בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Don Joan Roman, Jul 8, 2008.

1. Number 8 Member

2. אלי אוחנה ג'וניור Member

העונה בית"ר ירושלים סובלת מחוסר-מזל, הן מבחינה הכלכלית, והן מהבחינת הרכש. חלון העברות עומד להיסגר, ונראה שגם שחקני חיזוק רציניים לא יגיעו לירושלים העונה.
    כמו שכבר ציינתי בעבר, מבחינתי העונה הזו גמורה וגם מקום באירופה לא עושה לי את זה יותר, גם מהסיבה שאין הרבה סיכויים שנצליח שם בעוד בעונות הרבה יותר טובות שלנו נכשלנו לא פעם.

יש על מי לסמוך במועדון וזה על איציק קורנפיין, יו"ר הקבוצה, שאין לי ספק שיעשה הכל למען הצלת הקבוצה מקריסה טוטאלית שממש לא נראית רחוקה, גם לא אחרי הניצחון בפ"ת בשבת, שהרגיע את הרוחות במעט.

אני מחכה שארקדי כבר ימכור את בית"ר, שנוכל לצאת לדרך חדשה סוף-סוף, כשבראש עומד קורנפיין שלא יזרוק כסף מיותר על שחקנים יקרים וידע לנהל מו"מ כמו שצריך, בניגוד לקודמיו בתפקיד. הכל תלוי בכמות משאבי הכסף שיעמדו בפני בית"ר ירושלים, ואיך ההתנהלות תיראה.

3. אלי אוחנה ג'וניור Member

העתיד לא ברור, וסגל השחקנים הבכירים בקבוצה מתחילים להימכר. אתם חושבים שיש לתת את הבמה לשחקנים הצעירים בקבוצה? או להמשיך ולשחק עם השחקנים היותר מנוסים עד סוף העונה?

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אני לא אוהד בית"ר אך בתור צופה אני מאוד התרשמתי מעידן ורד,
    אני חושב שהוא השקיע ונתן מעצמו בתקופה הקצרה שבה פתח בהרכב (שני משחקים?).
    אריאל הרוש צריך לקבל את הקרדיט בין הקורות, עדיין החוסר ניסיון זה דבר שניתן לשיפור ככל שהוא יצבור דקות משחק, אפשר לבנות עליו.

אני לא מכיר את השאר הצעירים בקבוצה כך שאין לי דעה אך לגבי השניים הראשונים, עם דגש גדול על עידן ורד, יש להם מקום בהרכב.

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני אחדד את השאלה של "אלי אוחנה ג'וניור".
    האם במצב בו לדוגמא, ברור כרגע לכלום כי בעונה הבאה אלברז לא יהיה בקבוצה, האם שווה כבר כעת לתת לקוזוקין את המושכות?
    שאלה קשה אני חייב להודות, כי לדעתי עדיין הראשון טוב יותר, אך התשובה צריכה להינתן לפי הדרישות של האוהדים ורף הציפיות מהקבוצה העונה. אם האוהדים מבינים כי על מנת שהעונה הבאה תהיה טובה יותר, פירושה לוותר על משחק שחקנים ותיקים תמורת צעירים שיצברו ניסיון בעונה שבמילא לא כל כך חשובה עבור המועדון, אז כן, זה צעד די מתבקש.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כאחד שצפה בקבוצת הנוער המוכשרת של השנתיים האחרונות שהוציאה את אריאל הרוש , עידן ורד , שמואל קוז'וקין , מתן בראשי , טל אלמשעלי , חן עזריאל וקובי מויאל אני יכול להגיד בפה מלא שהם לא פחות טובים מהרבה שחקנים בליגת העל.
    כרגע המצב לעונה הבאה הוא כזה:קאלה , זיו , תמוז , פרננדס וזנדברג יעזבו בודאות , טל גרשון בנאדו ובן-יוסף ואלברז בסימן שאלה.
    אני בתקווה שאפשר לסיים העונה במקום ה-3 או לזכות בגביע ולהגיע לגביע אופ"א ולפי היכולת אנחנו טובים יותר ממכבי חיפה ושווים להפועל ת"א ומכבי נתניה אבל פער 10 נקודות הוא כמעט בלתי מחיק.
    אני מאוד מקווה שברוכיאן , יצחקי , בן שושן ואלברז יישארו בקבוצה בעונה הבאה ויחד עם שחקנים כמו ויסה ועזריאל ועידן ורד אפשר לתת עונה יפה , מה גם שיש המון שחקנים שהיו שמחים לבוא ולשחק בבית"ר ירושלים בלי חוזי עתק.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אל תתלהבו כל כך להגיע למסגרת אירופאית כלשהי, אין לך את השחקנים המתאימים וסגל מספיק רחב כדי להתמודד בשתי המסגרות במקביל, זהו מתכון להשמדה. במיוחד עם המנטליות של השחקנים הישראלים אצלנו. עדיף לכם קבוצה בריאה, עם סגל שיכול לעשות עונה יפה מבלי הופעה אירופאית, לבין קבוצה שעם שחקנים טובים אבל ממוטטת מעייפות בשל סגל קצר לשתי מסגרות.

