אני חושב שכל אוהד כדורגל ישראלי, בעד או נגד בית"ר, רוצה לדעת מה כבר יקרא ביום של מחר. לדעתי כולם מבינים שגאיידמק במקרה הכי טוב יברח מהארץ. לי לא מעניין מה יקרה איתו, אלא מה יקרה עם בית"ר, האם לקבוצה יש 'עתיד' גם בלעדיו? אני יודע שיש מספיק נוער כך שזאת לא הבעיה, אבל לדעתי בית"ר היא הקבוצה הכי קשה בארץ (חוץ ממכבי ת"א בכדורסל). אני קורא ששחקנים בכירים ייצטרכו להמכר ושום שחקן רציני אחר יבוא במקומו. אוהדי בית"ר, מה שלומכם היום? (אני אומר את זה בנימה של אכפתיות)
צריך להיות הזוי כדי לחשוב שבכדי להחזיר את החובות של גאידמאק(שעומדים ליותר מ-12 נושים) בית"ר תצטרך למכור רק שני שחקנים.ולפי הרבה שיחות שלי עם אוהדי בית"ר זה מה שרובם חושבים,או יותר נכון רוצים לחשוב. מה לעשות שגם בעבר וגם היום אנשים למדו לשכוח שכונס נכסים זה לא "כל המרבה במחיר,או שבכלל לא" כמו שבקיץ בית"ר קנתה את יצחקי ב-2.5 מליון.כונס נכסים זה מכירת חיסול.וגם במכירת חיסול כזאת כונס יהיה מוכן למכור כל שחקן ללא יוצא דופן ב-10 אלף דולר אם זה מה שיחסה את החוב וכמה שיותר מהר. וגאידמאק?הוא יוכל לשבת בצד ולהמשיך לצרוח עד מחר(אם הוא יהיה שם בכלל). זה שלשחקנים יש חוזים עד סוף העונה זה יפה וטוב:אבל כולם שוכחים דבר אחד-גאידמאק העמיד בבקרה ערבויות של 30 מליון שקל שכולן יבואו מהכנסות ישירות של הקבוצה.אם ההכנסות האלה מעוקלות סימן שההסכם שלו עם הבקרה הופר. כך שלא רק שבית"ר תצטרך למכור 5-6 שחקנים(במקרה הטוב) היא עלולה לעמוד בפני עונש קשה בעונה הנכחית ואפילו הבאה.
שלומי לא כ"כ טוב גם בגלל ההפסד הכואב מול הפועל ת"א וגם בגלל שככל הניראה עידן גאידמק קרוב לסיומו, ואי אפשר לדעת מה יהיה על עתידה של בית"ר. הדבר המנחם זה שיש ערבויות עד סיום העונה, ואם נצטרך למכור מס' שחקנים לא יקרה כלום.
כמו שמרגישים אחריי שמפסידים להפועל ת"א. מעבר לזה שום דבר, בטח לא העיקול וכל הקשקשת הזאת לא מעניינים אותי, כמו שולר אמר לא יקרה שום דבר אם לדוגמא במקום הטנק שקורא לעצמו חלוץ ישחק חן עזריאל ונחסוך לעצמנו לפחות רבע מיליון דולר(שזה השכר שלו לעונה ואני לא מדבר על סכום המכירה) ושעוד כמה שחקנים יעזבו כדי להקל על התקציב. שבז, יתנו עונש? שיורידו אותנו 3 ליגות, נראה כמה זמן ייקח להתאחדות לפשוט את הרגל. FelaKaT זה לא פייר להגיד שזיו לא היה אוכל את הלוקש שאלירן אכל כי הוא אכל תרגילים הרבה יותר פשוטים מזה ולא ידע להסתדר איתם, מה שכן אני סמכים שצריך מגן שמאלי אחר, שניהם לא מספיק טובים, אבל דנין זה הרע במיעוטו.
בן יוסף ינותח וייעדר לפחות שלושה חודשים http://img170.imageshack.us/img170/1048/82495603fv5.Xxx תומר בן יוסף, יעבור היום ניתוח לשיקום הרצועה הקדמית בברכו, אותה הוא קרע במהלך אימון של בית"ר ירושלים לפני כשבועיים. הבלם בחר לעבור את הניתוח באיטליה, באחת מהמרפאות המובילות בתחום, וזאת לאחר מספר התייעצויות שערך עם הצוות הרפואי של הקבוצה. תקופת ההחלמה מהניתוח צפויה להיות ארוכה מאוד. ביום ראשון, יחזור הבלם ארצה, ולאחר שלושה שבועות הוא יחזור למרפאה באיטליה לתקופת השיקום. בכל מקרה הבלם יעדר לפחות שלושה חודשים.
קראתי לפני שבועיים כתבה עם ולדימיר שקלאר (יו"ר בית"ר ב2006) , שהוא ועוד כמה אנשים שבית"ר חשובה להם נערכים ליום שגאידמק יעזוב , והם נמצאים בדיבורים עם אנשי עסקים רציניים . להתייחס ברצינות לדברים? תחליטו אתם. shabaaz למרות הרצון העז שלך בית"ר לא תיפול , ובטח שלא בגלל בן אדם אחד . קבוצה עם כזאת היסטוריה , כזה קהל , איצטדיון חדיש והקבוצה שמייצגת את עיר הבירה לא יכולה ליפול.
