פשוט לא יאומן, עד שנפטרנו מ"טקטיקה שמקטיקה", הנה הוא שוב חוזר... לא לפני שהוא הוכיח (שוב) את כישורי האימון הדגולים שלו, כשהצליח איכשהו להוריד את כפ"ס. העיקר שגאידמק ואוהדים כמו JR ריקלמה יקבלו את הראש של שום, שמישהו ישלם על מה שקרה, כי זה מה שחשוב ולא טובת הקבוצה, לא? ומנשה, אני זוכר עוד מהתקופה שאוחנה היה פה, בדיוק כמה הוא בנה על צעירים ושחקני בית. יותר משום בטוח לא (למרות שבמקרים רבים גם לא היתה לו ברירה). טוטו תמוז יודע מה זה בית"ר ולא יודע מה זה כסף?? מנשה, מה יהיה?
יהיה טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx הוא הגיע לקבוצה מאוד צעיר והוא יודע מה זה המשמעות של להיות בביתר. חוץ מזה, כל פעם שהוא על המגרש הוא נותן 100% על זה אין וויכוח. נחישות זה הדבר הכי חשוב בכדורגל.
עמית בן שושן משחק אפילו פחות ממנו ולא מתלונן ככה, טוטו אומר שהוא שחקן שראוי לקבל דקות וגם פעם אחת שמעתי שהוא רוצה לעזוב.
אחרי החטאה של יצחקי מול שער ריק. לא ניראלי שהוא יכניס מתישהו . בושה לשחקן כמוהו להחטיא ממצב כזה. ושום היה צריך לצרף את בן שושן במקום תמוז , הוא יותר מהיר מטוטו . אבל בכל אופן היה משחק חלש לכולם שם :]
לפני המון זמן שאמרתי שטוטו תמוז שחקן כבד לא הסכימו איתי, אמרתי כבר שהשחקן הזה הוא חתיכת בלוף, שאם הוא לא היה כושי בריון אף אחד לא היה תופס ממנו. חסר טכניקהלשחקן בתפקידו, לא מהיר, אין לו מיקום... חוץ מכוח אין לו שום דבר. בית"ר יעשו חכם אם יעיפו אותו ואת הפוטנציאל הדמיוני שלו לעזאזל.
בנוגע לסוגיית המאמנים שרצה פה, אני יגיב בכמה משפטים על כל מאמן שהוזכר פה בנפרד. בנוגע לרוני לוי. הוא מסוג המאמנים שבהתחלה אולי ירשימו עם הניצחונות, אך לאחר כמה הפסדים תכירו את אופיו האמיתי. רוני לוי הוא מאמן שיודע להכין את הקבוצה למשחקים גדולים, אך המאמן הזה הוא אחד שלא יודע להתמודד עם לחצים גדולים , ואת זה ראינו רבות בחיפה כשרצה כמה פעמים להתפטר. מאמן שלא יודע להתמודד עם לחצים גדולים לא יכול למצוא את מקומו בקבוצה כמו בית"ר. בנוגע לגיא עזורי. גיא הוא אחלה של מאמן , אך עדיין לא מנוסה מספיק לקבוצה גדולה כמו בית"ר. אם הוא הצליח בנוער זה לא אומר שהוא יצליח בבוגרים כי אתה יודעים בין הנוער לבוגרים יש הבדל עצום,אם זה מבחינת המקצוענות ,אם זה מבחינת הלחץ וכו'. בשלב זה שימשיך לאמן את קבוצת הנוער ולאחר מכן שיעבור לקבוצות קטנות בליגת העל, ואז אם ירשים בהם , אז אולי נחשוב עליו כאופציה לאמן בבית"ר. ועכשיו בנוגע לאוחנה ,השחקן הכי גדול של הקבוצה בכל הזמנים. קודם כל , אוחנה הוא בן אדם שיתקבל בהמון אהבה ע"י אוהדי בית"ר(לתשומת ליבך ,ריקלמה), אך בכל זאת עם כל הכבוד למה שהוא עשה לבית"ר בתור שחקן, בתור מאמן הוא כישלון חרוץ. אוחנה הוריד את בני יהודה לליגה ה-2 בעבר והשנה הוריד את כפ"ס עם סגל מאוד מרשים יחסית לליגה שלנו, ולכן מבחינתי הוא כלל לא מתאים לבית"ר. הרי אם נכשל בקבוצות קטנות ,בבית"ר הוא יצליח? לא. לסיכום, שלושת המאמנים שהזכרתי הם מאמנים בינוניים שיכולים לעשות עוד הרבה בליגה שלנו למרות כל החסרונות שלהם, אך בקבוצה כמו בית"ר לא יכולים להסתפק בבינוניות ובמאמנים שנכשלו הרבה, ולכן המאמן היחידי שיש לו גם ניסיון באירופה וגם אהדה מצד הקהל של בית"ר, הוא לואיס פרננדס שאם יבוא אין לי ספק בכלל שאנו ניראה את בית"ר פורחת במיוחד בליגה ואולי עושה זאת גם באירופה.
