בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אכן העונש צריך להיות חינוכי בלבד. במיוחד לאחר שטועמה בעצמו דיבר עם בן שושן וואמר שהוא בעצמו מבין שהדבר נעשה בלי כוונה תחילה.
    הרבה פעמים שחקנים שנמצאים באקסטזה כזאת או אחרת, במיוחד בחגיגות של תואר, מתנהגים בצורה לא מודעת ומצטרפים לשיר כזה או אחר בלי כוונה אמיתית לפגוע.
    אין ספק שבן שושן צריך להיענש בעונש חינוכי מסוים, אבל לבטח לא עונש שימנע ממנו לשחק.

נ.ב
    מישהו מאוהדי בית"ר יכול להגיד לי האם קאלה התחיל כבר בתהליכים כלשהם לקבלת אזרחות ישראלית? האם יש סיכוי שבעונה הקרובה הוא יחשב כישראלי?

2. Don Joan Roman Member

הוא התחיל כבר מלפניי שנה וחצי אבל לא נותנים לו אזרחות, בשביל לקבל אזרחות צריך לשחק בקבוצה צהובה אחרת או באחת ירוקה.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ג'ובאני רוסו וגוסטאבו בוקולי שלא התחתנו עם ישראלית(קאלה גם לא אבל הוא יוצא כבר שנתיים עם ישראלית) וגם בלי שורשים יהודיים קיבלו אזרחות לעומת קאלה שמתכנן לגור בישראל הוא ישראלי לכל דבר עדיין לא מקבל.
    כמו שמירו ציין אם קאלה היה משחק בקבוצה באיזור תל אביב-חיפה הוא כבר היה כחול-לבן.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שבוע גורלי לבית"ר ירושלים-

אם עד ליום חמישי ה-25 ביוני בית"ר י-ם לא תרכש, לא תהיה לאיציק קורנפיין ברירה והוא יאלץ לפנות לבית משפט על מנת להקפיא תהליכים.
    כרגע יש 2 אפשרויות שיכולות להציל את המועדון והם:
    1. האפשרות הראשונה היא שגם ארקדי גאידמק וגם גומא אגייאר ישקיעו כל אחד 3 מיליון דולר והמועדון יתחיל את ההכנות לעונה הבאה.
    במקרה וזה ייצא לפועל, בעלי החוזים יצטרכו לקצץ ביחד כ-30% בשכרם ובית"ר תוכל להעמיד בעונה הבאה תקציב של 25-30 מיליון שקלים ובסיום העונה במידה ולמועדון לא יהיו התחייבויות, גומא אגייאר ירכוש את הקבוצה.
    הכל תלוי במקרה הזה בארקדי גאידמק.

http://ms106.newsnet.co.il/IOS/Users/ms106.newsnet.co.il/Albom/mediumImages/7088143616.Xxx

2. קבוצת רוכשים ישראלית בראשות אבי כץ ורונן לוי מעוניינת לרכוש מיידית את הקבוצה מארקדי גאידמק ולא לחכות להזדמנות שבה המועדון יהיה נקי מחובות, הרוכשים הפוטנציאלים לא מעוניינים שבית"ר תתחיל את העונה הבאה עם מינוס 9 נקודות, עדיין לא ברור כמה הם רציניים והאם הם באמת מתכוונים לרכוש כבר עכשיו.

יהיה טוב. :aaa021:

5. Beitar Member

תוך 48 שעות אמורים להודיע כץ ולוי על כוונותיהם - האם יגישו הצעה לרכישת המועדון, או שייזכרו, כמו הרבה אחרים, כמי שרק דיבר ולא באמת עשה. אחד מהעניינים המרכזיים הקשורים לעסקה הוא בית וגן, שעלול לעלות למועדון הרבה בעונות הבאות. בקשר לשחקנים, במידה וכץ ולוי ירכשו את הקבוצה - הם יידרשו לקצץ.
    ההרגשה שלי שאם אכן יקרה משהו, ונימנע מפירוק בסופו של דבר, זה יגיע מקבוצת הרוכשים שרוצים לייהד את הקבוצה. עדיין קשה לי לראות (והלוואי שאני אתבדה) שגאידמק יסכים להעביר כסף או להשאיר את הקבוצה בבעלותו (אגיאר כספונסר ובעלים בעתיד) עם תקציב מינימלי. התחושה שלי היא שהוא יעדיף למכור, ואז זה יהיה המבחן האמיתי של קבוצת הרוכשים.
    נקווה לטוב.

