דרק בואטנג היה גדול על הליגה שלנו בעונה הראשונה שלו בישראל. הרבה זמן לא ראיתי קשר אחורי ברמה שלו בליגה שלנו. גם העונה השנייה שלו הייתה יחסית טובה, אבל הראשונה הייתה יוצאת מן הכלל. אך הבעיה איתו לא הייתה בשנתיים הראשונות אלא בחצי העונה האחרונה. זה לא שהוא הפך לשחקן לא טוב כי אי אפשר אחרי שנתיים מצוינות לרדת ביכולת בצורה כל כך דרסטית, אלא כמו אצל שחקנים זרים אחרים כאן בארץ, הגישה שלו דפוקה ולא נכונה. הוא פשוט שם זין על הקבוצה, זילזל, ולכן השיחרור שלו היה בלתי נמנע.
מהקשרים הטובים ביותר שנחתו בארץ, חוסר המקצוענות שלו עלול להפיל אותו למטה. הבחור מוכשר ובעל פוטנציאל גדול, אך בכדי להגיע רחוק באירופה, הוא יהיה צריך להשקיע הרבה יותר ולהפגין אכפתיות, רצינות ומחוייבות רבה יותר. הוא לא תרם לבית"ר ירושלים שום דבר מיוחד בעונה הנוכחית, בעונה הראשונה הוא שיחק מצוין, אך אז נזכר שהוא נמצא בסה"כ בישראל ואין צורך להפגין יכולות גבוהות מדי בשביל להישאר בהרכב.
הוא השיג את מה שהוא רוצה וזה לעזוב את בית"ר. אני לא רואה סיבה שבואטנג לא יציג את אותה יכולת שהציג בשנתיים הראשונות שלו בארץ.
חבל שדרק בואטנג עוזב, אבל כנראה שאין ברירה. בשורה משמחת כאוהד של מכבי נתניה, כי הגנאי תמיד נתן תצוגות מולנו, אבל בשורה עצובה לכדורגל הישראלי. חבל שזה הסתיים ככה.
בשורה עצובה לכדורגל הישראלי? הבנאדם כבר כמה חודשים לא מסתיר את העובדה שהוא לעזוב וגם בצורת המשחק שלו זה מתבטא. לא צריך להיות עצובים כששחקן כזה עוזב את הארץ. הוא שחקן מצויין ויש לו המון כשרון אבל אני לא חושב שהעזיבה שלו תשפיע על בית"ר יתר על המידה.
שורה תחתונה, בשורה עצובה. אני לא חושב שבזמן הקרוב יגיע לכדורגל שלנו שחקן ברמה הזאת. כמו שכבר אמרתי, חבל, אך מתבקש. ועם זאת, יום עצוב.
מי מהמר מתי קלן תחתוך אותו? אני חושב שבינואר 2010, שחקן עם אופי מחורבן כזה ואפס רצון להשקיע לא יתקדם יותר מדיי בחיים שלו וחבל כי פוטנציאל אדיר יש לו.
אולי כן אבל רוב הסיכויים שלא כי לא רק בבית"ר לא היה לו רצון להשקיע, בכל הקבוצות בהן שיחק דובר על שחקן סופר מוכשר עם מינימום מחויבות למקצוע. בכל מקרה אני מאחל לו בהצלחה כי למרות שהוא זילזל בקבוצה שלי ובי במשך חצי שנה הוא עדיין שחקן שתרם למועדון הרבה מאוד בשנה הראשונה שלו ולא מעט בשנה השנייה.
עכשיו הגיע הזמן לאוחיון לשחק, כשיחזור מהמילואים, ויש גם צעירים רבים וטובים. אפשר, למשל, לשים את עידן טל במרכז השדה ולתת לעידן ורד לרוץ באגף שמאל, במקום זנדברג, או אפילו לעבור לשיטה 4-5-1. גם דן אייבינדר, למשל, מחכה.
חלוץ ניגרי מגיע להתרשמות בבית"ר החלוץ הניגרי איגו אוטגרי ינחת היום בישראל וכבר ביום ראשון יחל במספר ימי התרשמות בבית"ר ירושלים. אוטגרי בן ה-25 נחשב לשחקן מוערך ומוכר בליגה הניגרית, ובעברו עונות מוצלחות בריינג'רס והארטלנד, שסיימה בעונה שעברה כסגנית אלופת ניגריה. ברזומה שלו גם הופעות בנבחרת ניגריה ב', אולם עדיין לא זכה ללבוש את מדי הנבחרת הלאומית הראשונה. בכל מקרה, איגו יוחתם עד לסיום העונה בלבד, זאת בעקבות אי הוודאות לגבי העונה הבאה.
