בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏4/7/09.

1. אלי מתחן Member

אם יצחקי וברוכיאן רוצים לעבור, שיעשו את זה בקיץ בצורה מסודרת.
    לא ביום האחרון של מועד ההעברות.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני יתקן אותך, לא בית"ר הרוויחה, כי הם היו שם גם ככה, זאת אומרת היא לא הפסידה כי מחליפים ראויים אני מאוד בספק אם היו מוצאים.

מי שהרוויחה זו הליגה שצמד שחקנים כאלה ישדרג את הרמה של בית"ר וקבוצות שבאות לשחק מול בית"ר וכן האוהים שיבואו למשחקים

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בינואר אנחנו שוב חוזרים לסיפור הידוע על עזיבה אפשרית של השניים, נקווה שקורנפיין, שום ואמסלם יפעילו לחצים על השניים להישאר בקבוצה עד סיום העונה.
    אם הם יעזבו בינואר אני מקווה ששום לא ימהר להביא שחקני רכש על חשבונם וייתן את המקום לצעירים המוכשרים ממחלקת הנוער של הקבוצה שמוכיחה את עצמה כבר כמה שנים טובות עם ברוכיאן, בן שושן, ורד, הרוש, ריקן, קוז'וקין, עזריאל ומויאל(יש עוד הרבה שיגיעו גם לאור הזרקורים).

4. AronB Member

אתמול הייתה לי שיחה נפלאה עם חבר שלי בקו 13 על בית"ר.
    בין הזכרונות הנעימים מתקופת אוחנה, שאלוי, שאנדור והמאר, עד לשער הנפלא של אגנזו בטדי נגד בני יהודה (איי איי אם מישהו משיג לי וידאו של זה... טאק טאק טאק בום.), דיברנו קצת על הצעירים ומה צריך לעשות איתם.

לפי דעתי המודל שלנו צריך להיות כמו בבני יהודה, שמה הם לקחו כמה שחקנים ואמרו בגלוי "על אלה אנחנו בונים קבוצה, הם מקבלים את המושכות והם תמיד יהיו בהרכב", הם סבלו טיפה אבל עכשיו יש להם את אלירן עטר, את דין מורי, את איציק עזוז, את עוז ראלי ואת לירוי צעירי שהם כולם בחורים כישרוניים מאוד ושחקנים מעולים.

מבחינתי, אפשר לשחרר את תומר בן יוסף, פציעה ארוכה ותוך כמה ימים הבחור הזה חוגג 30. אין שום טעם בלהשאיר אותו כשיש לך את קוזוקין ואת איתן טיבי בסגל.
    בסוף העונה - עידן טל, אריק בנאדו / שמעון גרשון וברוכיאן / יצחקי בחוץ , בוחרים בין דה לא האסה לבין פרננדז.
    עידן טל בקרוב בן 34, כבר 2 עונות שהוא פותח עלוב ועם הזמן מסתדר. כשיש לך שחקן כל שירוני כמו קובי מויאל בסגל - אני לא חושב שצריך להחזיק את טל, גם בגלל העלויות הגבוהות שלו.
    או גרשון או בנאדו בחוץ, כשההעדפה היא לגרשון שיעזוב.

מבחינתי יש 5 צעירים שהם שחקני העתיד באופן בטוח, מבחינתי אלה מקבלים את המושכות לקבוצה והם בהרכב הראשון / ברוטציה -
    אריאל הרוש - שוער ובנאדם נפלא, חייב לצבור ביטחון עם הזמן ויש לך שוער ל10-15 שנה.
    עידן ורד - מהכישרוניים בליגה, זו העונה שלו. יכולת דריבל וראיית משחק משובחת, שחקן העתיד.
    שמוליק קוזוקין - גם הוא בנאדם נפלא, שחקן שעדיין לא קיבל הזדמנות במקום הטבעי שלו כבלם. לטעמי הוא כישרון גדול באמת.
    קובי מויאל - כבר מהמשחק ההוא בלומפילד שהוא עלה בגיל 18 ראיתי שהוא בחור כשרוני, עד היום הוא לא קיבל שום הזדמנות בבית"ר, כשהוא קיבל כזו בבני יהודה הוא הראה שהוא גרזן ושהוא מוסר מעולה. מבחינתי הקפטן הבא.
    אבי ריקן - כמה שמענו את השם הזה וגם הוא נעלם תחת הכסף הגדול.. אבל הנה הוא חזר. היה פשוט מדהים נגד הפועל, שחקן שנלחם, חזק מאוד, מהיר, יש לו בעיטה ויכולות דריבל. מגן שחייב לקבל הזדמנות.

