בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏4/7/09.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קוז'וקין קרע את הרצועה הצולבת וייעדר מהמגרשים חצי שנה

http://www.ynet.co.il/PicServer2/02012008/1647065/080924dv055_wa.Xxx

יומיים לאחר ההפסד בקריית-אליעזר בית"ר חוטפת עוד מכה כאשר התברר ששמואל קוז'וקין המגן/בלם/קשר קרע את הרצועה הצולבת בברך וייעדר לתקופה של חצי שנה, מה שאומר שקוז'אק למעשה גמר את העונה.
    קוז'וקין שעד כה שיחק בעיקר כמגן ימני וקשר אחורי מותיר את בית"ר עם חור בעיקר בעמדת המגן הימני שם בית"ר נותרת עם חן עזריאל(במקור חלוץ) ועם איתן טיבי שתפקידו המקורי הוא בלם.
    בקבוצה כרגע הודיעו שלא יחפשו חיזוק לחלק ההגנתי ויישארו עם הקאדר הקיים.

-----
    למעשה עכשיו אנחנו נשארים עם 6 שחקני הגנה(גרשון, בנאדו, דנין, ריקן, בן-יוסף וטיבי) וגם בעמדת הקשר האחורי אנחנו מתחלשים.
    קוז'וקין שהיה מצוין בנוער כבלם אולי היה יכול לפתור את הבעייה שיש לנו שם אם כי אני לא מאמין ששום יוציא את בנאדו מההרכב עד לסיום העונה.
    אם ננסה למצוא 'נקודת אור' בפציעה של קוז'וקין אז זה כמובן העובדה שכעת תומר בן-יוסף שהיה עם רגל וחצי בחוץ צפוי להישאר.

2. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הייתי בטוח שביתר ירושלים תרוץ השנה לאליפות, אבל כמו שהיא נראית ויחד עם הבשורה העצובה על שמוליק קוזוקין, נראה שלא רק שכרגע אין לה את היכולת, אלא אין לה גם את העומק המעט איכותי שהיה לה מהספסל. גם ככה רוב השחקנים בהגנה הם אלתורים.

ברמה האישית, עצוב לי לשמוע. שמוליק קוזוקין הוא מהשחקנים הצעירים שאני חושב שיכולים להגיע רחוק מאוד.

3. שגיא Guest

אבירם, העונה שלא בית"ר לא תקום ותיפול על הפציעה הזו של קוזוקין, כמו שאתה מנסה לצייר את זה. קוזוקין בסך הכל שחקן סגל של בית"ר אין לו אף תפקיד משמעותי ובינינו הוא עדיין לא ממש הוכיח את עצמו. העובדה ששום ניסה להמציא אותו בתור קשר אחורי היא רק דרך לתת לו דקות משחק, כיוון שאת חוליית ההגנה שלו הוא כנראה לא ממש ישנה.

4. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא משמעותי כרגע, אבל ברגע שהעייפות והפציעות יתחילו להכריע בהדרגתיות את שמעון גרשון ואריק בנאדו, החסרון שלו יהיה משמעותי. אולי הוא לא בלם פותח ועדיין אי אפשר לסמן אותו כמניה בטוחה, אבל הוא התנסה כבר במעמדים גדולים והוא לבטח אפשרות טובה יותר משחקן צעיר שיקפיצו לעמדה או אלתור של שחקן ותיק ומנוסה יותר.

5. שגיא Guest

עזוב נו, זה קטננויות. תומר בן יוסף יותר טוב מקוזוקין ויותר ראוי ממנו למקום בסגל, אולי אפילו בהרכב. בגלל זה, כפי שאמרתי, המציאו לקוזוקין את תפקיד הקשר האחורי שיוכל לקבל בו דקות

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא ראיתי מקוזוקין שום דבר, הוא משחק בבית"ר כרגע כי הוא שחקן בית שצבר דקות ויש לו יתרון בניסיון על שאר שחקני הבית, כל רגע שהוא משחק זה לא כי הוא כזה איכותי. לקוזוקין אין מעלות שיהפכו אותו לחיסרון עבור בית"ר, החיסרון היחיד הוא פשוט בקטע של עוד שחקן בינוני מאוד בסגל, וכאלה אני בטוח שבית"ר יכולה למצוא גם בקבוצת הנוער שלה, אם יעלו משם שחקן אני ממש לא בטוח שירגישו את ההבדל בין קוזוקין לבינו.

