בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. אלי אוחנה ג'וניור Member

משה דדש איכזב אותי בפרשייה הזו, לא מהיום אני יודע שהאיש הזה הוא נוכל גדול, אך להגיע לרמות של סחיטה כ"כ נבזית?
    הפרשה מעלה שאלות רבות, לכל כיוון אפשרי, והעיתוי שלה גרוע עד מאוד. בית"ר ירושלים נמצאת בסוג של צומת דרכים, חלק נכבד מעתיד המועדון תלוי בהתרחשויות הקרובות (רכישה, הצלחה מקצועית וכו'), מכיוון שכל צעד או מקרה ישפיע על הקבוצה, על השחקנים, דבר מוביל לדבר ומהדברים הקטנים ביותר יכולים להתפתח דברים גדולים ומרתיעים.

נערך לאחרונה ב: ‏15/1/09
  2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בית"ר צריכה כרגע את איציק קורנפיין כיושב ראש , נשיא , מנהל או מה שזה לא יהיה , איציק הוא הבן אדם המתאים לנהל את בית"ר.
    הוא שקול חכם מתנהל טוב מול התקשורת , עושה הכל בשקט ניהולי איתו אפשר לעבור את התקופה הקשה.
    עם כל מה שדדש נתן לבית"ר אני לא רוצה בן אדם שיש סביבו כזה ערפל כרגע יהיה בתפיד כל כך חשוב בקבוצה.

3. אלי מתחן Member

אזוגי זה פשוט שם של נוכל, מהאלה שיש שכלבוטק ואמנון לוי.

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אבראו סיכם בריאל סוסיאדד

החלוץ האורוגוואי, סבסטיאן אבראו, אשר התחיל את העונה בבית"ר ירושלים ושיחק בשני המשחקים
    במוקדמות ליגת האלופות נגד ויסלה קראקוב הפולנית, סיכם סופית את תנאיו בריאל סוסיאדד מהליגה השניה בספרד.

סוסיאדד תהיה הקבוצה השלישית של אבראו בחצי השנה האחרונה,
    אחרי שהוא הספיק להופיע גם במדי ריבר פלייט מארגנטינה במסגרת גביע הסודאמריקנה.
    אבראו עזב את ריבר פלייט, למרות שבקבוצה בנו עליו לקראת העונה הבאה ב'קלאוסורה 2009' בארגנטינה, אחרי שסיימו את העונה האחרונה במקום האחרון.

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

למשהו יש מושג מה אמרו במסיבת העיתונאים?

6. Don Joan Roman Member

איגו אוטגרי הנבחן יוחתם ואילו דג'ורג'ביץ' ישוחרר.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחק אתמול היה המשחק הכי מאכזב העונה ללא ספק מבחינת בית"ר.
    אחרי הפגרה הארוכה ואחרי שמכבי חיפה מפסידה בליגה בנוסף להדחה מגביע הטוטו , ועוד שיש יריבה כל כך חלשה כמו קריית שמונה ואנחנו מפשלים בטימטום של ילדים קטנים ומפגרים , יצאתי מטדי אתמול פשוט בעצבים על איך הקבוצה כל כך מאכזבת וחסרת כבוד.
    לא יודע מה יהיה עם קאלה , אם אריאל הרוש היה עושה טעות כזאת ניחה , אבל בחור בן 34 שאמור להיות אחד מהמנהיגים של הקבוצה עושה טעות כל כך גורלית.
    ראובן עשה אתמול חילופים הזויים שגמרו את המשחק , עידן ורד , בן שושן וברוכיאן היו היחידים שרצו ואת מי אתה מכניס במקומם? את זיו הפתטי וטוטו תמוז שפשוט לא מבין שבכדורגל צריך גם שכל.

8. מכבי.קריית גת Member

לדעתי החילופים של ראובן עטר גמרו את המשחק הוא הוציא שחקנים חשובים ושילם על כך ביוקר למעשה שקריית שמונה הבקיעה את השער המצמק 2-1 היה שקוף וזה היה באוויר שיהיה 2-2.
    ראובן עטר לא מתאים לבית"ר ירושלים.

9. beitar4ever Member

לאחר שאני יותר רגוע, הפקתי כמה מסקנות מהמשחק האחרון מול ק"ש:

* קאלה הוכיח עוד פעם שלמרות היכולת הטובה האחרונה שלו במשחקים הקודמים הוא עדיין אותו שוער לא יציב, שיכול להציל לך את המשחק אבל גם יכול לתת אותו ליריבה עם גולים שטותיים שהוא מקבל. אני לא רוצה שוער כזה. אני רוצה שוער יציב ונורמלי. אוהד כהן ממכבי פ"ת הוא אופציה טובה במקום קאלה. כמובן שאת השינוי הזה צריך לעשות בעונה הבאה.

