החלוץ הברזילאי "קאדו" וניר נחום יחתמו בבית"ר ירושלים ניר מה?... מי זה?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
צחק, צחק, אבל זה אחד השחקנים היותר כשרוניים שיש לנו בליגה. אני אישית לא יודע איך הוא לא משחק. הוא הציג יכולת טובה באשדוד בעונה הקודמת, ומה גם שאני מכיר אותו עוד לפני שהוא הגיע לאשדוד. בקיצור, שיחתימו אותו ומהר. למי שלא מכיר בשחקן, אני יוכל לתאר אותו פחות או יותר- ניר נחום הוא שחקן שיכול לשחק גם מאחורי החלוץ וגם כחלוץ חוד, שחקן בעל טכניקה משובחת, מהיר, סקורר לא קטן ואחד שיכול לתרום לבית"ר לא מעט. יש לו מגבלה ממש בולטת וזה באנוכיות שלו. הוא שחקן שאוהב את הכדור וקשה לו לשחרר אותו מהרגליים לחבריו לקבוצה. בקשר לברזילאי, אני אישית לא מכיר אותו אך מכיוון שהוא שחקן שעטר לא שם עליו את העין רק בתקופה האחרונה אלא בעוד שאימן בנתניה ובגלל שהכמות הכספית שדורשים עליו לא גדולה, אפשר להביא אותו.
ניר נחום חלוץ מוכשר, אבל אני מתאר לעצמי שיש לביתר ירושלים כאלה גם בנוער. הוא טרם פרץ ולכן לא ברורה לי הסיבה להחתמתו. אני מקווה מאוד שראובן עטר לא יתחיל לספר לכם את הסיפורים שהוא היה מספר לנו. על סטניסלאב אנגלוביץ' הוא אמר שהוא עקב שנתיים ושהוא יפתור לנו את כל הבעיות בקישור האחורי. אחרי כמה משחקים היה אפשר לראות שמדובר בכדורגלן לא רע, אבל בטח לא קשר אחורי. אחרי כמה משחקים בקישור מצד ימין השחקן התראיין ואמר שהוא בכלל מגן ימיני (מה שהיה נראה הגיוני הרבה יותר) ושהוא לא ידוע מדוע ראובן עטר הביא אותו לקבוצה על תקן קשר. צריך לקחת את המילים של ראובן עטר בערבון מוגבל. יש לו נטייה מוגזמת לנטוע אופטימיות בקרב האוהדים, גם כשהוא בעצמו לא בטוח בפעולות שהוא עושה.
יכול להיות שיש המון שחקנים טובים בנוער, אך בעקבות העובדה שלא ראיתי משחק נוער אחד של בית"ר העונה, אני לא יכול להגיד שיש שחקנים טובים. לכן אמרתי שצריך להביא את ניר נחום. בכל זאת, העונה לפחות לא יזיק לנו להביא את ניר נחום. בעונה הבאה, כבר חן עזריאל יחזור מהשאלה ויעלה גם ברק משה מהנוער(לפי מה ששמעתי, שחקן טוב) ואז נוכל לשחרר את נחום. העונה אנו זקוקים לחלוצים, ואין ספק בכלל שאני לא אתנגד לשחקן כשרוני כמו נחום. יכול להיות שאתה צודק. בכל זאת, לנו האוהדים אין ברירה אלא לסמוך על עטר בנושאים הללו. כי אם לא נסמוך על הבן אדם שאמור לנהל לנו את העניינים המקצועיים על מי נסמוך? הניסיון של עטר עם הזרים בהחלט לא היה מוצלח, ועל זה אין ויכוח בכלל. תהיה בטוח בזה שאני לא תולה יותר מידי תקוות בשחקן הברזילאי. אני לא אשלה את עצמי ואגיד שהגיע הנה חלוץ גדול. אני רק יכול להתפלל שעטר עשה את הבחירה הנכונה בהבאת הברזילאי.