אם בבית"R הולכים על שוק המאמנים הישראלי אז לדעתי בבית"ר ירושלים יעשו הכי חכם שאפשר אם ימנו את גיא עזורי למאמן הקבוצה, אז נכון אין לו נסיון ונכון הוא לא אחד שהולך לעלות 350 אלף דולר ואין לו שם שהולך לפניו כמו יצחק שום למשל אבל כן יש לו דבר חשוב מאוד: נחישות להצליח. החלום של גיא בשש השנים האחרונות זה לאמן את בית"ר ירושלים הבוגרת, הוא עשה את זה למשך שלושה שבועות בהצלחה לא רעה, אמנם לא ראינו אצלו כדורגל גדול דאז אבל ראינו הרבה מאוד נחישות והקרבה של השחקנים, מאז הוא הספיק ללמוד מלואיס פרננדס ולאמן את קבוצת הנוער בהצלחה גדולה מאוד ולדעתי הוא ראוי לקבל את הצ'אנס הנכסף בקבוצה הבוגרת, מלבד זאת אין אחד במערכת שיודע יותר טוב מגיא מה שווים השחקנים הצעירים של בית"ר ירושלים ואיפה הכי נכון לצוות אותם, כולי אמונה שעם גיא עזורי על הקווים וגיורא שפיגל/לואיס פרננדס או כל אחד אירופאי אחר אז נראה את בית"ר ירושלים משחקת כדורגל טוב יותר, לוחמת יותר ובעיקר: לא מתבזה כמו שהתבזתה נגד קראקוב. למרות שאני אישית מעדיף פי אלף על כל אחד אחר את לואיס פרננדז, נכון היו איתו הרבה רגעים לא נעימים עם הפסדים מבזים לנצרת עילית ולכפ"ס אבל היה איתו גם כדורגל מדהים במספר משחקים ורק לחשוב איך שהוא שיפר אז את תומר בן יוסף, יואב זיו, עמית בן שושן, אבירם ברוכיאן, ברק יצחקי ולהוסיף את העובדה שהוא נתן לקובי מויאל, חן עזריאל, אבי ריקן, יוני אליאב ועוד הזדמנויות בבוגרים זה גורם לי להזיל ריר על חזרה שלו לכאן, אבל לא נראה לי שזה יקרה בגלל שגאידמק הוא איש עם הרבה אגו. מלבד השינוי בעמדת המאמן לדעתי צריך לעשות גם שינוי בסגל השחקנים, אנחנו לא צריכים להחזיק 24 שחקנים כ"כ טובים בשביל הליגה גביע הטוטו וגביע המדינה, זה סתם בזבוז כסף ולכן אני חושב שמן הראוי שבית"ר תמכור חמישה שחקנים שלא עושים טוב לקבוצה בלשון המעטה: תומר בן יוסף(יש לנו את מתן בראשי, גרשון, בנאדו וגם קוז'וקין יכול לשחק שם, תומר מרוויח 250 אלף דולר לעונה ובמכירה שלו אפשר לחסוך אותם ולהרוויח עוד 250-300 אלף דולר), יואב זיו(אלירן דנין שחקן טוב ממנו, החוזה של זיו מצביע עכשיו על שכר של 220 אלף דולר לעונה, מכירה שלו תחסוך למועדון את סכום הכסף הזה ואפילו תזכה אותו בסכום של כחצי מיליון יורו שעל שחקן אפס כמו זיו זה כמו ארבע מיליון יורו על אלברמן), דרק בואטנג(בסוף העונה החוזה שלו נגמר ובשכר של מיליון יורו וחצי כפי שהוא דורש אין שום הצדקה להחזיק אותו, במיוחד כשהוא מפשל שנה אחר שנה במפעלים האירופאים, שלוש שנים בבית"ר, 3 פעמים לא הצליח לעזור לקישור זה כבר לא מפלה חד פעמית, זו מגמגה רצינית, שיחרור שלו יוריד כמעט מיליון יורו מבית"ר רק מהשכר שלו ויש הצעות עליו בגובה של 2.5 מיליון יורו זה חיסכון של 3.5 מיליון יורו לפחות), מיכאל