* אתמול ראינו עד כמה חסרה הרגל המסיימת בבית"ר. כמה החמצות היו ליצחקי ותמוז. בדקות שבהן שיחקה בית"ר טוב, השחקנים הצליחו לשלוט בכדור אך לא לסיים את ההתקפות כמו שצריך במס' מצבים.
    כתוצאה מהמשחק הזה(וממשחקים קודמים), כול אוהדי בית"ר יכולים להביע בקול אחד שבית"ר חייבת חלוץ חוד אמיתי ולא עגלה כמו תמוז.
    אני שמח שגם עטר החליט להחתים את אוטגרי, נקווה מאוד שהוא יהיה החלוץ שחסר לקבוצה.

* אבירם ברוכיאן ממש נחלש מאותה תקופה שרצו אותו קבוצות מחו"ל. הוא משחק בצורה מאוד איטית ושקופה שלא מתאימה לשחקן עם יכולת שכלית כמו שלו. עטר צריך לנער אותו כמה שיותר מהר כיוון שהוא השחקן היצירתי בבית"ר. בלעדיו אני לא רואה את בית"ר מצליחה לעשות משהו מיוחד בליגה.

* הדבר האחרון שרציתי להגיד הוא שמאוד הופתעתי לטובה מעידן ורד שעד עכשיו לא הציג משהו חיוני בזמן ששיחק. אתמול הצלחתי לראות שהוא שחקן מהיר ומאוד טכני שלדעתי יכול לשחק גם כקשר וגם מאחורי החלוץ. אני שמח לראות אחרי הרבה זמן עוד כישרון ממחלקת הנוער של בית"ר(למרות שהוא לא גדל בבית"ר אלא בהכוח ר"ג) ומקווה שיפיקו ממנו את המירב בשנים הבאות.

10. Raulito Madridista

כריסטיאן אלברז יעבור ניתוח בשרירי הבטן וייעדר למעלה מחודשיים

http://mscwbe.walla.co.il/w/18-200/435684-18.Xxx

המגן הימני סוחב פציעה בשרירי הבטן עוד מהעונה שעברה, אך העדיף לא לעבור ניתוח בפתיחת העונה, כדי לא להחמיץ את צמד המשחקים נגד ויסלה קראקוב במוקדמות ליגת האלופות. אלברז המשיך לשחק עם הכאבים וחשב שהתגבר עליהם, אך בסיום המשחק נגד ק"ש התלונן על כאבים עזים ובצוות הרפואי של הקבוצה החליטו שאין מנוס מלנתח את הצ'יליאני. אלברז ינותח לקראת סוף החודש ותקופת ההחלמה צפויה להיות למעלה מחודשיים, כך שהוא ישוב באמצע הסיבוב השלישי פחות או יותר. מי שייכנס למשבצת של אלברז בהרכב הוא יואב זיו. "הוא מפחד מהניתוח וניסה לדחות את זה ככל שניתן", אמר גורם בבית"ר ירושלים. "אנחנו מקווים שהמצב לא החמיר יותר מידי".

--------------------------------------

מדובר באבידה דיי רצינית עבור בית"ר, משום שגם ככה הקישור של הקבוצה מקרטע ולכן היכולת ההתקפית הטובה של אלברז הייתה חשובה, למרות שהעונה כמו כל שאר השחקנים, הוא נמצא בירידה. אני חושב שההחלטה לדחות את הניתוח הייתה מאוד מאוד מטופשת, אבל גם בית"ר התערבה בעניין הזה וניסו לשכנע אותו למשוך את הפציעה עוד, וזו התנהלות לא בריאה. יואב זיו נראה חסר ביטחון במשחקים ששיחק, ושחקן חכם הוא אף פעם לא היה, אבל בית"ר צריכה לקוות שהוא לפחות יחזור ליכולת של שנה שעברה, אז הוא היה טוב. זיו מקבל צ'אנס גדול לחזור להרכב והוא צריך לנצל אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏20/1/09
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשרה של בית"ר ירושלים בחצי שנה האחרונה משה אוחיון חוזר הביתה למ.ס. אשדוד בעקבות המצב הכלכלי בבית"ר ירושלים וגם בעקבות חוסר התאקלמות מקצועית בבית"ר.
    לאוחיון זו תהיה קדנציה שלישית במועדון בו גדל , רכש מצוין לאשדוד ולעומת זאת הסגל שלנו ממשיך להצתמק.

12. Don Joan Roman Member

שיצטמק עוד.
    מבחינתי אפשר גם למכור כבר עכשיו את תמוז ויואב זיו לכל המרבה במחיר(במיוחד את טוטו תמוז שהוא שחקן חילוש לא שחקן חיזוק) ועל הדרך לנסות ולמצוא קבוצות לעוד כמה שחקנים בניהם זנדברג שלא יישאר פה בעונה הבאה בכל מצב ולהתחיל להריץ את קוז'וקין, בראשי, ברק משה, אידבינדר, עידן ורד וטל משעלי כי מהעונה זיפת הזאת לא ייצא שום תואר ושום מקום לאירופה, אז לפחות שנריץ כמה בחורים צעירים לקראת העונה הבאה.

