זה כבר הבעיה של בית"ר שיתמודדו עם זה. שיעשו מגבית מהשחקנים מצדי. באמת שזה יהיה מגעיל אם יורידו להם נקודות. כרגע יש להם עוד סיכוי לזכות באליפות אומנם לא גדול אבל המחזור הקרוב יכול להשפיע רבות או שהוא יקרב אותם או שהוא ירחיק אותם מהאליפות והורדת נקוד'ות סתם תגמור להם את הסיפור.
אין קבוצה שאוהדיה לא קוראים קריאות גזעניות אבל רק מתי שזה מגיע לאוהדי בית"ר ירושלים ההתאחדות חכמה וחזקה ורוצה להוריד עוד נקודות ולפגוע בספורטיביות של הליגה. כמו בעונה שעברה רצו לתת רדיוס של חצי שנה על שריקות הבוז בדקת הדומייה של יצחק רבין, אבל אותי מעניין שאוהדי הפועל ת"א השליכו לדשא רימון הלם על-מנת לפגוע בשחקן וגם פגעו בשחקן של הפועל ת"א בית הדין "ההגון" העביר אותם מיציע ליציע - רק בישראל.
זה גם ככה לא יעזור, האנשים האלה לא מבינים עושנים, בעצם הם לא מבינים כלום, פשוט לא לתת להם במה והם יעלמו מעצמם.
עונש כבד הערב לבית"ר ירושלים בביה"ד המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל: הקבוצה נענשה בהורדת נקודה בפועל ואירוח משחק ללא קהל - נגד מכבי ת"א. העונש הוטל בשל קריאות גזעניות של אוהדי בית"ר במשחק נגד מכבי פ"ת. המשמעות היא שבית"ר מתרחקת מחלום האליפות. היא כעת רחוקה 7 נקודות ממכבי חיפה ו-5 נקודות מהפועל ת"א. http://www.one.co.il/Article/136284.html
עכשיו זה לא משנה הרבה (בית"ר נשארה בפער של 3 משחקים מחיפה ו2 מהפועל) - אבל בושה שמעמידים קבוצה לדין על קריאות גזעניות שאלו בכלל לא היו... איפה אייזנברג?
הורדת הנקודה זה ביזיזון דבר ראשון. אני במקום אוהדי חיפה והפועל הייתי עצוב, כי לא רק שזה מראה כמה הליגה שלנו מגעילה, כמה הכדורגל ירוד, אלא זה מראה שמי שתיקח אליפות, אפילו לא תיקח אותה על הדשא!!! שזה הדבר הכי גרוע. 3 נקודות הפחתה מבית"ר, 2 מהעונה כאילו שלא היה ניתן להוריד אותם בשנה שעברה, כאילו שזה היה פוגע באליפות. ועוד 1 עכשיו במצב קריטי. מזל טוב למכבי חיפה והפועל ת"א מי שביניהן שתיקח את התואר, על האליפות הראשונה על השולחן הירוק. הפכנו לאיטליה.
איפה הכדורגל של איטליה, איפה הכדורגל של ישראל. איפה הפשעים של מוג'י ואיפה הפשעים של בית"ר. אנחנו מפגרים בהכל, פשוט לא יאומן.
זה רק מראה שהכל בליגה המסריחה הזאצת מכור מראש, ערב עצוב לכדורגל הישראלי או למה שנשאר ממנו, אני במקום איציק מורה לשחקנים לא לעלות על הדשא, הרי בכל מקרה אם בסופ"ש הירוקים והאדומים יפסידו ובית"ר תנצח, שוב נועמד לדין ושוב יופחתו לנו נקודות, "מזל טוב" לאלופה הכי אבל הכי לא אלופה בעולם הכדורגל הישראלי ובתולדותיו.