בית"ר אולי לא תרוץ לאליפות בגלל שחיפה פשוט הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טובה, לחיסרון של קוזוקין אין משקל, גם אם הוא היה זה ממש לא היה משנה את המצב של בית"ר מבחינת האליפות, בעיניי לפחות.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שגיא,

תומר בן-יוסף בהחלט בלם טוב יותר מקוז'וקין אבל קוז'אק כמעט ולא משחק כבלם, רק אם יש בעייה רצינית בעמדה הזאת הוא עובר לשם.
    אבל שום עסוק בחשבונאות ובחברויות ולכן הוא מייבש את תומר ולא יעיז להוציא את בנאדו מההרכב למרות שהאחרון מתחילת העונה נראה כבד מאוד והגול של גאדיר שלו ב100%.
    תב"י לא יכול לשחק כבלם וכקשר אחורי כמו שקוזוקין יכול ולכן אנחנו מאבדים עוד עומק בעיקר בעמדת המגן הימני שם נשארנו רק עם חן עזריאל החלוץ...

מהעונה הזאת לא נקבל כלום אני חותם על מקום 3, זה לא שאין לנו שחקנים טובים ומוכשרים פשוט אין דרך, אין שיטה ואין רצון(להוציא את ורד, ריקן ובן-שושן).
    קחו את הפועל ת"א לדוגמא, לבית"ר יש שחקנים לא פחות טובים ומוכשרים בחלק הקדמי אבל מה? אצל הפועל אנחנו רואים דרך וסגנון משחק מסודר, אצלנו יש בעיקר הברקות.
    גם אם ננצח את 7 המשחקים הבאים ולא נפסיד למכבי ת"א בבלומפילד אנחנו עוד נחטוף את הסטירה במחזור ה-16 מול הפועל בבלומפילד, אבל העיקר שבנאדו וטל מרוצים.

8. מכביחיפהזהבדם Member

קוזוקין אחלה שחקן, עטר ויצחק שום לא נתנו לו הזדמנות אמיתית להוכיח את עצמו.
    קוזוקין אחד מהשחקני הגנה המוכשרים שיש בארץ.

9. Raulito Madridista

מחזק את הדברים שנאמרו כאן על קוזוקין. אותי הוא ממש לא הרשים. אני אף אלך רחוק מזה - לטעמי, אם הוא לא היה שחקן בית בבית"ר, הוא כבר ממזמן לא היה בקבוצה. ישנם כאלו שפיתחו אליו שנאה מסויימת משום שקשטן בחר בו במשחק ההוא נגד שוויץ, באופן מפתיע למדיי, אבל גם האוהבים הגדולים ביותר שלו, לא יכולים לומר דברים אחרים. גם אני שמעתי שהוא היה בלם מעולה בנוער(לא ראיתי אותו פרט לשניים-שלושה משחקים, אז אני לא יכול לשפוט), אבל לא כולם מצליחים לעשות מעבר חלק מקבוצת הנוער לקבוצה הבוגרת. כבלם אני מאמין שהוא יכול להיות בסדר, אבל כמגן ימני - ממש לא. הוא לא טכני, לא מהיר ולא יודע להצטרף להתקפה כמו שצריך.

לא נעים לשמוע ששחקן נפצע, בטח בצורה כזאת, אבל זה לא ישנה לבית"ר יותר מידי. שום יפסיק עם משחקי האגו ויתן צ'אנס לבן-יוסף, דבר שעדיין יוסיף מהירות לחלק האחורי של בית"ר, במידה ויישחק, למרות שהוא עבר פציעות. שום צריך להתחיל להכניס אותו לעניינים. קוזוקין ממש לא שחקן רב-גוני כמו שחלק מאוהדי בית"ר מנסים לצייר כאן. בן-יוסף יכול לשחק קשר אחורי או מגן ימני, בידיוק כמו שקוזוקין עושה זאת. כמגן ימני הוא מאבד את עצמו ובקישור הוא עוד יותר גרוע.

דברים כלליים בקשר לבית"ר - שגיא כהן ניתח את הבעייה של הקבוצה במדויק בחדשות הספורט. הוא אמר שבית"ר אובדת עצות כשהיא בלי הכדור - השחקנים לא יודעים להפעיל לחץ כקבוצה והם לא חוזרים לעמדות, הם עושים את זה יותר גרוע מכל קבוצות הצמרת בארץ.
    דבר נוסף - כמו שבקבוצה אמרו בעצמם, ההבדל הגדול בין בית"ר לחיפה והפועל, למשל, זה בזרים. כל הזרים של בית"ר הם לא משמעותיים, כאשר האכזבה הגדולה הוא ג'וניור ויסה.
    אני חושב שגם יצחקי משחק בינתיים בצורה מרושלת, הוא נראה חסר חשק והוא מזלזל באוהדים אפילו עם איך שהוא הולך על הדשא.
    משהו אחרון - העונה אולי תהווה מבחן עבור שום. לא חוכמה לרוץ לאליפות כאשר יש לך את הסגל הטוב בארץ(בית"ר של הדאבל למשל וחיפה לפני שבע שנים, שאולי לא זכתה באליפות, אבל הייתה הקבוצה הטובה בליגה והצליחה בגדול באירופה). שום צריך להביא לקבוצה ערך מוסף ולהוכיח שהאמירות נגדו, שהוא מאמן של 'חופש התקפי מוחלט ובאימונים - קחו כדור, שחקו - הן לא נכונות.

