בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. Don Joan Roman Member

ארזי לא בדרך החוצה משום מקום, ארזי היחיד שעושה סדר בבלאגן בבית"ר והוא יסדר את הכל על הצד הטוב ביותר, רק צריך שארקדי יחזור לחור שלו ברוסיה, שיתעסק בעסקים שלו, בביצים, בתרנגולות, במפעלים הכימים שלו, בנדל"ן בכל מה שהוא רוצה ויעזוב את בית"ר ירושלים אך ורק לאלי ארזי, ברגע שזה יקרה (וזה יקרה בקרוב מאוד בין אם מילשטיין ירצה ובין אם לא, ניצחון אחד בעזרת השם וכל העכברושים יחזרו חזרה לחורים) בית"ר ירושלים תחזור לשפיות ולכו תדעו אולי מכל הבלאגן ייצא עוד דאבל.

עברנו את הבריטים, עברנו את גד זאבי, עברנו את בית המשפט ונעבור גם את כל האנשים הקטנים שמנסים לתקוע לנו מקלות בגלגלים כי בית"ר ירושלים הייתה, עודנה ותהיה תמיד יותר חזקה מכל שונאיה ועוכריה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/08
  2. beitar4ever Member

דווקא ארזי חזק מאוד בבית"ר ירושלים. כזכור לנו, אחרי התבוסה נגד קראקוב ארזי הציע להתפטר,אך הוא נדחה מידית ע"י גאידמק. ניראה שגאידמק מעריך מאוד את ארזי בשל העובדה שהוא לא זורק סתם כספים ודואג באמת שכל רכישה שבית"ר עושה תהיה במחיר הכי נמוך שאפשר.
    ארזי חוץ מכך עשה עבודה מצוינת עד עכשיו וכפי שאמר הבחור שמעליי, אני לא רואה את גאידמק מפטר אותו.

3. Number 8 Member

הסיכויים שפרננדז יגיע קטנים ופוחתים אחרי שהוא אמר שאין לו אפשרות להגיע לבית"ר.

בקיצור, בושה אחת גדולה. בית"ר הושפלה 5:0 באירופה ולא עשתה כלום בעצמה. אותה מערכת ממשיכה את דרכה כאילו כלום לא קרה. לא משנה מי עומד בראש במערכת, מסתכלים בסופו של דבר על הניהול בגדול ומבינים שהכל שכונה.

4. Don Joan Roman Member

שכונה נשארת שכונה, רק הופכת משכונת עוני לשכונה יוקרה.

בכל מקרה בית"ר ירושלים צריכה לאסוף את עצמה מהתבוסה לקראקוב, להתאושש מזה ויהיה בסדר, אם נשיג 6 נקודות מ-2 המשחקים הראשונים אז כל האנדרלמוסיה תשקע כמו הטיטאניק ואז הכישרון יוכל לבוא לידי ביטוי כי מבחינת כישרון לקבוצה הזאת אין מתחרים.

(וכמובן שיש תסריט פסימי שאותו אני מעדיף לזרוק לפח ולא להתייחס אליו)

גם באש וגם במים נלך עם בית"ר ירושלים!

5. Number 8 Member

מירו, אני לא מבין איך אתה יושב בנחת כאילו הכל בסדר... הקבוצה שלך הושפלה באירופה, חטפה בראש, ונראה שזו "עוד הפסד". המאמן שהיה אחראי על כך נשאר, השחקנים שביישו את המועדון והסמל, והיו הרבה כאלה, נשארו כאילו כלום לא קרה, לא היה זעזוע, לא הייתה מהפכה, לא היה כלום. גביע הטוטו או לא גביע הטוטו, בית"ר לא נראית טוב, אני מאמין שעד שלא קורה משהו, איזשהו זעזוע, השחקנים ימשיכו להתייחס כאילו לא קרה כלום, כי אם ההנהלה מתייחסת לכך כמו לעוד הפסד, אז בטוח שגם הם צריכים להתייחס בצורה כזו.

אני הייתי רותח ומחרים את אותם אנשים שביישו את המועדון. מבחינתי, שחקנים שנטלו חלק בתבוסה כלשהי וביישו את המועדון והסמל(זה כולל בין היתר לא התאמצו ושמו פס על הכל), הרבה יותר אשמים משחקנים שהבקיעו גולים עצמיים ועשו עשרות טעויות.