אוהדי בית"ר, אני מבין את הכעס שלכם, אבל למרות שאני לא מגנה את הורדת הנקודות אני כן חושב שיש לכם תיק בנושא הקבוצות האחרות. מבחינתי אפשר להוריד ליגה קבוצות שבשיטתיות מפיצים שנאה, במקרה הזה נגד ערבים. תסכימו איתי שיש בנושא הזה בעיה בטדי? העניין הוא שהאלימות ביציעי סכנין והנפת דגלים של חמאס בעיניי גם מעשה שמישהו צריך לתת עליו את הדין. להפועל ת"א יש גרעין של חוליגנים, אבל משום מה אף אחד לא מטפל בהם כמו שעושים בחוליגני בית"ר. מי שקורא בהמונים "שתהיה למכבי שואה", בעיניי צריך להעיף לעזה (ואני מדבר ברצינות). במכבי ת"א היו גם מספיק בעיות ואחרי המקרה עם אמיר רנד אני חושב שגם מכבי חיפה יצאה בהחלט בזול. היא היתה צריכה להענש ובחומרה! אני רק רוצה לשאול אתכם שאלה, בצדק או לא בצדק, אם ההתאחדות מחפשת את בית"ר למה המטומטמים האלה לא לומדים? בכל מקרה להוריד נקודות היא עונש לשחקנים, מישהו צריך להעניש את אותם מטומטמים ביציע (בכל הארץ!) ולדעתי העונש של היום בכלל לא מעניין אותם. יכול להיות שההנהלה צריכה פעם אחד ולתמיד להפרד מאותם חבר'ה. ברור שלעולם שום איש טיפל בחבר'ה האלה ועכשיו הבעיה כבר יצאה מכלל שליטה. לי חשוב שבית"ר נשארת מבחינה ספורטיבית בצמרת הליגה הישראלית, אבל ביחד עם הפועל ת"א מבחינתי לשתי הקבוצות האלו יש בעיה של ממש עם האלימות. אין ספק שביציעי טדי ובלומפילד האדומים האלימות הכי גרועה. לצערי העונש הזה לא יירתע וכואב לי על אותם אוהדים רבים שכן מתנהגים כמו בני אדם.
בהחלט צריך למגר את התופעות המכוערות הללו אבל עונש של הפחתת נקודות לא רק שלא משרת את המטרה, הוא מחטיא אותה לגמריי, הוא פוגע בעשרות אלפי האוהדים שלא מתנהגים בצורה הזאת ומתנגדים לה, הוא פוגע בשחקנים שמשקיעים מאמץ עילאי בכל משחק ומשחק כדי לזכות בהשגת נקודות שתקנה להם אליפות, הוא פוגע ביכולות הכלכליות העתידיות של מועדון שגם ככה נמצא על סף תהום כלכלי ועתיד מעורפל, בקיצור הוא פוגע בכולם אבל מחטיא את המטרה המרכזית וחבל מאוד שזה כך, אם צורת הענישה הזאת תימשך האלימות ותחושת הקיפוח והגזענות רק יגברו, במתפרעים הללו יש רק דרך אחת לטפל וזה באופן פרטני ועל ידי חקיקת חוק מוגדר שמיושם על הפורע בלבד, למשל אם אדם קורא קריאה בגנות נביא הערבים, על המשטרה לתפוס אותו ולקנוס אותו בסכום של כ20 אלף שקלים, תוך חודש עד חודשיים כל הקריאות הגזעניות נעלמות מתוכנו ומקרבנו, לזרוק את האחריות על הקבוצה ולפגוע בהישיגה הספורטיבים ועתידה זו הקטנת ראש ונזק ענקי לספורט בכלל ולכדורגל בפרט.
בושה וחרפה! כמה קל וכיף שיש קבוצה שאפשר לתת לה את כל העונשים והקנסות כדי להראות כמה את החזק וכמה אתה לא מפחד, אבל שזה מגיע לקבוצות אחרות פתאום בית-הדין יותר 'סחבק' ומקל בעונשים. כבר 4 שנים שלא נזרק בטדי ע"י אוהדי בית אבוקות או משהו מהסוג הזה ולמרות שבכל הדרבים למיניהם נזרקים בלי סוף איכשהו לא יורדות להם נקודות, אוהדי הפועל ת"א זרקו רימון הלם אבל לא ראיתי הורדת נקודות או רדיוס מקסימום העברת יציע. אני מציע לאיציק קורנפיין להורות לשחקנים לא לעלות למשחקי הליגה עד סיום העונה ולנסות להשיג את הכרטיס לליגה האירופאית דרך הגביע, הדבר הזה שנקרא כדורגל הישראלי כבר גורם לי להקיא והאמת כבר אין לי חשק לצפות במשחק של בית"ר שאני יודע אם היא תנצח בשבת, את 3 הנקודות כבר ייקחו מאיתנו בחמישי.
אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם יווצר מצב שבית"ר לא תזכה באליפות בגלל אותה הפחתת נקודה... ואפילו בגלל השתיים בתחילת העונה.
בסוף העונה זה לא משנה, אם עכשיו היו לנו עוד 3 נקודות שהרווחנו ביושר המצב היה 4 מחיפה ו2 מהפועל ת"א שהיה משנה לגמרי את כל התמונה עד לסיום העונה. שהפועל ת"א ומכבי חיפה "יאבקו" עד סיום העונה על האליפות, בנוסף לכל העזרה שהם מקבלים מהשופט שבוע אחר שבוע הורידו להם קבוצה מהגב בבית-הדין. מצדי שנסיים את העונה הזאת במקום ה-8 את כל הערך הספורטיבי הוציאו מהליגה הזאת, ובכלל עם כל טעויות השיפוט לזכות הפועל ת"א ומכבי חיפה אני לא בטוח שבית"ר לא הייתה מובילה את הטבלה. אליפות עם כוכבית.