10. אלי מתחן Member

שחקן הגנה שלא מבין את חוק הנבדל לא יגיע לשום מקום, קוז'וקין הוא הדוגמא לכך. הבנאדם שבר אחרי שנתיים בליגה יותר מלכודות נבדל מאשר בנאדו וגרשון ביחד כל הקריירה.
    חוץ מזה נראה תמיד שהוא הגיע לשם בטעות, הרבה פעמים רואים אותו מוותר באמצע ריצה עם שחקן או באמצע משחק פתאום אין לו כוח.

11. Don Joan Roman Member

להגיד שקוז'ו מוותר באמצע זה לא נכון, אם הוא היה מוותר באמצע הוא לא היה רץ עם קטן עד הקו אלא היה עוזב אותו וכך הוא גם לא היה קורע את הרצועה, אין לי שום בעיה עם ביקורת מקצועית כלפיי שחקנים(למרות שאני לא מסכים, לדעתי לבחור יש את כל מה שצריך כדי להיות בלם מוביל בכדורגל שלנו) אבל להאשים את אחד מהשחקנים שהכי מתאמצים בבית"ר שהוא "מוותר" זה לעבוד על עצמך בעיניים, נכון שהוא אדיש ברמות מטורפות אבל זה האופי שלו ובין אדישות לבין ויתור יש הבדל גדול, הוא בחיים לא ייתן לשחקן לעבור אותו בלי שהוא ייתן את כל מה שהוא יכול כדי שזה לא יקרה.

בנוגע לתומר בן יוסף, מי שקצת קורא בין השורות מבין שתומר בן יוסף לא רוצה לשחק כדורגל וזה לא שום שעוסק בחשבונאות(ואף אחד לא יכול להאשים אותי שאני אוהב את שום), בכל פעם שיש לו הזדמנות לשחק הוא ממציא תירוץ אחר, כשגרשון נעדר מול ב"ש הוא פתאום קיבל שפעת קשה, שכשביקשו מממנו לשחק כמגן ימני מול הפועל הוא ביים פציעה, בגלל זה הוא כבר 3 שנים דורך במקום.

12. אלי מתחן Member

זה שהוא אדיש בתור אופי ולא מוותר מרצון זה אמור להוסיף לו? בשורה התחתונה הוא לא נלחם כמו שהיית מצפה ממנו שיילחם בתור שחקן צעיר.
    בן יוסף סתם טמבל, בלם עם אופי מחורבן על המגרש כמו שלו יכול להיחשב טוב רק בישראל. אני חושב שבעונה האחרונה שהוא שיחק היה לו ממוצע של גרימת פנדל אחד למשחק.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחר הפועל חיפה בטדי ומתוכננים כבר כמה שינויים בהרכב הקבוצה לעומת ההרכב שפתח ביום שני בקריית-אליעזר.
    מי שייעדרו מהמשחק הם שמואל קוז'וקין ואבירם ברוכיאן הפצועים, ג'וניור ויסה בספק.
    הרכב משוער:
    הרוש - עזריאל - בנאדו - גרשון - ריקן - מויאל(דה לה האסה) - טל - ורד - בן שושן - יצחקי - תמוז.

חבל מאוד ששום לא חושב להוציא את טל ובנאדו שהיו פשוט מבישים במשחק החוץ בחיפה, אבל שמדובר במאמן כל-כך פוליטיקאי אז כנראה שנצטרך לסבול עוד שבוע עם השניים האלו, זה פשוט מרתיח שהוא לא רואה מה שכולם רואים.
    אחרי תצוגת החושך שלו מול מכבי חיפה(והאמת כמעט בכל משחק מתחילת העונה הוא היה רע מאוד) הייתי רוצה לראות גם את יצחקי רואה ספסל, יש את דייויד גומז וחן עזריאל(איתן טיבי יחליף אותו כמגן ימני) שיכולים לקבל צ'אנס, יצחקי ימשיך עם היכולת הרעה וזה די ברור כבר שגם העונה לא נראה ממנו אף שער במשחקים גדולים, מול הפועל ת"א ומכבי חיפה הוא היה די חלש ואני לא מצפה משחקן שכל-כך מזלזל לעשות שינוי גדול שזה די ברור שהוא כבר מחכה לינואר כדי לעבור לאיזה דן-האג או כרונינגן.

