בית"ר ירושלים 08/09: גאידמק נשאר לעונה נוספת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Don Joan Roman, ‏8/7/08.

1. Jack Wilshere Member

עזוב... אין עם מי לנהל דיון.

הרודן החליף כבר 1001 אנשי מקצוע בטדי. זה נראה לך תקין?

אם אתה לא מבין שכל המועדונים המצליחים ביותר בספורט הגיעו להישגים, קודם כל, בזכות ניהול סופר-מקצועי, אז אולי כדאי שתעבור ענף.

האוהדים לא צריכים לקבל החלטות מקצועיות, עם כל הכבוד.

2. JR-Riquelme Member

אם אתה חושב שמנהלים של קבוצות לא רוצים לרצות את האוהדים, כדאי שאתה תעבור ענף.

גאידמק עשה החלטה מצויינת ולקח מאמן גדול לבית"ר - אני לא רואה למה צריך לחפש תמיד את השלילי? חאלאס, רדו מהאיש.

תגיד,את מי רצית שהוא יביא לאמן את בית"ר? את ניר לוין? גיא לוי? מישל דיין? מי לבחור במקום מאמן כמו פרננדס?

3. Jack Wilshere Member

שייע פנוי, כמדומני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

ועכשיו ברצינות: האיש היה צריך לזוז מהבמה מזמן כבר. למנות יו"ר או מנכ"ל (לא חשוב מה הכותרת של התפקיד), איש מקצוע, ולהאציל לו את כל הסמכויות המקצועיות. הוא מתערב יתר-על-המידה (לא בכדי פוטרו כל-כך הרבה מאמנים בשנים האחרונות), מקבל החלטות פופוליסטיות (אוחנה לא מאמן, פתאום הוא כן מאמן, יוסי מזרחי סמרטוט, קאנן מאמן על, עכשיו הוא בדיחה), מונע מקפריזות (אלי ארזי? מה הוא קשור?), בא לעשות עלינו סיבוב בדרך לפוליטיקה, הכל חוץ מלנהל את בית"ר בצורה מקצועית. עכשיו ששפיגל הלך, מוטב שפרננדז יהיה הסמכות המקצועית העליונה. שאלת את עצמך למה שפיגל הלך? אין לי ספק שהוא הלך כי הוא הבין שקשה להצליח עם בעלים שכזה.

4. King Kenny Member

מה זאת השטות הזאת ששום ופרננדז יאמנו ביחד? זה מתכון בטוח לסכסוכים וטעם רע במערכת. מאמן אחד אומר ככה, השני ככה, השחקנים לא יודעים למי להקשיב, יוצר בלאגן במגרש.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בסדר, תוך זמן מה - אני נותן לזה חודשיים - פרננדז דואג ששום יעוף ועומד על הקווים, בדיוק כמו שהיה בסיבוב הקודם. העיתוי המדויק תלוי בצרכי הבחירות של גאידמק, כמובן, אבל אין מצב ששום יישאר ופרננדז יילך. הצרפתי הוא ה flavour of the month.

6. JR-Riquelme Member

גם לשום ברור שהוא עומד ללכת הביתה.
    פרננדס מוקדם או מאוחר יעבור לקווים, גם פעם שעברה שהוא הגיע לבית"ר אמרו שהוא יהיה מנג'ר ולא יהיה מעורב במשחק. שום זה לא אחד שאוהב שמתערבים לו בעבודה ופרננדס בניגוד לשפיגל הוא לא בובה שבא לבית"ר רק בשביל להרוויח כסף ולשבת רגל על רגל.

