בית"ר ירושלים 09/10- אורי מלמיליאן מאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏4/7/09.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל לגבי ההתחייבויות, אז תחשיב את זה שההכנסות של בית"ר ירושלים לעונת 10/11 הם רק מטלוויזיה, מנוים, כרטיסים ומכירת כרטיסים ויש עוד הרבה הוצאות, מלבד אלדן ועוד כמה ספונסרים קטנים אין עוד הכנסות! זה חרא מצב.

בן-יוסף הוא באמת גרוע וחרא של בלם ואנחנו גם מנסים להיפטר ממנו אבל אף אחת לא רוצה אותו והוא עצמו רוצה להישאר אבל אתה מגזים בביקורת על גרשון, הוא לא כזה גרוע כמו שאתה מתאר, הלוואי שמישאלוב או קוזוקין יפתחו לידו, ד"א לגבי קוז'אק כמגן ימני הוא אכן גרוע כי זה לא התפקיד שלו, בנוער הוא היה בלם, אני מאמין שאם טרטיאק יעבוד איתו יהיה לנו בלם טוב לעתיד, לסכנין/אשדוד/מכבי פ"ת/בני יהודה יש בלמים טובים יותר מגרשון(ותצאו מהסרט שדין מורי בלם טוב כי הוא חמור מגושם)?

אתה לא יכול להעיף את כל הותיקים ולבנות רק על צעירים, אתה צריך שיהיה לך את טל וגרשון בסגל שיהיו מי שייקחו אחריות, אתה לא יכול לבנות רק על צעירים כי אז אם לא הולך טוב בחודשיים ראשונים אז הכל מתפרק.
    תמוז עוזב בכל מקרה, הוא יעזוב השבוע והחוזה שלו זה 300 אלף דולר, ואנחנו נקבל בערך חצי מיליון דולר פלוס מינוס.

גם אם אתה מעיף את כל השחקנים שהזכרת זה מספיק רק להחזיק את הקבוצה באופן עצמאי ואולי להחתים עוד כמה שחקנים סבירים, להביא זרים במחירים כאלו זה סתם ביזבוז, ואני נגד הישראלים שהביאו אבל אין מה לעשות זאת הקבוצה שיש ועם זה יוצאים למלחמה.

ועומר אל תשווה למכבי ת"א, כי למכבי היה זרים ברמה של אילייב, ראלדס, קומאץ', טומאסיץ' ומאיוקה שלבית"ר אין יכולת להביא, ושיש כרגע 3 קבוצות חזקות ועשירות כמו 2 התל-אביביות וחיפה אז המקס' שבית"ר במצב הנוכחי יכולה להגיע זה מקום 4.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שחקן כמו מאיוקה אין לכם יכולת להביא? הבן אדם עלה למכבי 50 אלף דולר! מכרו אותו ב-1.7! רווח של פי לא יודע כמה...ומי זה טומאסיץ'? סתם עגלה שקיבל פה 350 אלף יורו נטו! קומאץ'? עוד זבל. אילייב וראלדס זרים טובים אבל כמה אתה חושב שהם הרוויחו? כל אחד מהם הרוויח לא יותר מ-250 אלף דולר.

נכון שמכבי, הפועל וחיפה יותר חזקות אלב תזכור דבר חשוב שהוכח כבר בעונת הגלאקטיקוס - כסף לא משחק על המגרש ולכן אני סקפטי לגבי מכבי, ולכן אני אופטימי שאם בבית"ר לא יתפשרו על הבינוניות ויעשו כמו מכבי ת"א בעונה שעברה כמו שהצעתי אין לי ספק שהם פלייאוף עליון בכיף ואולי אירופה.

אריאל הרוש, אבי ריקן, קובי מויאל, אבירם ברוכיאן, בן שושן וחן עזריאל זה לא ותיקים? נכון הם לא בני 30 אבל מי אמר שחייבים שחקנים בגיל כזה שיהיו ותיקים? אפשר ועדיף להביא שחקנים מנוסים.