8. beitar4ever Member

אלי אוחנה ג'וניור, בכלל לא בטוח שאלברז יעזוב את בית"ר. במידה והוא בסימן שאלה אני עדיין מעדיף אותו על פני קוז'וקין, מה גם שקוז'ו גרוע בתור מגן. אם כבר מכניסים את שמואל להרכב זה לקישור האחורי במקום פרננדס. זה מהלך יותר מתבקש במידה ופרננדס יעזוב בטוח כפי שאמר אחד מהאנשים פה בכמה הודעות לפניי.
    בנוגע לכל הגולים בבני יהודה, הפועל פ"ת וכדומה- חייב להחזיר אותם בעונה הבאה על מנת לבנות קבוצת בית עם תשתית טובה לשנים הבאות. בעונה הבאה חייב להחזיר את עזריאל, אבי ריקן, שי ניסים ובנוסף לורד ועוד מס' שחקנים טובים כמו ברוכיאן, יצחקי, ברק משה, טל משעלי (אני מדבר רק על הקישור וההתקפה), ועוד 2-3 זרים נוכל לבנות קבוצה טובה שתתברג במקומות העליוניים בטבלה.
    בנוגע לשילובו של אריאל הרוש, אני רק יכול להגיד שאני מרוצה. אריאל הרוש הוא שוער נפלא שגדל בנוער של בית"ר. אם ידעו לטפח אותו נכון ולתת לו את המושכות כבר העונה הוא יהיה שוער מצוין לעתיד של בית"ר. בינתיים, כמובן שהייתי רוצה לראות אותו ממשיך במקום קאלה.
    בעונה הבאה הייתי מוותר על קאלה, זיו, תמוז, מיכאל זנדברג ועידן טל(למרות שהוא בסימן שאלה עבורי).

9. Don Joan Roman Member

יואב זיו צפוי להיות השחקן השלישי שייפרד מבית"ר ירושלים בחלון ההעברות הנוכחית, זיו צפוי לעבור ללוקרן שאמורה לשלם לבית"ר כ100 אלף דולר תמורתו.

----------------------------------------------------
    אז כן, הסגל מתחיל להיות מדולדלת וזה השחקן השלישי שצפוי לעזוב אותנו הקיץ אבל זה לא שחקן שאנחנו צריכים אותו כרגע כי הוא ממילא לא משחק ולא נמצא בתוכניות, זה מבטיח שקוז'וקין ימשיך לשחק, אמנםכמגן ימני אבל לפחות ישחק, זה בטח עדיף מאשר שיבלה עוד שנתיים על הספסל, אני מקווה שאלבארז אכן יעבור את הניתוח לא בגלל שאני לא מרוצה מהצ'יליאני, להפך לדעתי הוא מגן אדיר לליגה הזאת אבל עדיף בשבילו ובשבילנו שלא יסכן את עצמו.