6. Don Joan Roman Member

הושפלה באירופה אז מה? אט אני אבכה? אז אני אקלל? אז אני אגדף? אז אני אראה את הקבוצה שלי שוקעת? לא תודה, זה ממש לא יעזור לי, להפך יגרום לי להרגיש פי עשר יותר רע.

אני לא יכול לבוא ולסדר את הכל מקצועית כי אין לי את הכוח הזה, בשביל זה יש את אלי ארזי, בשביל זה יש את איציק קורנפיין ואני סומך עליהם במאתיים אחוז שהם יעשו את מהש צריך כדי שהעגלה תצא מהבוץ ועל הדרך אני אתרום את החלק שלי שזה להגיע לכל משחק כמו שעשיתי בשנים שהמצב היה פי אלף יותר קשה, לעודד את הקבוצה שלי, לתמוך בה, לראות בעזרת השם עוד תואר בירושלים ולקוות שבעוד חודשיים-שלוש, בעונה הבאה שום יילך, פרננדז יבוא וניראה בלי נדר ובעזרת השם טוב יותר מאיך שנראינו מול קראקוב.

זה כמובן לא ישנה את העובדה שאם הייתי בעלי הקבוצה אז כבר מזמן בואטנג, יואב זיו, עידן טל ותומר בן יוסף היו מפזזים על מגרשים אחרים בליגת העל ושום יצחק היה יושב בבית תוהה בעצמו איך הוא קיבל חמישיה אבל אני לא ואין לי יותר מדיי כוח לשנות, אז אני עושה מהש אני יכול כדי לאושש את האהבה שלי ומה שאני יכול לעשות זה מה שכתבתי למעלה, לתמוך ולעודד כי אני בסה"כ אוהד.

7. beitar4ever Member

:aa1: דרק בואטנג קרוב לחתימה בווסט ברומיץ'.
    שעון החול של דרק בואטנג לגבי מעבר לאירופה עוד לפני פתיחת העונה, הולך ואוזל. הקשר הגנאי מחזיק בשתי הצעות אטרקטיביות, אך יוכל להשלים את ההעברה לווסט ברומיץ' אלביון מהפרמייר-ליג האנגלית או פ.צ קלן מהבונדסליגה, רק עד יום ראשון - מועד סגירת חלון ההעברות.
    בבית"ר נתנו לשחקן אישור לנהל משא ומתן עם קבוצות אחרות, בתקווה שימצא קבוצה במהירות ולא ייאלץ לעבור רק בחורף, עת ייפתח מחדש חלון ההעברות של חודש ינואר. אגב, במידה וזה יקרה, תפסיד האלופה סכומי כסף גדולים, מאחר והשחקן יהפוך חופשי בתום העונה.
    בואטנג מבחינתו כבר הגיע לסיכום כל תנאי החוזה עם הקבוצה האנגלית, אך העניין תקוע מאחר והקבוצה מבירמינגהאם עדיין מחכה לאישור העבודה הרשמי של השחקן באי הבריטי. במידה והעיסקה תצא לפועל, צפויה בית"ר לקבל 1.4 מיליון יורו. ההצעה הגרמנית נמוכה במעט (כמיליון יורו), אך נציגי קלן צפויים להגיע בימים הקרובים כדי לסגור עניינים מול בית"ר ועורך דינו של בואטנג, יוסי גאייר, כמה שיותר מהר.

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg810433.Xxx
    בואטנג. ככל הניראה ישלים את מעברו לווסט ברומיץ'.

---------------------------------------------------
    ניראה שזה די סגור אז כבר אני יתן את דעתי על השחקן.
    למרות כל העליהום שעשו עליו בעקבות התנועה המגונה שעשה לאוהדים באימון, בסה"כ יצא לי לראות את אחד הקשרים האחוריים הטובים הזרים ביותר שהיו בארץ. דרק היה ברמה אחת מעל כולם(אולי מלבד אלברמן), היה עושה עבודה הגנתית מעולה וביחד עם אלברמן הנהיג את בית"ר לשנתיים של אליפויות . אין לי ספק שאם הוא יתרכז יותר בכדורגל(ולא יחזור על שטויות כמו שהוא עשה במשחק נגד קופנהאגן או מחוץ לכדורגל), אך ורק בו, אנו ניראה אותו מתקדם משנה לשנה.
    אני ממש עצוב ממעברו, את האמת אני יגיד לכם. אני בספק אם מישהו העונה יצליח לרשת את הנעליים שהוא משאיר (מה גם שלבית"ר אין קשר אחורי טבעי שיוכל להחליפו).
    זהו למרות שזה עדיין לא פורמלי ,שיהיה לו המון בהצלחה בכל אשר ילך(אם זה באנגליה או בגרמניה) ,ואני בטוח יעקוב אחר הקריירה שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/08
  8. JR-Riquelme Member

עם כמה שבית"ר צודקים, יהיה חבל לראות את השחקן הזה עוזב, ביחד עם אלברמן החזיק את בית"ר, הראה בארץ דברים שלא רואים כאן כמעט, פשוט שחקן ענק אבל תינוק.