אני בטוח שבית"ר ירושלים לא תיפול. אני מאמין שיש מספיק מילארדרים שיהיו שמחים להיות בראש המועדון. לא מעט אנשים כאלה כבר הביעו את התעניינותם בקבוצה, אך ארקדי, כידוע, סירב. אני לא פוחד מהיום שלאחר עידן גאידמק (עידן שקרוב לסיומו). לא ייתנו למועדון הזה לשקוע, הוא אבן יסוד בכדורגל הישראלי. אני רק מקווה לראות איש נכון, נבון ומספיק בוגר (לא כמו ארקדי, שהתנהל בילדותיות משהו והיה הבובה של אותם היועצים שבינתיים רק מפילים אותו) בכדיי למנות אנשי מקצוע ולא לנהל את הקבוצה בעצמו, לא לפטר כל חמש הפסדים מאמן ולא להחליף יושבי-ראש כמו גרביים, לא לצאת בהצהרות סרק ולא לחפש את המצלמה כל הזמן. אני מהאחרונים שיבואו לארקדי בטענות, זה האדם ובסה"כ, הוא תרם לא מעט, הן למועדון והן למדינה. רק שיהיה טוב...
את זה גם היה אפשר לחשוב שיהיה אחריי גד זאבי, מה שלא בדיוק קרה. יש הרבה התעניינויות ? תאמין לי שאם הייתה אחת קונקרטית ארקדי היה קופץ על המציאה, מה טוב יותר במצבו למכור קבוצה שגורמת לו להפסדים עצומים ?
כן, רק ששכחת את ההוצאות העצומות שיש לבית"ר כל שנה, ואת ההתחייבויות האדירות שגאידמק הכניס אתכם אליהן (חוזי השחקנים, העלויות שכרוכות בטדי, אין לכם מגרשי אימונים - העלויות האסטרונומיות של השכרת מגרשי האימונים בבית וגן, העלויות האסטרונומיות של המשרדים המפוארים של בית"ר, חוזים אחרים לספקי שירותים ועוד ועוד ועוד). לא סתם הקבוצה, כפי שהיא כבולה כרגע בהתחייבויות כאלה ואחרות, עולה 120 מיליון ש"ח בשנה. ומהתחייבויות שאתם כבולים אליהם קשה קצת להשתחרר - רק באמצעות כונס נכסים ... אי אפשר סתם ככה להחליט לרדת מתקציב של 120 מיליון לתקציב של 30 מיליון. החיים לא כל כך פשוטים כמו שזה נדמה לך. (ואגב, אני בספק אם לבית"ר יש הכנסות של 30 מיליון, ובעיקר אם לבית"ר ימשיכו להיות הכנסות של 30 מיליון גם בעידן פוסט-גאידמק, אחרי שהיא תצטמק ותחזור למימדיה הקודמים של שנות התשעים, כשהיא כבר לא תהיה "הקבוצה של המדינה"). .
מה יקרה ביום של אחרי ארקדי? זאת שאלת המיליון. או במקרה של ארקדי, שאלת המיליארד. בית"ר לא תתפרק. רחוק מזה. סביר להניח שבית"ר תחזור למימדיה הטבעיים, לתקופה שלפני ארקדי. לקבוצה יהיה תקציב בינוני עד גבוה. לא ישחקו אצלה עוד שחקנים ברמה של בואטנג או לרואה. אבל עקב דלות התקציב, הצעירים יקבלו צ'אנס בהרכב. הקבוצה תתמודד על מקומות 1-5. אוהדי בית"ר, ברוך הבא למציאות. השנים עם ארקדי היא עבורכם מעין חלום. אליפויות,גביע. הקהל שחזר. כעת זה נגמר. אתם תחזרו להיות קבוצה מן המניין. לא האימפריה שהתרגלנו אליה בשנים האחרונות. ודרך אגב, לא בטוח שזה כול כך רע. קודם כול, הנפילה של בית"ר טובה בשביל התחרותיות בליגה. אבל גם בשביל אוהדי בית"ר, שחלקם הגדול הרגיש שהכסף מנצח את הנשמה. אולי עכשיו בית"ר תחזור להיות מה שהייתה לפני הכסף של ארקדי- הקבוצה הכי אותנטית בארץ.
לא ראיתי שאחריי גד זאבי הקבוצה התפרקה, נכון אל היינו הכי עשירים ונכון נאבקו שנתיים-שלוש בתחתית הליגה אבל הקבוצה הייתה חיה ונושמת והראש שלה היה מעל פניי המים, בקושי אבל היה וזה מה שחשוב. בית"ר ירושלים תהיה קיימת הרבה אחריי ארקדי גאידמק, עם חובות או בלי חובות, בליגה הראשונה או בליגה ג', היא תהיה קיימת וזה הכי חשוב, בזמנים הקשים נמדדות הקבוצות הגדולות והאוהדים האמיתיים ולבית"ר יש מזה בשפע.
א. כמה ניצחונות לא הופכים קבוצה למועדון גדול, מה שהפך את בית"ר למועדון גדול זה מה שהיה ב30 שנה האחרונות, לא ארקדי. ב. אחרי שארקדי נהיה מפורסמם הרבה תודות לבית"ר, יש הרבה אנשים שיש להם כסף שהיו מוכנים להכנס להרפתקאות כאלה בשביל פרסום. ג. ההוצאות בתקופת גאידמק הן לא פרופורציונליות, אפשר בקלות לצמצם אותן לפחות בחצי. ד. השחקנים שהיום מובילים את בית"ר הם יצחקי וברוכיאן, שניהם שיחקו אצל פניג'ל ויכלו להוביל אותה גם בלי שארקדי היה קונה את הקבוצה.