עוד משחק גרוע ומלא ביסורים עבר, יש לנו עוד 22 כאלה + פלייאוף כנראה, הספירה לאחור ממשיכה. עד מתי יצחק שום.
קצת חדשות: * ברוכיאן יחמיץ גם את נתניה, אבל סיכוי טוב שיחזור שבוע לאחר מכן. * תמוז ובנאדו החליפו אתמול דחיפות וסיננו כמה מילים אחד לעבר השני. * דני נוימן שאתמול היה אורחו של אגייאר בסן-סירו ייצא עם קורנפיין ואגייאר לברזיל לחפש שחקני רכש לבית"ר, וכל זה כפרשן של הערוץ הראשון לליגת העל, אין מילים.
דני הוא בית"רי בכל רמ"ח איבריו והוא לא יכול להסתיר את זה ולא יוכל לעולם, זה שהוא נוסע אם אגייאר ואיציק כדי לתת חוות דעת כשהוא גם פרשן של הערוץ הראשון לא אומר שום דבר פסול, זה לא שדני נוימן הוא איזה אדם שאף אחד לא יודע מה דעותיו ורצונותיו, גם בשידורי הערוץ הראשון דני נוימן למרות מאמציו להסתיר את אהבתו העמוקה והכנה לבית"ר ירושלים הוא לא יכול, כל הכבוד לו שהוא דואג למועדון האהוב עליו כ"כ הרבה וכן ירבו אנשים כמוהו על פני הפלנטה ואני ממש אבל ממש לא מבין ואפילו כועס על ההערה הזאת שלך אדם, לא הייתי חושב לרגע שאוהד בית"ר שאמור לדעת מיהו דני נוימן ומה הוא מסמל יחפש אותו בנרות ויבדוק מה אצלו לא בסדר, הייתי מקבל זאת בהבנה אם היה מדובר בעוכרי בית"ר למיניהם, אבל מאוהד בית"ר זה פשוט מביש.
מה אכפת לכם? זה דני נוימן... הסיכוי שהוא יוציא משם משהו ששווה יותר מבננה וחצי שווה בערך לסיכוי שהוא יחזור לשחק מחר בבית"ר.
אין לי שום בעייה עם כל עזרה של נוימן לבית"ר, אני יודע בדיוק כמוך כמה הוא תרם למועדון ואת העובדה שהוא אחד הקשרים הגדולים בתולדות המועדון אבל צריך לזכור שהוא פרשן של הערוץ הראשון ואיך יהיה אפשר לצפות שהוא יבקר ככה את בית"ר או את השחקן הזר שהוא בעצמו הביא(אם אכן תהיה סיטואציה כזאת). אם דני רוצה לעזור לבית"ר שיתפטר מהערוץ הראשון ויהפוך להיות יועץ מקצועי לאגייאר או משהו כזה.
