להנהלת בית"ר אין טיפת מושג איך לטפל בשחקן הבעיתי הזה שמסובב את כל הקבוצה על האצבע הקטנה. עכשיו הוא ישב להם כמו עצם בגרון ימשיך לעשות את הבוכטה שלו ואחר כך ילך בחינם. כסף לא חסר בבית"ר אבל שכל אין.
בואטנג לא יישאר בבית"ר, הוא יימכר לקלן הגרמנית תמורת 1.3 מיליון יורו, 500 אלף ירו פחות מההצעה של ווסט ברומיץ' ובית"ר תפסיד על השחקן כמעט מיליון יורו לאחר שנקנה בקיץ 2006 ב 1.9 מיליון יורו מסולנה השבדית. בית"ר גם תנסה למכור את אלירן דנין למכבי ת"א (שרוצה אותו מאוד אבל רק בהשאלה וזה דבר שבבית"ר לא מוכנים לעשות בעיקר בגלל שבית"ר לא מעוניינת לחזק את מכבי שרוצה את דנין בהשאלה לשנה) או להשאיל אותו לקבוצות האחרות שמעוניינות בשירותיו.
בית"ר הפסידה מעט, ההפסד של ה-600 אלף יורו מתקזזים בשנתיים של מרכז שדה חזק, שמסתכמים בשתי אליפיות וגביע אחד.
בקשר לבואטנג, המחיר שקלן מציעה הוא בהחלט הוגן. וה600 אלף יורו הם ממש שוליים בנסיבות התרומה שהוא נתן לבית"ר בשנתיים האחרונות. בנוגע לדנין, אני מעדיף שהוא יישאר בבית"ר ולא על הספסל, אלא בהרכב. אבל אם שומי מתכנן להמשיך להרכיב את המחורר אז שישאילו את דנין, אין צורך בו(במידה וזיו ייפצע יש לנו את הילד הניצחי, דוד אמסלם, שישמש תחליף לא רע ליואב). אם כבר הגבתי, אז בוא נביא עוד ידיעה קטנטונת. עושה רושם שאבראו שנסע למשחקי נבחרתו, לא יחזור לישראל וימצא לו קבוצה חדשה. http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.64.45923.html תיראו במידה וזה נכון, אני לא יודע אם להיות שמח או מבואס, כי מצד אחד אבראו הוא חלוץ גדול שיוכל לתרום הרבה לבית"ר העונה, ומצד שני כריס עדיין לא הראה לי כלום עד עכשיו.
מדהים מה שעובר על הבית"ר... אני לא מקנה בשום, בנה קבוצה בשביל מטרה מסויימת, לא הלך, אז אין ברירה אלא לפרק את החבילה. מבחינה מקצועית אין ספק שאין מקום לכל הסגל הזה בליגה. בלי בואטנג אפשר להסתדר, יש לבית"ר מספיק אלטרנטיבות, גם בלי אבראו אפשר להסתדר אבל באמת רק בשביל ליגת האלופות הביאו אותו? הוא חלוץ חדש, למה לו לראות במהלך העונה אם יש פה משהו מיוחד שיכול לעזור לליגת האלופות בעונה הבאה? קצת לא מובן אם לא ימשיכו אם אבראו.
את האמת, די מצער. תיראה כמה ההדחה של בית"ר הייתה משמעותית. עד לפני חודש וחצי הכול היה טוב ויפה, ועכשיו בואטנג עוזב, אבראו בדרך, רוצים להשאיל את דנין ועוד כמה שחקנים מתנדנדים. בקשר לאבראו, אני גם מצדד בדעה שכן צריך לתת לו הזדמנות כי אני בטוח שיש לבחור האורווגואי הזה הרבה כדורגל ברגליים והוא יראה לנו את זה העונה, וכי לא צריך להחליף כל עונה חלוץ, זה לא בריא בכלל לקבוצה שבונה על העפלה לליגת האלופות. ד"א בקשר לתיאוריה שלך על בואטנג ואבראו, אתה טועה. דוקא מבחינת הסגל, לאבראו כן יש מחליפים ולבואטנג אין קשר אחורי מחליף.
רשמתי שגם בלי אבראו אפשר להסתדר.. פשוט הייתי ממשיך איתו כי הוא חדש בקבוצה. בקשר לקישור האחורי, יש את פרננדז, יש את אוחיון, יש את עידן טל שגם נמצא באמצע, לדעתי מספיק טוב בשביל הליגה.