2 משחקי עבר בין הפועל חיפה לבית"ר בטדי מהשנים האחרונות:

עונת 04/05 מחזור 18: בית"ר 0-2 הפועל חיפה (תקציר).
    עונת 03/04 1/8 גביע המדינה: בית"ר 2-1 הפועל חיפה (תקציר)

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ותודה גדולה לבוחבוט

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg900303.Xxx

במשחק לא גדול אפילו די חלש יצאנו עם 3 נקודות ועם טעם מר בפה אחרי שבוחבוט השופט עושה להפועל חיפה 'מעשה אלי חכמון' ומתעלל במשך כל המחצית השנייה לאחר שבמחצית הראשונה הוא מאשר לזכותה שער לא חוקי.
    אצלנו יכולת חלשה מאוד אבל פנדל שלא היה ועוד שער לא חוקי עזרו לנו לבצע מהפך, יצחקי עוד הספיק להוסיף את השלישי בפנדל שלמרבה הפלא דווקא היה!
    אגב, תחילת המהלך של השער הגיע אחרי טעות גדולה של...בנאדו שממשיך להיות נזק גדול לקבוצה, עידן טל גם הוא היה די חלש במחצית הראשונה עם המון איבודים עוד השתפר בחלק השני.

הרוש - לקח כמה כדורים קשים כולל 2 עצירות ענקיות באחד על אחד מול בן-בסט הגמלוני, יש לו אשמה קטנה בשער אבל זה כבר עניין של ניסיון - 6.5
    עזריאל - לא הצליח לעבור אף שחקן של הפועל חיפה שעלה להתקפה וגם בהגנה היה מאוד בינוני - 5
    בנאדו - אריק בנאדו תחנה אחרונה? השער התחיל מטעות שלו אחרי שאיבד לגמרי את בלו ובמשך שאר המשחק היו לו עוד כמה פשלות - 4
    גרשון - היה סביר בהגנה, ניסה לדחוף קדימה בחצי השני שעלה להתקפה - 5.5
    ריקן - כמו כל הקבוצה גם הוא היה מאוד בינוני היום - 5.5
    מויאל - התעסק יותר בלריב עם ערן לוי מאשר בלשחק, לא תרם כמעט - 4
    טל - חושך מוחלט בחצי הראשון, השתפר מעט בשני אבל עדיין לא מביא את הערך המוסף לקבוצה - 5
    ורד - כרגיל נקודת אור, היה השחקן המסוכן ביותר עד שבוחבוט החליט להיכנס לפעולה, חבל מאוד שלא סיים עם שער לאחר שהיו לו כמה מצבים קורצים - 6
    בן-שושן - במחצית הראשונה שכחתי שהוא משחק, במחצית השנייה פתח טוב אבל נעלם בהמשך - 5
    יצחקי - למה לעזאזל הוא משחק כחלוץ חוד בודד? לא עשה הרבה מלבד להבקיע בקלילות את שני הפנדלים, נקווה שזה יחזיר אותו לכושר - 5.5
    תמוז - אני לא יכול לבוא אליו הרבה בטענות לאחר שמציבים אותו באגף(WTF?) אבל עדיין הייתה לו החמצה מדהימה מול שער ריק ובשער שלו הוא רק קילקל לויסה שער ראשון העונה - 5
    ויסה - לא עשה הרבה חוץ מלבשל לתמוז, עדיין לא ברמה של ההרכב הראשון - 5

שום - מאמן שמציב את עזריאל(חלוץ) כמגן, את תמוז(חלוץ חוד) כקיצוני ואת יצחקי(חלוץ שני/קיצוני) כחלוץ חוד הוא די גונב דעת, בנוסף הפחד שלו להוציא את בנאדו, טל ויצחקי החלשים מהרכב הוא גם מעצבן אבל העיקר שהוא יוכל להמשיך לומר ברעיונות שרק השחקנים צריכים להשתפר.

15. אלי מתחן Member

היום כרגיל הרוש וורד שיחקו לא רע, בן שושן וויזה הכניסו קצת ברק. כל עוד עידן טל משחק וברוכיאן לא בתמונה אני לא חושב שבית"ר יכולה לעשות משהו.