לקראת מחר כמה משחקים מול מכבי נתניה בקופסא מהעונות האחרונות ועוד כמה קלאסיים מהעבר: עונת 09/10 גביע הטוטו מחזור 4, מכבי נתניה 3-3 בית"ר (תקציר) עונת 08/09 מחזור 10, מכבי נתניה 2-1 בית"ר (תקציר) עונת 07/08 מחזור 10, מכבי נתניה 1-0 בית"ר (תקציר) עונת 06/07 מחזור 5, מכבי נתניה 1-3 בית"ר (תקציר) עונת 86/87 מחזור 13, מכבי נתניה 4-3 בית"ר (תקציר) עונת 92/93 מחזור 31 משחק האליפות, מכבי נתניה 2-1 בית"ר (תקציר) עונת 99/00 רבע גמר גביע המדינה, מכבי נתניה 3-3 בית"ר(8-9 לבית"ר בפנדלים) (תקציר) מאזן החוץ של בית"ר מול נתניה בעשור האחרון: 12 משחקים 5 ניצחונות 3 תוצאות תיקו 4 הפסדים
אני אוותר על הציונים ואתייחס לבעיות שיש לנו בכל עמדה, בגלל השעה אני יכתוב רק על ההגנה למרות שמבחינתי האשם העיקרי הוא שום השמן שאם אני קורנפיין אני מפטר אותו מחר ומציל עוד את העונה האיומה הזאת. אין מגן ימני: לא יכול להיות שהקבוצה תתחיל את העונה רק עם מגן ימני טבעי אחד שגם הוא סימן שאלה גדול, קוזוקין נפצע וסיים את העונה ונשארנו עם חן עזריאל שלמרות ההשקעה, הרצון וההשתלבות הסבירה בתפקיד פשוט לא מגן וגם אנחנו מאבדים עוד אופצייה התקפית טובה כמו עזריאל. עד עכשיו אני מנסה להבין את פשר ההשאלה של אלברז, הצ'יליאני הוא המגן הטוב בישראל ולא ייתכן שכמה ימים לפני משחק פתיחת העונה ישחררו אותו ולא יביאו מחליף הולם. הצעד ההכרחי מבחינתי הוא להעביר את ריקן לימין. בלמים איטיים: בנאדו פשוט זוועה, איטי כמו צב ומאבד כדורים בלי הפסקה וגם לא יכול לעצור אף שחקן מבלי לבצע עליו עבירה ונראה שכרגע הוא רק מזיק, גרשון עוד התחיל את העונה טוב אבל גם הוא איטי מאוד, תומר בן-יוסף אמנם לא בלם גדול אבל המהירות שלו בתוספת המנהיגות של גרשון הם הדבר הנחוץ כרגע להגנת מרגרינה שלנו, אם לא יצליח אולי נתחיל להריץ את איתן טיבי. ריקן לא יציב: מספר 18 פתח את העונה מצוין אבל המשחקים האחרונים(פרט לבני יהודה) היו מאוד חלשים ונראה שריקן עדיין לא מנייה בטוחה, היום הוא היה איום ונורא וחן עזרא עשה לו כמו שאומרים בשכונה 'פורפרה'. ריקן יכול לשחק במספר תפקידים וחבל שאין לנו 3 ריקנים כך היינו יכולים לשחק עם ריקן גם כמגן שמאלי, גם כמגן ימני וגם כקשר אחורי.
נכון שכרגע יש פה בפורום בערך 4 אוהדי בית"ר. אבל היכולת של הקבוצה רק מדגימה את האדישות שהיא גורמת לקהל שלה. אישית הפסקתי לראות את המשחק של בית"ר כבר ב1-0 לנתניה. בדרך כלל זה קורה לי רק כשמקבלים איזה תבוסה לא לפני זה.
ראיתם את שום בליגה משלנו? הבן אדם לא מפסיק להתגונן, להזכיר את ההישגים שלו בעבר, ומנסה לגמד את ההישגים של חיפה והפועל. ועוד אומר שבייתר הולכת על האליפות למרות הסגל החלש שלו. אין ספק בן אדם ריאלי, פשוט מביך.
צריכים להוציא לו צו מניעה מלהתראיין, על אף הניסיון הרב שיש לו ברזומה - אין לו מושג! קשקשן, גונב דעת, שנשען על ההצלחות שצבר בעבר, על מאמנים מהסוג שלו רשום 'פג תוקף', תם זמנו.