דרק בואטנג נפרד היום בדמעות מבית"ר ירושלים http://www.beitar-jerusalem.net/_media/userfiles/images/album/gallery_296/19399.Xxx השחקן הגנאי קפץ לביקור אחרון בבית-וגן כדי להיפרד מחבריו, רגע לפני שהוא עוזב לבונדסליגה כדי להמשיך הלאה בקריירה שלו. הרבה מילים חמות וגם בכי היו שם, בטקס פרידה מיוחד מהשחקן, במהלכו הוקרן קליפ על מסך ענק עם הרגעים היפים של בואטנג בבית"ר. בואטנג הנרגש אמר:"רציתי להישאר, אבל הסיטואציה לא איפשרה זאת . אני עוזב מועדון שמאוד אהבתי, התחברתי כאן לכולם. יש לי פה הרבה חברים טובים ואנשים שמאוד קשה לי להיפרד מהם. אני רוצה להודות לאלוהים שזכיתי בחברים טובים כמוכם. תמיד באתי לבית"ר עם הרבה שמחה והתלהבות, אלו היו שנתיים יפות מאוד קשה לי לחשוב על הרגע שבו אצא מהחדר ולא אחזור לכאן יותר". גם לקפטן, אריק בנאדו, היה מה להגיד:"דרק הוא חבר של כולם ולא קל לנו לראות שהוא הולך. הוא עשה הרבה שמחה בחדר ההלבשה, אנשים נקשרו אליו. מדובר בשחקן מהרמה הגבוהה ביותר ובאדם גדול שעוזב. דרק, אנחנו אוהבים אותך ומאחלים לך בהצלחה כמובן". היו"ר, איציק קורנפיין:"אני זוכר את האימון הראשון שדרק רק הגיע, במחנה האימון ברומניה, כבר מהאימון הראשון ראינו שמדובר בשחקן מהשורה הראשונה. בשם כל בית"ר אני מאחל לו בהצלחה בתחנה הבאה שלו. אני מקווה שהוא יצליח שם כמו שהוא הצליח פה. נזכור אותו כשחקן מצויין שעשה הכל על המגרש ונתן המון לקבוצה, אבל קודם כל כבן-אדם וחבר". תמונות נוספות: http://i40.tinypic.com/24xniw7.Xxx http://i43.tinypic.com/25aky0k.Xxx http://i40.tinypic.com/2qi0h9i.Xxx http://i39.tinypic.com/9knm1e.Xxx ------------------------------------------ אפשר לומר על בואטנג הרבה דברים, אבל הוא בן-אדם מאוד רגיש וחברותי, אין אחד שלא יסכים על כך. אני לא חשבתי שהפרידה תיהיה כל-כך מרגש ושהוא ייבכה. אני לא רואה בכי בסיטואציות כאלו כחולשה(הבכי של שמעון גרשון זה אחר למשל), אלא כפלוס גדול - אנושיות, רגש!; שהקהל קילל אותו הוא לקח את זה ללב בצורה קשה, הוא מאוד אכפתי. על המגרש זה לא תמיד נראה ככה, אבל אולי זה תלוי גם במאמנים שהיו בבית"ר באותה תקופה. אי-אפשר להשוות אף שחקן בבית"ר כיום לאותו שחקן לפני התבוסה לקרקאוב, חוץ מקאלה ויצחקי אולי. בואטנג היה שחקן גדול, אחד הקשרים האיכותיים שנחתו פה - הוא הרשים במונדיאל והגיע לכאן על תקן פליימקר מתחת לחלוצים, אבל במגרש שיחק יותר כ-50\50 ועשה עבודה נהדרת גם בחילוצי הכדור. את השער שלו נגד מכבי חיפה בשנה שעברה קשה לשכוח, פשוט גול אדיר שלו. הטעייה קטנה על המגן ובעיטה ממש לתוך החיבור. בואטנג עשה הרבה בארץ בשנתיים וחצי שלו, אבל דבר אחד קשה להגיד עליו- הוא לא כל-כך הופיע למשחקים הגדולים - גמר גביע, קופנהאגן(אדום מיותר), פעמיים קראקוב והיו עוד. בואטנג הוא לא מנהיג, למרות שבהתחלה זה נראה שכן. אני חושב שהתקשורת התנהלה איתו על פי שחור או לבן. כשהוא היה טוב אז הציגו אותו כאילו הוא היה הכי טוב והחזיקו ממנו קצת יותר מידי למרות שהוא כן הראה פה איכויות, וכאשר הוא היה בינוני אז בתקשורת הפכו את זה לחלש. בואטנג כן יכול להצליח בבונדסליגה, הוא צריך אתגר חדש והפרידה באמת הייתה בלתי-נמנעת. כל פרידה היא קשה, ואני בטוח שגם לאוהדי בית"ר לא קל שהוא עוזב. ללא ספק תם עידן בבית"ר ירושלים היום, העידן של הכסף הגדול, הבזבזנות, ואולי חזרה לבינוניות? - קשה לומר, אבל העונה הבאה ללא ארקדי תיהיה מאוד מעניינת. יש מספר שחקנים שמהווים 'עודפי שומן' עבור הסגל, אבל לא בטוח שהעברה שלהם תסדר הכל. אני מקווה שבכדורגל הישראלי נראה עוד זרים כמוהו. אפשר היה לאהוב את בואטנג, אפשר היה לשנוא אותו, אבל היה קשה להתעלם ממנו. בית"ר צריכה לחפש חלוץ עכשיו כדי לשדרג את ההתקפה שלה, לא יכול להיות שרק יצחקי ייתן גולים.