משחקו השני ברציפות של אריאל הרוש, השוער שהגיע מהנוער ובשבועות האחרונים זוכה לחולצת ההרכב הפותח לאחר שבועות ארוכים בהם קאלה לא הצטיין, בניסוח עדין. עד כה, נראה שמדובר בכישרון (הרוש), אך חוסר הניסיון בולט, והמשחק הקרוב מול הפועל ת"א חשוב וקריטי (ככל משחק העונה של הקבוצה הלא יציבה הזו). מצד אחד, קאלה ביום טוב יכול להיות איש המשחק ולהציל את הקבוצה כמה-וכמה פעמים בתצוגות המרהיבות בהם ידוע, מצד שני מדובר בשוער חסר ביטחון, לא יציב, שלאחרונה זכה להיעדר אמון מצד המאמן, דבר שאני בטוח שמשפיע עליו אישית ומקצועית. אז מי השוער שצריך לעמוד בין הקורות במפגש הבא מול הפועל ת"א? קאלה או הרוש?
התשובה הברורה היא כמובן הרוש. הרוש יקבל ניסיון ממשחקים גדולים כמו בבלומפילד מול הפועל ת"א , אם עטר יפתח עם קאלה זה יראה את הפחדנות שלו , אתה יכול לומר שאתה בונה שוער לעתיד אבל נותן לו לשחק מול הפועל פ"ת ואשדוד וכשיש משחקים חשובים אתה זונח אותו לטובת שוער זר שאין אצלו אמצע , או יכולת אדירה או השמטות מארץ הבארטז.
שעות ספורות לפני סגירת חלון ההעברות, בבית"ר ירושלים עסוקים במאמצים אחרונים להחתים שחקני חיזוק. שמות גדולים כנראה שלא יגיעו, אבל מי שכן צפוי להצטרף לאלופה הוא קשר מ.ס. אשדוד, ניר נחום. http://img207.imageshack.us/img207/6783/gg778697wr3.Xxx ניר נחום. יספיק לחתום בבית"ר לפני תום מועד ההעברות? כעת נמצאת האלופה במירוץ נגד השעון להחתמת הקשר. נחום כבר הגיע לסגור את הפרטים האחרונים בחוזהו, ולאחר שיגיעו הצדדים לסיכום ינסו להעביר את חוזהו בבקרה התקציבית לפני שעת הסגירה - 19.00.
אריאל הרוש צריך לפתוח מול הפועל ת"א. לטברטקו קאלה אין יותר מה לחפש בבית"ר. אני אמרתי כבר שאני מוכן שאריאל הרוש יעשה טעויות ועדיין יפתח בהרכב מכיוון שהוא שחקן צעיר, ואני בטוח שהוא ילמד מהטעויות שלו. חשוב לפתח שוער כזה לעתידה של בית"ר. את קאלה אפשר להשאיר על הספסל בעונה הבאה רק אם יסכים לקצץ במשכורתו- אם לא, שלום ולא להתראות.
יצחק שום וגיא עזורי מועמדים לבית"ר בבוקר שלאחר ההשפלה בבלומפילד, בבירה מצפים שראובן עטר יניח את המפתחות. ובמצבה הנוכחי של הקבוצה, אין יותר מדי כסף על מנת לשלם פיצויים למאמן נוסף ולכן ההעדפה היא שיתפטר. במועדון טוענים שגם השחקנים לא נקיים מאשמה ושיש להם חלק לא קטן. בעקבות כך, שוקלים בקבוצה לקנוס חלק מהשחקנים. http://img13.imageshack.us/img13/7329/82659986oq6.Xxx יצחק שום. ישוב לאמן את הקבוצה? מי שעשוי לחזור לבית"ר הוא יצחק שום, שבית"ר עדיין משלמת את משכורתו ותמשיך לעשות זאת גם בעונה הבאה. גם גיא עזורי, שאימן אף הוא בעבר את הקבוצה, נחשב למועמד רציני לחזור לבית וגן. כעת אין לדעת אם ראובן עטר יעמוד על הקווים במשחק הגביע מול קריית שמונה בראשון, נחכה להתפתחויות.