לא יכלת לסכם את זה טוב יותר, מנסה להשען על ההישגים שלו בעבר, כל הזמן מדבר על ההישגים עם חיפה והדאבל עם בייתר, הוא שכח שבסגל של חיפה היה לו את הסגל אולי הכי טוב בכל הזמנים של קבוצה ישראלית, ושכח שהיה לו עם בייתר את הסגל הכי טוב בליגה ותקציב אולי הכי גדול שהיה בכדורגל הישראלי עם גאיידמאק. שכח להזכיר את הכשלון החרוץ שלו באירופה עם בייתר, את הבושה וחרפה של ה5-0 על ויסלה קרקוב, אחד ההפסדים המבישיים של קובצה ישראלית באירוםה, שכח להזכיר שהעיפו אותו בבושת פנים לפני שנתיים והוא חזר כמו כלב לתפקיד. תפסיק להשען על הישגים עברו, גפ הקטור קופר פעם היה מאמן גדול, וכיום הוא מאמן בליגה היוונית, ומה שהכי נגעלתי שהוא מנסה לגמד את ההישגים של חיפה והפועל במקום לפרגן. מנסה להתגונן בכל שאלה ששואלים אותו ולוקח את זה למקומות אחרים, באמת שזה היה אחד הרעיונות המביכים שראיתי, אפילו מוטי איווניר צחק עליו, בן אדם שצוחק פעם במאה שנה.
האמת שלפני העונה החזקתי משום,אבל העונה זה פשוט לא זה,אין לי בעיה עם זה שהוא לא מאמן טוב העונה את בית"ר(אפילו עדיף ככה מבחינתי) אבל יש דרך,הוא באמת גרוע עד כדי כך שאפילו החבר שלו שרף יורד עליו ואם הוא עד כדי כך גרוע הוא יכול להודות בזה והוא לא צריך לתקוף בחזרה. הוא כל הזמן מזכיר את ההישגים שלו ושוכח שבכדורגל שופטים לפי מה שהולך היום ולא לפי מה שפעם,מפתיע שמאמן עם רזומה כזה עשיר וכל כך הרבה ניסיון לא מכיר את זה. והכי מצחיק שהוא ניסה למכור את זה שהוא נשאר בבית"ר ומאמן אותה מתוך אהבה שלו למועדון,הציבור בארץ לא מלא בגאונים,כולנו יודעים את זה,אבל גם לא במטומטמים,כולם יודעים שמה שהוא אוהב בבית"ר קשור דווקא ליריבה של בית"ר,הוא אוהב בבית"ר את הירוקים
אני יושב עכשיו בהרגשה שאני לא ממש מבין מה קורה בבית"ר. אני בהחלט לא מיניתי אותה כמועמדת לאליפות, אבל עם התקפה כמו של בית"ר הקבוצה לא היתה צריכה לאבד ככה נקודות. האם רק שום אשם או גם השחקנים? האם כדאי למשל לבדוק מה השחקנים הוותיקים כמו עידן טל, אריק בנאדו ושמעון גרשון עוד תורמים לקבוצה? אני בדיעה מלאה שהשלישייה הזאת גמרה את הסוס, אבל הייתכן שהם גם גורמים נזק מבחינה חברתית בקבוצה? האם שחקן כמו ברק יצחקי רואה איך ההגנה שלו מתפקד ופשוט 'משקיע' פחות? כשחקן הייתי מתייאש אם אני רואה למשל איך שחקן עם מוניטין כמו גרשון רץ חצי מגרש אחרי בחור צעיר ואפילו לא מגיע אליו. זה ששום איבד את השליטה על הקבוצה זאת לדעתי אופצייה די נכונה, אבל לקבל בצורה הזאת שלישייה מקבוצה באמת בינונית? אפילו בעונה שכזאת כשברור שמכבי חיפה והפועל ת"א רצות לאליפות אני הייתי מתקשה לקבל. הטענה שהכל קשור למצב הכלכלי זו גם תירוץ כי ברגע שאתה עולה לכר הדשא אתה רוצה לנצח לא? אדם ואחרים מאוהדי בית"ר, מה דעתכם?
אם תשים לב במהלך כל הזמן אוהדי בית"ר פה מאשימים את שום שהוא נותן לבנאדו,טל,גרשון והאחרים לפתוח בהרכב ככה שזה די מתאים למה שרשמת.