7. Raulito Madridista

אני חושב ששום היה חייב ללכת הביתה אחרי התצוגה הנוראית של בית"ר בקראקוב. אני לא מבין בשביל מה הוא צריך להישאר בבית"ר, הרי גם ככה הוא ייקבל את הבעיטה החוצה תוך זמן מסויים. שום יוצא מאוד מגוחך מכל העניין, אפילו יותר מגוחך משפיגל(ואדון שפיגל חושב שהוא עובד על מישהו - לכולם ברור שהוא הבין שהוא נכשל בהכנת הקבוצה נגד קראקוב; במידה ובית"ר הייתה עוברת לשלב הבא הוא לא היה עוזב). במידה ובית"ר ייזכו בדאבל זה יילקח כמובן מאליו והקרדיט יגיע לפרננדז, במידה ובית"ר לא תשיג את המטרות האלו הביקורת תיהיה גדולה מידי. שום מעדיף להיות בובה ולקבל שכר מאשר לא להיות בובה ולקבל שכר, חבל.
    כנראה ששום לא מסוגל לעבוד בקבוצות קטנות, לא כל מאמן יכול להגיע לקבוצה קטנה ונניח מכבי פ"ת תפנה לשום באמצע העונה במטרה שיציל אותה מירידה, אז שום לא יבוא, הוא חייב שיהיה לו את השחקנים הכי טובים בארץ כדי לעשות משהו.

לא ייאמן איך הדברים משתנים בכדורגל ועוד באיזו מהירות. ממחשבה עצובה של אוהדי בית"ר מלפני כמה ימים - אוחנה הקווים(אני חושב שמעמדה של בית"ר בליגה היה מתערער ואוחנה האחרון שהיה מתאים לקבוצה בסיטואציה כזאת, מאמן צריך להיות עם כריזמה יוצאת דופן כדי לשקם שחקנים אחרי כישלון כזה), למחשבה פשוט משמחת - לואיס פרננדז, האיש המתאים ביותר.
    התוצאות מעבודתו של לואיס פרננדז לא יגיעו בעונה הנוכחית, אלא בעתיד היותר רחוק, למשל בעונה הבאה, במוקדמות הצ'מפיונס אם וכאשר, או בחלון ההעברות בינואר, אני בטוח שהוא יביא לקבוצות רכש רציני.
    פרננדז כל-כך שונה משום, הוא מאמן שמשפר את השחקנים שמתאמנים אצלו, הוא שם לב לפרטים הכי קטנים ופעיל בכל דבר, בניגוד לשום שגם בהפועל אמרו שאצלו האימונים היו כמו קייטנה.
    מעניין מאוד אילו שינויים יעשו בסגל השחקנים של בית"ר ובעיקר מעניין מה ייקרה עם בואטנג.

* אתר ONE חושף אולי את הסיבה להחלטת גאיידמאק לוותר על אוחנה
    (אין לי מילים)

נערך לאחרונה ב: ‏12/8/08
  8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

טוב.. זה נחמד ויפה, לואיס פרננדז הוא איש שבית"ר בהחלט צריכה להביא אליה. אבל............. רק על הקווים! פרננדז ביציע שוב מעמיד את בית"ר במצב דומה למה שהיה עד עכשיו, פרננדז צריך להרגיש את הלחץ על הקווים, לא ביציע, ביציע נוטים לעשות חיים, להשאיר את העבודה הקשה ל"פועל השחור" שעל הקווים, זה יהיה סתם בזבוז ודבר שלא ימצה את עצמו. יש אומרים שהתפקיד של שום ופרננדז יהיה 50-50 אז זה אומר ששניהם יהיו על הקווים? עדיין לא כל כך ברור לי.

9. Number 8 Member

איזו שטות של גאידמק... הבאתו של פרננדס זה צעד ענק וחכם מצידו, אבל הוא הרס ברגע אחד את הכל בכך שהודיע שיצחק שום ישאר על הקווים. מגיע שאפו גדול לשומי על כך שהוביל את בית"ר ירושלים לדאבל היסטורי, אך המטרה העיקרית של בית"ר היא הצלחה באירופה, ואת זה כמו שראינו לפני שבוע, יצחק שום לא יודע לעשות. אני מאמין שפרננדס כן יכול לעשות את זה, אבל רק כמאמן, ולא כמנג'ר או מה שזה לא יהיה.

