לא מוכשר כמו הדור הקודם להסתמך על קבוצה כזאת לא יהיה אחראי במיוחד.

קבוצה של שחקני נוער בלבד לא תחזיק ואת זה שנינו יודעים, ב03/04 אם נימני הותיק לא היה מגיע היינו יורדים ליגה, עד שהוא הגיע הקבוצה הייתה אוסף של שחקנים מוכשרים אבל ילדים נאיביים.
    העונה הזאת אמנם נראית מאוד סתמית ומאולצת, אבל גומא הבטיח שלאחר הפירוק הוא ישקיע יותר כסף לאחר שיידע שהמועדון כבר שייך לו, נחייה ונראה.

אם אתה מתכוון לזה שהם קנו מאיתנו את רוסו וסביליה בשביל שיהיה לנו קצת מזומנים אז כן, היחסים בין ההנהלות היו תמיד טובים אני יודע אבל יש משהו בזה שהם הפכו למכבי ת"א החדשים שגורם לי לשנוא אותם אחרי שתמיד הייתי בעדם במאבקי האליפות נגד התל-אביביות(למרות שגם השנה אני מקווה שהם יזכו באליפות על חשבון הגועל).
    אני יודע גם את המקרה של ואסילי, כן הוא אוהד נדיר במיוחד מהדור הישן אבל הוא לא מעיד על השאר.