הדיבורים עדיין ראשוניים לפי מה שאני מבין (הידיעה נכונה, אבל עדיין אין הצעה רשמית), והמניעים של קורנפיין למהלך כזה הם כמעט ולא מקצועיים - אלא שיווקיים, כך נטען. לטעמי, אם כבר ללכת על "מהלך שיווקי" - כדי לתת סיבה לאוהדים לרכוש מנויים, כדי לעניין אנשי עסקים - אפשר גם להחתים סמל בית"רי (אוחנה, מלמיליאן, מזרחי ...), שבנוסף הוא בעל ניסיון באימון. עם כל הכבוד לברקוביץ', לקריירה הגדולה שלו כשחקן, לניסיון שלו כמאמן ילדים ולפה הגדול שלו - הוא טרם הוכיח את עצמו כמאמן. עם כל ההימורים שבית"ר הולכת עליהם בעונה הבאה, לדעתי ההימור הזה מיותר. בלי הנהלה מסודרת, בלי שהוא יודע איזה שחקנים יש לו בעונה הבאה - יהיה לברקוביץ' קשה מאוד לנהל את העניינים.
אני דווקא בעד לתת צ'אנס למאמן עם ביצים כמו אייל ברקוביץ'. ברקו יכול לעשות משהו נחמד בעונה הבאה עם כל הצעירים שישחקו בקבוצה, צריך שיגיע מאמן שונה ועם כל הכבוד לאורי מלמיליאן שכולנו אוהבים ומעריכים, הוא כבר נגוע בכל הרפש שסובב סביב הכדורגל הישראלי.
דווקא אורי מלמיליאן לא ואולי זו הסיבה למה הוא לא מאמן היום בליגת העל. אייל ברקוביץ' זה ניסוי שיכול להיות מעניין. אני לא יודע איך הוא יוכל להשפיע על קבוצה, אבל ברור לי שהוא יוכל לקדם ולשפר שחקנים ושהבולט בהם יהיה אבירם ברוכיאן.
השאלה הגדולה היא אם ברוכיאן יישאר. בכל אופן, עניין ברקוביץ' ירד מהפרק, לאחר שהוא סירב ל"הצעת" קורנפיין ("אני אאמן רק את נבחרת ישראל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ").
אם ברקוביץ' היה עונה להצעה זאת היתה מבחינתי הפתעה. ברקוביץ' צריך להתרכז בבית ספר שלו בנשר ובעיקר אם ירצה בעתיד לאמן שיעשה את זה בהדרגה. מבחינתי טוב אם בעתיד יהיה עוזר מאמן במכבי חיפה וככה לאט לאט הוא יבנה את עצמו. זה יקרה? בטח שלא כי האיש כל כך יהיר שהוא יאמן רק את נבחרת ישראל. אוהדי בית"ר חשבו שיהיה להם 'גווארדיולה' (על זה היה מבוסס רק הם יודעים) ולדעתי טוב שברקוביץ' לא מגיע כדי שאנשים בבית"ר לא יחיו בעולם של פנטזיות. אותי מעניין מה גאיידמק ואגייאר יעשו, האם התקציב של הקבוצה יהיה אז במקרה 6 מיליון דולר (אירו, שקל...) או מה? לא כל כך ברור לי מה קורה.
מי שנשאר כרגע זה אורי מלמיליאן... אהבתי מאוד את האפשרות שברק יגיע לטדי כמאמן כי באמת יכול להביא משהו חדש לכדורגל הישראלי. האופציות כרגע לא גדולות ונשארנו רק עם מאמנים ישראליים "טיפוסיים" אז כמובן שעדיף סמל בית"רי כמו אורי שעדיין לא קיבל צ'אנס לאמן בבית"ר. גומא אגייאר אמר בראיון האחרון שלו שיש אפשרות שהוא יביא(אם יקנה את הקבוצה) מאמן אנגלי/בריזלאי גם אפשרות מעניינת. יצחק שום? לא תודה.
באיזה כסף? התוכניות שלו יחכו כנראה לפחות עד עונת 2010/2011 לצערי. אני תומך בהחתמת אורי. בפעמים הקודמות ששמו עלה על הפרק, הקבוצה רצה לאליפות (בתקופת גאידמק), ולכן הביקוש היה למאמן עם ניסיון. בעונה הבאה המטרה לא ממש מוגדרת, כך שיחסית לעונות אחרות בבית"ר - יתאפשר למאמן חופש גדול יותר ופחות לחץ, מה שיאפשר לבנות קבוצה טובה שתתבסס על צעירים, שחקני-בית ונשמה. אגב לגבי עניין שום. זה נכון שבעיקרון לפי החוזה, המועדון ממשיך לשלם לו משכורת קבועה, אבל עם הקיצוצים הצפויים, בית המשפט וכל מה שמשתמע מהעניינים האלה - לא בטוח ששום ימשיך לקבל את המשכורת השמנה שלו, לאורך כל טווח החוזה. כבר דווח על מעין "סכסוך" בין בית"ר לעורכי-הדין של שום בעניין הזה.
לביתר ירושלים היה עונה רעה מכול הבחינות חוץ מבחינה אחת של הגביע לפי דעתי אייל ברקוביץ לא צריך להיות מאמן ולהמשיך עם ראובן עטר הוא מאמן טוב עם תוצאות .