סיום עידן בבית"ר ירושלים אתמול (9.2.2009) בית"ר ירושלים ספגה את התבוסה הכי כואבת שלה בשנים האחרונות 0-4 להפועל ת"א השנואה , תבוסה שעצם סיימה לבית"ר את מאבק האליפות הפוטנציאלי במקרה שבית"ר הייתה מנצחת , ובעצם סיימה את עידן האליפויות. הכל התחיל באוגוסט 2005 , ארקדי גאידמק רוכש את הקבוצה ומפטר את אלי אוחנה(שבעצם התפטר , אבל לא הייתה לו שום ברירה) ומביא לקבוצה בתור התחלה את עומרי אפק ל-3 שנים בשכר של 300 אלף דולר לעונה , וגם אדם קאפיץ מגיע , עזורי מתמנה למאמן זמני. תחת עזורי בית"ר מציגה כדורגל טוב ומנצחת את נתניה , מכבי פ"ת וסכנין אך מפסידה למכבי חיפה והפועל ת"א בטדי , אחרי שמועות על דשאן , סיומין וגרגורי דווקא טון קאנן האלמוני מגיע. קאנן פותח מצוין ומשיג 3 נצחונות רצופים עם שלושער של טוטואנה ואסולין אבל גאידמק מחליט להביא לבית"ר שם עולמי - לואיס פרננדז. פרננדז מגיע בתחילה בתור ג'נרל מנג'ר שזו שאלה של זמן מתי הוא יתמנה למאמן , בינתיים , קאנן מנצח את מכבי ת"א ברמת גן 2-3 עם שערי ניצחון של ברוכיאן ויצחקי שחקנים שהתחילו בכלל אצל אוחנה , אבל שבוע אחר כך 1-1 מאכזב מול נתניה נותן את האות למאמן רביעי - לואיס פרננדז. פרננדז הוא הבן אדם שבנה את הקבוצה שתזכה ב-2 אליפויות ובגביע , הוא גם זה שהתחיל להביא לבית"ר את השמות הגדולים - ז'רום לרואה (620,000$), דוד אגנסו(550,000$), פבריס פרננדז(750,000$), גל אלברמן(360,000$), איגור מיטרסקי(250,000$). בית"ר החלה להציג את הכדורגל הטוב בליגה יחד עם כושר גופני מצוין , השיא הגיע בניצחון בטדי על האלופה - מכבי חיפה , משחק שבו בית"ר הייתה ב-2 רמות מעל הירוקים. אבל בנוסף לכדורגל המצוין והפריחה של יצחקי , ברוכיאן , זיו , בן שושן בית"ר הייתה גם לא יציבה וסיימה את העונה במקום ה-3. עונה אחר כך עם ארדילס התמהוני על הקווים מגיעים לבית"ר השחקנים הבאים: שמעון גרשון(הפועל ת"א), אריק בנאדו(מכבי חיפה), טוטו תמוז(הפועל פ"ת), מיכאל זנדברג(מכבי חיפה), רוני גפני(בני יהודה), דרק בואטנג(גאנה), כריסטיאן פביאני(ארגנטינה), מילובאן מירוסביץ'(צ'ילה), ז'ואאנו פינטו , שוונקי , רמאליו , טוטו רושל(ברזיל). אבל בסופו של דבר מי שמביא אליפות זה יוסי מזרחי עם הישראלים - זנדברג(12 בישולים), תמוז(10 שערים), ויצחקי שכובש את כל השערים המכריעים בסיבוב השלישי. לעונה הבאה מתמנה יצחק שום שמביא את טברטקו קאלה , כריסטיאן אלברז , ג'וניור ויסה , רומולו ועידן טל שבנוסף לשלד : גרשון-בנאדו-זיו-אלברמן-בואטנג-ברוכיאן-יצחקי-תמוז-בן שושן מביאים לבית"ר דאבל היסטורי אבל מובסים כעבור 3 חודשים 5-0 בקראקוב אחרי 1-2 בטדי. העונה הזאת מתחיל פירוק הסגל שהביא לבית"ר 2 אליפויות וגביע . בואטנג וזיו כבר עזבו ובקיץ יצטרפו אליהם קאלה , תמוז , זנדברג , עידן טל ובן יוסף. בית"ר מסיימת לא יפה 3 שנים אדירות ומקווה עם תקציב קטן יותר להתחיל להביא תארים עם שחקנים ממחלקת הנוער של בית"ר:הרוש , קוז'וקין , ורד , משה , עזריאל , אלמשעלי. http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/702807/jarom0over2_wa.Xxx http://img440.imageshack.us/img440/4757/56254147ne5.Xxx http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg811127.Xxx