גאידמק לא רצה לפטר את שום, אך עם זאת דאג שזה יקרה מתישהו. אין שום סיכוי בעולם ששניהם יצליחו לתפקד ביחד במשך עונה שלמה. האגו שלהם גדול מדי. אני כבר רואה את זה קורה - יצחק שום מתפטר בגלל שלא יכול להסתדר עם פרננדס, ועד מהרה הצרפתי יעמוד על הקווים, אך השאלה הגדולה מתי זה יקרה. חילוקי הדעות ביניהם, שסביר להניח שיהיו והרבה, יכולים לגרום לקרע בקבוצה ולחדור גם לחדרי ההלבשה. במקרה כזה, הקבוצה יכולה להתרסק.

בכל מקרה, אני לא מבין למה גאידמק לא פיטר את שום והביא במקומו את פרננדס. שיתוף הפעולה הזה לא יחזיק הרבה זמן.

10. הפועל_23 Member

המפוטר הסדרתי יצחק שום פשוט שוב מחכה שיפטרו אותו בשביל לקבל את הפיצויים ולא מתכוון לוותר עליהם ולהתפטר.
    הוא פשוט עושה צחוק מעצמו ומהקריירה שלו, ואני מבטיח לכם שכשפרננדס יגיע אז שום יהפוך להיות מקסימום עוזר אפסנאי, וגם אז הוא לא יתפטר.

אגב ההחלטה להביא את פרננדס, לדעתי החלטה מעולה. יהיה מעניין.

11. Don Joan Roman Member

כולנו יודעים ששום נשאר המאמן של בית"ר עד הרגע שלואיס פרננדס יתאקלם פה מחדש, כשהוא ילמד את הכדורגל שלנו קצת יותר טוב, יקים את מערך הסקאוטינג שהוא מתכנן, יבנה את התוכניות שלו לאיך בית"ר ירושלים צריכה להיראות ויעשה את כל הסידורים הוא ימצא את הדרך לגרום לשום להתפטר בעצמו ויחסוך לארקדי את תשלום הפיצויים ואז ימנה את גיא עזורי לעוזר שלו והכל יבוא על מקומו בשלום.

היום אני הרבה יותר מאמין ובטוח בכך שהמועדון שלי הולך לצעוד קדימה כי לואיס פרננדס הוא האיש הנכון ובמקום נהכון, רק חבל לי שלפניי שלוש שנים במקום להקשיב ללואיס ארקדי הקשיב לקשקשקלאר כי אחרת בית"ר כבר היום הייתה מועדון אירופאי לכל דבר.

ד"א הרבה תודות מגיעות לאלי ארזי, איש עם ביצים שעושה המון למען בית"ר, אלמלא הוא המאמן של בית"ר היום היה לא אחר מאשר אלי אוחנה.

נערך לאחרונה ב: ‏12/8/08
  12. Sergio Ramos Member

אני לא רואה מצב בו פרננדס מביט על שום שמבצע את ההחלטות המקצועיות. זה ממש תמוהה לעיני ולא אופייני לאחד כמוהו. בכלל, אני מקווה שלואיס יהיה זה שעם הזמן יקח את ההחלטות המקצועיות - הוא היחיד שיכול למצות את הפוטנציאל בסגל הבית"רי(נו, ברור, יש מאמן ישראלי, אולי למעט גרנט שבאמת יכולת לקחת על עצמו סגל כזה? שום? רק חשבנו, אך גם האו התברר כשפן לא קטן) ולהחדיר מקצוענות למועדון שהיא כידוע המרכיב הראשוני להצלחה אירופאית. במינויים של שפיגל ושום דאז, הייתי בטוח ונחרץ בדעתי שהנה, סוף-סוף יש צוות מקצועי בבית"ר, אולם במהרה השכלתי שזה ממש לא זה.