9. Mr.Eko Member

שחקן ענק,הקשר האחורי הזר הטוב ביותר לדעתי אי פעם בארץ,בית"ר עושים טעות לדעתי שמשחררים אותו. מה שנכון זה שלא יהיה להם קל למצוא עוד אחז כזה. מסכים בנוגע לאופי שלו אבל בקשר ליכולת,אין בכלל מה לדבר.

10. Raulito Madridista

על דרק בואטנג אפשר לומר הרבה דברים, גם חיוביים וגם שליליים.
    בלא מעט משחקים שלו בארץ, בעיקר בשנה הראשונה, הוא הראה שילוב של יכולת הגנתית מעולה+תמיכה בהתקפה. היה לו כוח הרתעה גדול ולא מעט שחקנים חששו אפילו להגיע איתו לתאקל. הוא תמיד ידע לאן למסור וכאשר איים על השער הוא עשה זאת בהצלחה גדולה. בנוסף, הקהל של בית"ר מאוד התחבר אליו, כי מעבר ליכולת תמיד דיווחו בעיתונים ובתקשורת על ההומור שהוא מוסיף לחדר ההלבשה, על זה שהוא תומך בצעירים ועוד.
    אבל, למטבע יש שני צדדים. בשנה השנייה שלו בארץ בואטנג הסתובב עם האף למעלה. בלא מעט משחקים הוא לא רץ, הוא החל לזלזל בליגה. אפשר להתווכח על ההקרבה וההשקעה שלו כאן. היו לו עימותים עם השחקנים ועם המאמנים, הוא הראה שהוא לא יודע לקבל ביקורת וגם התעמת עם האוהדים כמו ילד קטן(וזה לא שאוהדי בית"ר שקיללו אותו הם לא דבילים, הם כן)הוא גם תמיד היה צריך תשומת לב מיוחדת, הוא פשוט ילד. בנוסף, כל המשחקים שלו באירופה היו קטסטרופה, פשוט ככה. השנה מול ויסלה בוודאי זה לא היה זה, בואטנג גם היה השחקן שגרם לפאול המטופש במשחק בקראקוב. נגד קופנהאגן הוא הורחק באופן חסר אחריות וגם שנה לפניכן באופ"א לא זכור לי שהוא עשה משהו. כך שעם כל הכבוד, אני לא בטוח שזאוטאוטס למשל לא שחקן טוב יותר ממנו. גם פראליה תרם המון לקמפיין של חיפה בליגת האלופות. פישונט ואבוקסיס בייחד עם הלמאי החיזקו אמצע אדיר של הפועל.

חשבתי שפרננדז יגיע לבית"ר ואז האמנתי שאין צורך למכור אותו, כי אני בטוח שאם הצרפתי היה על הקווים, אז בואטנג היה מפסיק לעשות קייטנה, הפרצופים המטופשים וההתבכיינות הקבועה הייתה נעלמת, גם התשוקה למשחק הייתה חוזרת. אבל כעת לדעתי בית"ר עדיף למכור אותו, גם ככה החוזה שלו מסתיים עוד מעט. בית"ר תוכל לרוץ השנה בלעדיו, דאריו פרננדז יכול להיכנס למשבצת שלו. לקראת העונה הבאה בית"ר צריכה לחפש משהו נוסף, בתקווה(רק עבור הירושלמים) שעידן טל לא ימשיך.

11. Don Joan Roman Member

יש לבית"ר 2 אופציות
    1. למכור אותו עכשיו במליון וחצי יורו ולהחזיר את ההשקעה בו
    2. לא למכור אותו ולאבד אותו בעונה הבאה ללא תמורה.