וכמובן יש עוד כמה בחורים טובים... כמו ברק משה, חן עזריאל, איתן טיבי, דן אייבינדר וכו' וכו'...

5. Don Joan Roman Member

כמו תמיד אצל שום, הכל פוליטיקה, עידן טל היה היום הגרוע במגרש והוא השלים 90 דקות וזה אומר הכל, זמן הקובי מויאל זועק לשמיים כבר מהעונה שעברה, היום זה המשיך לקבל משנה תוקף אבל כמו שאני מכיר את שום טל ימשיך לפתוח בהרכב והקורבן התורן יהיה סזאר ויסה שבטוח יירד לספסל כדי שהפרואני החדש ישחק יחד עם הפייבוריט של יצחק שום, אבל כמו שאמרתי בעבר אני מוכן לסבול ולהקריב את השנה הזאת עם האנטיפת הזה כדי לא לראות אותו שוב על הקווים ב"טדי".

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק רע של השחקנים אבל בעיקר 2 שחקנים איכזבו אותי - ברוכיאן ויצחקי.
    אם אין לכם חשק לשחק ולהתאמץ עבור הקבוצה תשבו בצד ותקבלו את המשכורת שלכם עד ינואר, האכזבה שלי מהם עצומה, אחד השחקנים שאני הכי אוהב/מעריך מבין השחקנים הוא עמית בן-שושן כי בלי קשר ליכולת הוא תמיד מתאמץ ורוצה, מה שאני לא יכול לומר על 8&9.
    כל הקבוצה הייתה חושך ולכן אני יציין את אלו שרצו והתאמצו - הרוש, גרשון, ורד, בן שושן, קוז'וקין וכמובן אבי ריקן המצוין.
    למזלנו פגשנו קבוצה חלשה כמו סכנין שלא הצליחה לנצל את החולשה שלנו, עלי עותמן מגן טוב אבל זורק את עצמו לא מעט ועושה פרובוקציות, שחקן מגעיל.
    אתמול כתבתי שאני בספק אם אנחנו בשלים לאליפות והיום קיבלתי תשובה חלקית ופסימית, אם ברוכיאן ויצחקי ימשיכו ככה אין להם מקום בהרכב או בקבוצה(כמו גם טל ותמוז שהיו חושך מוחלט).
    למזלנו יש פגרה והמשחק הבא הוא בטדי מול מכבי פ"ת.

הרוש - לא עשה כמעט אף שגיאה ולקח כמה כדורים קשים - 6.
    קוז'וקין - רצה אבל היה בינוני גם בהתקפה וגם בהגנה - 4.
    גרשון - היה טוב מאוד בהגנה בלי טעויות, ניסה לדחוף את הקבוצה קדימה - 6.
    בנאדו - איטי מאוד למזלו גרשון חיפה עליו - 5.
    ריקן - דנין WHO? שוב הטוב במגרש, גדל כאן מגן להרבה מאוד שנים - 6.5.
    טל - איך לעזאזל קובי על הספסל והוא בהרכב? רע מאוד - 3.
    ורד - עשה עבודה הגנתית טובה, חבל שלא עזר יותר בהתקפה - 5.
    ויסה - לא עשה שום פעולה טובה - 2.
    ברוכיאן - אין אירופה יש בית"ר וכדי שמספר 8 יבין את זה - 4.
    בן שושן - רצה מאוד סידר מצבים אבל זה לא מספיק - 5.
    יצחקי - כמו ברוכיאן כדי שיפנים שהוא צהוב-שחור לפחות עד ינואר ויתחיל לשחק ולא להסתובב עם פרצוץ חמוץ - 3.
    תמוז - חבל שלא הלך למכבי ת"א, כל כך שמן וחלוד עד שאני מתחיל להתגעגע לשוונקי - 1.
    שום - למה לא הערת את השחקנים במחצית? למה חיכית כל-כך הרבה עד שהוצאת את ויסה? איפה עזריאל ולמה טל עלה על חשבון מויאל - 2.