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/09
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://sports.walla.co.il/?w=/157/1506874

אתם תגידו אם זה דבר טוב או רע לבית"ר, אני לא מומחה גדול בנושאים האלה, אבל לדעתי המצב של בית"ר לא תשתפר בימים הקרובים.

7. Beitar Member

מצד אחד, קשה לראות משהו חיובי שיוצא מזה בקרוב. מצד שני, יש אנשים שמבינים קצת יותר ממני, שמנתחים את המצב ורואים אותו דווקא כחיובי ( הטענה היא שמכיוון שגאידמק לא יראה רווח ממכירת הקבוצה, הוא דווקא יאיץ את המכירה ).
    בכל מקרה, כל השמועות והראיונות עם הרוכשים המיועדים לכאורה של בית"ר - עשויים להתברר כלא רלוונטיים, וחבל שכך. עצוב לראות שהקבוצה עוברת ככה בין הידיים של האנשים כמו איזה חפץ, אבל המועדון ידע זמנים קשים - ואני בטוח שיצא גם מזה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/6/09
  8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת כואב לראות היום את הקבוצות הישראליות מגרילות יריבות במשחקים של בגביעי אירופה השונים שאין עדיין רוכש לקבוצה והמצב מאוד לא ברור.
    ב'ידיעות אחרונות' פורסם היום על אב ובן שמעוניינים לקנות את הקבוצה.
    אני כבר לא מתרגש מכל הידיעות האלו ואם מישהו רציני שיעשה כבר עכשיו פעולה.
    עכשיו ניתן לשאר הקבוצות לשמוח על עונה שאנחנו רחוקים מהזרקורים(למרות שיש לי הרגשה שנפתיע) אבל אנחנו עוד נחזור להיות הקבוצה הטובה בישראל והלוואי שבקיץ הבא כבר נתכונן למשחקים באירופה.

9. Beitar Member

כל יום, בכוח כנראה, ליפקין מחפש איזשהו "סקופ" על קבוצת רוכשים חדשה. זה שהאנשים שמתראיינים ל"ידיעות" רוצים שבית"ר תצליח בעונה הבאה, וחושבים שהיא מותג כי היא מייצגת את ירושלים, העיר הנצחית, זה יפה. מצד שני, גם אני מאוד רוצה שהמועדון יתאושש ואהבה לעיר ירושלים לא חסרה לי. הידיעות הללו מפתחות תקוות-שווא אצל אוהדים רבים (שמתפתים להאמין לכל ידיעה ולחשוב ש"המשיח הגיע").
    ימים קשים אמנם מחכים לנו, אבל כמו שאתה אומר, שהשונאים שלנו יחגגו עכשיו - כי כמו שגם מהמשברים הקודמים המועדון יצא - אני בטוח שגם מזה הוא יצא. יש מספיק אנשים שירושלים בכלל ובית"ר בפרט חשובים עבורם, ולא ייתנו למועדון להיעלם ממפת הכדורגל הישראלי.

10. Beitar Member

ייהוד בית"ר? ירושלים מאוד חשובה? אין עסקה שאנחנו רוצים ולא משיגים אותה? - הכל דיבורים!
    עוד קבוצת רוכשים שקיבלה הרבה (פרסום) ולא נתנה כלום.
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.61150.html

אגב, היום ב-7:30 בבנייני האומה - כנס ראשון של היוזמים לרכישת מניות הקבוצה ע"י האוהדים.

ועניין אחרון, לפי הפרסום בוואן, עטר התקשר היום לקורנפיין ואמר לו כי הוא מוכן להמשיך לאמן את הקבוצה בהתנדבות. כאחד שרצה לראות את עטר ממשיך בקבוצה, גם במחיר שהוא דרש, אני מקבל בשמחה גדולה את התגובה הזאת של עטר, אם אכן היא נכונה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/09
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ממש האמנתי שהם יעשו משהו, באו לעשות רוח וחזרו לסורם.
    אגייאר נשמע כרגע רציני אבל הוא כמובן מוכן לפעול רק שהמועדון יהיה נקי מחובות, הוא גם היחיד שהציע הצעה ממשית(לגאידמק בעניין השיתוף בעונה הבאה) אבל כל הדרכים מובילות לפירוק או שאנחנו האוהדים נצטרך להציל בסופו של דבר את הקבוצה.