חוץ מזה שאני מסכים עם דור במאתיים אחוז, בואטנג שחקן מצויין אין לאף אחד ספק בכך אני חושב אבל הוא מיצה את עצמו בבית"ר ירושלים בפרט ובליגה הישראלית בכלל, באירופה הוא הוכיח כבר שלוש שנים רצוף שהוא לא יכול לעזור לבית"ר לסחוב את עצמה לאן שהיא רוצה להגיע ואנחנו צריכים שחקן אחר, מישהו קצת יותר אחראי מבואטנג כדי להתקדם, כישרון יש לקבוצה שלנו בשפע בכל העמדות, אחד שירגיש את המשחק כשקשה, אחד שלא יעשה טעויות וישחרר מהר כדור שהוא זוכה בו אין לנו ומעכשיו יש לנו שנה שלמה לחפש אחד כזה בתקווה שנמצא את האיש הנכון, בעונה הזאת קישור מרכזי שיכלול את אוחיון, פרננדז ועידן טל הוא מספיק בהחלט.

בכל מקרה אני מאחל לבואטנג הצלחה רבה בווסט ברומיץ' ושהוא לא ייעצר שם אלא ימשיך להתקדם לקבוצה גדולה וטובה יותר, מה שלדעתי לא יקרה בגלל האופי הבעייתי שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/08
  12. beitar4ever Member

אופציה שלישית זה להאריך לו את החוזה בעוד כמה שנים, אבל זו אופציה שלא באה בחשבון.
    בסה"כ ,כן אפשר להגיד שהוא מיצה את עצמו בבית"ר, אך עדיין אני לא קולט את בית"ר מסתדרת בלעדיו.
    בשנתיים האחרונות בעיקר הוא ואלברמן סחבו את בית"ר עם יכולת מעולה של שניהם(אם נסתכל על התמונה הכללית), ושניהם עזבו. אני מקווה שדריו יצליח למלא את החור שבואטנג משאיר בקישור האחורי כי זה לא יהיה קל.

ד"א ,עכשיו קראתי בONE שמויאל כניראה יחזור לבית"ר בעקבות עזיבתו של בואטנג. אז בנוגע לנושא הזה אני חושב שאם בית"ר מתכוונים לתת לו לשחק הרבה שיחזירו אותו, אם לא שישאירו אותו בבני יהודה שימשיך לצבור ותק בליגה.

13. Don Joan Roman Member

אין אופציה כזאת.
    כשהשחקן 3 שנים רצוף לא עוזר לך באירופה, דורש מיליון יורו וחצי לעונה, מסתכסך עם האוהדים, ושם זין אחד ענק על הקבוצה אין לך אופציה להאריך לו את החוזה.

בשנה שעברה מי שסחב את בית"ר ירושלים על הגב זה גל אלברמן, כמובן שלבואטנג הייתה תרומה משמעותית אבל אלברמן היה השחקן המרכזי ביותר בבית"ר.
    באליפות הראשונה מתוך ה-2 אני חושב כמוך שבואטנג היה השחקן המרכזי, אבל עם כל האיכויות והתרומה שלו לבית"ר כמו שאמרתי הוא מיצה את עצמו פה וצריך לתת לו להמשיך ולהתקדם.

בנוגע לקובי, לא יהיה שמח ממני אם הוא ישחק בהרכב של בית"ר למרות שכרגע ועם שום זה לא נראה לי יקרה ולכן גם אני חושב שצריך להשאיר אותו בשכונה.

14. beitar4ever Member

אני יודע שאלברמן היה הבורג המרכזי בשנה שעברה, אך אני דיברתי על השנתיים האחרונות ולא רק על השנה שעברה.
    בואטנג היה אחד מהשחקנים החשובים של בית"ר, ויהיה קשה להיכנס לנעליו. בכל זאת , אולי דריו יצליח לעשות זאת כפי שאמר דור(למרות שלפחות ממה שראיתי ממנו עד עכשיו ,לא ניראה לי. הוא אומנם שחקן טוב אך לא ברמה של בואטנג ).

15. Don Joan Roman Member

דאריו הוא לא קשר אחורי הוא קשר 50/50 או קשר שמאלי ולנסות להשוות אותו לדרק בואטנג זה לא פייר לאף אחד מהשניים, חוץ מזה שמספיק כבר עם ההשוואות האלה, בליגה שלנו אתה יכול לשחק עם 2 קשרי 50/50 שיש להם אפילו קצת יכולות הגנתיות ולזכות באליפות.

לקראת עונה הבאה אם זה יהיה רלוונטי אז צריך לצרף קשר אחורי זר בעל שיעור קומה, בינתיים מה שיש גם בלי בואטנג זה בסדר גמור.