מה הסיכוי שכל החמישה ייחתמו בבית"ר? אני יודע שכולם סיכמו אבל בגלל חוסר הוודאות בנוגע לתקציב, הפ עדיין לא חתמו. זאת אומרת, המכירה של עידן ורד למכבי חיפה אמורה לממן את חתימתם?
אני לא מבין מה אתם מזלזלים בערן לוי? הבנאדם ויתר על חוזה של 900 אלף שקל בשביל לשחק בבית"ר, עשיתם ממנו איזה שחקן גרוע שלא יודע כדורגל ויש פה כאלה שכבר נתנו לו כינויים.
ככה זה כשמתרגלים לאברואאים ובואטנגים וכדו', קשה לרדת לקרקע ולשחקנים כמו ערן לוי, אבל מה שהכי חשוב זה שהכעסים האלה לא ישפיעו על האוהדים במגרש ושהם יעודדו למרות שהשחקנים הם לא בדיוק מה שהתרגלנו לראות, לוי כמו גם גזל ומישאלוב הם שחקנים לא רעים שיכולים לעזור לבית"R של העונה הקשה שבאה עלינו. ואדם קורנפיין לא יכול למשוך כלום כי אין באופק אף משקיע כזה, אתה מוזמן להביא לפתחו של איציק קורנפיין שם של משקיע שירצה לתרום לקבוצה והוא יעכב את העברת ורד, כל עוד אין לך אחד כזה ואין לי אחד כזה ואין לבית"ר ירושלים אחד כזה אי אפשר לדחות את העסקה כי בסופו של דבר אי אפשר למשוך את מכבי חיפה יותר מדיי זמן, הם עדיין לא עובדים שלנו, הם קבוצה בפניי עצמה עם שאיפות ורצונות והם רוצים את עידן ורד מוקדם ככל האפשר. בנוגע לדרישה שלו: היא לגיטימית, זה לא בריא לאף מועדון להחליף כל שנה בעל בית, בית"ר ירושלים סבלה מזה מספיק, קורנפיין רוצה יציבות מסויימת למועדון כדי שנוכל לבנות משהו והוא צודק.
זה לא רק אבראו ובואטנג(ששניהם אגב היו אתמול אחד נגד השני ברבע גמר המונדיאל) כי גם בשנים הקשות הגיעו לכאן "כוכבים" בקנה מידה ישראלי הרכש של השנה הזאת זה הרכש הכי "מעליב" שבית"ר הביאה, כאילו מביאים שחקנים בכוח במקום להתמקד במה שיש. חלון ההעברות הוא עד ה-31 באוגוסט, מצדי שקורנפיין היה מושך את מכבי חיפה עד הדקה האחרונה של חלון ההעברות(או העברת התקציב להתאחדות) הם לא אמורים לעניין אותנו, עובדה שפלאטו שרון הציע לו להיות ספונסר השנה ואיציק סירב והוא הודה בזה. איך אפשר לבנות משהו כאשר שחקנים רק עוזבים, השנה זה ורד ויצחקי ובעונה הבאה זה הרוש וברוכיאן, העזיבה של עידן ורד שווה מבחינתי לעזיבה של ארבייטמן, בפועל פיספסנו את הכוכב העולה הבא של הכדורגל הישראלי. ----- ד"א הבנתי ששי אבוטבול ומקורביו הציעו את השחקן לקבוצה ועשוי להגיע על חשבון גזל או מישאלוב או בנוסף אליהם.
תקשיב טוב למה שאני אומר לך: מעולם בית"ר ירושלים לא הייתה במצב פיננסי כ"כ גרוע כמו המצב היום, מעולם, גם אנשים שבעבר תרמו מליונים לקבוצה, היום לא רוצים לתרום, אם לא מומי דהאן שנותן חסות עם אלדן של חצי מיליון דולר אז היית צריך גם למכור את אבירם ברוכיאן, אין כסף, זה מה שאפשר להביא ותצא כבר מהסרט המחורבן שילדים בני 19 פלוס שחקנים בני 22 שלא עשו עדיין כלום בכדורגל יכולים להוביל אותך, צא מזה! הוא רצה לתת מיליון דולר השנה ובשנה הבאה לזרוק אותך לאשפתות ואז מה? תצטרך לעבור עוד קיץ כזה וזה לא מועיל למועדון בכלום, תתייחס לכל הפרטים ולא רק לעובדה שפלאטו רצה "לתרום כסף". השנה ההתחיבויות עומדים על 28 מיליון שקלים ובשביל לממן את זה צריכים למכור שניים-שלושה שחקנים, ומה לעשות שהשחקן בעל הביקוש הגבוהה ביותר אחריי יצחקי וברוכיאן זה עידן ורד. בעונה הבאה ההתחיבויות יהיו כנראה 15 מיליון שקלים ולא נצטרך למכור אף אחד כדי להתקיים, כך שזה לא נכון מה שאתה אומר.
תתקן את עצמך, בית"ר מעולם לא הייתה במצב תדמיתי כמו היום בגלל זה אף אחד לא לוקח על עצמו את הקבוצה כי לקחת את הקבוצה היום זה בכלל לא בעיה והבעיה היא לא פיננסית(זאת אומרת היא כן אבל לא כמו בקיץ שעבר שגם את הקבוצה לא היה אפשר לקנות בגלל העיקולים שהיום אין) הבעיה היא שאנשים מפחדים לקחת את הקבוצה כדי לא לגמור כמו ארקדי(שהתקשורת והמדינה המחורבנת הבריחו) וכמו אגיאר(שהתקשורת שיגעה אותו). רביד גזל ומשה מישאלוף יובילו אותי או סרג' איילי וליאור ראובן? מגעיל אותי לחשוב עליהם בבית"ר, אין לי בעיה להיות קבוצת פליאוף תחתון אבל עם שחקנים בית"רים בהרכב לצד ותיקים כמו ברוכיאן, טל, גרשון ובן-שושן. שייתן מיליון דולר השנה וישאיר את עידן ורד, עדיף מאשר להיות תלוים באוויר כל הקיץ, כי בקיץ הבא אם פלאטו לא ייתן כסף מי יהיה בעל הבית? המכירה של ורד ויצחקי גרמה לי להיות לא בטוח בזה שאם הפועל ת"א/מכבי ת"א/מכבי חיפה תציע בעונה הבאה או עכשיו מיליון דולר על ברוכיאן או הרוש אז קורנפיין יגיד לא, תאכלס בקיץ הזה אני מרגיש כאוהד שמכרו אותי ואין לי סיבה אמיתית להוציא מהכסף שלי כדי לראות את שחקני הזבל שהגיעו בעונה הבאה.
בגלל התמית שדבקה בנו אז המצב הכלכלי בקנטים, זה נגזר אחד של השני. מי שיוביל אותך הם: אבירם ברוכיאן, עמית בן שושן, שמעון גרשון ועידן טל כשערן לוי, רביד גזל ומישאלוב יצטרפו אליהם ולכל שחקני הסגל הצעירים יותר שלנו בשביל לבסס קבוצה עם עומק ועם אפשרויות ולא קבוצה שברגע שברוכיאן ועידן טל ננעדרים אתה נמצא בלי אף שחקן מנוסה, גם אני לא מת על השחקנים האלה אבל זה מה שיש, זה שמלמיליאן רוצה ואין אחד שרוצה יותר ממנו גם שחקני בית, אבל הוא מספיק שנים בכדורגל כדי שלהבין שלבד זה לא מספיק. באמת? אתה חושב שזה כזה פשוט? הוא מביא מיליון דולר, משאיר את ורד אתה מגיע לינואר ואז נותן לורד חוזה של 30 אלף דולר, הכל סבבה אבל אז בתום העונה הוא יכול לעבור תמורת 200 אלף דולר לכל מועדון וככה הפסדת מיליון דולר בגלל שנה אחת שגם ככה לא תגיע איתה לכלום. (זה בעולם ורוד שצריך מיליון דולר ולא מיליון וחצי כמו עכשיו). כבר עכשיו יש הצעה על ברוכיאן ביותר ממיליון דולר אבל אבירם וקורנפיין לא מוכנים שזה יקרה. אם אתה לא רוכש מנוי ולא בא לתמוך בקבוצה ברגעים כאלה, אז אל תצפה לשחקנים טובים, כי חלק מהעובדה שהקבוצה צריכה למכור שחקנים זה הכנסה נמוכה ממנויים. בעניין אחר: הקמת עמותת האוהדים להשקעה בקבוצת בית"ר ירושלים נכנסת להילוך גבוהה יותר, אלחר פגישה בין יוזם העמותה לבין יו"ר בית"ר ירושלים איציק קורנפיין נתן האחרון את ברכתו למהלך שיתפוס תאוצה בימים הקרובים ואז נראה אם לאוהדי בית"ר באמת יש כוח ואהבה כ"כ גדולה לקבוצה שלהם.
נו באמת אתה נשמע עכשיו כמו יצחק שום כלום. אני מבין את הצורך בעומק בסגל אבל שאתה מביא את לוי, גזל, מישאלוב, ראובן ואיילי אתה לא תיתן להם להתייבש על הספסל כי יותר נוח יהיה לך לספסל את קוזוקין, עזריאל, מויאל ואיינבינדר כי הם הרי צעירים ולא ידברו אם יספסלו אותם, בניגוד לחמשת המופלאים אז לכל השחקני בית שלך יש פוטנציאל, הם היו הרי הכי טובים בשנתון שלהם אז תן להם את הצ'אנס עונה אחת להיות שחקני הרכב בתפקיד שלהם ותקבל שחקנים לגיטימיים, אין לי בעיה לקבל עונה סתמית בפליאוף-אמצעי אם אני יידע שמקדמים שחקני בית, עם שחקנים כמו ברוכיאן, בן-שושן, גרשון, עידן טל והרוש אנחנו לא נרד ליגה זה בטוח. כאן אתה לוקח הימור ויש לך שנה להביא רוכש עד שורד יכול לעזוב בסכום נמוך, אני לא רואה אגב מה הבעיה להחתים את ורד על חוזה חדש שהוא משתחרר מהצבא(הוא מתחת לגיל 25 ככה שעל פי החוק גם אם אין לו חוזה הוא שייך לנו על פי חוק בוסמן) ולהצמיד לו תג מחיר גבוה יותר(בהנחה שפלאטו נותן את הכסף, טוטו נמכר, ואנחנו משתחררים מאלבארס ופרננדס). הדעה שאני הצגתי היא הדעה של הרוב, הקהל עוד השלים עם מכירת יצחקי אבל המכירה של ורד הייתה לדעתי יכולה להימנע ושאתה מאבד 2 כוכבים ומביא שחקנים בינוניים אז אתה לא יכול לצפות למנויים(והקהל של בית"ר אף פעם לא היה קהל של מנויים ואת זה גם אתה יודע). כתבתי כבר שלדעתי זה לא יילך כי אין לנו תרבות ספורט כמו שיש באירופה וגם כי למצוא 2,000 אנשים שישימו 1,000 שקל כל אחד זה קשה מאוד ואיפה אנחנו אמורים לראות כמה אנשים שמו כסף? אני אישית ישים אלף רק אם אני רואה שסכום גבוה של אנשים נכנס לעסק, אי אפשר לתת אלף שקל על עיוור צריך לראות הוכחות מול העיניים ולדעת אם יוחזר כל הכסף במקרה שהעסק לא צלח.
כשקוראים דברים כאלה, הכל מתגמד, גם הכדורגל. החלמה מהירה שתהיה שלו. http://sports.walla.co.il/?w=/157/1703476
החלמה מהירה לשי ניסים, רק בריאות. ---- בנושא הספורטיבי, שימו לב לסגל של בית"ר למחנה האימונים: שוערים: אריאל הרוש, אוהד סיידוף, אבירם זיאת. מגנים: אבי ריקן, שמוליק קוזוקין, ליאור ראובן, אביתר ברוכיאן, אלי דסה. בלמים: שמעון גרשון, משה מישאלוב, תומר בן יוסף, קשרים: רביד גזל, קובי מויאל, עידן טל, אבירם ברוכיאן, שי חדד, עמית בן שושן, דן אייבנדר, ברק משה, חן עזריאל. חלוצים: ערן לוי, סרג איילי, צחי אליחן, עדן נחמני, טל משעלי כרגע לפחות, בלי חיזוקים ובלי כלום, מדובר בסגל של מקומות 7-10 בגג! אם לא תחתית.
תכירו את סגל בית"ר ירושלים למחנה האימונים בגרמניה: שוערים: אריאל הרוש, אוהד סיידוף, אבירם זיאת. מגנים: ליאור ראובן, אלי דסה, אבי ריקן, אביתר ברוכיאן. בלמים: שמעון גרשון, תומר בן-יוסף, מושיקו מישאלוב, שמואל קוזוקין. קשרים אחוריים: קובי מויאל, רביד גזל, עידן טל, דן איינבינדר, ברק משה. קשרים התקפיים: אבירם ברוכיאן, ערן לוי, שי חדד, צחי אליחן. חלוצים: עמית בן-שושן, חן עזריאל, סרג' איילי, טל משעלי, עדן נחמני. ------ טוטו תמוז עשוי גם לצאת למחנה אם לא יימכר, התקווה של קורנפיין היא שתמוז יימכר השבוע, מחר עידן ורד יימכר סופית למכבי חיפה, בהמשך ינסה קורנפיין להשתחרר מחוזיהם של כריסטיאן אלבארס ודאריו פרננדס. לגבי הסגל, 7-10 גג זה מוגזם כמו שעומר כותב, מלבד חיפה והתל-אביביות אני לא רואה עוד קבוצות עם סגל יותר טוב, בתחזית האופטימית מקומות 4-6 בתחזית הפסימית 7-9, אין מצב שנהיה קבוצת תחתית תצאו מהסרט.
למכבי פ"ת, מ.ס. אשדוד, בני סכנין, בני יהודה - יש כרגע עם השחקנים הישראלים שנשארו סגל יותר טוב ממה שיש לבית"ר. עם כל הכבוד לבית"ר, היא נחלשה בצורה גדולה מאוד, ועדיין חן עזריאל הוא לא ברק יצחקי ולא טוטו תמוז ואני לא רואה אותו סוחב את בית"ר על הגב, וכרגע עם כל הכבוד לברוכיאן ובן שושן, הם די לבד. אני לא אומר שבית"ר תהיה בתחתית, אבל בוא נגיד את זה ככה, בהתחשב בעובדה שהמצב הכלכלי של בית"ר לא ברור, ובהתחשב בעובדה שכל שקל חשוב וכנראה לא יהיה חיזוק משמעותי בינואר, מספיק חודש ראשון רע, ויש יכוי לא רע שזה יקרה עם הסגל הנוכחי של בית"ר, והיא תתברג בתחתית/אמצע. ועדיין לבית"ר יש מזל שיש את הפועל עכו, הפועל רמת גן, קרית שמונה, הפועל ב"ש, הפועל אשקלון (בגלל עזורי), הפועל פ"ת ומכבי נתניה שיותר חלשות ממנה בוודאות. (משמע מקומות 7-10)
http://sports.walla.co.il/?w=/157/1703476 חברה מי שיכול לעזור או אפילו לפרסם בכל דרך זה יעזור מאוד! מעבר לזה שהוא שחקן כדורגל הוא בנאדם מדהים, מיוחד ונדיר, הוא האחרון בעולם שמגיע לו דבר כזה אחרי כל מה שהוא עבר, ניסים הבחור הכי ביישן שתכירו כל המצב הכספי ממש לא נוח לו (והוא גם לא מתעסק בזה ולא רוצה לדעת כלום) אבל אין ברירה חסר המון כסף!..ניסים החבר הכי טוב שלי מגיל 4 באמת שקשה לתאר במילים כמה הוא בנאדם טוב ושונה תודה רבה לעוזרים! מי שרוצה לדעת עוד פרטים מוזמן לדבר איתי בפרטי.
מכבי פ"ת ואשדוד? קבוצות עם מנטאליות של קבוצה קטנה, יש לנו סגל יותר טוב מהם. בני סכנין? הצחקת אותי עכשיו ממש, קודם כל תאמין או לא הם יותר עניים מבית"ר(יש דבר כזה כן) ואיזה שחקנים "ישראלים" יותר טובים יש להם, חמד גנאים וחאלד חליילה? פחחח בני יהודה אולי בגלל קשטן הם איום רציני אבל עדיין הם - בני יהודה לא יותר. יש לבית"ר את השוער הישראלי הטוב בליגה(מי שלא מסכים שלא יגיב), גרשון + בן יוסף/מישאלוב/קוזוקין זה לא להיט אבל עדיין יותר טוב מכל השאר. עידן טל + גזל/מויאל זה מלהיב אבל עדיין סביר(עידן טל גם בגילו וכושרו יותר טוב מהרבה קשרים אחוריים בליגה הזאת) בהתקפה יש עדיין את אבירם ברוכיאן לצד עמית בן-שושן כאשר ערן לוי, עזריאל(מבחינת כישרון יכול להיות החלוץ הבא של הנבחרת באחריות), איילי יהיו יותר משלימים וזה עדיין לא גרוע לגמרי(אם כי הייתי מוותר על ערן לוי ואיילי ומביא את יבוריאן אם היה אפשר). אין לנו קבוצה כזאת להיט, אבל אני לא רואה שום מצב ששחקנים כמו ברוכיאן, טל, בן-שושן, גרשון והרוש "ילחמו על חייהם", זה ינוע בין פלייאוף אמצעי לפלייאוף עליון(מק' 5-6). ואני סופר סופר ריאלי.
בן יוסף וגרשון זה פירצה קוראת לגנב, לא רק שזה לא להיט, זה פח. קוזוקין ומישאלוב עם כל הכבוד משלימים את הרביעיה הזאת שמתאימה לעירוני קרית גת, לא לבית"ר ירושלים. גזל/טל - אתם AC MILAN? מה זה המחלקה הגריאטרית הזאת? שני שחקנים שכבר מזמן מזמן עברו את השיא שלהם ונמצאים בירידה מתמדת, בן שושן, הרוש, ערן לוי וברוכיאן - סבבה, אבל תזכור זה ארבעה שחקנים מתוך 11 ומתוך סגל של מה 25? זה קבוצת מרכז טבלה לא יותר מזה. סרג' איילי? עוד שחקן סתם. בשביל מה להביא אותם בשביל מה? אורי מלמילאן טועה טעות שלדעתי היא קריטית בהבאת השחקנים ולטעמי הוא היה צריך לנהוג איך שמכבי ת"א נהגה בשנה שעברה, כשלא היה תקציב ועד שבוע לפני פתיחת הליגה לא היו שחקנים במכבי כמעט, ורק אז גולדהאר בא. בוא ניקח את הסגל של בית"ר אוקיי? אלה השחקנים שאני הייתי משאיר מבחינת השחקנים הבכירים: אריאל הרוש, אבי ריקן, קובי מויאל, אבירם ברוכיאן, בן שושן וחן עזריאל, ומוסיף אליהם את ערן לוי. אליהם מוסיף את הצעירים: אוהד סיידוף, אבירם זיאת, אלי דסה, אביתר ברוכיאן, קוזוקין (בטח שלא להרכב וגם מאוד תלוי איך הוא חוזר אחרי הפציעה הקשה), דן איינבינדר, ברק משה, צחי אליחן, שי חדד, טל משעלי ועדן נחמני שמצויים בסגל. סה"כ הגענו ל-18 שחקנים, הרבה צעירים. עכשיו לוקח את גרשון, בן יוסף, עידן טל וטוטו תמוז - נפטר מהחוזים שלהם, שימצאו קבוצה אחרת, תוסיף לזה את ה-3 מיליון דולר שיש לבית"ר מיצחקי (ועל זה תוסיפו חוזה שמן שהיה לו) ואת הכסף שנכנס מעידן ורד. אני לא יודע כמה גרשון, בן יוסף, עידן טל וטוטו תמוז מרוויחים, אבל אני מאמין שהם בנוסף למכירה של תמוז + היפטרות מהחוזים זה עוד 1.5 דולר ביחד. סה"כ 4-4.5 מיליון דולר - עכשיו לוקח אותם ומביא חמישה זרים, זהו סכום שאפשר להנחית זרים איכותיים בהחלט, והופ בית"ר מתחילה עונה עם סגל צעיר, זרים חזקים פלוס תוספת ישראלית והיא בכיף יכולה ללכת לפלייאוף העליון בלי חשש, ושכחתי להזכיר את ההיפטרות מדאריו פרננדס ואלבארז שגם מכבידים על הקבוצה. אבל לא, מלמיליאן ממלא את הקבוצה בחבורה של שחקנים אפורים ונכשלים. הרי מכבי ת"א עם סגל של לא מעט שחקנים צעירים, וזרים בינונים שבאו את האמת עם תקציב של נזיד עדשים, היו בסדר גמור וסיימו איכשהו במקום שלישי, איכשהו!