אם מלמיליאן יגיע זה יעשה טוב ל-2 הצדדים. בית"ר צריכה מאמן "פופולרי" ואחד שיקבל הנחות מהקהל ואורי הוא אחד כזה. ואורי שקריירת האימון שלו נמצאת כרגע במצב לא טוב יודע שבית"ר היא הסיכויי היחידי שלו לאמן קבוצה גדולה בזמן הקרוב. אבל צריך לזכור גם מה קרה עם אוחנה שטיפשים בקהל קיללו אותו, בתקופה השנייה של אוחנה הייתי מבין השפויים היחידים שלא קיללו אותו וקראו לו להתפטר, אני יודע שאלי מאמן "בינוני" אבל אני תמיד מוכן לתת לו עוד צ'אנס. האם אותם טיפשים יקללו גם את מלמיליאן? יכול להיות אבל אורי צריך לקבל את כל האשראי מהאוהדים, ואם לא יהיה טוב עדיף שתהיה פרידה מכובדת ולא כמו במקרה של אוחנה "אני מנהיג/אתה לא מנהיג".
גם אם הקריירה של אורי הייתה באטופ ובית"ר הייתה קוראת הוא היה מתייצב, כנ"ל אוחנה וכנ"ל יוסי מזרחי, לא משנה כמה עשרות מטומטמים יכפישו אותם ויגרמו להם להרגיש רע הם קשורים למועדון הזה בלב ובנשמה, הגורל שלהם ושל בית"ר ירושלים משורשר יחדיו ואף אחד מהם לא יפנה לבית"ר ירושלים עורף בזמנים קשים.
האוהדים שלכם צריכים להבין שמה לעשות,עונה הבאה אתם לא רצים לאליפות,צריכים גם לדעת לכבד את המאמן שלכם. אני מקווה שאחרי כמה שנים עם קוביית הקרח של רוני לוי,למדנו להעריך את המאמן גם אם הוא לא עילוי. אני בכלל חושב שבארץ צריך לתת יותר צ'אנסים לאנשים ופחות לקלל אותם,זה לא עוזר ב-99 אחוז מהמקרים.
האוהדים שלנו מבינים את זה טוב מאוד ורובם גם מוכנים לכל תסריט אפשרי ותאמין או לא יש כאלו ואני מבניהם שדיי ישמחו לראות את בית"ר משחקת עם ילדים תוצרת בית כמו אריאל הרוש, שמואל קוז'וקין, מתן בראשי, דן איבינדר, קובי מויאל ואחרים שהם לא שחקני בית במלוא מובן המילה כמו עידן ורד כשאיתם משח'ים זרים רעבים כמו דיוויד גומז וישראלים שיבואו וילחמו בשביל הכבוד הזה ללבוש את חולצת המנורה ובשבילי מקום עשירי איתם שווה יותר מאליפות והדבר היחידי שיכאב לי אם נהיה בפירוק זה שניאלץ להיפרד מהילדים שלנו 7-8-9 ומ-2 זרים שהם הרבה יותר מסתם זרים: כריסטיאן אלבארז(שדחה את הצעת הפועל ת"א להצטרף והם הציעו לו בדיוק כמו שהוא מרוויח בבית"ר וזה הכי בדוק שיש) ודאריו פרננדס שהוא אחד מהשחקנים הכי חמים שיש, מעבר ליכולות האדירות שלו כשחקן יש לו יכולות לא פחות אדירות כבן אדם, ללא ספק אלו ביחד עם סופר מירוסביץ' הם שלושת הזרים שהכי התחברתי אליהם בבית"ר של שנות ה-2000 כי מעבר ליכולת הייתה להם המון המון נשמה. הבעיה מתחילה עם ה"אוהדי צעצוע" שבאים לעשות בלאגן.
אגיאר ממשיך עם הניסיונות, או ליתר דיוק לפחות בינתיים - עם הדיבורים. היום ב"עיתון ירושלים", מדווח בהרחבה על תוכניתו של אגיאר - לפנות לארקדי גאידמק ולשתף איתו פעולה, כך שכל אחד יעביר 4 מיליון דולר עבור המועדון, וכך יימנעו הדיונים בבית-המשפט, ולדברי אגיאר - בית"ר תישאר, גם בעונה הבאה, הקבוצה בעלת התקציב הגבוה ביותר (ובסיום העונה הבאה, אגיאר ירכוש מידי גאידמק את המועדון שיישאר ללא חובות). לעומת זאת, נכתב גם שמקורבי גאידמק טוענים שאפילו שקל הוא לא מוכן להוציא בשביל הקבוצה, מה שנראה לי הגיוני יותר (כך הוא גם התבטא בראיונות אחרונים שנעשו איתו). לגבי שחקני ה"נשמה" , דוגמת ברוכיאן ויצחקי - נכתב כי קורנפיין יעשה הכל בכדי שהשחקנים לא יעברו לאף קבוצה ישראלית, פרט לבית"ר. ברוכיאן עדיין נותר כמועמד לליגה הספרדית. מקווה שאכן התוכניות של חיפה לא יתממשו בכל הנוגע לברוכיאן ויצחקי, ומאמין שקורנפיין יעשה הכל בכדי לא לתת לזה לקרות. בכל זאת, לראות אותם בירוק יהיה הזוי ומדכא.
כל זה ספקולציות, רק הזמן יגיד מה יקרה וחבל להתלהב או להתבאס מכל כתבה שיש בעיתון, רק דבר אחד בטוח: 7-8-9 רוצים להישאר בבית"ר ומוכנים לקצץ גם הרבה מאוד כסף כדי להישאר. ולמען האמת אני גם לא רוצה את התקציב הגבוהה ביותר, אני רק רוצה שתהיה קבוצה ואני מאוד אשמח אם כל מושאלי הבית שלנו בתוספת ל7-8-9, אלבארז, סופר דאריו ודיוויד גומז ישלימו אותה, אולי זה אל יביא אותנו למאבק על תארים אבל זה יביא המון גאווה לבית"ר ירושלים.