3 מיליון דולר שקיבלתם על יצחקי וורד עכשיו ועוד חצי מיליון על תמוז והחוזה, סה"כ זה יוצר בערך 4 מיליון דולר (כולל החוזה של יצחקי) בואנה זה כמעט 14 מיליון שקל!!!! תוסיף לזה שאתה נפטר מטל, גרשון, בן יוסף זה גם משהו כמו מיליון דולר. בואנה זה 5 מיליון דולר! זה למעלה מ-15 מיליון שקל, ואני לא אמרתי מילה אפילו על ספונסרים, כרטיסים, מנויים, טלוויזיה, טוטו, השאלה היא אם לבית"ר יש חובות ואם כן אז של כמה ולמי?

תקשיב, אם זה המצב של בית"ר, עובדים עליכם בעיניים ומישהו גונב כסף לכיס, אחרת אין מצב שבעולם שאלו השחקנים שבאים לבית"ר ואין כסף להביא זרים.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

את מאיוקה קניתם בגיל נוער ובתאכלס עשיתם רכישה ענקית, מבחינת יכולת אין לנו אפשרות להביא שחקן כמוהו, טומאסיץ' וקומאץ' לא מרשימים אבל הם שחקני נבחרת והם עלו הרבה כסף, ואין לנו שום סיכוי לעמוד בחוזים של 250 אלף של אילייב וראלדס, ממש לא.

מכבי חיפה, הפועל ת"א ומכבי ת"א לא בליגה שלנו לעונה הנוכחית, אנחנו בעונה הבאה קבוצת אמצע טבלה פלוס, מקום 4 יהיה הצלחה משגשגת.

הרוש, ריקן, מויאל ועזריאל לא ותיקים ולא יכולים לקחת על עצמם קבוצה, ברוכיאן ובן-שושן צריכים את טל וגרשון איתם כדי שיהיו גם ותיקים, קבוצה רק של צעירים זה לא תופס, הם צריכים שיהיו איתם ותיקים(לא שחקני זבל כמו מישאלוב וגזל) סבירים שעברו הכל כמו גרשון וטל.

בית"ר מתוכננת להכניס 14 מיליון ש"ח בעונה הבאה שילכו על הוצאות תיפעוליות, המכירות של יצחקי, ורד, תמוז וההשתחררות מהחוזים של בנאדו, דנין, אלבארס, פרננדס ואולי גם בן-יוסף תממן את שכר כל השחקנים והוצאות על אבטחה ועל בית וגן וגם זה בדוחק ואתה מתחיל לדבר לי כאן על שחקני רכש וזרים, קודם כל תן לי לעבור בבקרה התקציבית.

סה"כ התקציב יהיה 25-28 מיליון ש"ח, הרביעי בגודלו בליגה.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

סבבה 25-28 מיליון שקלים אבל על מה הוא הולך?

מאיוקה שחקן נוער, מה אתם לא יכולים לשלוח איזשהו סקאוט או לברר עם חברת סקאוטינג בקשר לשחקן כזה או אחר? זה לא איזה סיפור ביג דיל וזה עלות זולה מאוד עם יכולת למכירה לא רעה, תעשה לבד את החישוב של 50 אלף דולר קניה לעומת 1.7 מיליון דולר מכירה כמה זה רווחי...

מה זה לעמו'ד בהוצאות של הזרים האלה? רק עכשיו הראיתי לך איך יש לבית"ר 5 מיליון דולר, שזה משהו כמו 17 מיליון שקל. עכשיו תוסיף טוטו, טלוויזיה, פרסום, כרטיסים ומנויים, בוא נגיד שהכל ביחד זה עוד 10 מיליון שקל? עכשיו אתה רוצה להגיד לי ש-10 מיליון שקל האלה לא מספיקים לתפעול המועדון בכל הדברים שלא קשורים לחוזים של שחקנים? אם זה מגרשי האימונים בבית וגן, השכרת טדי, אבטחה, הסעות, אוכל, קנסות, משרד כרטיסים, אתה מוזמן להוסיף עוד דברים. עכשיו בוא תיקח את ה-17 מיליון שקל, כמה מתוכם זה לצעירים שהכנסתי? חצי מיליון שקל? עכשיו הוספתי את ברוכיאן וחברים, כמה הם לוקחים עוד 6.5 מיליון שקל (שהרוב זה ברוכיאן) בגג, זה משאיר לך 10 מיליון שקל, אתה רוצה להגיד לי שב-10 מיליון שקל אתה לא יכול להביא חמישה זרים טובים? 10 מיליון שקל זה כמעט 3 מיליון דולר כיום, אתה בכיף יכול להביא 3 זרים ברמה גבוהה של מכבי, חיפה והפועל עם ניסיון שיביאו לקבוצה שלך את מה שהיא צריכה, מבחינת הניסיון והיכולת, ואני מדבר על זרים שעלותם היא חצי מיליון דולר וגם המשכורת שלהם היא אותו דבר. השאלה היא איך אתה מסתכל על דברים...