בכל אופן, אני רואה במינוי הזה כמו מרביתכם מהלך מבורך וירדה לי אבן כבדה מהלב כשנודע לי שאוחנה את מלמיליאן לא יהיו אלו שיובילי אותנו. מנגד, ההשארה של שום נראת לי קצת יומרנית ואף מוזרה במידה מסוימת. הייתי נורא מופתע כששמעתי את הידיעה הזו. קשה מאוד לפענח להאין יילך הציוות השונה והמוזר הזה של פרננדס את שום -מצד אחד כפי שאמרת בתחילת ההודעה, אני מתקשה לראות את פרננדס מסתכל מהצד, ולמען האמת, כשם שהרבה אמרו כאן, אני מעדיף שלואיס, מאמן זר שלא יעשה חשבון לשמות כמו עידן 'סוס מת' טל ומיכאל זנדברג הכלומניק, ייקח הוא את ההחלטות המקצועיות שאצלו לעניות דעתי יתבצעו באופן מקצועי נטו ולא ממניעים של שחקנים בעלי ערך ושמות, כשם שעשה שום לאורך העונה האחרונה.

מצד שני.... אתם יועדים מה... אין צד שני. למה? מכיוון שאינני רואה סיבה אחת אופטימית שהציוות הזה יצליח. אם מישהו ייתן לי סיבה אחת הגיונית לכך, באמת שאשמח להחכים. בכל-זאת(ובזאת אדגיש שבפראטור צודק בכל דבריו), מדובר בהחלטה שנעשתה על ידי האוליגרך ארקדי.

13. shabaaz Member

אם בית"ר היתה מפסידה 1:0 אחרי חוסר הכנה,מחסור ברכש ובונקר אדיר של הפולנים אז מאידך היה ניתן לומר שבאמת יש עילה להשאיר את שום.
    אבל 5:0 זאת כזאת תוצאה,כזה כתם...מסוג הכתמים שמוחקים כל הישג או כל דבר ששום עשה אי פעם.
    זה רק מוכיח שהוא עלה עם מכבי חיפה לאלופות בגלל שהוא קיבל קבוצה שהוא לא בנה.
    שנית-זה רק מוכיח שהוא לא יודע להכין מנטלית והגנתית קבוצה אלא רק לתקוף במתפרצות כמו מאמן סוג ז'.
    שלישית-זה רק מוכיח שאין לו את האינטגרה המקצועית לומר "נכשלתי" ולהעביר את המפתחות כמו ששפיגל עשה.שפיגל בניגוד לו במכבי חיפה בנה את הקבוצה הכי אטראקטיבית אי פעם וניצח את פארמה וטורפדו מוסקבה.אם הוא לא היה מנצח הוא היה עף.שום הצמיד לעצמו את הכינוי "שום-כלום".

אז מה הוא יעשה שנה שלישית?יביא דאבל?ו...
    מה בניגוד לעונה הקודמת יעלה אותו לאירופה?הוא יכול לערוב שההגנה לא תעשה טעויות?שהשוער שלו יהיה בסדר?שהוא לא יביא רכש כושל?

גאידמק לא יצא גדול ולא נעליים.הוא יצא קטן וקטן מאוד:כשקבוצה נכשלת באופן כל כך חרוץ הראשון שצריך לקחת אחריות זה המאמן.שום זה לא ילד נכה שצריך ללמד אותו לשחק או לאמן.אם זה המצב-אז הוא בכי רע.

14. roeiuzan Member

שווה לקרוא את הטורים היום בידיעות אחרונות על ההחלטות של גאידמק. שום בניגוד לשפיגל לא שומר על הכבוד שלו, ארזי תופס תחת, ולא נראה שהולך להיות שקט בציוות של פרננדז עם שום. אני לא בטוח שאלו השינויים האחרונים שבית"ר תעבור במהלך העונה.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק אני מסתכל על הנולד? פרננדס הובא בשביל ליצור "אווירה עכורה" שתביא להחלפתו את יצחק שום בתפקיד? רק אני חושב שפרננדס מייחל לאובדן האליפות בשביל להשתלט על כס המלכות?