אני רק חושב על הסגל של העונה הבאה ואני מתחיל להתמלא בפחד ועם זאת תתפלאו אבל גם באושר מסויים.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

איגו אוטגרי ביצע היום בדיקות רפואיות וכנראה צפוי לחתום מחר בבית"ר.
    עזבו אם הוא טוב או לא טוב העיקר זה שהוא יבוא רעב ועם חשק כי זה מה שהקבוצה המתה הזאת צריכה , נמאס לראות שחקנים כמו טוטו תמוז ויואב זיו שחושבים כבר על העתיד שלהם בחו"ל.
    ואם כבר מחפשים חלוץ למה לא מחזירים את חן עזריאל מהפועל פ"ת שם הוא ממילא לא משחק , אם עידן ורד משחק וגם כובש אין סיבה שחן המוכשר יותר לא יקבל הזדמנות במקום שחקנים כמו טוטו טפו תמוז.

אני מאוד מקווה שסאגת דדש תיגמר ואיציק יהיה היו"ר היחיד של הקבוצה , טוב שיש בנאדם כמוהו בראש הקבוצה , בלעדיו כבר היינו קורסים כלכלית העונה הזאת.

קרן פניג'ל שהייתה מנהלת השיווק תובעת מבית"ר 2.3 מיליון שקל פיצויים(!) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
    מי היא בכלל ? מה היא עשתה בשביל לקבל את הסכום הזה פשוט רמאית ונוכלת שלא הייתה מגיעה לקבוצה אם אבא שלה לא היה הבעלים דאז.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

איגו אוטגרי יכול להפוך את העונה של ביתר ירושלים. התפקיד שלו ימדד פחות לפי שערים, אלא יותר ביכולת לשחרר את ברק יצחקי לעשות את הקסמים שהוא יודע לעשות בסמוך לרחבה, כמו שאף אחד בכדורגל שלנו לא יודע. צריך לקחת בחשבון שראובן עטר לא מבריק במיוחד בשחקנים הזרים שהוא מביא לכאן. מעניין יהיה לראות אותו.

15. Raulito Madridista

מדור הספורט של ידיעות אחרונות הקדיש היום חצי גיליון עבור בית"ר ירושלים, ובו היו מעין סיכומים של עידן גאיידמאק, עם כל התאריכים החשובים מאז קנה את הקבוצה ופירוט של כל המאמנים, הצוות המקצועי ובעלי השכר הגדול. לא חדש שגאיידמאק זרק כספים לכל עבר ולא ניהל את הקבוצה בחוכמה(כל-כך הרבה מאמנים ושחקנים קיבלו משכורות גבוהות על ממש מעט ימים בקבוצה), אבל שוב מדהים לקרוא את המספרים - אוחנה למשל קיבל מאה אלף דולר על משחק ליגה בודד; ארדילס הרוויח 600 אלף דולר עבור חמישה משחקי ליגה; אבל השיא, כמובן - אבראו. הוא קיבל קרוב למיליון דולר על חודש אחד בלבד, הוויתור עליו הוא אולי המהלך הכי מטופש שעשתה בית"ר, והיו לא מעט כאלה.
    בקבוצה מדברים כל הזמן על רצון לקצץ, ואכן אוחיון שלא היה נחוץ כל-כך, חזר לאשדוד ובית"ר חסכה קצת מזומנים(לדעתי בית"ר הייתה צריכה לבקש את שריקי במקומו ואם צריך להוסיף קצת מזומנים, הוא חלוץ מצויין שיכול לפתור לה את בעיית החוד), אבל עידן טל למשל פוסל את האפשרות הזאת על הסף, כשאומר:"קיצוצים? - זה לא לעניין. לא כפינו את עצמינו על בית"ר. ידוע שעשיתי וויתורים כדי להגיע לכאן. קיצוץ יכניס לדיכאון". מגוחך להגיב על דברי עידן טל. איזה וויתורים הוא בידיוק עשה?; אני מחכה לרגע ששחקני בית"ר ייצטרכו לקצץ במשכורות. היום דווח שתמוז וזיו עשויים לעזוב גם הם בעקבות המצב הכלכלי. אני בטוח שכל אוהד בית"ר היה מוכן להיפטר מהם. תמוז נכשל בבית"ר, ופתאום אני לא מבין למה כל-כך התלהבנו ממנו כשהוא היה שחקן של הפועל פ"ת, אולי בגלל בעיטה חדה פה ושם או הסלאלום נגד הפועל נצרת עילית שהוא עבר ארבעה שחקנים.
    העונה של בית"ר עדיין לא עבודה, הם במרחק סביר ממקום שמוליך לגביע אופ"א. פיניש חזק שלהם בסיבוב השני ויש על מה לדבר. הבעייה שעטר כבר ניסה כמעט כל הרכב אפשרי. אולי החלוץ הזר יביא את השינוי?; אני עדיין מחכה שזנדברג יתעורר למשל.