מכבי חיפה, הפועל ת"א ומכבי ת"א לא בליגה שלנו לעונה הנוכחית, אנחנו בעונה הבאה קבוצת אמצע טבלה פלוס, מקום 4 יהיה הצלחה משגשגת.

הרוש, ריקן, מויאל ועזריאל לא ותיקים ולא יכולים לקחת על עצמם קבוצה, ברוכיאן ובן-שושן צריכים את טל וגרשון איתם כדי שיהיו גם ותיקים, קבוצה רק של צעירים זה לא תופס, הם צריכים שיהיו איתם ותיקים(לא שחקני זבל כמו מישאלוב וגזל) סבירים שעברו הכל כמו גרשון וטל.

בית"ר מתוכננת להכניס 14 מיליון ש"ח בעונה הבאה שילכו על הוצאות תיפעוליות, המכירות של יצחקי, ורד, תמוז וההשתחררות מהחוזים של בנאדו, דנין, אלבארס, פרננדס ואולי גם בן-יוסף תממן את שכר כל השחקנים והוצאות על אבטחה ועל בית וגן וגם זה בדוחק ואתה מתחיל לדבר לי כאן על שחקני רכש וזרים, קודם כל תן לי לעבור בבקרה התקציבית.

סה"כ התקציב יהיה 25-28 מיליון ש"ח, הרביעי בגודלו בליגה.

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר אתה מצייר תמונה ורודה והאמת רחוקה מלהיות ככה, אני לא יודע לפרטים את ההוצאות וההכנסות של בית"ר אבל הבאתי לך את התמונה הכללית, נראה לך שאם זה היה כ"כ פשוט אז עידן ורד היה נמכר? רק שנמכור את טוטו ונשתחרר מאלבארס ופרננדס ואולי גם מבן-יוסף יהיה אפשר להתפנות לעוד שחקני רכש ואני יודע שאורי בעצמו רוצה להביא עוד 2 זרים ועוד 1/2 ישראליים אבל כרגע אין אפשרות לעשות את זה.
    ומה יקרה אם תחתים שחקנים על חוזים יקרים מה יקרה בעונה הבאה? מי יממן להם את החוזה? זה לא צחוק ולא משחק מנג'ר, ההשכרה של בית וגן יקרה מאוד, החוזים של השחקנים ואנשי בית"ר גם לא זולים, כל הדברים הנוספים גם לא בחינם ככה שלדבר עכשיו על שחקני רכש זה בדיחה עצובה, אני אומר תודה שאבירם ברוכיאן עדיין כאן וזה אחרי שכבר 8 שחקנים עזבו ועוד 3-4 בדרך לעזוב.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי מחתים חוזים ארוכי טווח? אז סבבה, אני בטוח שיש מספיק שחקנים חופשיים שאפשר להחתים אותם לשנה עם אופציה לעוד שנה...ועוד דבר, זה מנקודת הנחה שכל זר שמגיע לפה ורוצים להחתים אותו לחוזה ארוך טווח, צריך לשים את כל הכסף בבקרה כערבות כך שזה לא יוצר בעיה, אלא להיפך מבטיח את המשך הפעילות של המועדון.

נערך לאחרונה ב: ‏5/7/10
  7. Don Joan Roman Member

עומר אתה חי במנג'ר.
    המצב של בית"ר הרבה יותר מורכב מ"תעיף את אלה ואלה ואלה ואלה" ותחתים את "אלה ואלה ואלה ואלה", אין את מי להעיף, אין את מי להחתים גם לגזל, מישאלוב, ערן לוי וליאור ראובן לא בטוח שיהיה כסף, בית"ר היום משלמת את ימי הפזרנות של גאידמק אבל כמו תמיד היא תתאושש, זה ייקח שנה-שנתיים-שלוש-חמש אבל נתאושש ועם הדרך של איציק אנחנו נתאושש ונהיה יציבים הרבה יותר ממה שהיינו עד עכשיו בהיסטוריה שלנו.

אדם בנוגע לעניין שאני נשמע כמו שום: אתה צודק שאלו הדברים שהכלומניק הזה היה אומר, אבל בניגוד אליו לאורי מלמיליאן כן יש ביצים ואני בטוח שגם ערן לוי, גם גזל ומישאלוב וגם ראובן ואיילי ישחקו אבל גם כל האחרים כי אין כמו מלמליאן כדי להבין שכדי ששחקני נוער יוכלו להתפתח הם צריכים לשחק אבל אסור להפיל הכל על הכתפיים שלהם.

נערך לאחרונה ב: ‏5/7/10
  8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הדבר היחידי שאפשר להגיד בנוגע לפזרנות של גאידמק, זה שהחוק החדש של ההתאחדות בעצם מונע מצב של גאידמק, גם אם גולדהאר יעזוב במכבי ת"א, כל הכסף ישאר ולא יקרה מצב שקבוצה תתפרק אלא כל שחקן יקבל את כל הכסף עד השקל האחרון, אני מקווה שבית"ר תחזור להיות למעלה, כי הליגה זקוקה לה, ותמיד כיף יותר לשחק נגד בית"ר כשהיא למעלה מאשר נגד בית"ר כשהיא למטה.

9. Don Joan Roman Member

בדיוק, בגלל זה אני אומר שאסור לכם להתלונן על החוק הזה כי הוא לטובתכם.

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מישאלוב היה קפטן של מכבי ת"א והוא גם בלם וגם קשר אחורי אז הוא מתקבל על דעת איכשהו, גזל מגיע לעמדה שהייתה בעייתית בעונה שעברה אז גם אותו "אני מעביר" אבל השאר לא מתאימים, למה?

ליאור ראובן מגן חלש מאוד, מיותר לגמרי והוא לא הרשים באף מקום אחר.

סרג' איילי חלוץ בינוני עם עבר של פציעות, גולר הוא לא ויש בעמדה שלו מספיק שחקנים כישרוניים, מיותר.

ערן לוי הוא שחקן שקבוצות בונות עליו את שיטת המשחק כי הוא לא יכול להשתלב כקיצוני וחלוץ גם כי זה לא התפקיד המקורי שלו וגם כי הוא שמן ואיטי, מה גם שיש לך אחד בסגל אבירם ברוכיאן שהוא בכושר טוב הקשר ההתקפי הטוב בליגה(לפי דעתי לפחות).

חדשות מהיום:

קוזוקין לא יוצא למחנה אימונים כדי שהוא יוכל להחלים בקצב בריא ולא לעשות נזק לעצמו.
    מתן בראשי שנופה מהסגל חוזר ויצא במקומו למחנה אימונים, בראשי ירשים את אורי אז הוא יהיה חלק מהסגל לעונה הבאה, בראשי בלם מפוספס ואני מקווה מאוד שהוא יהיה חלק מבית"ר בעונה הבאה, אם איתן טיבי החמור קיבל הזדמנות אז מגיע גם לבראשי.

שימו לב לאלי דסה, הילד רק בן 17 ויש לו עוד שנתיים לתת בנוער וכבר הוא הוקפץ לסגל הבוגר, הוא משחק מגן ימני ויכול לשחק גם כקשר והוא הבטחה גדולה, שיחקתי נגדו פעם קטרגל בחוות הנוער ומבחינה אתלטית הוא אדיר, עדיף על כל מיני ליאור ראובנים למיניהם.