12. Raulito Madridista

עטר עכשה כאן צעד אצילי שאני בספק אם עוד הרבה מאמנים היו עושים. רואים שהוא לא לוקח את בית"ר כעוד מקום עבודה רגיל, אלא שהיא באמת חשובה לו, והוא גם מאוד רוצה להמשיך בקבוצה בעונה הבאה. אני חושב שהסאגה הזאת של עניין הניהול לא תהרוג את בית"ר - תיהיה לה בעונה הבאה קבוצה חביבה שאולי עם קצת מזל ופריצה של שחקנים צעירים, תוכל להתמודד על אירופה(למרות שיש עוד המון זמן והסגלים של שאר קבוצות הצמרת יכולים להשתנות), כך שעטר, שגם ככה אין לו יותר מידי הצעות באמת אטרקטיביות, עדיין רואה במשרת המאמן של בית"ר כג'וב איכותי בלב הכדורגל. השאלה היא רק מה עושים עם יצחק שום(הרי הוא מאמן טוב מעטר) - האם לחכות לו?; דבר ראשון - לא בטוח שהוא ירצה לאמן את הקבוצה. שום רגיל לאמן קבוצות רק עם תקציבים מנופחים וכאלו שרצות לאליפות כמו חיפה(2002-2003), הפועל(2006-2007) או בית"ר כמובן. דבר נוסף, שום לא אחד שמתפשר בעניין הכספים. אני בספק אם הוא יקצץ כמו שבבית"ר רוצים, ולא בטוח שהצדדים יגיעו להסכמה.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

במהלך העונה תמכתי בעטר, אחרי רגעים קשים כמו התבוסה להפועל ת"א והתיקו מול ק"ש אמרתי שעטר צריך להמשיך עוד עונה וגם בחרתי בו כמאמן העונה שלי ובהודעה שלו היום לקורנפיין הוא מצדיק את התמיכה במהלך העונה.
    כרגע חוץ מקאלה אף שחקן עדיין לא שוחרר כולל פרננדז ואלברז וגם הצמד יצחקי-ברוכיאן כך שכרגע במצב של רכישה יש לקבוצה מצב התחלתי טוב מאוד אבל חבל שהרכישה לא נראית באופק.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עטר עושה באמת דבר יפה, אבל איכשהו אני חושב שאם היה מתעקש על כספו הוא היה נשאר ללא עבודה בקבוצה רצינית...
    מכבי חיפה: אלישע לוי
    הפועל ת"א: אלי גוטמן
    מכבי ת"א: האם שניידר היה מעיף את נימני בשביל עטר? אני לא יודע
    מה נשאר? מכבי נתניה? כנראה לא תהיה בצמרת.
    אז עטר עושה דבר מאד יפה, אבל אם אחת מהקבוצות הגדולות הייתה באמת מעוניינת בו הוא היה עוזב.

15. Beitar Member

הוא יכל לפרשן באחד מערוצי הטלוויזיה, או למצוא משרת מאמן באחת הקבוצות הקטנות. לא בכל מהלך מסתתר אינטרס מסויים. יכול להיות שתחשוב שאני תמים, אבל אני באמת מאמין שהכוונות של עטר טובות וטהורות לפחות ברובן. לאורך כל העונה הוא הראה לחימה ואכפתיות - ניסה הכל כדי לזכות באליפות או לפחות בגביע, והערכתי אותו כבר על זה.

במעשה דומה, גם ברוכיאן, לפי קורנפיין, אמר לו כי הוא ישחק בארץ רק בבית"ר - אפילו בחינם. במקרה הזה, סביר להניח שברוכיאן לא ישחק בחינם בבית"ר (שבונה גם על מכירה שלו לאירופה), אבל כל כך כיף לשמוע משהו כזה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/09