7. Don Joan Roman Member

המשחק הבא הוא באורווה, שבוע אח"כ אנחנו פוגשים את הנציגה השנייה של אם המושבות, ב"טדי".

8. Yotam Member

עידן טל הוא מניסיון פותח ,
    במשחק מול קבוצה חלשה יותר ניתן לפתוח עם מויאל .

9. Don Joan Roman Member

ניסיון יכול לבוא לידי ביטוי כשהשחקן נמצא בכושר ונראה טוב, עידן טל לא נמצא בכושר והוא לא יכול להשלים אפילו 45 דקות סבירות, ככה שעניין הנסיון מתבטל, לפחות עד שעידן טל יתפוס כושר(זה בד"כ קורה לו בסביבות מחזור עשירי אז הוא נכנס לעניינים וגם אז הוא לא להיט), מולו ניצב קובי מויאל, אני לא אומר דווקא לפתוח איתו כי תמיד יכול להיות שטל ייתן משחק טוב גם בתחילת עונה אבל אם אחריי 45 דקות טל לא עושה כלום ונראה תשוש, אז תוציא אותו ותכניס את קובי מויאל במקומו ותזרים דם למשחק.
    חוץ מזה שסכנין היא קבוצה חלשה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/9/09
  10. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק אתמול היה ביזיון. ההגנה עוד הייתה בסדר אבל הקישור וההתקפה היו קטסטרופה. עידן טל היה גרוע לא שמתי לב שהוא בכלל שיחק, ורד היה טוב אבל מה זה הקושר הזה הוא לא יכול לסיים משחק שלם, ויסה היה אנמי ולא הניע את המשחק. בן שושן, ברוכיאן ויצחקי לא הורגשו ולא נראים מתואמים. נקווה להמשך טוב יותר.

יצחקי כמעט סגור בדן האג. למרות שני המשחקים האחרונים שלו הייתי רוצה שהוא יישאר.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הוא מעדיף את דן האח על פנינו שיילך ולא יחזור, הוא שכח איזה קבוצה הביאה אותו מאשקלון שהוא היה בקושי בן 18 ונתנה לו את כל הזמן, הסבלנות(סבל מ-2 פציעות קשות) והגיעה בזכותה לנבחרת וגם לליגה הבלגית.
    לגבי ברוכיאן, אולי אורי יחזיר אותו למוטב אבל עד אז כדי שיתעורר כי תפקיד הקפטן מחייב יותר מרק ללכת.

12. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסוף יצחקי נשאר. הוא אומר שהוא לא עזב את בית"ר בגלל האוהדים ושהוא אוהב את המועדון ושהוא לא הולך בשביל כסף אבל לכו תאמינו לו. אני ממש מקווה שהוא יראה את היכולות של שנה שעברה, שיהיה לו בהצלחה.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא נשאר כי לא היו לו אופציות טובות אחרות, הוא הרי חזר לכאן מגנק בשביל לנסות להצליח עם הקבוצה בזירה האירופאית ולעבור לליגה חזקה יותר ולקבוצה טובה יותר מאשר הליגה הבלגית וגנק.
    דן האח לא עונה על הדרישות ומעבר שלו לשם לא היה מתקבל בעין יפה ע"י האוהדים, היא גם לא קבוצה טובה יותר מבית"ר.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

היא לא צריכה להיות קבוצה טובה יותר מביתר ירושלים (מי קבע שהיא לא?). הליגה בהולנד טובה יותר מזו הישראלית וזה מה שחשוב.

15. Don Joan Roman Member

ברק ויתר על היציאה לאירופה ומה שחשוב זה שעכשיו הוא יתרכז כל כולו בהצלחת בית"ר ירושלים כי כשהוא מרוכז הוא בלי שום ספק שחקן ההתקפה הטוב בליגה, אני מאמין שבינואר הוא כבר ייצא למרות שאני תמיד בדעה שעדיף לעבור קבוצה בקיץ, בית"ר מעכשיו צריכה לחפש לו מחליף ורצוי שהוא יהיה חלוץ מטרה, לאבירם לא הייתי ממהר לחפש תחליף כי לדעתי עידן ורד כבר עכשיו יכול לחזור לתפקיד המקורי שלו בקשיור הימני ולהחליף אותו בהצלחה.