אני חושב דווקא שאם מחפשים בכוח לראות משהו סימלי או אירוני, אז העידן של בית"ר כקבוצה אלופה נגמר כבר בהפסד להפועל בטדי במחזור שעבר. כי שנתיים לפניכן, במחזור השני - הפועל הובילה, החמיצה כל המשחק ובסוף בית"ר גנבה את הנקודות עם שני שערים בדקות האחרונות. בית"ר הייתה אז קבוצה ווינרית שמשיגה את הנקודות בשיניים בדקות האחרונות ומנצחת את כל קבוצות הצמרת. גם אם בית"ר הייתה משחקת רע, אז היה ברור שהנקודות יגיעו איכשהו. בואטנג, זנדברג, תמוז, לא חשוב איך. ובהפסד של בית"ר בטדי זה היה בידיוק הפוך - תחושה ששום דבר לא הולך וגם קצת לוזריות. אני לא יודע אם ייפטרו את עטר(אם שום יחזור במקומו אז באמת שאין לו כבוד), אתמול היה לו חלק בביזיון, אבל דבר שכן אהבתי - הוא נתן לשחקנים להישאר על המגרש כדי לא לתת הנחות לאף אחד. 'אני לא מבצע הנחות, אף אחד לא יירד עכשיו לנוח. אתם הבאתם את הקבוצה למצב הזה ואתם תחזירו'. ראובן עטר לא הצליח להחדיר בשחקנים את האמונה או את האופי, אם מסתכלים לטווח הרחוק, הרי הוא קיבל את הקבוצה במקום השני. הוא קיבל קבוצה במצב קשה מאוד אחרי התבוסה לקראקוב, השחקנים היו נראים גמורים, אבל אם קשטן היה מגיע לבית"ר למשל, מישהו חושב שהמצב היה אותו דבר?; אבל צריך להאשים גם את הנהלת בית"ר ששיחררה הרבה שחקנים. אף אחד לא בטוח שקוזוקין היה משחק כמו שצריך בקישור האחורי. אי-אפשר לבנות סגל רק עם שני קשרים אחוריים באמצע, גם בקבוצות תחתית אין דבר כזה. בסוף העונה תיהיה מהפכה בבית"ר והרבה מאוד שחקנים יגידו שלום. נראה מה יהיה. המועדון הגדול הזה לא ייתפרק ולא שום דבר. בית"ר תחזור להיאבק על אליפות כבר בעוד שנתיים. אולי גם בעונה הבאה אפילו. גם אם חיפה תזכה באליפות או הפועל, אני לא רואה קבוצה שהיא באמת רמה מעל הליגה(לחיפה יש המון פוטנציאל אבל הצעירים בינתיים לא מספיק טובים, הכל זה קטן). עם ניהול נכון אפשר להגיע רחוק.
מי אמר לך שתומר בן יוסף יעזוב? להפך, הוא הולך להיות הבאנקר של בית"ר ירושלים בהגנה יחד עם אריק בנאדו, אלא אם כן יבוא גיא עזורי שהוא אולי היחיד שמאמין בשמוליק כבלם ולא מגן ואז אולי בן יוסף יעזוב כשבכל מקרה אני לא רוצה שהוא יעזוב, עם כמה שהוא פחות טוב מגרשון ובנאדו הוא נלחם פי עשר מהם והוא גם יקצץ במשכורת שלו. בנוגע ליצחק שום, אני לא חושב שהוא בכלל אופציה לחזור אבל אם בית"R תגיד לו לבוא הוא לא יכול לסרב לה כי זה בעצם כמו להתפטר בעצמו.
יש לו רק 3 חילופים לעשות וספסל קצר מאוד, גם אם הוא היה רוצה לבצע הנחות אין לו כ"כ איך... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx