בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. Don Joan Roman Member

אין, המועדון הזה עושה לאנשים דברים שמועדונים אחרים בארץ לא מסוגלים לעשות, כ"כ טוב לשמוע דברים כאלה.

בנוגע לרוכשים: כל אחד בא ועושה סיבוב פרסום ופוזה על הגב של בית"ר ומוצא איזה תירוץ לא לקנות, לא שאני בא בטענות על זה שלא קונים כי זו זכותם אבל בחייאת אם אתם לא רוצים לקנות, תנו ללכת להקפאת הליכים בשקט ותעזבו את הלב של האוהדים בשקט, כולנו היינו מוכנים לעונת בית משפט עם שחקנים צעירים שאוהבים את סמל המנורה וגדלו על סמל המנורה כי ידענו שזה הפיתרון היחיד, היום הכינו אותנו כל מיני כצים ולוים ומליארדרים מחו"ל לכל מיני תקוות שאולי כן יקנו את הקבוצה והם בורחים בגלל שטויות וזה מתסכל אבל שוב פעם כמו שאמרתי יש לנו בראש המערכת בן אדם מדהים שאוהב את המועדון מאוד וכמו שקמנו בעבר ממצבים קשים עם אנשים שכל קשר בינם לבין המועדון הוא מקרי בהחלט, אני בטוח שנקום גם עכשיו ונצא מחוזקים גם מזה.

2. Sergio_Ramos Member

עטר עשה צעד מדהים, תמיד אהבתי אותו אבל עכשיו אני ממש מעריץ אותו. גם צעד מרגש וגם צעד חכם כי בבית"ר יזכרו לו את זה להרבה שנים.

3. beitar4ever Member

בנוגע לחרושת השמות בקרב כלי התקשורת על המועמדים לרכישת בית"ר- אומנם אני יראה כפסימי, אך לא ניראה לי שמשהו מהרוכשים הללו יקנה את בית"ר, וזאת עקב החובות הגדולים של המועדון.
    בכל זאת, כניראה שנילך לפרוק משפטי, זה פשוט בלתי נמנע. לאחר הפרוק נוכל להשתקם כמו שצריך לאחר השקעה של אחד מהמועמדים לרכישה.

בנוגע להסכמה של עטר לאמן את בית"ר - ניתן להגיד שזה מעשה ענק. אם הוא מוכן להצהיר שהוא ייקח עליו את הקבוצה למרות הבעיות הכלכליות וחוסר הוודאות ששוררים בקבוצה לקראת העונה הבאה, זה מראה על אכפתיות גדולה והקרבה. עטר הוא מאמן שקט שעושה עבודה רצינית, מדוקדקת ומביא השגים, ובלי שום קשר לעונה הבאה, אני חושב שהוא הצליח לא רע וזאת סביב כל הבלגן שהיה עם גאידמק והצהרותיו במהלך העונה, ולכן אני רוצה שהוא יישאר עוד עונה.

4. Beitar Member

עסקת הטיעון של בית הדין של ההתאחדות ובן-שושן קובעת שהוא ירצה בפני בני-נוער (אך יחד עם זאת הוא ספג עונש של הרחקה ל-10 משחקים על תנאי). טוב שהסיפור הזה נגמר ככה.

בעניין אחר, יו"ר הבקרה לרשות תקציבים, רבינוביץ', מפגין כרגיל את אהדתו לבית"ר ירושלים. היום הוא אמר כי צעד שבו ראובן עטר יאמן את בית"ר בהתנדבות - יהווה צעד לא חוקי, הרי שהחוק קובע שכל עובד חייב לקבל שכר מינימום עבור עבודתו.
    ברור לי שעטר לא יוכל (וזה גם לא ראוי) לאמן כל השנה בחינם, אך אני מקווה שלפחות בשלבים הראשונים של העונה ובעיקר ההכנות אליה, כלומר בשבועות הקרובים, לא יצוצו יותר מדי בעיות. עזרה של ראובן, עד שהעניינים יסתדרו (מי יודע כמה זמן זה ייקח) - בהחלט יכולה לסייע.