לשחרר את אבראו זה הדבר הכי מטומטם שבית"ר יכולה לעשות כי היא כבר שילמה לריבר פלייט מיליון דולר עבורו ונשאר לה לשלם "רק" את החוזה שעומד על סכום של 900 אלף דולר לעונה, אז זה כאילו לזרוק עכשיו מיליון דולר לפח ולמה? בגלל שעפנו מהצ'מפיונס ליג (לדעתי זה משהו אחר אבל זו לפחות הסיבה הרשמית), זה פשוט טימטום ובדיחה, בדיוק כמו שזה היה טימטום להחתים אותו לעונה אחת, זה נראה כאילו בבית"ר יושבים אנשים שמתעקשים להתנהג כמטומטמים למרות שברור לי שהם לא וזה מה שמכעיס אותי.
מנקודת המבט שלי, אבראו נראה כאחד החלוצים הזרים היותר טובים שהיו לנו בישראל. מבנה גופו מצוין, הרזומה שלו עשיר(וכאן הוא רלוונטי, לא כמו במקרה של פאביו ג'וניור), והוא נראה כאחד שיכול לעשות טרור להגנות. זה נכון שבית"ר תוכל להסתדר גם בלעדיו ברוב המקרים, אבל לפי דעתי היא תפסיד כאן חלוץ גדול.
מבחינת הסגל , אין שחקן אחד שהוא קשר אחורי טבעי . אוחיון הוא קשר התקפי , טל קשר 50/50, ואולי היחיד שאכן יש לו יותר יכולות הגנתיות מאשר התקפיות זה פרננדס עם 70/30. אבל, אתה צודק לליגה זה מספיק. אני גם הייתי רוצה לראות אותו משחק בבית"ר ,ולא בגלל שהוא יחסר בסגל אם הוא יעזוב, כי לא כל יום נוחת פה שחקן בסדר גודל כמו של אבראו. אם שומי יחליט לנפות אותו מהסגל רק בגלל ההדחה מאירופה, זה בהחלט יהיה דפוק. אני רוצה לחזור שוב על המשפט שאמרתי בהודעתי הקודמת- אם בית"ר רוצה להצליח באירופה היא לא יכולה להחליף כל קיץ חלוץ חוד. קבוצה שרוצה להצליח בליגת האלופות צריכה לבוא עם חלוץ ששיחק בקבוצה לפחות שנה-שנתיים ולא חודשיים . זה לא ייתכן שכל עונה אנו נרצה להחליף את החלוצים כי לא עלינו לאלופות. אולי יחשבו קצת על העתיד?
מסכים בכל מילה . אפילו אם רומולו שאבראו עולה עליו בכמה רמות היה נשאר העונה הזאת למשחקים האירופאים , היינו רואים חוד יותר מתואם מאשר שנה שעברה . לגבי המשחק היום בקריית אליעזר : פשוט מעצבן אותי שהקבוצה הכי עשירה בישראל , אלופת המדינה ומחזיקת הגביע לא מצליחה להעביר חוזים של חצי מהקבוצה , בנוסף לכך דרק בואטנג שהיה בחצי רגל מחוץ לקבוצה ויעבור בינואר לקבוצה אחרת . טוטו תמוז ואבראו לא עברו בבקרה .
זעזוע בבית"ר ירושלים - ארקדי גאידמק החליט לעשות ניקוי אורוות מקיף נוכח התוצאות הלא טובות לאחרונה. גאידמק פיטר היום את היו"ר אלי ארזי, את עו"ד אלעד אייזנברג, את הדובר עודד זרגרי ואת מנהלת השיווק קרן פניג'ל. איציק קורנפיין, המנכ"ל, יהיה מעתה יו"ר הקבוצה.
מלבד ארזי כל הפיטורים שעשה גאידמק אכן מוצדקים. לדעתי, ארזי היה אחד האנשים היותר חשובים במערכת של בית"ר, אומנם לא מקצועית, אך ניהולית. ארזי עשה סדר בבית"ר ודאג שלא יבזבזו כספים מיותרים. מלבד זאת, ארזי הפסיק את הבדיקות הכ"כ מרתיעות שעשו השוטרים באוהלי הבידוק לאוהדי הקבוצות היריבות שבאות לטדי. ארזי דאג שכל עניין יסודר, ולא עשה דבר רע שאני יכול להצביע עליו. אין לי שום תלונות אליו, ואני חושב שהוא בסה"כ היה אדם חשוב במערכת של בית"ר, ואני אפילו מוכן שהוא יחזור בעתיד לקבוצה. בנוגע למחליף שלו,איציק קורנפיין, הבחירה הכי הגיונית שהיה אפשר לעשות. איציק היה הסקאוטר של הקבוצה, אך ברור לכולנו שבן אדם חשוב כזה צריך לקבל תפקיד קצת יותר מסקאוטר, והוא אכן קיבל את זה היום. אני בהחלט סומך עליו, שהוא ימשיך את המגמה שהשאיר אלי ארזי, ויעשה זאת בהצלחה גדולה.