זנדברג(יש לו חוזה עד 2010, הוא מרוויח 350 אלף דולר לעונה ולאירופה הוא לא מתאים בכלל והוא הוכיח את זה בערך בשבע קדנציות), טוטו תמוז(טוטו לדעתי שחקן מעולה שמתאים לבית"ר ירושלים אבל פשוט מאוד אין לנו צורך בו, החוזה שלו על סך 200 אלף דולר הוא אמנם לא מהגדולים בקבוצה אבל יש קבוצות שמוכנות לשלם עליו מיליון יורו או לחלופין להשאיל אותו בחצי מיליון, לדעתי זה יכול להיות טוב מאוד לבית"ר לנסות ולמכור/להשאיל אותו). בנוגע להנהלה וכו' אני חושב שארזי צריך לשים את המפתחות(למרות שאני אוהב אותו) ולפנות את מקומו לאחד והיחיד: איציק קורנפיין, לתת לו לנהל את המועדון, אני בטוח שהוא יצליח.
נכון אבל מאז עברו שלוש שנים בהן הוא למד מלואיס פרננדס ועשה עבודה טובה מאוד במחלקת הנוער, אפשר וצריך לתת לו את ההזדמנות כי שוק המאמנים הישראלי לא גדול מספיק והפנוי מספיק עוד פחות. אם לא מאמן אירופאי סטייל לואיס פרננדס אז גיא עזורי הואב החלט אופציה מאוד מעניינת לדעתי.
עם כל הכבוד, כמה חודשים ליד לואיס וכמה הצלחות בנוער לא צריכות להעניק למאמן קבוצה שמפטרת את המאמן שלה בגלל ביזיון באירופה, כי זה המתכון הבטוח לכשלון נוסף.
מירו, גיא עזורי הוא מאמן פורח וזה בן אדם שאני בהחלט מעריך, אך אני מקווה בשבילו שלא יבוא לבית"ר כי הוא לא מוכן מספיק ובואו לבית"ר רק יהרוס לו את הקריירה שלו. גיא מצליח בנוער , אז תן לו להמשיך לפרוח כמאמן בנוער . בנוסף, תן לו לאמן בכמה קבוצות בליגה שלנו כדי להרגיש איך הוא מתפקד, רק לאחר מכן תחשוב עליו כאופציה לאימון . עכשיו לדעתי יש כמה מועמדים שצריכים להיות לפניו . כפי שאמרתי רק לואיס צריך להיות מאמנה של בית"ר, ולא אוחנה ולא מלמיליאן שלא עשו כלום בקריירת האימון שלהם.
אני קורא את התגובה שלך ואני מבין כמה ההדחה המבזה מול ויסלה קראקוב היא מפלה לקבוצה . בן יוסף , זיו , זנדברג , תמוז , בואטנג הם שחקנים שלפי התגובות שלך החזקת מהם לפני המשחק מול ויסלה , לגבי בן יוסף ותמוז אין לי שום ויכוח שהם צריכים לעוף , שחקני שבוכים שנה על מיעוט דקות ומקבלים הזדמנות פז: 2 המשחקים הכי חשובים של בית"ר העונה ומפשלים בענק . לגבי זנדברג זיו ובואטנג אני גם חושב שהם מיותרים לגבי העונה הבאה אבל פשוט אין מי שיחליף אותם את מי תיקח? את אסוס בן דיין ועידן סרור ? אם לואיס פרננדז היה המאמן(הלוואייייייי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) הייתי יכול לסמוך עליו שיביא מגן שמאלי וקשר אחורי מתאימים לאירופה , אבל הסיכוי שלואיס יהיה מאמן בית"ר הוא כמו הסיכוי שויסלה תעבור בארסה.
את בואטנג צריך למכור כי בעונה הבאה הוא כבר ישוחרר בחינם, את מקומו יתפוס אוחיון, ככה שטל ואוחיון ישחקו ביחד בקישור, וברוכיאן ישחק מתחת לחלוצים (הערכה שלי). במקום זיו ישחק דנין, ובמקום זנדברג ישחק פרננדז.