Last edited: Jan 28, 2009
  10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

העזיבה של זיו מתבקשת הוא מיצה את עצמו בבית"ר והוא די לא נחוץ לעונה הבאה.
    כרגע הסגל מכיל רק 18 שחקנים אם מחשיבים את עזיבת זיו.
    הייתי רוצה לראות את בית"ר מחתימה את דניאל פלאיובה , ראיתי אותו באימון והוא בידיוק השחקן שאנחנו צריכים לעמדת הקשר האחורי והוא גם רק בן 19 וזול.
    אסור להמשיך את העונה הזאת ללא חלוץ נוסף יצחקי ובן שושן זה לא מספיק ועל תמוז אין צורך להרחיב הוא פשוט שמן וגמלוני ולא צריך להתלהב מצמד הדחיקות שלו בשבת.

11. אלי אוחנה ג'וניור Member

יואב זיו צריך היה להיות מחוץ לבית"ר ירושלים ממזמן, היכולת האיומה שלו לא הובילה לספסולו בעידן שום ואחרים, אך הגיע ראובן עטר וסיפסל את הבחור בצדק. עם כל הערכה שלי אליו, כשחקן לוחם שירק דם בעבר על המגרש ושרף את האגף, העזיבה שלו מטיבה לשני הצדדים.

אני הייתי רוצה לראות את חן עזריאל המושאל חזרה בבית"ר ירושלים, חלוץ מצוין שעקבתי אחריו עוד מימיו בנוער. חן שחקן מוכשר שעשוי להועיל רבות להתקפה. בנוסף לעוד חיזוקים כדוגמאת: קובי מויאל - קשר אחורי מצוין, שהיה די מוערך אצל לואיס פרננדז והיה מסומן אצלו כאחד המובילים העתידיים של הקבוצה. תפקידו של מויאל, די חסר לאחר עזיבתם של משה אוחיון ודרק בואטנג. למרות שיש גם אפשרות לשלב את קוזוקין על המשבצת הנ"ל...

12. Don Joan Roman Member

השנה בית"ר לא יכולה להחזיר אף אחד מהמושאלים שלה בלי לשלם פיצוי כספי לקבוצות שאליהן השחקנים מושאלים וכמו שאםפשר להבין הקבוצה מחפשת איפה לקצץ ולחסוך ולא איפה לבזבז כך שכל המושאלים של בית"ר ירושלים במיוחד קובי מויאל, סזאר ויסה, חן עזריאל ואבי ריקן ישחקו בעונה הבאה במדי המנורה, וזה יקרה גם אם יבוא רוכש עשיר יותר מגאידמק, זו האג'נדה של איציק קורנפיין.

בנוגע להחתמות, איך שאני רואה את זה לא יצורף לא חלוץ ולא קשר אחורי אבל אולי בית"ר תחתים בסוף את דג'ורג'ביץ' שנבחן כאן.

Last edited: Jan 28, 2009
  13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

צעד חכם של יואב זיו. נראה שהוא מיצה את עצמו אצל ביתר ירושלים ואני גם לא חושב שהייתה בליגה קבוצה אחרת עם שאיפות שהייתה מוכנה להמר עליו. כמגן שמאלי הוא לא היה יותר משחקן בינוני, אבל אני זוכר לו את התקופה תחת לואיס פרננדז, שבה הוא היה שחקן מוביל בקו האחורי של הקבוצה. הלוואי שיצליח שם.

15. beitar4ever Member

יואב זיו היה שחקן נשמה אך בלי תועלת לבית"ר עם כל הכבוד. יואב היה שחקן שממזמן רציתי לראות מחוץ לבית"ר. הוא היה פשוט בדיחה מהלכת בהגנה. המון חורים, המון מתפרצות ללא כתובת הוא עשה ופשוט הפך לשחקן השנוא עליי באיזשהו שלב.
    בכל זאת, שיהיה לו בהצלחה בלוקרן.