5. מכבי.קריית גת Member

זה יהיה אסון לכדורגל הישראלי אם יתנו למועדון גדול כמו בית"ר ירושלים ליפול.
    אתמול גאידמק אמר שהוא העביר מיליון דולר עבור השכרת המגרש בית וגן עד סיום העונה ואני חושב שזה ביזיון שבנאדם כמו מאיר פניג'ל שהיה יושב ראש המועדון ושמשחק אותה אוהד הקבוצה מנסה לשים מקלות בגלגלים של בית"ר ומנצל את זה שלגאידמק יש כסף.
    פניג'ל רצה לעשות בעיות בכל הנוגע למגרש האימונים שבבעלותו רק חבל שהוא לא מבין שאחת מקבוצות הילדים של בית"ר נקראת על שם בנו ז"ל והוא לא יודע להעריך את המועדון.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם בית"ר תפתח את העונה איכשהו ללא פירוק וגם ללא רוכש ועם תקציב מינימום יהיו ספונסרים גמו אגייאר שיעבירו כסף למועדון כך שלעטר יהיה דרך לקבל משכורת.
    אני מקווה שגאידמק בסופו של דבר יחליט להחזיק את הקבוצה לעוד עונה אפילו בתקציב מינימום ושבעונה הבאה הבעלות תעבור לאגייאר או רוכש אחר.

כל מחלקת הנוער נקראת על שמו של אורן פניג'ל ז"ל, בית"ר "אורן" ירושלים.
    פניג'ל כנראה עדיין כועס שפיטרו את כל העובדים במחלקות הנוער מבלי להתייעץ איתו, הוא טוען שאם היו פונים אליו הוא היה מחזיק מכספו את מחלקת הנוער שקרוייה כמובן על שם בנו אורן.

7. מכבי.קריית גת Member

אז מסתבר שפניג'ל טוען דבר אחד ועושה דבר אחר בשטח.

8. Beitar Member

לפי הפרסומים בביתר.נט בספורט 5, גאידמק הודיע שהוא נשאר כבעלים עונה נוספת !
    הוא אמר שהוא ימשיך, ושהוא ממתין לעזרתו של אגיאר. מעניין שאין על זה עוד התייחסות בוואן (בד"כ אסייג היא המספקת הראשית של הספוקים בנוגע לגאידמק), אבל אם דובר הקבוצה, אסף שקד, לא אומר ש"זו רק ספקולציה", אלא מפרסם את זה כעובדה, אני מאמין לידיעה.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/09
  9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

Beitar(שם?), גאידמק הודיע שימשיך עונה נוספת אבל בכמה תנאים:
    1. שלא יצטרך לשלם מכספו שקל נוסף על מתקן האימונים בבית וגן.
    2. שהשחקנים יצטרכו לקצץ כ50% משכרם.

בנוגע לראשון אני מסכים עם גאידמק, אין שום סיבה לשלם עוד כסף על בית-וגן הוא באמת שילם מספיק.
    השאלה האם פניג'ל שמחזיק במתחם יסכים לתת לבית"ר בחינם או שגורם נוסף ישלם את דמי השכירות.
    התנאי השני לקצץ כ-50% יעבוד עם שחקנים כמו אמסלם, ברוכיאן, בן-שושן ובן-יוסף שכבר הודיעו שיסכימו לקצץ בשכר אלא אם יהיו הפתעות.
    צריך לומר תודה ענקית לאיציק קורנפיין ששיכנע את גאידמק לנסות להישאר במועדון עונה נוספת.
    כרגע זה נשמע טוב, נחכה להתפתחויות.

10. Beitar Member

[גידי] אני מקווה שלא תהיה עוד בעיה עם בית וגן. גאידמק גם אמר היום בראיון ברדיו לוואן (אחרי שהיא לא פירסמה שגאידמק ממשיך בבית"ר בפרסום ראשון, אופירה מיהרה להשיג ראיון ראשון "בלעדי" איתו) שהוא שילם מיליון דולר לבעלים של מתחם האימונים. פניג'ל בעצמו אמר שהוא כבר סייע ותרם הרבה כסף לבית"ר, והוא ימשיך, יחד עם שותפיו, לסייע. ככה שאני מקווה שלפחות בגזרה הזאת יהיה שקט.
    מבחינת השחקנים, כמו שציינת, יש לא מעט שחקנים שמוכנים לקצץ משמעותית במשכורת שלהם. מה גם שהמשכורות של חלקם היו גבוהות מדי יחסית למה שמגיע להם, או שהם היו מקבלים בכל מקום אחר (ברוב הקבוצות הישראליות). אחרי שקאלה עבר לב"ש, החשש היה שעוד הרבה שחקנים יעזבו את המועדון ורק בודדים יישארו. אני מקווה שהמגמה עכשיו תהיה הפוכה.
    לגבי קורנפיין, גאידמק אמר שהוא מרוצה מהעבודה שלו, ואני חושב שכל אוהדי בית"ר מודים לו. לטעמי, קורנפיין היה כשוער יותר גדול ממה שחשבו עליו. גם לאחר שהוא החליט לפרוש, אני חשבתי שבהחלט היה מקום להשאיר אותו לפחות לעוד עונה (הטעויות של קאלה מול קופנהאגן עוד עוררו את העניין הזה - אבל זה כבר היסטוריה). בכל מקרה, הוא ניצל את הצ'אנס הגדול שהיה לו להוביל למעשה את בית"ר. כעת, המשימה הבאה שעומדת לפניו, ככל הנראה, היא ההחלטה על המאמן. החלטה בהחלט לא פשוטה (בין מלמיליאן הסמל ובין עטר שהיה טוב העונה והראה כמה המועדון חשוב לו), אבל עדיפות הצרות המקצועיות על הצרות המשפטיות שבית"ר הייתה עלולה להיקלע אליהן.

נערך לאחרונה ב: ‏26/6/09
  11. beitar4ever Member

והאופציה השלישית היא יצחק שום שיש לו חוזה לעונה הבאה, אך חוזה נפוח מאוד. ממה שקראתי בידיעות,
    אגייאר אמר שהוא מעדיף שיצחק שום יאמן בעונה הבאה, וזאת מכיוון שיש לו חוזה לעונה נוספת וניתן להוריד לו ממשכורתו הגדולה, וזה על חשבונו של עטר שאומנם הסכים לאמן בהתנדבות אך זה ברור שמתישהו יצטרכו לשלם לו שכר עבור עבודתו בקבוצה. רואים שהשיקול שלו די מחושב- הוא לא רוצה שיווצר מצב שישלמו לשני מאמנים משכורת.
    גאידמק מאוד מעריך את ראובן על כך שהוא הציע לאמן בהתנדבות(עד אשר יסתדרו העניינים בקבוצה) ולכן לי ניראה שראובן ימשיך עוד עונה בבית"ר, מה גם שהוא הביא גביע שזה עוד פרמטר חשוב בבבחירתו כמאמן לעונה נוספת.
    מלמיליאן הוא אופציה פחות אפשרית. למרות שהוא היה אחד השחקנים הגדולים ביותר של בית"ר, אני הייתי מעדיף לראות את ראובן ממשיך עונה נוספת.

נערך לאחרונה ב: ‏26/6/09
  12. Don Joan Roman Member

עדיף ששום יאמן אותנו ולומר לעטר תודה רבה על ההצעה הנדיבה שלו שמוערכת מאוד על ידיד המועדון וקהל האוהדים אבל בגלל ששום לא מוכן לוותר על החוזה שלו שנאמד בכ700 אלף דולר לעונה אין לנו שום ברירה, עדיף לחסוך איפה שאפשר ואולי גם לשכנע את הדב הזה לקצץ בשכרו ולבוא לקראת המועדון בתקווה שיותר לא נצטרך להתעסק עם אנשים כמוהו.

נערך לאחרונה ב: ‏28/6/09
  13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה צריך להוסיף לחוזה סעיף שבו כתוב שבכל פעם שהקבוצה מובסת בלי שום קשר למציאות במשחק סופר חשוב הוא צריך להוריד 50% מהחוזה השמן שלו.
    לא רוצה לראות את שום על הקווים, עטר צריך להיות המאמן כהוקרת תודה על ההצעה שלו ועל הגביע.

14. Don Joan Roman Member

זה לא תלוי ברצון או בחוסר רצון, זה תלוי בצרכים של הקבוצה והמועדון לא יכול לשלם לשניי מאמנים יחד כמעט מיליון דולר לעונה כשאחד מהם יושב בבית וטוחן שניצלים, לכן רוב הסיכויים שנצטרך לסבול את שום ואני מוכן לסבל הזה כי זה לטובת עתידו הכלכלי של המועדון, זה שגאידמק ואגייאר משתתפים בתקצוב המועדון לא אומר שיש לנו כסף כמו מים לשפוך, כל שחקן יצטרך לקצץ בין 40 ל60 אחוז בשכר שלו וזה לא מסתדר בקנה אחד עם שפיכת מיליון דולר על מאמנים ותאמין לי שגם ראובן עטר מבין את זה מצויין.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל מאיפה אתה בטוח שיצחק שום רוצה לחזור להיות המאמן אחרי שעדיין כואב לו הישבן מהבעיטה שהוא קיבל מקורנפיין בספטמבר.
    האוהדים לא רוצים אותו, הוא גם לא "מת" לחזור שהוא יודע שהסיכוי שהוא ימשיך לא גדול ושאף אחד לא מת עליו במיוחד שחקנים כמו טוטו תמוז ותומר בן-יוסף שיובשו אצלו ולהזכיר לך גם את ההמצאה הגאונית שלו שברוכיאן טוב רק שהוא עולה מהספסל ושהוא משחק באגף ימין ולא כשחקן חופשי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
    תודה לשומי על דאבל ענק ועונה נהדרת ב-2007/08 אבל שלום שלום ואל תבוא לי בחלום.