11. Don Joan Roman Member

יפה המגן הימני היחיד שלך זה אלי דסה והוא בן 17, אתה לא יכול לבנות רק עליו כשחקן להרכב אתה חייב יחד איתו עוד מגן ימני ולשם ליאור ראובן בא.
    ערן לוי הוא שחקן שיכול לתרום לכל קבוצה, בטח לבית"ר שהולכת להישאר עם 2 קשרים התקפיים מנוסים בלבד בכל הסגל, כל הרכישות המיועדות מלבד איילי הן לגיטימיות ומובנות בהחלט לנוכח עזיבתם של שחקנים רבים את סגל הקבוצה, אי אפשר לבנות רק קבוצת נוער, 17 שחקני נוער מתוך סגל של 25 שחקנים זה יפה מאוד.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://sports.walla.co.il/?w=/157/1705013

אור בקצה המנהרה?

-----
    אני סקפטי גם כי סיוון הוא איש הפועל י-ם(יותר נכון הפועל קטמון) וגם כי כמו כל אוהד בית"ר אני למוד אכזבות מהנושאים האלו, הלוואי שיקרה עוד לפני שעידן ורד חותם אצל שחר(יש פירסום בYNET אבל זה עדיין לא סופי לחלוטין לכל התוהים והטועים).

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

סופית: עידן ורד במכבי חיפה תמורת 1.2 מיליון דולר.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/28102008/1805819/GP5L2424-(Large)_2_wa.Xxx

בסיומה של סאגה ארוכה, מפרכת וכואבת עובד עידן ורד למכבי חיפה מבית"ר ירושלים, עידן ורד הצטרף לקבוצת הנוער של בית"ר ירושלים לפני 3 שנים ועם עונה גדולה עזר לה לזכות באליפות, בעונה שעברה עלה לבוגרים ותפס בחלק השני של העונה מקום קבוע בהרכב והיה שותף מלא לזכיה בגביע(4 שערי ליגה) והעונה פתח מצוין אבל פרק את הכתף בדקות הראשונות של המשחק מול הפועל עכו במחזור העשירי, ורד עצמו העדיף להמשיך בעונה הבאה בבית"ר אבל המצב הכלכלי לא מאפשר זאת נכון לעכשיו.

-----
    כואב מאוד לאבד ככה את עידן ורד, לא משנה מה יאמרו כל רפי השכל למיניהם אוהדי בית"ר יודעים שורד רצה להישאר בבית"ר ומי שדחק אותו לפינה היה קורנפיין(שני הצדדים הודו בזה) ומטעמים מוצדקים מצידו של איציק שזה טובת הקבוצה כי אם ורד לא נמכר אז זה אבירם ואת זה בשום אופן אסור לעשות מכ"כ הרבה סיבות.

חדשות אחרונות:

* המגן נאור פסר ייצא למחנה האימונים של הקבוצה בגרמניה בשבוע הבא.
    * דאריו פרננדס התאמן היום עם הקבוצה, אבל המטרה של בית"ר היא להשתחרר מחוזהו(600 אלף יורו) וגם מזה של אלבארס(300 אלף יורו).
    * טוטו תמוז לא ייצא למחנה האימונים של הקבוצה ויתאמן עם קבוצת הנוער על מנת לגרום לו למצוא קבוצה ולמכור אותו, לפי אנשי בית"ר תמוז הכשיל כבר כמה עיסקאות פוטנציאליות.
    * אומוניה ניקוסיה ירדה מתמוז לאחר שהציעה עליו 150 אלף יורו ובית"ר דרשה סכום כפול.

14. Charlton Member

איציק קורנפיין אינטרסנט עלוב, כמה כסף הוא מכניס כל חודש אתם יודעים?
    ורד הזה אלוהים, אין מה להחריב יותר מידי.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אינטרסנט אינטרסנט, אם לא הוא, אין בית"ר.

הלוואי שלהפועל חיפה לבעלים יהיה איכפת 10 אחוז כמו שלאיציק קורנפיין איכפת, אז נראה קבוצה ברמה עם זרים ועם ישראלים טובים, מחירים נוחים ומגרש מלא.